Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Jet Badge

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Jet Badge

Pokémon World Tournament

In Pokémon Black en White was Unova ver verwijderd van de andere regio’s waardoor personages en Pokémon moeilijk konden reizen. Hierdoor kon je ze ook niet tegenkomen in je spel. Pokémon Black 2 en White 2 brengen daar verandering in, want deze spellen bevatten het speciale Pokémon World Tournament (afgekort als PWT).

Onder Driftveil City, waar vroeger de Cold Storage te vinden was, bevindt zich nu een gebouw waar je met alle Gym Leaders en Champions uit eerdere spellen kan vechten. Ook kun je kiezen uit bijvoorbeeld gevechten met gehuurde Pokémon of toernooien met specifieke types. Elke ronde zul je een trainer moeten verslaan om naar de volgende ronde te mogen. Als je een toernooi hebt verslagen, speel je de volgende vrij en krijg je Battle Points die je kunt uitgeven aan handige items.

Wanneer je naar het westen gaat, kom je Hugh en Clay weer tegen. Clay laat jullie het PWT zien en neemt jullie mee naar binnen. Daar is Cheren al aanwezig. Hij legt uit dat het een 8-persoons, enkel-eliminatie toernooi is en dat er drie rondes zijn. Na nog meer gepraat, zullen Cheren en Hugh zich vast inschrijven.

Voordat jij je inschrijft, kun je eerst nog even de hokjes verkennen om wat items te krijgen. Zo is er een Rocky Helmet (erg handig voor langzame Pokémon) te krijgen, een Zinc en een PP Up. Ook kun je bij twee mannen twee aanvallen voor je starter Pokémon laten leren. Helaas zijn het niet zulke goede aanvallen, dus dit kun je eventueel overslaan. Aan jou de keuze.

Nu is het tijd om je in te schrijven en mee te doen!

Regels voor het Pokémon World Tournament

De regels die gelden voor het Pokémon World Tournament zijn als volgt:

 • Je kunt slechts drie Pokémon gebruiken en je moet ze in volgorde selecteren.
 • De eerste Pokémon die je kiest zal in alle gevechten starten.
 • Je kunt geen items uit je tas gebruiken; alleen vastgehouden items.
 • Je kunt niet van Pokémon wisselen als je een Pokémon van de tegenstander verslagen hebt.

Misschien lijkt het nu heel erg moeilijk, maar dit valt reuze mee. Voornamelijk omdat de Pokémon waar je tegen vecht niet van een te hoog level zullen zijn.

Alle trainers met wie je moet vechten gebruiken Pokémon van level 25, dus dit moet niet echt een probleem vormen. Je eerste toernooi mag je gaan vechten tegen Hugh, Cheren en Colress!

+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
PigniteLv. 25
SimipourLv. 25
TranquillLv. 25
+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
DewottLv. 25
SimisageLv. 25
TranquillLv. 25

+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
ServineLv. 25
SimisearLv. 25
TranquillLv. 25

+
Leader Cheren
Leader Cheren
StoutlandLv. 25
WatchogLv. 25
CinccinoLv. 25
+
Team Plasma Colress
Team Plasma Colress
MagnetonLv. 25
ElgyemLv. 25
KlinkLv. 25

Wanneer je ze allemaal verslagen hebt, word je gekroond als kampioen van het Driftveil Tournament! Als beloning krijg je 1BP (Battle Point) die je kunt gebruiken om handige items en TM's te kopen. Hierna word je gefeliciteerd door Cheren, Clay en zelfs Roxie!

Wanneer je het gebouw verlaat, komen Hugh en Cheren naar je toe om over je te praten, maar net om dat moment zien jullie een Team Plasma Grunt wegrennen. Ga nu dus naar de haven het zuiden en ga aan boord van de Plasma Frigate!

Plasma Frigate

Wanneer je aan boord komt, lijkt het verlaten, maar al snel genoeg zie je een hoop Team Plasma Grunts lopen. Cheren en Hugh zullen beide er een aantal verslaan, maar de andere twee moet jij doen. De een heeft een Koffing van level 30 en de ander een Trubbish van level 30. Als je de twee schurken verslagen hebt, kun je vrij op het schip wandelen.

Je kunt met Hugh praten om samen met hem de rest van de Team Plasma Grunts te verslaan. Zodra je dit gedaan hebt, verschijnt Zinzolin, een van de Seven Sages! Cheren herinnert hem gelijk van de Cold Storage twee jaar geleden. Daarna vraagt hij de Shadow Triad om te verschijnen en zij gebruiken rook en spiegels om het schip te laten verdwijnen. Jij, Hugh en Cheren staan nu weer op de kade.

