Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Basic Badge

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Basic Badge

Aspertia City

Je ziet je moeder buiten het huis een telefoontje krijgen van Prof. Juniper. Ze vertelt haar dat je je allereerste Pokémon bij haar assistent Bianca kunt ophalen. Ze gaat snel naar binnen om dit goede nieuws aan je te vertellen. Loop naar haar toe en ze vraagt of je weet hoe alles werkt. Zodra ze klaar is met haar uitleg kun je naar buiten.

Daar word je opgewacht door Hugh en zijn kleine zusje met de mededeling dat ze Bianca op de uitzichttoren hebben gezien. Ga daar nu naar toe via de trap bij het Pokémon Center. Hugh blijft daar even wachten zodat je eerst alleen met haar kunt praten.

Wanneer je met haar praat, zal ze zich voorstellen en vragen of jij degene bent aan wie ze een Pokémon mag geven. Ook vraagt ze of ze je een Pokédex mag geven die je absoluut nodig hebt tijdens je avontuur.

Voordat je je Pokémon kiest...

Als je het spel wil opslaan voordat je je eerste Pokémon kiest, dan is dit het juiste moment. Nu heb je namelijk de keuze om je spel opnieuw op te starten als je een specifieke nature, geslacht of misschien wel een shiny starter wil.

Druk op X om het menu te openen om op te slaan, net zoals in Black en White.

Wanneer je de box opent mag je één van de drie Pokémon kiezen. Wil je Snivy, de Grass-type Pokémon of ga je liever voor Tepig, de Fire-type Pokémon? Natuurlijk kun je ook je keuze maken voor Oshawott, de Water-type Pokémon!

Welke starter moet ik kiezen?

Snivy is een Grass-type Pokémon. Hij heeft een hoge Speed, maar ook een mooie Defense en Sp. Def. Al snel leert hij Grass-type aanvallen. Deze geven echter geen hoge schade aangezien Snivy meer een verdediger is. Spelers die Snivy kiezen zullen de grootste uitdaging in de game hebben.

Tepig is een Fire-type Pokémon. Zijn krachten zijn voornamelijk zijn hoge Attack, veel HP en ook genoeg Sp. Atk. Helaas is zijn Speed en Defense hierdoor minder. Met veel verschillende aanvallen is Tepig een sterke Pokémon waarmee je goed het spel kunt doorkomen.

Oshawott is een Water-type Pokémon. Qua stats is hij gemiddeld. Van de drie starters heeft hij de minste zwakheden; alleen Electric- en Grass-type aanvallen kunnen hem deren. Oshawott heeft veel sterke aanvallen en omdat hij zo makkelijk is, is Oshawott een prima keuze voor nieuwe spelers.

Wanneer je je eerste Pokémon hebt gekozen,heb je de mogelijkheid om deze een bijnaam te geven. Daarna komt Hugh op je af en praten jullie wat met elkaar. Wanneer je vervolgens weg loopt, zal hij je uitdagen voor een gevecht! Hij gebruikt de starter Pokémon die in het voordeel is tegen die van jou, dus kijk goed uit!

+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Tepig Lv. 5

+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Oshawott Lv. 5

+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Snivy Lv. 5

Wanneer je hem verslagen hebt, krijg je $500 en genoeg EXP om je Pokémon naar level 6 te brengen. Daarna rent hij weg en komt Bianca op je af. Ze neemt je mee naar het Pokémon Center. Hier worden je Pokémon genezen en krijg je een verdere rondleiding door het gebouw. Ook geeft ze je maar liefst 10 Poké Balls om je eerste paar Pokémon te gaan vangen.

Wanneer je het Pokémon Center verlaat, komen je moeder en Hugh's zusje naar je toe. Van je moeder krijg je de Running Shoes en van Hugh's zusje krijg je twee Town Maps. Eentje voor jezelf en de ander voor Hugh. Deze moet je wel naar hem brengen.

Als je er klaar voor bent, kun je naar het noorden op weg naar Route 19 gaan. Onderweg daar naar toe krijg je ook nog een gratis Potion. Dit is altijd mooi meegenomen!

