Elite Four

De Elite Four is al een reeds bekend fenomeen onder vele Pokémon-fans. Het zijn immers een van de sterkste trainers en ze beschikken daarnaast ook nog eens een uitstekende specialisatie over hun type. Ook in Black 2 en White 2 is de Elite Four van Unova weer te vinden.

Ze hebben niet alleen een nieuw team met een Pokémon uit een van de andere de regio’s, maar ook is hun team sterker geworden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om tegen ze te strijden in willekeurige volgorde. De volgorde die hieronder staat, zal dus niet de volgorde zijn waarin je ze moet bevechten. Je hebt zelf de keuze met wie je als eerst vecht. Bereid je maar voor, want hier zijn ze weer hoor!

Tips

  • Vooral Fire- en Water-Pokémon kunnen erg van pas komen in de Elite Four gevechten.-Zorg dat je voldoende potions en revives bij je hebt om te gebruiken tijdens de gevechten.
  • Je Pokémon zullen het beste presteren als ze ongeveer level 55+ zijn.
  • Maak gebruik van status conditions om de Pokémon van je tegenstander eerst te verzwakken.
  • Gebruik een TM of HM op je Pokémon om hem een aanval te leren waarmee hij super effectief te raken op een Pokémon waar hij eigenlijk zwak voor is.
  • Probeer om een tactiek op te zetten voordat je het gevecht in gaat. Probeer daarnaast ook te bedenken wat voor soort aanval je tegenstander gaat gebruiken. Je tegenstander zal altijd de aanval kiezen die de meeste schade aanricht op de Pokémon die op dat moment voor hem/haar staat.
  • Geef niet op als je de eerste keer verliest. Dit komt heel vaak voor en het is geen schade. Je Pokémon zullen door de gevechten alsnog sterker zijn geworden en je hebt daardoor meer kans dat je ze de volgende keer wel verslaat.
  • Als je het nog niet hebt gedaan, geef dan al je Pokémon een held item. Deze dragen ze tijdens het gevecht en ze kunnen een bepaald effect geven waardoor de Pokémon sterker wordt.
  • Zorg dat je Pokémon veel variates hebben in hun aanvallen. Als ze over aanvallen met meerdere types beschikken, dan kunnen ze ook op meer Pokémon super effectief raken.

Shauntal

Shauntal kun je vinden door de eerste trap te nemen van links. Ze is een schrijfster en wordt omgeven door boeken. Ze richt zich voornamelijk op Ghost-Pokémon en al haar Pokémon zullen daarom Shadow Punch of Shadow Ball gebruiken. In tegenstelling tot veel Ghost-Pokémon, hebben de Pokémon van Shauntal niet de mogelijkheid om naast Normal-type ook immuun te zijn voor Ground-type aanvallen. Alleen haar Drifblim is dankzij zijn Flying-type ook immuun tegen Ground-type aanvallen. Haar troef Pokémon is Chandelure.

Ghost-Pokémon zijn vooral zwak tegen Dark- en Bug-Pokémon. Daarnaast zijn Normal-Pokémon immuun voor de aanvallen van Ghost-Pokémon, maar helaas is dit wederzijds. Onder andere Purrlion, Sewaddle, Venipede, Umbreon, Sandile, Scraggy en hun evoluties zullen dus goed presteren tegenover haar Pokémon.

Pas op met Fight- en Normal-Pokémon. Hun aanvallen zijn immuun tegenover Ghost-Pokémon. Daarnaast zullen de aanvallen van Ghost-Pokémon super effective raken op Psychic-Pokémon.
Als je problemen hebt met Golurk en/of Chandelure, gebruik dan een Water-Pokémon. Deze zal super effective raken op die twee Pokémon.

Pas wel op voor Chandelure, want hij heeft Energy Ball, die super effectief raakt op een Water-Pokémon. Pas daarnaast ook op met Bug- en Grass-Pokémon tegenover Chandelure. Hij zal door zijn Fire-type super effectief raken op die Pokémon.

Je kan als laatste ook nog een Ghost-Pokémon inzetten, maar het gevaar is dat zowel jouw Pokémon, als de Pokémon van Shauntal super effectief op elkaar raakt.

+
Elite Four Shauntal
Voorwerpen:
Full Restore
Elite Four Shauntal
Cofagrigus Lv. 56
Drifblim Lv. 56
Golurk Lv. 56
Chandelure Sitrus BerryLv. 58

 

Grimsley

Grimsley bereik je door de tweede trap van links te nemen. Hij is een gokker van een hoog aangeschreven familie. De naam van zijn familie werd geschonden en Grimsley besloot om zijn geluk te beproeven op andere fronten. Hij specialiseert zich in dark types en zal zich bevinden in een kasteelachtige kamer die ook iets weg heeft van een mini-casino. Zijn team bestaat voornamelijk uit Pokémon met twee types. Alleen zijn Liepard en Absol hebben maar één type, die natuurlijk Dark is.  Zijn troef Pokémon is Bisharp.

Grimsley’s Pokémon zijn allemaal zwak voor Fighting-Pokémon. Daarnaast zijn ze ook, uitgezonderd op Bisharp, zwak voor Bug-Pokémon. De enige Pokémon die super effectief raken op Fighting-Pokémon zijn: Absol met Psycho Cut en Bisharp/Liepard met Aerial Ace.

Wees vooral voorzichtig met Ghost- en Psychic-Pokémon omdat zijn Pokémon super effectief op ze raken. Wees daarnaast ook voorzichtig voor de Posion-type aanval van Scrafty, X-scissor van Absol, Earthquake van Krookodile.

Gebruik tegen Krookodile het liefst een Water-Pokémon die ook deels Flying-type is, of Levitate als ability heeft. Je bent daarmee immuun voor zijn Earthquake en zal super effectief raken. Pas wel op voor Rock Tomb, deze kan ondanks zijn lage Base Power, toch nog best veel schade doen.

