Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Legend Badge

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Legend Badge

Lentimas Town

Zodra je geland bent, praat Prof. Juniper over Cheren, vervolgens over Reshiram en Zekrom die twee jaar geleden aanvielen en daarna over Team Plasma. Vervolgens vraagt ze je of je aan de Gym Leader van Opelucid CityDrayden, wat dingen over die tijd kunt vragen. Wanneer je akkoord hebt gegeven, vertrekt Bianca naar Reversal Mountain zodat jij de tijd hebt om Lentimas Town te verkennen. Voordat je de start- en landingsbaan verlaat, kun je nog door een klein gat in het hek lopen om een Fire Stone te vinden.

In het huis direct links van het Pokémon Center vind je een andere Move Tutor dan in Driftveil City. Hier kun je in ruil voor Blue Shards je Pokémon nieuwe aanvallen leren. Op de informatiepagina kun je zien welke aanvallen hij allemaal aan je Pokémon kan leren.

Vinden van Shards

Een goede plek om verschillende kleuren Shards te vinden is in de Relic Passage. Neem een hoop Super- of Max Repels mee en rijd daar op je fiets heen en weer totdat je opwaaiend stof ziet. Hierin zitten Red, Blue, Yellow en Green Shards, maar er kan ook zomaar een Drilbur of een Onix inzitten!

In het Pokémon Center kun je met de oude dame praten om een Spell Tag te krijgen, een item die Ghost-type aanvallen versterkt. In het huis ten zuidwesten krijg je van de Battle Girl daar TM57 Charge Beam.

Verder is er niet veel meer te doen, dus tijd om de buitenkant van Reversal Mountain te gaan verkennen!

Reversal Mountain (buiten)

Zoals je kunt zien, zijn er hier vele nieuwe Pokémon te vangen! Voordat je daadwerkelijk de Reversal Mountain betreedt, zul je eerst twee trainers moeten verslaan. Gelukkig zijn ze niet al te moeilijk en kun je snel weer verder. Ook kun je hier nog een Full Heal en TM30 Shadow Ball vinden, een goede Ghost-type aanval die aardig wat Pokémon kunnen leren.

Eventueel kun je nog naar het vreemde huis, genaamd Strange House. Hier zijn een aantal nieuwe Pokémon te vinden alsmede een paar (goede) items. Aan jou de keuze!

Strange House

Welkom in het spookhuis van Pokémon Black 2 en White 2! Deze plaatst zit vol wilde Pokémon, trainers en items die met smart op je zitten te wachten. Het enige wat je bij binnenkomst kunt doen, is de trap naar beneden nemen. Deze neemt je mee naar een bibliotheek waar je een Spell Tag kunt vinden. Verder is hier niets te doen, dus ga weer terug naar boven.

Eenmaal boven zie je dat alle meubels op een andere plek dan eerst staan. De deur die eerst geblokkeerd was, is nu wel vrij. Daar vind je een Backpacker met een Numel en Sigilyph van level 36. Verder is er niet te doen, dus verlaat de kamer en praat met een vaag persoon die wat vertelt. Je kunt nu een andere kamer in om een Full Heal te vinden, maar je wil eigenlijk weer de trap af naar beneden.

Ook hier zijn alle meubels weer verplaatst. In deze ruimte kun je nu een Dusk Stone vinden, die je kunt gebruiken om Lampent in Chandelure te laten evolueren. Meer is er niks te doen, dus ga weer terug naar boven!

En wéér zijn de meubels verschoven. Ga weer terug naar de kamer met die vage persoon en ze zal weer iets zeggen. Vervolgens kun je er een Lunar Wing vinden. Wat deze doet, kun je uitvinden als je naar de Marvelous Bridge gaat nadat je de Elite Four en Champion hebt verslagen. Verlaat deze kamer weer, ga de trap af en vervolgens naar het westen. Klim hier naar boven om in een kamer met een Psychic uit te komen. De kamer aan de andere kant bevat een Rare Candy.

Nu heb je alles gehad en is het tijd om naar Reversal Mountain te gaan!

Reversal Mountain

Verschillen in Reversal Mountain

In Pokémon Black 2 zal Reversal Mountain er anders uitzien dan in Pokémon White 2. In de een is het een waterige omgeving terwijl in de andere versie er heel veel lava. Er is geen verschil in het verhaal.