Route 19

WordPress Tables Plugin

Bianca staat hier al op je te wachten en laat je zien hoe je een wilde Pokémon moet vangen. Na deze demonstratie vertelt ze je dat je naar Floccesy Town moet gaan, ten oosten van Route 19. Maar misschien wil je eerst nog een Pokémon vangen?

Wanneer je verder loopt, vind je halverwege de route nog een Potion. Nog een stukje verder zul je gestopt worden door een mysterieuze stem. Het is Alder! Ditmaal is hij geen Champion meer, want deze functie is overgenomen door Iris. In plaats daarvan zal hij je op verschillende punten in het spel begeleiden.

Hij onderzoekt je Pokémon en praat een beetje, maar al snel gaat hij naar Floccesy Town. Loop hem snel achterna!

Floccesy Town

Alder wacht op je bij het Pokémon Center, maar loopt weer weg als je op hem af loopt. Voordat je naar het noordelijke gedeelte van de stad gaat, kun je eerst even langs het huis rechts van het Pokémon Center. Hier krijg je nóg een Potion voor je avontuur.

Wanneer je Alder weer tegenkomt, bied hij aan om je te helpen trainen. Ook merkt hij op dat je in het bezit bent van twee Town Maps. Deze is voor Hugh en toevallig zag hij een trainer met een van de starters Route 20 betreden. Ga ook die kant op en probeer bij Hugh te komen!

Route 20

WordPress Tables Plugin

De vier seizoenen

Op sommige delen in het spel zul je per seizoen wat veranderingen zien in wilde Pokémon op de route. Zo kun je in de zomer bijvoorbeeld Pokémon vangen die je in de winter helemaal niet kunt vangen! Op Route 20 zijn er niet heel veel verschillen per seizoen, maar later wordt dit anders.

Hieronder een lijstje wanneer het welk seizoen is. Je kunt dit aanpassen door de datum op je Nintendo DS aan te passen.

  • Lente (Spring) = Januari, mei en september
  • Zomer (Summer) = Februari, juni en oktober
  • Herfst (Autumn) = Maart, juli en november
  • Winter (Winter) = April, augustus en december

Zodra je op Route 20 komt, kun je de eerste trainers gaan verslaan. Ze zullen iets sterkere Pokémon gebruiken dan die je in het wild tegenkomt, maar deze zullen meer EXP opleveren zodat het makkelijker is je Pokémon te trainen.

Als je de eerste twee trainers verslagen hebt, kun je het hoge gras in om een verstopte Paralyz Heal te vinden. Pas wel op voor de Youngster die daar met zijn Patrat van level 4 staat!

Wanneer je de route verder probeert te lopen, zul je worden tegengehouden door een Hiker. Je bezit de eerste Gym Badge nog niet! Ga dus de andere kant op richting de Floccesy Ranch.

Floccesy Ranch

WordPress Tables Plugin

Op de Floccesy Ranch zijn er (bij de ingang) een aantal nieuwe Pokémon die je kunt vangen om zo je collectie en team uit te breiden. Wanneer je door het hek heen loopt, komt Hugh op je af en vraagt of je sinds jullie laatste gevecht al wat sterker bent geworden. Daarna zal hij meteen met je vechten!

+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Tepig Lv. 8
+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Oshawott Lv. 8
+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Snivy Lv. 8

Je zult zien dat hij al wat lastiger te verslaan is en het zou zeker handig zijn om een extra Pokémon in je team te hebben. Wanneer je hem verslagen hebt, geef je hem de extra Town Map.

Direct daarna komen er twee PKMN Breeders en een Herdier op jullie af, de eigenaars van de Floccesy Ranch. Weer krijg je een Potion in je handen geduwd, maar deze heb je volgens haar wel nodig. Hun andere Herdier is namelijk vermist! Hugh gaat meteen zoeken zodra hij dit hoort! De vrouwelijke PKMN Breeder zal vervolgens je Pokémon healen, iets wat je later ook bij haar kunt doen. Dit scheelt weer een tripje naar het Pokémon Center.