Als je problemen hebt met Bisharp, gebruik dan het liefst een Fighting-type aanval of Pokémon tegen hem. Deze raakt 2x super effectief op hem en zal dus veel schade doen ondanks de hoge Defence van Bisharp. Je zou daarnaast ook nog een Fire-type aanval of Pokémon kunnen gebruiken.  Let op dat je geen aanval gebruikt die de stats van Bisharp omlaag brengt, want dan gaan ze juist omhoog door de Ability van Bisharp, Defiant.

+
Elite Four Grimsley
Voorwerpen:
Full Restore
Elite Four Grimsley
Liepard Lv. 56
Scrafty Lv. 56
Krookodile Lv. 56
Bisharp Sitrus BerryLv. 58

 

Caitlin

Caitlin kun je vinden door de 2e trap van rechts te nemen. Je zal in een mystieke kamer komen die grotedeels verhuld is in mist. Caitlin is al eens eerder opgedoken in de Battle Frontier van Platinum en de Battle Castle van Heart Gold/Soul Silver. Ze vocht toen niet zelf, omdat ze nogal een driftbui kreeg als ze zou verliezen. Sindsdien heeft ze haar woede leren beheersen en deze omgezet in psychische kracht.

Haar troef Pokémon is Gothitelle en haar Pokémon hebben voornamelijk een Ability waarmee ze een status condition kunnen doorgeven, negeren of zelfs blokkeren. Daarnaast zijn er maar twee Pokémon met twee types. Dit zijn Sigilyph en Metagross. Caitlins troef Pokémon is Gothitelle, maar in Challenge Mode is het Metagross.

Alle Pokémon van Caitlin, op Metagross na, zijn zwak voor Dark- en Ghost-Pokémon. Gothitelle en Sigilyph kunnen wel super effectief raken op Ghost-Pokémon met Shadow Ball. Metagross en Reuniclus kunnen super effectief raken op Dark-Pokémon met Hammer Arm en Focus Blast. Je kan bijna elke Ghost-type of Dark-type gebruiken, behalve Pawniard en zijn evolutie.

Elke Pokémon van Caitlin, op Metagross na, gebruikt vooral zijn Special Attack. Een Pokémon met een hoge Special Defence heeft kan dus de klappen heel goed opnemen. Daarnaast hebben Caitlins Pokémon daarmee in combinatie ook een hoge Special Defence, dus vooral een Physical Attack zal goed werken tegen haar Pokémon.

Gebruik geen status conditions als Posion, Burn, Confusion, Paralyze, Leech Seed, verlagen van een stat etc. Elke Pokémon van Caitlyn, op Gothitelle na, kan deze status condition negeren of zelfs terugsturen naar de aanvaller.

Als je problemen hebt met Metagross, gebruik dan het liefst een Fire-type Pokémon of een Fire-type Move.

+
Elite Four Caitlin
Voorwerpen:
Full Restore
Elite Four Caitlin
Musharna Lv. 56
Sigilyph Lv. 56
Reuniclus Lv. 56
Gothitelle Sitrus BerryLv. 58

 

Marshal

Marshal kan je vinden door de eerste trap van rechts te nemen. Hij is een meester in de vechtsporten en hij bevindt zich in een arena. Hij is een expert in Fighting-Pokémon en Lucario is de enige Pokémon uit zijn team met twee types. Hij is namelijk ook deels een Steel-type. De troef Pokémon van Marshal is Conkeldurr.

Marshal’s Pokémon zijn vooral zwak voor Flying- en Psychic-Pokémon. Pas wel op, want zijn Pokémon compenseren dat met Rock Slide, Payback en Stone Edge. De enige Pokémon die deze aanvallen niet heeft is Mienshao. Onder andere Mantike, Gligar, Wingull, Spoink, Solosis, Gothita en hun evoluties zullen goed werken tegen de Pokémon van Marshal.

Gebruik liever geen Normal-, Steel-, Rock- of Dark types. Vooral omdat de Pokémon van Marshal erg veel schade kunnen doen en ze daarnaast ook nog eens het voordeel hebben dat ze super effectief raken.

Je kan gebruikmaken van een Ghost-Pokémon, want die zijn immuun tegen Fighting-type aanvallen. Pas wel op voor de Payback van Troh en Sawk, en Shadow Ball van Lucario.

Sawk, Mienshao en Conkeldurr maken gebruik van Retaliate. Als je de beurt daarvoor een Pokémon van Marshal hebt verslagen, zal deze aanval dubbele schade aanrichten. Dit is heel gevaarlijk in combinatie met de hoge Attack van de Pokémon. Het is een Normal-type aanval en kan dus verzwakt worden door Rock- en Steel-types. Daarnaast zijn Ghost-Pokémon Immuun voor deze aanval.

Pas vooral op Conkeldurr. Hij is er sloom, maar hij heeft veel Hitpoints, een erg hoge Attack en ook nog een hoge Defense. Maak dus vooral gebruik van Special Attacks en Pokémon die ook veel Hitpoints hebben.

Heb je problemen met Lucario, gebruik dan een Fire-type aanval of Pokémon.

+
Elite Four Marshal
Voorwerpen:
Full Restore
Elite Four Marshal
Throh Lv. 56
Sawk Lv. 56
Mienshao Lv. 56
Conkeldurr Sitrus BerryLv. 58

Champion Iris

+
Champion Iris
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Full Restore
Champion Iris
Hydreigon Lv. 57
Druddigon Life OrbLv. 57
Archeops Lv. 57
Aggron Lv. 57
Lapras Lv. 57
Haxorus Focus SashLv. 59