Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Bolt Badge

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Bolt Badge

Castelia City

Ga naar het Pokémon Center om je Pokémon te healen, want er zit straks een leuk gevecht aan te komen. Loop nu naar het noorden van de stad waar je de man tegenkomt die je eerder in de Castelia Sewers bent tegengekomen. Hij stelt zich voor als Colress en wil graag op Route 4 een gevecht met je. Hij gaat er vast naar toe om daar op je te wachten.

Wanneer je de stad uitloopt, kun je nog bij een Scientist in een huisje een Eviolite krijgen als je meer dan 40 Pokémon hebt gezien. Dit item kun je aan een Pokémon geven die nog kan evolueren om een bonus van vijftig procent in Defense en Sp. Def te krijgen.

Ga nu naar Route 4 om het gevecht met Colress aan te gaan!

Route 4

Twee woestijnen?!

Heel Route 4 ziet er per versie anders uit. Zo is het in Pokémon Black 2 een zeer ontwikkelde route met veel gebouwen en in Pokémon White 2 een route met veel ruïnes die vroeger zijn ontdekt.

Daarnaast zijn er een paar kleine verschillen in de items die je hier kunt vinden, maar over het algemeen zijn ze vrijwel hetzelfde.

Voordat je het grote gevecht aangaat, kun je eerst nog vechten met een aantal trainers. Zodra je dat gehad hebt, loop je verder en kun je met Colress praten om het gevecht te beginnen.

+
Team Plasma Colress
Team Plasma Colress
Magnemite Lv. 21
Klink Lv. 23

Nadat je hem verslagen hebt, praat hij nog wat en geeft je daarna een Protein om de Attack van je Pokémon te helpen verhogen.

Wanneer je bij twee Fisherman uitkomt, kun je een Mystic Water vinden, een item waarbij de kracht van Water-type aanvallen wordt verhoogd. Wanneer je bij een huis met twee Ace Trainers komt, kun je met het meisje in Black 2 praten en met de jongen in White 2 praten voor een leuke taak. Het meisje wil graag een Pokémon zien met een bepaald Speed-nummer en de jongen wil graag een Pokémon zien met een bepaald Attack-nummer. Laat je een nummer die hoger is dan wat ze vragen zien, krijg je in Black 2 een Health Wing en in White 2 een Swift Wing. Laat je het exacte nummer zien, dan krijg je er zelfs vijf!

Verder kun je op de route nog een hoop trainers verslaan en TM28 Dig vinden, een sterke Ground-type aanval die veel schade toebrengt aan tegenstanders. Als je met een Black Belt in een huisje praat, krijg je van hem drie Sitrus Berries.

Twee andere Pokémon op twee andere dagen

Speel je Pokémon Black 2 en is het donderdag? Dan mag je blij zijn, want dan kun je de Dark/Flying-type Pokémon Mandibuzz vangen! Speel je Pokémon White 2? Dan mag je blij zijn als het maandag is, want dan kun je de Normal/Flying-type Pokémon Braviary vangen!

Mandibuzz heeft de geheime ability Weak Armor, welke zijn Defense verlaagt als hij door een Physical-attack geraakt wordt, maar die daarna dan wel zijn Speed verhoogt. Braviary heeft de geheime ability Defiant, die de Attack verhoogt als een van de andere stats verlaagd wordt.

Je kunt als je klaar bent op de route twee dingen doen: of je kunt naar de Join Avenue gaan om verder te gaan met het verhaal, of je kunt naar de Desert Resort (en daarvandaan naar de Relic Castle) om nog een hoop trainers te verslaan, wat nieuwe Pokémon te vangen en heel veel items te vinden. Aan jou de keuze.

Desert Resort

Voordat je in de Desert Resort bent, moet je nog een klein stukje door een buitenplaats lopen. Het enige interessante zijn de wilde Pokémon, maar die kun je ook binnen vinden (en daar zelfs nog meer). Je zult geen moeite hebben om de poort te vinden, want het is een zeer makkelijk pad.

Wanneer je binnen bent, is het vechten met de zuster het eerste wat je moet doen. Ze heeft slechts een Cleffa van level 22 en is dus makkelijk te verslaan. Na het gevecht kun je bij haar terecht om je Pokémon gratis te healen. Vecht je met de PKMN Ranger ten noorden van haar, krijg je een Rawst Berry na afloop.

Verder kun je hier in de Desert Resort nog een hoop Shards vinden, maar ook een Stardust, Max Ether, een (verborgen) Fire Stone en een Nugget. Deze laatste kun je in iedere Pokémon Mart voor een zeer hoog bedrag!

De echte reden waarom je deze plek moet bezoeken, zijn de Funfest MissionsGet Rich Quick!” en “Treasure Hunting!“. Deze worden gegeven door een PKMN Ranger ten noorden van een Backpacker. De eerste krijg je in Pokémon Black 2 en de tweede in Pokémon White 2. Als je zijn missies voltooid, krijg je leuke prijzen!

Als je wil, dan kun je nog een kijkje nemen in de Relic Castle. Wil je dit niet, dan ga je de Desert Resort weer uit om je weg te vervolgens naar de Join Avenue.

Relic Castle

Op het moment is hier nog niet veel te doen, behalve het vangen van een Yamask, vechten met drie trainers en het vinden van een paar items. Zo kun je een verstopte Heart Scale vinden en TM39 Rock Tomb, een Rock-type aanval die ook de Speed van de tegenstander verlaagt. Wanneer je er klaar voor bent, kun je naar de Join Avenue gaan.