Het lijkt er op dat ze ontsnapt zijn en Hugh rent snel weg. Cheren vertelt wat over vroeger en vervolgens dat je naar Route 6 moet om verder te gaan. Misschien wil je toch eerst even naar de kleine grot ten westen van het Pokémon World Tournament? Daar zitten namelijk een hoop sterke Pokémon.

Relic Passage

Op het moment dat je binnenkomt, vind je een Worker die je de Funfest Mission “Find Treasures!“. Verder kun je hier nog een aantal trainers verslaan en een Protein vinden. Wanneer je richting het oosten loopt, kom je uit bij een ingang die je naar een ander deel van de Relic Passage brengt.

In dit gedeelte van de Relic Passage kun je nóg meer trainers verslaan en nóg meer items vinden. Daarnaast is dit de plek waar je moet zijn als je naar de Relic Castle wil. Voordat het zover is, eerst op zoek naar items.

Bij de Hiker kun je een Blue Shard en een verstopte Max Repel vinden. Ga je hier naar het oosten, dan kun je een Green Shard vinden. Loop je nog wat verder, dan kom je uit bij een Red Shard. Verder zijn er nog een Yellow Shard, Ultra Ball, Rock Gem, Rare Candy, Rocky Helmet en een Max Repel te vinden.

Nu kun je naar de Relic Castle gaan om een coole Pokémon te vangen, maar als je dit niet wil, kun je naar Route 6 gaan om verder te gaan met het verhaal.

Relic Castle

Vanuit deze kamer ga je twee keer naar het oosten en dan ben je net buiten Volcarona's kamers in het noorden. Hier kun je met je Dowsing MCHN nog een Sun Stone vinden. Doe dit voordat je de kamer in het noorden binnengaat.

Hier heb je de mogelijkheid om Volcarona te vangen! Hij zit op level 35, maar laat zich erg lastig vangen!

Wanneer je hem gevangen hebt, is het de hoogste tijd om naar Route 6 te gaan.

Route 6

Ga vanaf het begin van de route de brug over richting het noorden. Hier kun je met een PKMN Breeder vechten en er is zelfs een ingang naar een Hidden Grotto. Loop hierlangs en steek de brug over. Hier heb je weer de mogelijkheid om met twee trainers te vechten. Ook ligt er een Elixir die je kunt pakken; het andere “item” is een Foongus van level 29. Steek de volgende burg over en je komt Cheren tegen. Hij neemt je mee naar de Weather Institute en vertelt wat dingen over een aantal steden. Hierna geeft hij je HM03 Surf, een krachtige Water-type aanval die je ook buiten het gevecht kunt gebruiken om met een Pokémon over het water te surfen.

Ga nu verder op de route richting de Chargestone Cave en je kunt onderweg nog wat trainers verslaan. Ook kun je hier een Moon Stone, Ultra Ball, Protein en een Shiny Stone vinden. Als je met de PKMN Ranger aan het einde vecht, krijg je na afloop een Pecha Berry. Nu is het tijd om de grot te betreden!

Tijd om te surfen!

Nu je de aanval Surf hebt, kun je plaatsen waar je eerder bent geweest weer bezoeken om items en Pokémon te vinden die je voorheen niet kon vinden. Hieronder een lijstje met belangrijke items die je nu kunt vinden:

 • In Aspertia City kun je TM53 Energy Ball vinden.
 • Op Route 19 kun je een Water Stone bij de ingang vinden.
 • In de lente, zomer en winter kun je in de Castelia Sewer TM41 Torment bemachtigen.
 • TM56 Fling is te verkrijgen aan het einde van Route 6, vlakbij de Mistralton Cave.
 • In de Mistralton Cave zelf is TM80 Rock Slide te vinden.

Wil je ook nog wat nieuwe Pokémon vangen, dan kun je hieronder lezen waar je moet surfen:

 • Basculin is te vinden in Aspertia City, Route 19 en 20, Floccesy Ranch, Lostlorn Forest en de Relic Passage.
 • Frillish en Alomomola zijn te vangen in Virbank City.
 • Voor een Buizel, moet je naar het Lostlorn Forest.