Loop nu verder totdat je Hugh weer ziet. Nu kun je kiezen om naar het noorden of naar het westen te gaan. Ga je naar het noorden, dan kom je uit bij de Herdier. Ga je naar het westen, dan kun je nog een aantal trainers verslaan en wat leuke items vinden. Als je je Pokémon wil trainer en een Poké Ball, Paralyz Heal en X Attack wil vinden, dan zou ik zeker die kant op gaan. Natuurlijk kun je dit later ook nog doen.

Ga verder naar het noorden en Hugh zal naar je toe komen. Waarschijnlijk zie je al de Potion in je ooghoek, maar wat belangrijker is, is de Herdier die je ziet! Het probleem alleen is dat hij gevangen wordt gehouden door een lid van Team Plasma. Gelukkig rent hij snel weg als hij je ziet en laat zelfs TM21 Frustration achter! Dit is een aanval die meer schade doet als je Pokémon verdrietig is. Het kan een sterke aanval zijn, maar nu zou ik hem nog niet aan een Pokémon leren. Hierna komt de eigenaar van de ranch met Hugh eraan en gaan daarna weer – met de Pokémon – weg.

Nu je de Pokémon gered hebt, kun je terug naar Floccesy Town. Onderweg zul je gestopt worden door Alder. Hij wil dat je een twee kinderen laat zien hoe je moet vechten, dus volg hem naar de school. Afhankelijk van je starter gebruiken ze een Pansage, Panpour of Pansear. De eerste gebruikt het aapje waar jouw Pokémon in het voordeel is en de ander gebruikt het aapje waar jouw Pokémon in het nadeel is. Gelukkig healt Alder je Pokémon na elk gevecht, dus ga geen items hieraan verspillen.

Wanneer je de school verlaat, word je begroet door een oude man. Hij geeft je een Medal Box, een voorwerp waar je gewonnen medailles in kunt bewaren. Je kunt deze winnen door verschillende taken uit te voeren of bepaalde dingen te bereiken. In ieder Pokémon Center kun je met hem praten over je voortgang.

Hierna komt Alder weer op je af en vertelt je dat je naar Aspertia City moet teruggaan om je eerste Gym Badge te gaan verdienen!

Aspertia City Gym

Onderweg naar Route 19 springt Alder weer naar beneden en geeft je vijf Oran Berries. Deze zullen zeker van te pas komen tijdens je gevecht met de Gym Leader!

De Gym is ten westen van het Pokémon Center. Wanneer je binnenkomt, komt er een man naar je toe die zichzelf voorstelt als Clyde. Hij is de gids in iedere Gym en je kunt bij hem terecht voor een Fresh Water, een item die 50 HP van je Pokémon herstelt. Versla de twee trainers die verderop staan en daarna kun je Cheren uitdagen voor een gevecht!

+
Leader Cheren
Leader Cheren
Patrat Lv. 11
Lillipup Lv. 13

Je beste kans om hem makkelijk te verslaan, is je Pokémon goed te trainen. Het is natuurlijk het beste als je meer dan één Pokémon in je team hebt.

Als je hem verslagen hebt, geeft hij je de Basic Bade. Hiermee gehoorzamen alle Pokémon tot level 20 je zonder problemen. Ook krijg je TM83 Work Up, een aanval die handig kan zijn voor lange gevechten. Je hebt er zojuist waarschijnlijk al kennis mee gemaakt.

Wanneer je naar buiten komt, zul je begroet worden door Bianca en geeft je TM27 Return. Deze is het tegenovergestelde van Frustration, want deze doet meer schade als je Pokémon gelukkig is. Daarna komt Cheren naar buiten en jullie drieën wisselen telefoonnummers uit. Dan worden jullie gebeld door Prof. Juniper! Ze vertelt wat dingen over alles en nog wat en hangt dan op. Hugh komt vervolgens op jullie af om de Gym Leader uit te dagen. Voor jou niet belangrijk, dus geeft Bianca je de C-Gear, welke het onderste scherm van je Nintendo DS vult.

Nu je dit alles hebt gehad, is het tijd om naar Route 20 te gaan!