Voordat je de eerste kamer ingaat, kun je nog een Max Repel vinden. Wanneer je de kamer in komt, zie je Bianca. Ze zegt dat ze het gevaarlijk vindt om alleen op pad te gaan en wil daarom samen met jou gaan lopen. Prima, want als jullie in een gevecht komen, gebruikt ze goede Pokémon om je te helpen.

Ga als eerste even naar het oosten in deze grote kamer om een Hyper Potion te pakken en ga dan weer terug om naar het zuiden te gaan. Hier heb je de keuze om verder naar het zuiden te gaan of om naar het oosten te gaan. Je wil naar het zuiden, maar in het oosten kun je een aantal dingen doen. Zo kun je er een Elixr en TM69 Rock Polish vinden, maar ook een aantal trainers verslaan. De moeite waard is de Triple Battle met een Battle Girl met eenmaal een Gurdurr en tweemaal een Riolu van level 37.

Wanneer je richting het zuiden gaat, kom je op een gegeven moment bij een ingang naar een kleine kamer waar je een Smoke Ball en Excape Rope kunt vinden. Loop verder naar het oosten en je komt een PKMN Ranger tegen. Vecht met hem en na afloopt geeft hij je een Rawst Berry. Loop nog verder en Bianca zegt je dat je écht even de dichtstbijzijnde grot moet bekijken. Voordat je dit doet, is het verstandig om even de dokter te verslaan zodat je je Pokémon kunt healen. Bianca zal namelijk niet de hele tijd bij je blijven.

In de grot zal Bianca het hebben over Heatran. Ze had verwacht dat deze Pokémon er zou zijn, maar helaas voor haar verschijnt deze pas aan het einde van het spel. Ga dus bij de dokter naar het noorden om uit te komen bij een Black Belt. Deze wil een Rotation Battle en heeft eenmaal een Gurdurr en tweemaal een Scraggy van level 37. Als je de trap afloopt, kun je nog een Flame Orb en een Fire Gem vinden.

Nu kun je op weg naar de uitgang. Vergeet niet een nugget en TM54 False Swipe mee te nemen! Wanneer je bij de uitgang komt, zal Bianca je vragen of je klaar bent om naar Undella Town te gaan. Als je dat niet bent, dan kun je Reversal Mountain nog meer met haar verkennen, maar anders zal ze alleen op zoek gaan naar Heatran.

Undella Town

Zodra je bent gearriveerd in Undella Town moet je even naar het noorden om de verborgen Shiny Stone en wat Berry Juice mee te nemen. In het oosten vind je een vage blauwe tunnel. Dit is de Marine Tube, een onderwatertunnel naar Humilau City. Je kunt er echten nog niet in, dus ga naar het Pokémon Center om een Prism Scale te halen. Deze kun je aan Feebas geven om hem tijdens ruilen te laten evolueren. Ook kun je hier de Funfest Mission “Shocking Shopping!” krijgen.

Ga nu naar de poort en Hugh komt direct om je af om je uit te dagen voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Unfezant Lv. 39
Simipour Lv. 39
Emboar Lv. 41
+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Unfezant Lv. 39
Simisage Lv. 39
Samurott Lv. 41
+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Unfezant Lv. 39
Simisear Lv. 39
Serperior Lv. 41

Zorg dat je Pokémon helemaal geheald zijn voordat je met hem vecht. Na afloop gaat hij naar Route 13 en vraagt of je daar ook naar toe komt. Voordat je dit doet, kun je ook nog even naar Undella Bay en Route 14, maar dit hoeft niet per se.

Undella Bay

Aan de noordoostelijke kant van Undellay Bay kun je een Heart Scale en een Draco Plate vinden. Dit laatste is een item die de Dragon-type aanvallen iets versterken. Ga nu de zee op om met een hoop trainers te gaan vechten. Zodra je richting Route 14 komt kun je nog een Splash Plate vinden. Je hebt nu de keuze om Route 14 te verkennen, maar je kunt ook terug naar Undella Town om naar Route 13 te gaan en zo het verhaal verder te volgen.

Route 14

Aan het begin van de route wachten twee rijke trainers op je, dus na het gevecht kun je weer lekker gaan shoppen. Wanneer je vervolgens bij de waterval naar boven gaat, kom je bij een Ace trainer die je uitdaagt voor een Triple Battle. Hij heeft een LilligantGligar en Basculin van level 39. Je kunt de waterval later in het spel beklimmen als je HM05 Waterfall hebt, maar die krijg je pas aan het einde van het spel.

