Cadeau-Pokémon

Net als in Black en White kun  je in Black 2 en White 2 Pokémon cadeau krijgen van voorbijgangers. Deze Pokémon zijn, met één uitzondering, helemaal van jou. In dit artikel zetten we de verkrijgbare Pokémon voor je op een rijtje.

Zorua

Nadat je het oude Team Plasma hebt geholpen om het nieuwe Team Plasma te bestrijden, krijg je N’s Zorua cadeau van Rood in Driftveil City. Deze mannelijke Zorua zit op level 25 en geldt als een Pokémon van iemand anders, dus hij krijgt extra Exp. Points in gevechten. Dit is overigens de enige cadeau-Pokémon die niet helemaal van jou is.

Eevee

Je kunt een Eevee verkrijgen door naar de meest westelijke straat van Castelia City te gaan. Op de derde verdieping van het gebouw aan de linkerkant staat een assistent van Fennel die je een Eevee van level 10 cadeau doet, mits je de Elite Four hebt verslagen.

Deerling

De volgende Pokémon die je kunt ophalen, vind je in Route 6. Praat met de wetenschapper in het Weather Institute en hij zal je een Deerling van level 30 geven. Deze Deerling is helemaal van jou.

Magikarp

Net als in de prequels kun je in Black 2 en White 2 een Magikarp kopen voor 500 PokéDollars door met de man op de Marvelous Bridge te praten. Geen slechte koop, want Magikarp is best zeldzaam in Unova. Je kunt echter ook een Magikarp vangen door je Super Rod te gebruiken in het Nature Preserve.

Shiny Gible of Shiny Dratini

Als je Benga hebt verslagen in Black Tower (Black 2) of White Treehollow (White 2), zal hij naar Alder gaan in Floccesy Town. Praat met hem en hij geeft je een Shiny Gible (Black 2) of een Shiny Dratini (White 2) van level 1. De Pokémon die je krijgt hangt af van welk spel je speelt; je kunt ze niet allebei krijgen.

Twist Mountain Fossils

Elke dag kun je in Twist Mountain een fossiel ophalen dat uit een andere regio komt. Bij de Worker in de buurt van de Ice Rock kun je elke dag een Helix Fossil (Omanyte), een Dome Fossil (Kabuto), een Old Amber (Aerodactyl), een Root Fossil (Lileep), een Claw Fossil (Anorith), een Skull Fossil (Cranidos) of een Armor Fossil (Shieldon) krijgen. Om deze Pokémon vervolgens tot leven te wekken, breng je je verkregen fossiel naar het museum in Nacrene City. Je tot leven gewekte Pokémon zal op level 25 zitten.

Tirtouga of Archen

Nadat je de Elite 4 hebt verslagen, zul je een Plume Fossil (Archen) of een Cover Fossil (Tirtouga) cadeau krijgen van Lenora in Nacrene City’s museum.  Je Pokémon zal op level 25 zitten.

Happiny

 Ten slotte kun je een Sinnoh Pokémon verkrijgen door met de Pokémon Breeder in Nacrene Gate te praten. Ze geeft je een ei waaruit een Happiny van level 1 komt.