Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Insect Badge

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Insect Badge

Pokéstar Studios

Zodra je binnenkomt, zie je de man die je al eerder zag samen met een andere man. Dit is Stu Deeoh, zijn baas. Hij zegt een paar dingen en rent daarna naar de studio's. De andere man neemt je mee voor een rondleiding door het gebouw.

Als eerste word je naar het theater gebracht waar je Pop Roxie, de vader van Roxie, tegenkomt. Hij wil je zijn nieuwe film laten zien. Het is erg mooi om te zien en daarna is het aan jou om ook zoiets te maken. Je wordt meegenomen naar de studio's. Daar ontmoet je Brycen, de Gym Leader in Icirrus City. Om je film te maken, zul je met hem moeten vechten tegen zijn Pawniard van level 15 en Vullaby van level 13. Je kunt de keuze maken om of je eigen Pokémon te gebruiken of Pokémon van de studio's. Aan jou de keuze.

Wanneer je klaar bent met het gevecht kun je het nog eens opnieuw doen, maar je kunt ook naar het theater gaan om je film te bekijken. Na de show komt Stu Deeoh naar je toe en kijkt de film ook. Je hoeft niet te blijven en kunt direct naar de haven in Virbank City gaan.

Virbank City

Bij de haven zie je dat er een paar Team Plasma Grunts staan en ook Roxie en Hugh. Ga naar ze toe en vecht met een van de Grunts. Nadat je hem verslagen hebt, rennen ze allemaal weg. Roxie rent achter ze aan, maar bedenkt zich dan en loopt terug. Ze geeft je HM01 Cut, die je kunt gebruiken om kleine boompjes om te hakken.

Op dit moment kun je er nog niet zoveel mee doen, dus ga de Team Plasma Grunts achterna. Ze zijn gevlucht naar Route 20, welke ten westen van je ligt.

Route 20

Loop helemaal terug richting de Floccesy Ranch waar je Hugh weer tegenkomt. Ga vanaf hier naar het zuiden totdat je een Team Plasma Grunt tegenkomt. Wanneer je haar Purrloin van level 14 verslagen hebt, komt Hugh naar je toe en stelt voor dat je naar Castelia City gaat via de haven in Virbank City.

Ga dus weer terug naar waar je vandaan kwam en daar zie je Roxie en haar vader een gesprek voeren. Na het gesprek wil hij je met liefde naar Castelia City brengen met zijn boot!

Castelia City

Eenmaal aangekomen geeft Hugh je zijn Xtransceiver-nummer en gaat daarna verder op zoek naar Team Plasma. Jij bent echter vrij om de stad te verkennen, dus loop de haven uit. Direct komt er een clown op je af die je een gratis Bicycle geeft!

Clowns, clowns en nog meer clowns!

Door heel Castelia City kom je een aantal Clowns tegen. Wanneer je met ze gesproken hebt, kun je teruggaan naar de clown die je de fiets gaf. Als dank voor de moeite zal hij je een Rare Candy geven!

Neem nu de tijd om alles te gaan verkennen, want je loopt nu in de grootste stad van Pokémon Black 2 en White 2! We zullen de belangrijkste dingen behandelen.

In de Battle Company krijg je een Exp. Share van de Janitor zodra je binnenkomt. Dit is een item die je aan een Pokémon kunt geven om hem zo te trainen zonder hem te laten vechten! Wanneer je met een andere Pokémon een tegenstander verslaat, krijgt de Pokémon die dit item draagt ook wat EXP. In het zelfde gebouw kun je bij een blauwharig meisje op de eerste verdieping ook een Miracle Seed, Mystic Water of Charcoal krijgen afhankelijk van wat je haar vertelt. Je krijgt alle drie de items later in het spel ook, dus aan jou de keuze.

Verder kun je hier nog met een aantal trainers vechten en een paar Quick- en Timer Balls krijgen naast een Guard Spec, Ether en een Scope Lens, een item die ervoor zorgt dat je een betere kans op een Cirtical Hit hebt.

Op de Unity Pier kun je een Destiny Knot krijgen en op de Skyarrow Bridge een Quick Claw. Deze is handig voor langzame Pokémon, want dit geeft ze een kans om als eerste aan te vallen. In het noorden is nog een Amuelet Coin te krijgen, een voorwerp die je aan een Pokémon geeft om dubbel zoveel geld in een gevecht te verdienen!

In een huis in de buurt van de Gym vind je de Name Rater, maar ook Amanita en Fennel. Praat je met Amanita, dan zul je op de PC niet meer “Someone's PC” zien staan, maar “Amanita's PC”. Ook vertelt ze wat andere dingen  over de PC. Praat je met Fennel, dan legt ze uit wat de Game Sync is, een speciale functie die het mogelijk maakt je spel te synchroniseren met de online website Pokémon Global Link.

Ook zijn er in Castelia City drie TMs te verkrijgen. Je hebt TM44 Rest, een aanval die je Pokémon laat slapen, maar wel geneest van een status en vol HP geeft, TM45 Attract en TM70 Flash, waarmee je donkere grotten kunt verlichten.