Ga dus verder en je kunt dan een klif naar boven lopen. Daar vind je nog een paar trainers en items (Max Potion en een Heart Scale) alsmede de ingang voor Black City of White Forest, afhankelijk van je versie uiteraard. Je kunt daar echter nu niet in vanwege een menigte, dus zit er niks anders op om naar Route 13 te gaan!

Route 13

Twee trainers wachten je op aan het begin van de route. Gelukkig zijn ze makkelijk te verslaan en kan jij een Max Repel oppakken. Tenminste, als je een Pokémon met Cut bij je hebt. Verderop kun je, als je een Pokémon met Strenght bij je hebt, een Zinc vinden. Nog wat verder kun je een Red Shard vinden.

Verder kun je op dit stuk nog enkele trainers verslaan en wat items vinden, onder andere een Heart Scale, Luxury Ball en TM29 Psychic, één van de beste Psychic-type aanvallen in heel het spel.

Iets verderop zie je een Ace Trainer in het water. Praat met hem en hij begint te praten over schatten. Iedere dag kun je met hem praten om zeldzame items van hem te krijgen. Niet slecht, toch?

Loop iets verder en versla nog een paar trainers voordat je de brug oversteekt. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je weer een Rotation Battle voeren, ditmaal met een PKMN Ranger. Hij heeft een JolteonGalvantula en Nosepass van level 39. Na het gevecht krijg je zelfs nog een Sitrus Berry van hem! Wanneer je direct naar het westen loopt, kom je uit bij een huisje waar je een Power Band kunt krijgen. Deze kun je gebruiken voor EV Training. Ook vind je hier een Hidden Grotto.

Met Cut kun je een korte weg nemen, maar ga anders naar het oosten. Nu is het tijd voor een Triple Battle! Deze PKMN Ranger heeft een FlareonVibrava en Larvesta van level 39. Ook zij geeft je na afloop een Sitrus Berry. Naast haar is nog een Blue Shard en Max Ether te vinden.

Misschien dat je hem al eerder zag zitten, maar nu kun je er eindelijk naar toe om hem te vangen: Cobalion! Hij zit op level 45 en kan lastig zijn om te vangen. Het is niet de lastigste Pokémon in het spel, dus verspil je Master Ball niet! Als je hem gevangen hebt, kun je doorgaan naar Lacunosa Town.

Lacunosa Town

Wanneer je de stad komt binnenlopen, zul je begroet worden door Prof. Juniper en Bianca. Ze nemen je mee naar een huis waar een oude vrouw praat over de legende van Lacunosa Town en de Giant Chasm. Blijkbaar heeft er ook een Pokémon mee te maken! Prof. Juniper en Bianca nemen je weer mee naar buiten en vertellen wat over Reshiram of Zekrom (afhankelijk van je versie) en de Light of Dark Stone. Hieraan word je gevraagd of je met Drayden in Opelucid City kunt praten, want hij schijnt meer te weten.

Nu ben je vrij om de stad te verkennen! Er is helaas niet veel te doen, maar je kunt wel een Pecha Berry krijgen en een Metronome en Full Heal vinden.

Loop nu vanaf het Pokémon Center van het westen en je zult Hugh weer tegen komen! Hij stopt je om wat te vertellen over Team Plasma. Net op dat moment verschijnt Zinzolin samen met een Team Plasma Grunt. Hugh vraagt of je samen met hem deze twee schurken wil verslaan!

+
Team Plasma Zinzolin & Co.
Team Plasma Zinzolin & Co.
Cryogonal Lv. 42
Sneasel Lv. 44
Golbat Lv. 39
Garbodor Lv. 39

Samen met Hugh moet het verslaan van deze twee heren niet al te moeilijk zijn. Als je ze verslagen hebt, rennen ze weg. Hugh bedenkt zich geen seconde en rent achter ze aan. Jij moet hetzelfde doen, dus ga naar Route 12.

Route 12

Waneer je Route 12 betreedt, ga je direct naar het noorden om een Timer Ball en een verstopte Rare Candy te vinden. Zuidwesten van deze twee items loopt een Battle Girl die maar al te graag met je wil vechten.

Noordwesten van haar kun je een PP Up en een Yellow Shard vinden. Ga je nu naar het westen, dan vind je een verstopte Max Repel en een Black Belt ten zuiden hiervan. Ook ten zuiden is een Green Shard alsmede een paar Cheerleaders. Boven hun kun je een pad volgen om een Max Potion te vinden.

Dit is alles wat er hier te doen is, dus als je er klaar voor bent, kun je naar het westen gaan om de Village Bridge te betreden!