Join Avenue

Zodra je binnenkomt, kom je de eigenaar van de Join Avenue op je af en maakt een praatje over zijn plekje en vraagt vervolgens of jij hem wil helpen om zijn grote droom waar te maken. Daarna moet je je favoriete zin invullen gevolgd door een woordje van hoe je onder de indruk bent. Op de pagina over de Join Avenue vind je hier meer informatie over.

Daarna vraagt er een Ace Trainer aan je wat je titel is. Vul iets leuks in en ga nu naar Nimbasa City.

Nimbasa City

Loop naar het Pokémon Center om je Pokémon te healen en ga vervolgens richting het Gear Station. Hier is het een en ander gaande. Praat met de persoon van het andere geslacht dan jezelf om meer over het Gear Station te weten te komen. Daarna vertelt hij/zij dat de twee Subway Bosses met jullie willen vechten. Tijd voor een Double Battle!

+
Subway Bosses Ingo & Emmet
Subway Bosses Ingo & Emmet
Boldore Lv. 26
Gurdurr Lv. 26

Wanneer jullie ze verslagen hebben, gaan de Bosses naar binnen en geeft je partner je de Vs. Recorder voordat hij/zij weg gaat.

Voordat je de Gym Leader van Nimbasa City gaat verslaan, kun je nog een paar leuke items vinden. Zo ligt er vlakbij het Pokémon Center een Thunderstone (die je met je Dowsing MCHN kunt vinden) en kun je een Sun Stone krijgen als je met een Ace Trainer in het huis boven het Pokémon Center praat. Op de tweede verdieping kun je een Soothe Bell krijgen, een voorwerp die de drager sneller gelukkig maakt dan normaal.

Wanneer je de Musical Hall binnenkomt, komt de eigenaar naar je toe en geeft je een Prop Case om wat dingetjes in te bewaren. Leuk, maar daar komen we momenteel niet voor. Nee, we komen voor TM49 Echo Voice die het meisje rechtsboven aan je geeft.

Ga nu naar de oude Nimbasa Gym om een paar trainers te verslaan en een ritje in de achtbaan te maken. Neem de achtbaan op de blauwe rails en stap daarna aan de andere kant uit. Druk op de blauwe knop en stap weer in om naar een ander gebied te gaan. Loop daar naar het noorden om op een gele knop te drukken en wacht op de achtbaan totdat die aankomt. Naam deze naar een ander klein station en druk daar op de oranje knop. Stap weer in en praat met het model aan het einde voor een Paralyz Heal.

Druk nu op de paarse knop en verlaat deze plaats. Je kunt nu naar de échte Gym gaan, maar je kunt ook nog een klein uitstapje richting Route 16 en het Lostlorn Forest maken.

Route 16

Wanneer je de poort naar Route 16 betreedt, moet je even praten met de honkbalspeler voor een gratis Macho Brace. Je kunt hier nu een aantal trainers verslaan en – met behulp van Cut en Strength – wat leuke items vinden. Ook zit je hier goed als je naar het Lostlorn Forest wil.

Dat zo meteen, maar eerst de items. Met Cut kun je een Heal Ball vinden en met Strenght een TinyMushroom en TM66 Payback. Dit is een Dark-type aanval die meer schade doet als je als laatste aanvalt. Een zeer goede aanval, dus gebruik hem goed.

Als je zover bent, kun je naar het Lostlorn Forest.

Lostlorn Forest

Een hoop leuke Pokémon zijn hier te vangen zoals je kunt zien! Als je binnenkomt, kun je direct een trainer verslaan en rechts van hem een Ultra Ball pakken. Iets verderop staat een PKMN Ranger die je een Pecha Berry geeft na het gevecht. Een andere Ranger iets verderop geeft je een Cheri Berry als je hem verslagen hebt. In datzelfde gebied is tevens ook een Net Ball en een Leaf Stone te vinden.

Wanneer je met de Backpacker ten noorden van de Leaf Stone praat, stelt hij je een vraag over Zoroark. Als je hem het goede antwoord geeft, dan krijg je van hem TM95 Snarl, een Dark-type aanval die de Sp. Atk van de tegenstander verlaagt.

Ook in het noordelijke gedeelte van het bos is een Hidden Grotto. Meer hierover kun je lezen op de pagina.

Nu je alles hebt gedaan, is het tijd om je volgende Gym Badge te gaan halen!

Nimbasa City Gym

De Gym staat geheel in het teken van modeshows! Voordat je Gym Leader Elesa kan bereiken, zul je eerst drie Beauty's moeten verslaan. De eerste gebruikt drie Pokémon van het Electric-type en de andere twee twee Pokémon. Nu is het tijd om Elesa uit te dagen en zo je vierde Badge te winnen!

+
Leader Elesa
Leader Elesa
Emolga Lv. 28
Flaaffy Lv. 28
Zebstrika Lv. 30

Eigenlijk zijn alle drie haar Pokémon knap lastig om te verslaan. Voornamelijk omdat de kans groot is dat je Pokémon vaak verlamd gaan raken. Neem genoeg middelen hiertegen mee en zorg dat je een goed team hebt en dan moet het wel lukken.

Wanneer je haar verslagen hebt, krijg je van haar de Bolt Badge, waarmee alle Pokémon tot level 50 je zonder problemen gehoorzamen. Ook krijg je TM72 Volt Switch, een Electric-type aanval die de gebruiker na gebruik moet wisselen. Dit heb je tijdens het gevecht al kunnen merken waarschijnlijk.

Nu je dit gehad hebt, is het tijd om naar Route 5 te gaan!