PokéStar

PokéStarWaar je in Pokémon Black en White de Pokémon Musicals hebt, heb je in Pokémon Black 2 en White 2 de PokéStar. PokéStar heeft een gebouw waarin je mee kunt doen aan de opnames van verschillende Pokémon-films. Er zijn verschillende scenario’s die opgenomen moeten worden, dus je moet alles op alles zetten om de beste films te kunnen maken. Voor deze scenario’s zullen jij en je Pokémon een bepaald script moeten volgen.

Wanneer je begint met het opnemen van de films zul je naar een groen scherm moeten lopen en tegenover een persoon staan die een speciaal pak draagt. In de meeste gevallen zul je vervolgens een gevecht met hem moeten aangaan, maar er zijn ook momenten dat je iets anders moet doen.

Als je eenmaal in een gevecht zit, heb je verschillende opties om uit te kiezen die de richting van de film zullen bepalen. Wanneer je een script hebt uitgevoerd, is de film compleet en kun je deze bekijken.

Rangen & Prijzen

Hoe meer films je maakt, hoe hoger je in rang komt. Dit wordt gebaseerd op de omzet die je met je films maakt. Hierdoor krijg je meer fans en meer privileges.

Wanneer je met fans verspreid over het theater praat, zullen veel je feliciteren en je een item als beloning geven. Wat voor item je krijgt, hangt af van het succes van je film en van je rang.

Special Shine

Wanneer je voor de eerste keer een film hebt gemaakt, heb je de mogelijkheid om met je eigen Pokémon toe te treden. Je kunt van het script afwijken en als je dit doet zonder de missie te falen, dan krijg je een raar einde van de film.

Als je dit goed doet, zal je Pokémon een ster worden en een speciale intro krijgen. Dit is vrij zeldzaam, dus zeker de moeite waard om een keer te proberen. Zeker omdat je meer omzet krijgt als je dezelfde Pokémon in een volgende film gebruikt.