Gym Leaders

Aspertia Gym

Aspertia GymJe begint je reis ditmaal in Aspertia City, waar ook de eerste Gym is gelokaliseerd. Cheren is de eerste Gym Leader waar je mee te maken krijgt. In Pokémon Black & White was hij jouw rivaal, maar hij is sinds die tijd in de leer gegaan bij Lenora en heeft haar vervangen.

Net als Lenora wordt er in zijn Gym gebruikt gemaakt van Normal-type Pokémon. Het opvallende is dat het niet echt een Gym is, maar de achtertuin van de Trainers School.

+
Leader Cheren
Leader Cheren
Patrat Lv. 11
Lillipup Lv. 13
 • De Gym heeft een zwakte voor Rock- en Fight-types. Deze kun je alleen nog niet vangen. Wel kun je, als je Tepig hebt gekozen, hem laten evolueren in Pignite, maar dat kan pas op level 17.
 • Je kunt je Pokémon het beste rond level 14 trainen. Dat is immers het level van de sterkste Pokémon in de Gym.
 • Als je een Snivy gebruikt, hoef jij je geen zorgen te maken over Pidove. Hij heeft geen Flying-type aanvallen, maar let op, want hij is wel bestand tegen jouw Grass-type aanvallen.

Nadat je Cheren hebt verslagen, zal hij je de Basic Badge uitreiken. Hij zal je ook nog TM83 (Work Up) geven. Dit is een aanval die jouw speciale en fysieke aanvalskracht verhoogt.

Virbank Gym

Virbank GymDe tweede Gym zul je vinden in het nabijgelegen Viribank City. De Gym Leader in deze stad is Roxie, een echte rockster. Haar Gym is gebaseerd op het podium van een rockconcert.

In deze Gym staat het Poison-type centraal. Reken maar op een paar vergiftigingen hier en daar!

+
Leader Roxie
Leader Roxie
Koffing Lv. 16
Whirlipede Lv. 13
 • Haar Gym zal bestaan uit één à twee Poison-type Pokémon. Daarnaast heeft ze ook nog haar Whirlipide die zowel Poison- als Bug-type is. Deze Pokémon zullen dus allemaal super effectief raken op Grass-type Pokémon als Snivy en zijn evolutielijn. Je kunt beter dus geen Grass-types inzetten! Daarnaast zullen ook Dark-type Pokémon in het nadeel zijn tegen deze Gym.
 • De zwaktes van deze Gym zijn Psychic-, Ground-, Fire- en Flying-type Pokémon. Mensen die Tepig hadden gekozen, hebben dus geluk. Mocht je geen Tepig hebben gekozen, dan kun je het beste een Pidove vangen. Met zijn Flying-type heeft hij een goed voordeel tegenover Whirlipede.
 • Let ook op Koffing. Hij is immuun voor jouw Ground-type aanvallen.
 • Je kunt voor je Pokémon het beste trainen rond de level 17.

Als je Roxie hebt verslagen, dan zal je jou de Toxic Badge uitreiken. Dit in combinatie met TM09 (Venoshock). Dit is een Poison aanval die twee zo sterk is als de tegenstander vergiftigd is. Dat kan dus nog zeker van pas komen.

Castelia Gym

Castelia GymDe derde Gym klinkt velen bekend in de oren. In Black & White was Burgh al leader van de Castelia Gym, en in hier zet hij zijn status als Gym Leader voort. Zijn Gym is sinds die tijd erg veranderd. Burgh liet zijn artistieke kant los op de gym en om bij hem te komen, moet je eerst door een netwerk van zijden tunnels reizen, die uitmonden in een kleurrijk nest. Let wel op, want er zijn wel 4 assistenten verborgen in de tunnels.

+
Leader Burgh
Leader Burgh
Swadloon Lv. 22
Dwebble Lv. 22
Leavanny Lv. 24
 • Burgh’s gym bestaat voornamelijk uit Bug- en Grass-type Pokémon.
 • Vooral Flying-, Ice- en Fire-types zullen het goed doen tegenover Burgh’s team. Dus ook ditmaal is Tepig en zijn evolutielijn in het voordeel. Vooral tegenover Leavanny kan ik een Fire-type als Tepig aanraden.
 • Als je Black 2 hebt, kun je in het Virbank Complex een Magby vangen, die je ook erg goed kan helpen. Daarnaast kun je ook een Pidove vangen in het park van Castelia City.
 • Let bij Fire- en Flying-types wel op Dwebble met zijn Rock-type aanvallen.
 • Mocht je toch per se een Grass- of Water-type gebruiken, dan kun je die het beste tegenover Dwebble zetten. Hij heeft een zwakke Bug-type aanval, en voor de rest geen aanvallen die super effectief kunnen zijn. Door zijn Rock-type, kun je hem alsnog goed raken met een Grass- en Water-type aanval.