Chargestone Cave

Kort nadat je de grot bent binnengelopen, kom je Bianca tegen. Ze vertelt het een en ander over de rotsen die je onderweg tegenkomt en hoe je deze kan gebruiken om de grot uit te komen. Volg haar en duw de magnetische rots naar links en ga naar het noorden. Vergeet niet de Full Heal die dichtbij ligt mee te nemen.

Houd de wilde Pokémon op afstand!

Hoewel er een paar Pokémon in deze grot zitten die je graag in je collectie wil, is het verstandig om een hoop (Super) Repels mee te nemen. Het is een grote grot en als je iedere keer gestoord wordt door een wilde Pokémon, dan kan dit na een tijdje heel irritant gaan worden.

Duw de volgende magnetische rots bij de rand naar de rechterkant en je kunt nu naar het noorden of oosten. Ga je naar het oosten, dan kun je een Scientist verslaan en een Max Repel vinden. Ga je naar het noorden, dan ga je de goede kant op. Versla de Guitarist die je tegenkomt en duw de bovenste rots naar links en de onderste rots naar beneden om vervolgens zelf naar rechts te gaan.

Loop nu richting de brug waar je een bekende stem hoort praten over mensen, Pokémon en vriendschap. Loop nu door en duw de rots aan de rechterkant om met een Ace Trainer te vechten. Let op, dit is een Triple Battle! Hij heeft een SandslashUnfezant en een Klink van level 33. Nadat je hem verslagen hebt, ga je naar het zuiden om de onderste rots naar voren te duwen en een Magnet te pakken. Ga daarna terug naar de Ace Trainer en neem de trap naar beneden.

Op deze verdieping moet je enkele rotsen duwen om straks door het geblokkeerde pad boven te kunnen. Nu je er toch bent, kun je naar het westen gaan. Hier staat twee mannen tegenover elkaar waarvan er een een Nugget geeft en de andere een Big Nugget! Deze kun je voor veel geld verkopen in de Pokémon Mart, dus bewaar ze goed.

Iets verderop staat een dame die je de Funfest Mission “Find Mysterious Ores!” in Black 2 geeft en “Find Shining Ores!” in White 2. Ten zuiden van haar is een PKMN Ranger die je na het gevecht een Chesto Berry geeft.

Wanneer je de rosten hebt verschoven, kun je of weer terug naar boven of naar beneden. Als je naar boven gaat, kun je verder, maar beneden kun je nog een paar dingetjes doen.

Zo kun je er een Escape Rope, Electric GemThunderstone en een Metal Coat (een item die de Steel-type aanvallen verbeterd, maar ook een Onix kan laten evolueren). Daarnaast kun je er een paar trainers verslaan, waarvan de Ace Trainer een Rotation Battle met je wil voeren. Hij heeft een StoutlandKrokorok en Ferroseed van level 33. Nu je alles hebt gehad, kun je weer terug naar waar je vandaan kwam.

Daar ga je naar het zuiden en kom je een Ace Trainer tegen. Ga je bij hem naar het westen, dan kom je nog een trainer tegen en ook een Carbos. Ga je bij hem naar het oosten, dan kom je uit in Mistralton City!

Mistralton City

Wanneer je naar het noorden van de stad probeert te lopen, komt Prof. Juniper op je af. Dit is de eerste keer dat je haar in levende lijve ontmoet! En het is een aardig mens, want na een praatje geeft ze je een Master Ball, een Ball die elke Pokémon zonder problemen vangt. Je krijgt er maar één in heel het spel, dus gebruik hem verstandig.

Na wat meer gepraat, komt ook Skyla erbij, de Gym Leader van Mistralton City. Prof. Juniper zal na wat gepraat naar de Celestial Tower geen en Skyla gaat weer terug naar haar Gym. Ze moet daar echter nog wat dingen doen voordat je haar kunt uitdagen, dus ze raadt je aan om ook naar de Celestial Tower te gaan. Voordat dat zover is, kun je in de stad nog een paar dingen doen.

Op het kleine vliegveld kun je met een van de mensen praten om een Sharp Beak te krijgen, een voorwerp die de Flying-type aanvallen iets verbetert. Daarnaast kun je hier de Funfest Mission “Big Harvest of Berries!” krijgen. Doe mee om een hoop leuke Berries te winnen! Ook vind je hier de Gym, maar zoals ze al zei, kun je haar pas uitdagen na je bezoek aan de Celestial Tower. Ga nu dus naar Route 7, maar vergeet niet om met de monteur bij het vliegveld te praten om TM58 Sky Drop van hem te krijgen.