Village Bridge

Er is een hoop te doen op deze brug, dus neem er de tijd voor! Er is geen Pokémon Center, maar je kunt je Pokémon gratis genezen in het eerste huis wat je tegenkomt.

Wanneer je de brug overloopt, komt er een man naar je toe die zegt al 999 gevechten achter elkaar gewonnen heeft en wil dat jij de duizendste wordt. Vecht met hem en zijn Durant en Lucario van level 43 en daarna mag je verder.

Als je de brug bent overgestoken, kun je direct naar Route 11, maar – zoals ik al zei – kun je ook de tijd nemen en nog wat dingen doen. Zo kun je nog een PP Up, Max Ether, Blue ShardBig Pearl, Carbos en Rare Candy vinden, maar je kunt ook nog enkele trainers verslaan. De moeite waard zijn de twee Hoopsters. De een vecht in een Triple Battle met je (met een Electabuzz en twee Elekid's van level 42) en de andere in een Rotation Battle (met een Magmar en twee Magby's van level 42).

Zodra je klaar bent, is het tijd om naar Route 11 te gaan!

Route 11

Steek de brug over naar het westen en vecht met de twee PKMN Rangers die je tegenkomt. Ze zijn makkelijk te verslaan en van de laatste krijg je zelfs een Aspear Berry. Praat je met de PKMN Ranger in de trailer, dan krijg je van hem een Favored Mail. Iets verderop is nog een Full Heal te vinden.

De échte reden waarom je hier komt (naast de doorgang naar Opelucid City natuurlijk), is Virizon, de legendarische Grass/Fight-type Pokémon. Hij zit op level 45 en is best lastig te vangen. Als je hem eenmaal hebt, kun je nog een verstopte Max Potion vinden voordat je naar Opelucid City loopt!

Opelucid City

Zodra je de stad komt binnenlopen, komt Iris op je af en ze herkent je van jullie ontmoeting in Castelia City. Ze vertelt wat over de Gym Leader van Opelucid City, Drayden, en vervolgens wat over Route 9 ten westen van de stad. Daarna laat ze je alleen achter.

Verschillen in Opelucid City

In Pokémon Black 2 zal Opelucid City er anders uitzien dan in Pokémon White 2. In de een is de stad nogal donker met mooie blauwe lichten terwijl in de andere versie de stad er antiek uitziet. Er is geen verschil in het verhaal.

In het middelste huis in de stad – het huis van Drayden – is een Football Player die je een Float Stone geeft, wat het gewicht van de houder halveert. Het meisje geeft je een Ring Target, waarmee de houder geraakt kan worden door aanvallen waar hij normaal niet door geraakt kan worden.

Je kunt nu naar de Opelucid Gym gaan om je zevende Gym Badge te gaan verdienen, maar je kunt ook nog even een kort uitstapje naar Route 9 maken om wat items te vinden en je Pokémon nog even te trainen.

Route 9

Ga vanaf het begin van de route naar het noorden om een Elixr te pakken. Ga nu naar het westen voor een Roughneck, maar ook voor een Nugget en een Dark Gem. Als je wil kun je nog naar het grote winkelcentrum om inkopen te doen. Wanneer je verder naar het westen gaat kun je nog een HP Up, en een Quick Ball vinden. Nu heb je alles gehad en kun je naar de Opelucid Gym!

Opelucid City Gym

En ook de deze Gym bevat een puzzel. Deze puzzel is nog groter dan die van de voorgaande, dus hier ben je zeker een lange tijd mee bezig. Ook de vele trainers zullen het een stukje lastiger voor je maken.

+
Leader Drayden
Leader Drayden
Druddigon Lv. 46
Flygon Lv. 46
Haxorus Lv. 48

Het meeste moeite zul je hebben met Haxorus, een enorm sterke Dragon-type Pokémon. Je beste kans om hem te verslaan, is met een Ice-type aanval. Je kunt ook een Dragon-type aanval gebruiken, maar als dit bij jou gedaan wordt, is het ook erg effectief.

Wanneer je de Drayden verslagen hebt, krijg je de Legend Badge. Hiermee zullen alle Pokémon tot level 80 je gehoorzamen. Ook krijg je TM82 Dragon Tail, een aardige Dragon-type aanval die altijd als laatste aanvalt. Voordeel is wel dat de Pokémon die de aanval in zijn gezicht krijgt van het veld af moet. Als je dit dus tegen een wilde Pokémon gebruikt, zal het gevecht voorbij zijn.

Tijd om de Gym te verlaten!