Als je Burgh hebt verslagen, dan krijg je van hem de Insect Badge. Daarnaast krijg je ook TM 76 (Struggle Bug). Dit is een zwakke aanval, maar het verlaagt de speciale aanval van je tegenstander.

Nimbasa Gym

Nimbasa GymDe vierde Gym zal sommigen ook bekend in de oren klinken. Ook in Black & White was Elesa de Gym Leader van de Nimbasa Gym. Het opvallende is dat ook Elesa een nieuwe Gym heeft gekregen. Die moet haar baan als topmodel duidelijker weergeven.

Haar Gym is nu een catwalk met een hoop fashion eromheen. Ook haar uiterlijk is meer dat van een topmodel. Daarnaast zal haar team versterkt worden door een Flaaffy uit de Johto-regio.

+
Leader Elesa
Leader Elesa
Emolga Lv. 28
Flaaffy Lv. 28
Zebstrika Lv. 30
 • Haar team bestaat uit Electic-types. Pas dus op met je Water- en Flying-types! Daarnaast zijn ook Grass-types in het nadeel tegenover Emolga’s Flying-type aanvallen en Joltik’s Bug-type aanvallen.
 • De grootste zwakte van de Gym zijn Ground-types. Op route 4 kun je een Sandile vangen. Ook kun je in de Desert Resort een Sandshrew vangen. Deze zijn immuun voor de Electric-type aanvallen van de tegenstanders. Daarnaast zullen Ground-type aanvallen super effectief werken op Electric-types. Let wel op Emolga, want die is door zijn Flying-type immuun voor Ground-type aanvallen.
 • Gebruik tegenover Emolga een Rock-type als Dwebble. Met zijn Rock-type aanvallen zal hij Emolga makkelijk neerhalen. Je kunt er een vangen in de Desert Resort.
 • Pas op voor de Flame Charge van Zebstrika als je een Grass- of Ice-type gebruikt.
 • Joltik heeft Energy Ball, waarmee hij Ground-types super effectief kan raken. Je kunt dus beter een Fire-type als Magby of Tepig inzetten.
 • Bereid je voor op veel gewissel van Pokémon door Elesa vanwege Volt Switch.
 • Zorg dat je Pokémon rond de level 31 zijn getraind aangezien haar Zebstrika level 32 is.

Als je Elesa hebt verslagen, dan zal ze je de Bolt Badge uitreiken. Dit in combinatie met TM 72 (Volt Switch). Als je de aanval gebruikt, dan mag je vervolgens wisselen van Pokémon. Dat kan dus erg nuttig zijn.

Driftveil Gym

Driftveil GymDe vijfde Gym in Black 2 & White 2 is de Gym van Clay in Drifveil City. Ook zijn Gym was in Black & White al eens te spelen, dus je moet hem al kennen.

Hij gebruikt Pokémon van het Ground-type en daarnaast komen ook Rock- en Steel-type Pokémon naar voren in zijn Gym.

Zijn Gym is een ondergrondse tunnel en om bij hem te komen, moet je het juiste spoor kiezen.

+
Leader Clay
Leader Clay
Krokorok Lv. 31
Sandslash Lv. 31
Excadrill Lv. 33
 • Zijn team bestaat uit Ground-type Pokémon. Ze zijn allemaal zwak voor Water-type Pokémon. Ice-types als Seel, Lapras en Vanilite (en hun evoluties) kunnen daarnaast ook veel schade tegen hem richten. Let erop dat je vooral speciale aanvallen gebruikt, want zijn Pokémon opgewassen tegen fysieke aanvallen.
 • Als je problemen hebt met Excadrill, neem dan een Fighting-type als Lucario of Riolu.
 • Vermijd Rock- en Fire-types. Zijn Pokémon kunnen super effectief daarop aanvallen en vooral zijn Excadrill is erg gevaarlijk tegenover die types.

Als je Clay hebt verslagen, zal hij je de Quake badge geven. Daarnaast geeft hij je ook nog TM78 (Bulldoze). Deze zal schade doen en de snelheid van je tegenstanders Pokémon verlagen.

Mistralton Gym

Mistralton GymWe zijn aangekomen bij de Gym van Skyla in Mistralton City. Skyla kwam – net zoals het merendeel van de Gym Leaders in Black 2 & White 2 – ook al voor in Black en White. De meesten zullen wel weten dat ze vooral gebruikt maakt van Flying-type Pokémon.

Het is dan ook niet zo gek dat haar Gym vol ventilatoren en luchtroosters staat om de wind te versterken. Om bij haar te komen, moet je een weg banen door de ventilatoren over het roosters. Daarnaast wachter er ook een hoop trainers op je.