Route 7

Ook op Route 7 kun je een Rotation Battle voeren! Ditmaal met een Youngster. Hij heeft eenmaal een Stoutland en tweemaal een Deerling van level 33. In de hoek van het gras is tevens een Zinc te vinden. Naast het huis is nog een Hidden Grotto.

Ten oosten van dat huis is een Lass die een Triple Battle met je wil voeren. Ze gebruikt eenmaal een Unfezant en tweemaal een Ducklett van level 33. Als je bij haar naar het noorden gaat, vind je een Leaf Stone, een Elixr en een TinyMushroom en kom je uit bij de Celestial Tower. Er is echter nog wat meer te doen als je naar het oosten gaat. In het huisje daar kun je namelijk je Pokémon genezen wat zometeen goed van te pas komt. Als je nog verder loopt, kun je wat meer trainers verslaan en items vinden.

Dé reden waarom je hier nog even naar toe moet, is TM81 X-Scissor die je hier kunt vinden. Dit is een sterke Bug-type aanval die ook sommige niet Bug-type Pokémon kunnen leren. Voor de rest kun je nog twee trainers verslaan, maar daarna moet je echt op weg naar de Celestial Tower.

Celestial Tower

Wanneer je de toren binnenkomt, loopt Prof. Juniper naar je toe en geeft je een Lucky Egg, een item wat ervoor zorgt dat de drager ervan vijftig procent meer ervaring opdoet in een gevecht. Ga nu verder en neem de trap naar boven.

Drie trainers en twee items liggen hier op je te wachten. Zo kun je bij de eerste trainer met haar Musharna van level 36 een Hyper Potion vinden. Bij de volgende trainer kun je TM61 Will-O-Wisp vinden, een Fire-type aanval die de tegenstander verbrandt.

Als laatste wacht er nog een Pokéfan op je, maar meer is er op deze verdieping niet te doen, dus klim die trap maar op.

En ja hoor, meer trainers staan hier op je te wachten! Ze zijn allemaal te vergelijken met de trainers op de vorige verdieping, behalve de zuster aan het einde. Zij heeft een Leavanny van level 35. Wanneer je haar verslagen hebt, kun je je Pokémon healen en naar de volgende verdieping gaan.

Op deze verdieping staan wéér een hoop trainers, maar kun je ook een PP Up en TM65 Shadow Claw vinden. Dit is een fysieke Ghost-type aanval met een niet al te hoge kracht, maar wel een hoge kans op een Critical Hit. Ga nu weer verder naar boven naar de top van de Celestial Tower.

Hier is een Ghost Gem verborgen aan de westzijde van de bel. Pak deze op en luid vervolgens de bel. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je naar de Mistralton Gym om je volgende Gym Badge te gaan winnen!

Mistralton City Gym

Weer een puzzel en ditmaal niet met kanonnen (zoals in de vorige versies), maar met ventilatoren! Gelukkig zijn de trainers niet al te moeilijk om te verslaan, dus zul je snel voor Skyla staan. Ga nog wel even terug naar het Pokémon Center om je Pokémon te healen, want haar verslaan wordt een hele uitdaging.

+
Leader Skyla
Leader Skyla
SwoobatLv. 37
SkarmoryLv. 37
SwannaLv. 39

Als je goede Electric- of Rock-type aanvallen hebt, dan zal het gevecht makkelijk zijn dan als je deze niet hebt. Wanneer je haar verslagen hebt geeft ze je de Jet Badge. Hiermee gehoorzamen alle Pokémon tot level zeventig je zonder problemen. Ook krijg je TM62 Acrobatics, een Flying-type aanval die twee keer zoveel schade doet als de gebruiker geen item draagt.

Wanneer je de Gym komt uitlopen, komt Skyla achter je aan en vraagt je waar Prof. Juniper is. Ze komt snel aangerend en zegt dat ze naar Opelucid City moet, maar dat Twist Mountain is afgelsoten en dus via Lentimas Town moet gaan.

Aerial Ace

Als je naar de Youngster in het huis ten noorden van het Pokémon Center gaat, is hij onder de indruk dat je de Skyla verslagen hebt en geeft hij je TM40 Aerial Ace. Dit is een goede Flying-type aanval die sommige Pokémon maar al te graag willen leren!

Ga nu naar het vliegveld en praat met Skyla. Ze vraagt of je klaar bent voor de vlucht naar Lentimas Town. Wanneer je er klaar voor bent, verschijnt Bianca opeens en vertelt je wat informatie over Reversal Mountain en vliegt vervolgens met je mee.