Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Alternatieve vormen

Alternatieve vormen

In Pokémon Black 2 en White 2 wordt hetzelfde trucje als in Pokémon Platinum toegepast: een aantal legendarische Pokémon krijgt een andere vorm. Waar het er ten tijde van Platinum slechts twee waren (Giratina en Shaymin), zijn het er ditmaal zes.

Tornadus, Thundurus & Landorus

Deze drie Pokémon kennen naast hun gebruikelijke vorm in Black en White 2 ook de zogeheten Therian Forme. De Therian Formes zijn alleen te bemachtigen via de 3DS-game Pokémon Dream Radar. Na de vangst kun je ze overzetten naar Black 2 en White 2, alwaar je ze met het item Revealing Glass van vorm kunt laten wisselen.

De Tornadus, Thundurus en Landorus hebben elk een speciale ability wanneer je ze via de Dream Radar vangt: Regenerator voor Tornadus, Volt Absorb voor Thundurus en Intimidate voor Landorus.

Kyurem

Kyurem kent niet één, maar twee nieuwe vormen: Black Kyurem en White Kyurem. Deze vormen sieren de hoesjes van respectievelijk Pokémon Black 2 en Pokémon White 2. Je kunt Kyurem een van deze vormen laten aannemen door het speciale item DNA Splicers – te krijgen in Giant Chasm nadat Kyurem is gevangen – te gebruiken.

Met dit item wordt het DNA van Kyurem met dat van Zekrom (voor Black 2 Kyurem) of Reshiram (voor White 2 Kyurem) gemixt en van twee Pokémon één sterkere gemaakt. In de speciale  vormen heeft Kyurem de ability van Zekrom (Teravolt) of Reshiram (Turboblaze). Daarnaast kan deze Kyurem een tweetal speciale aanvallen leren, te weten Freeze Shock (Black Kyurem) en Ice Burn (White Kyurem).

Met de DNA Splicers kun je de fusie ook weer ongedaan maken. Na het ongedaan maken van de fusie is Zekrom of Reshiram precies zoals hij voor de fusie was. Kyurem behoudt de EV’s en experience points die tijdens de fusie opgedaan zijn.

Keldeo

Het My Little Pony-achtige paardje Keldeo is de laatste Pokémon die van vorm kan veranderen. Deze Resolute Form heeft geen invloed op de stats of ability van Keldeo en is dus puur optisch. Je kunt Keldeo in Resolute Form krijgen door een reguliere Keldeo de aanval Secret Sword te leren. Wanneer je de aanval verwijdert, zal Keldeo terugkeren naar zijn normale vorm.