+
Leader Skyla
Leader Skyla
Swoobat Lv. 37
Skarmory Lv. 37
Swanna Lv. 39
 • Gebruik een Electric-type Pokémon. Vooral tegen haar Swanna zullen Electric-type Pokémon als Mareep (en zijn evoluties) en Stunfisk veel schade doen. Pas wel op voor Skarmory, want daarop zullen de aanvallen neutraal hitten.
 • Als je problemen hebt met Skarmory, probeer dan zoveel mogelijk speciale aanvallen te gebruiken in plaats van fysieke aanvallen. Daarnaast is Skarmory ook zwak tegenover Fire-type Pokémon als Tepig, Vulpix en hun evoluties.
 • Gebruik te alle tijde geen Ground-type Pokémon. Flying-types Pokémon zijn namelijk immuun voor deze aanvallen en dus zal je geen schade doen. Je kan daarentegen wel Rock-type aanvallen gebruiken als je die toevallig ook op je Ground-type Pokémon hebt zitten.
 • Heb je problemen met Swoobat of Sygilyph, dan kan je beter een Dark- of Ghost-type Pokémon in je team nemen, bijvoorbeeld Sandile, Deino, Drifloon, Litwick of hun evoluties.

Als je Skyla hebt verslagen, zal ze je de Jet Badge uitreiken. Ze zal je ook nog TM62 (Acrobatics) geven, een Flying-type aanval die tweemaal zoveel schade als je jouw item hebt verbruikt.

Opelucid Gym

Opelucid GymIn Pokémon Black & White was de laatste Gym in Opelucid City te vinden. Helaas moest Drayden, de expert in Dragon-type Pokémon, verplaatst worden naar de zevende plaats.

Zijn Gym heeft daarbij een flinke renovatie gehad en staat nu vol met stenen draken die je overbrengen naar de verschillende platformen tot je uiteindelijk bij hem zal aankomen. Ook hier wachten er weer een hoop trainers op je!

+
Leader Drayden
Leader Drayden
Druddigon Lv. 46
Flygon Lv. 46
Haxorus Lv. 48
 • Zijn Gym bestaat uit Dragon-type Pokémon. Deze zijn alleen zwak voor Ice- en -Dragon-type Pokémon. Vooral Flygon en Altaria zullen veel schade oplopen als je een Ice-type aanval gebruikt.
 • Pas op als je een Dragon-type Pokémon als Axew, Drudigon, Deino of hun evoluties gebruikt. Draydens Pokémon zullen namelijk ook super effectief op jouw Pokémon hitten.
 • Als je problemen met het uithoudingsvermogen van je Pokémon. Neem dan een Steel-type Pokémon als Beldum, Bronzor, Pawniard en hun evoluties. Ze zijn namelijk opgewassen tegen de aanvallen van Dragon-types.
 • Gebruik geen Ground-type Pokémon tegenover Flygon en Altaria. Ze zijn beide immuun voor Ground-type aanvallen en zullen dus geen schade oplopen.

Als je Drayden hebt verslagen, geeft hij je de Legend-Badge geven. Hij zal je ook een TM82 (Dragon Tail) geven. Als je dit gebruikt, je de Pokémon van de tegenstander terugsturen in zijn Pokémon en forceren om een andere Pokémon te gebruiken. Heel handig als je problemen hebt met een Pokémon en hem even wilt uitstellen.

Humilau Gym

Humilau GymDe laatste Gym in Pokémon Black 2 & White 2 is van Marlon in Humilau City. Hij maakt gebruik van Water-type Pokémon en zijn Pokémon hebben veel uithoudingsvermogen.

Om bij hem te kunnen komen, moet je op lelieblaadjes drijven en langs de verschillende trainers drijven die je zullen uitdagen.

+
Leader Marlon
Leader Marlon
Carracosta Lv. 49
Wailord Lv. 49
Jellicent Lv. 51
 • Zijn Pokémon hebben veel uithoudingsvermogen. Zorg dus dat je vooral super effectieve aanvallen gebruikt. Vooral Grass- en Electric-type aanvallen zullen veel schade doen. Pas alleen op voor Carracosta omdat hij ook deels Rock-type is. Hij zal dus minder schade krijgen van Electric-type Pokémon, maar dubbele schade van Grass-type Pokémon krijgen.
 • Gebruik geen Normal- of Fighting-type aanvallen tegen Jellicent. Hij is immuun voor deze aanvallen omdat hij deels een Ghost-type Pokémon is. Als je problemen hebt, gebruik dan ook een Dark-type Pokémon als Sandile, Pawniard en hun evoluties tegen hem.
 • Gebruik geen Ground-type aanvallen tegen Mantine en Jellicent omdat ze hiervoor immuun zijn. Pas sowieso op met Ground-type Pokémon omdat Marlons Pokémon super effectief op ze zullen hitten. Pas daarnaast ook op met Rock- en Fire-type Pokémon.

Als je Marlon hebt verslagen, zal hij je de Wave Badge geven. Ook zal hij je TM55 (Scald) geven. Het is een Water-type aanval die kans heeft om je tegenstander een burn te geven. Als je tegenover een fysieke Pokémon vecht, zal de burn ervoor zorgen dat zijn schade halveert. Dat komt dus heel handig van pas.