Ga nu naar de Gym toe en je zult zien dat deze geblokkeerd is door Clyde. Wanneer je met hem praat, zegt hij dat de Gym Leader er niet is. Dan verschijnt Iris, de Champion van Unova. Vroeger was ze (in Pokémon White) de Gym Leader van Opelucid City, maar die bezit haar vader nu helemaal alleen. Zij heeft de functie van Alder overgenomen. Na een kort gesprek rent ze weg naar het Pokémon Center. Daar moet je opnieuw met haar praten zodat ze naar de lege kade in het oosten gaat.

Bianca op Route 4

Als je wil, kun je alvast even een kijkje op Route 4 nemen via de meest noordelijke poort in de stad. Als je daar komt, zal Bianca je een Dowsing MCHN geven. Hiermee kun je onzichtbare items opsporen! Het is een fantastische item om te hebben, want er liggen door heel Pokémon Black 2 en White 2 veel verborgen items.

Wanneer je op de kade aankomt, wijst ze naar de Castelia Sewers. Hugh komt daarna op je af en vraagt of je Team Plasma al hebt gevonden. Daarna rent hij snel het riool in om daar te gaan zoeken. Ga achter hem aan als je er klaar voor bent.

Castelia Sewers

De vier seizoenen en het riool

Afhankelijk van welk seizoen het is, zal het water in het riool hoog of laag staan. Hierdoor heb je ieder seizoen te maken met verschillende gebieden die je kunt bezoeken, maar ook een andere manier van navigeren. Het kan dus zijn dat je in de winter andere items vindt dan in de zomer. Om alles te vinden, is het aangeraden om het riool in ieder seizoen te doorlopen.

Wanneer je beneden komt, stelt Hugh voor om in een team Team Plasma te gaan verslaan. Hij sluit je bij je aan waardoor alle gevechten met wilde Pokémon als een Double Battle gehouden wordt.

Hugh vecht met zijn starter die momenteel op level 20 zit. Hierdoor is het niet verstandig om nu al wilde Pokémon te vangen, aangezien je de kans hebt dat Hugh ze verslaat. Straks scheiden jullie wegen weer en heb je genoeg tijd om op jacht te gaan.

Ga met Hugh op stap en jullie komen twee Team Plasma Grunts tegen die met jullie willen vechten. De een heeft een Scraggy van level 16 en de andere een Sandile van level 16. Dankzij Hugh moet het gevecht snel voorbij zijn en komt Gym Leader Burgh naar jullie toe. Je krijg vervolgens HM04 Strength van Hugh, een krachtige Normal-type aanval die ook buiten het gevecht kan worden gebruikt (om stenen mee te schuiven).

Vervolgens gaat Hugh weg en lopen jij en Burgh verder. Opeens worden jullie gestopt door een mysterieus persoon. Hij vertelt wat over Pokémon, maar stelt zich niet aan jullie voor. Hierna gaat hij weg en besluit Burgh weer terug te gaan naar zijn Gym. Je bent nu helemaal vrij en kan doen en laten wat je wil. Je kunt nog het een en ander vinden hier beneden, maar je kunt ook – via de Castelia Sewers – naar de Relic Passage en Castelia Garden gaan. Als je wil kun je ook direct Burgh gaan uitdagen, maar het is verstandig om deze twee plaatsen nog even te bezoeken.

Relic Passage

Wat je hier kunt doen is een paar nieuwe Pokémon vangen, maar ook een paar trainers verslaan en een paar items vinden. Zo is er een verstopte Escape Rope die je met je Dowsing MCHN kunt vinden en een niet-verstopte Escape Rope alsmede een Hard Stone.

Kijk uit voor de Backpacker met zijn Herdier van level 18, want die kan zomaar enorm sterke aanvallen gebruiken.

Castelia Garden

Zoals je kunt zien, zijn hier een aantal nieuwe Pokémon te vangen. Helaas houdt het daar eigenlijk mee op, behalve dat er nog een Miracle Seed in het midden op je ligt te wachten.

Als je nog wat wil trainen voordat je de Gym Leader gaat uitdagen, dan kun je dit hier het beste doen door op zoek te gaan naar wilde Audino. Deze leveren namelijk meer EXP op dan andere wilde Pokémon wat dus een goede manier is om snel een level omhoog te gaan.

Castelia City Gym

Als je Pokémon Black of White gespeeld hebt, dan zie je dat Burgh's Gym er heel anders uit ziet! Ook mag je nu gaan puzzelen om bij de Gym Leader uit te komen. Gelukkig is de puzzel niet zo moeilijk en hoef je ook niet al te veel trainers te verslaan, dus sta je snel oog in oog met Burgh om je derde Gym Badge te gaan verdienen!

+
Leader Burgh
Leader Burgh
Swadloon Lv. 22
Dwebble Lv. 22
Leavanny Lv. 24

Dit gevecht kan of heel makkelijk worden of heel moeilijk. Het hangt er vanaf welke starter je hebt gekozen. Als je Tepig hebt gekozen, zul je geen problemen hebben, maar heb je Oshawott of Snivy gekozen, dan kan het wel eens lastig worden. Je bent dan erg afhankelijk van andere Pokémon in je team.

Wanneer je hem verslagen hebt, geeft hij je de Insect Badge, waarmee alle Pokémon tot level 40 je zonder problemen gehoorzamen. Ook krijg je van hem TM76 Struggle Bug. Helaas is het een zwakke Bug-type aanval, dus wees er niet al te blij mee.

Nu is het tijd om naar Route 4 te gaan om weer een stapje dichterbij de titel Pokémon Champion te komen!