Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Pokémon League

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Pokémon League

Route 22

WordPress Tables Plugin

Op Route 22 zul je de legendarische Pokémon Terrakion in het gras zien staan. Als je naar hem toe wil lopen, komt Colress opeens naar je toe. Hij vertelt wat over deze prachtige Pokémon en geeft je vervolgens de Colress MCHN. Hiermee kun je later in het spel verder komen…

Hierna zal hij zeggen dat hij naar Route 21 gaat. Je kunt achter hem aan gaan, maar je wil waarschijnlijk eerst even de legendarische Pokémon vangen. Ook kun je daarna nog enkele dingen hier vinden.

Zo zijn er namelijk nog een aantal items te vinden en wachten er een paar trainers op je. Je kunt hier een Green Shard en een Red Shard vinden, maar ook een Max Potion, Calcium, Carbos en een Poison Barb. Let op dat sommige “items” vermomde Amoonguss zijn van level 47.

Als je wil, kun je nog helemaal naar het einde lopen voor een Hidden Grotto. Wil je dit niet, dan is het tijd om naar Route 21 te gaan!

Route 21

WordPress Tables Plugin

Route 21 is slechts een doorgang naar de Seaside Cave, dus veel is er hier niet te doen. Versla enkele trainers (vergeet niet de dokter bij de ingang van de grot!) en neem de Big Pearl en PP Up die er te vinden zijn nog mee. Daarna is het tijd om de Seaside Cave te betreden.

Seaside Cave

WordPress Tables Plugin

Zodra je binnen bent, kun je naar het zuiden om met een Battle Girl te vechten en een Full Restore te vinden. Ga nu weer terug naar het en spring over de balk om bij een PKMN Ranger uit te komen. Wanneer je haar verslagen hebt, geeft ze je een Persim Berry. Ook kun hier er een verstopte Blue Shard vinden.

Nu kun je naar het oosten of het zuiden. Je kunt een klein uitstapje naar het zuiden maken om enkele trainers te verslaan en een Dive Ball te vinden, maar je wil naar het oosten gaan. Daar vind je weer een trainer en een waardevolle Heart Scale. Neem nu de trap naar boven en je kunt nu de Colress MCHN gebruiken om de steen weg te halen. Het blijkt helemaal geen steen te zijn, maar een Crustle van level 42.

Hierna kun je naar buiten om het Plasma Frigate te betreden, maar je kunt ook nog even naar beneden om nog wat trainers te verslaan en een paar items te vinden.

De reden waarom je nog even naar beneden moest is een Rare Candy en TM06 Toxic, een aanval die de tegenstander vergiftigd. Ook zijn er twee trainers die je kunt verslaan, maar dat is alles. Wanneer je er klaar voor bent, kun je het schip betreden!

Plasma Frigate

Twee Plasma Frigate's?!

Ook wanneer je nu het Plasma Frigate betreedt, zul je in Pokémon Black 2 een hele andere versie voorgeschoteld krijgen dan in Pokémon White 2. De trainers en items zullen anders zijn, maar in de ene versie moet je ook een compleet andere route lopen dan in de andere.

Wanneer je de barrière doorbroken hebt, is alles weer hetzelfde in beide versies.

Wanneer je arriveert, zul je de boot zien en komt Hugh op je af. Hierna wordt alles zwart en lijkt er wat te gebeuren. Het is Marlon, en hij is op het schip gesprongen om de loopplank voor jullie neer te leggen.

Als jij en Hugh aan boord komen, moeten jullie direct twee Team Plasma Grunts vechten. Daarna zullen ze beide wegrennen. Ook Hugh gaat weg, op zoek naar Zinzolin. Volg hem en er zijn nog meer Grunts die jullie moet verslaan. Nadat dit gedaan is, rennen ze weg en kun jij verder. Vanaf hier is het per versie anders.

In Black 2 zal Hugh je vertellen dat je de barrière moet doorbreken door vier schakelaars over te halen en in White 2 zal hij je vertellen dat je dit kunt doen door een wachtwoord in te vullen met behulp van een Plasma Card. Deze moet je echter eerst nog vinden. Tijdens je puzzel kun je in de ene versie nog een Magmarizer vinden en in de andere versie een Electrizer. Wanneer de puzzel is opgelost, is alles weer gelijk.

Nadat je de barrière doorbroken hebt, kun je naar de teleporter die je brengt naar een kamer waar Zinzolin en een Team Plasma Grunt op je wachten. Hij zal je voorstellen aan Kyurem, veroorzaker van al het ijs in Opelucid City.

Er volgt nog een hele discussie en hierna zal Hugh zich bij jullie voegen en nemen jullie het samen op tegen deze twee slechteriken!

+
Team Plasma Zinzolin & Co.
Team Plasma Zinzolin & Co.
Cryogonal Lv. 48
Cryogonal Lv. 48
Weavile Lv. 50
Liepard Lv. 45
Scolipede Lv. 45
Watchog Lv. 45

Zodra jullie ze verslagen hebben, praten jullie nog wat totdat de Shadow Triad jullie weg teleporteren en het schip weg vliegt.

Jij en Hugh staan vervolgens op het strand wanneer Cheren op jullie afkomt met de mededeling dat hij het schip richting de Giant Chasm zag gaan. Je kunt hier komen via Route 22, dus ga daar nu naar toe.

Giant Chasm

WordPress Tables Plugin

Ga naar het zuiden en je zult twee Team Plasma Grunts zien. Hugh komt nu op je af wat voor de Grunts het teken is om weg te gaan. Na wat gepraat zal Hugh wegrennen met de Grunt achter hem aan.

Duw de rots dichtbij weg en surf naar het noorden voor TM13 Ice Beam, waarschijnlijk dé beste Ice-type aanval in het spel! Loop nu naar het westen en je ziet een groot gat in de grond waar je zo in moet gaan. Nu nog niet, want er is namelijk nog een Moon Stone, Yellow Shard, Max Potion, Hyper Potion en Heart Scale te vinden.

Nu kun je het gat betreden om in het bos uit te komen.

Wanneer je hier binnenkomt, zie je dat Hugh daar is alsmede het oude Team Plasma en het nieuwe Team Plasma. Rood probeert uit te leggen dat die ideeën van Ghetsis verkeerd zijn. Hugh stopt de ruzie, maar hierdoor moeten jullie wel allebei met een Team Plasma Grunt vechten.

Na het gevecht krijg je van Rood maar liefst drie Max Revives. Er wordt nog meer gepraat en daarna zal Rood met zijn leden de anderen tegenhouden. Het is aan jou en Hugh om de Shadow Triad te vinden en te stoppen in de Plasma Frigate.

In het westen kun je nog een Razor Claw vinden en een Moon Stone. Ga nu met Hugh het ijzige gedeelte van het bos in en glijd naar de Plasma Frigate!

Plasma Frigate

Ook nu weer twee Plasma Frigate's!

Zoals je net in Pokémon Black 2 een andere puzzel had dan in Pokémon White 2 is dit nu weer zo! Ditmaal moet je in Black 2 een wachtwoord invoeren om verder te komen en in White 2 juist vier schakelaars over halen!

Hugh zal op het schip de Team Plasma Grunts bij de ingang tegenhouden zodat jij verder kunt. Je zult eerst met twee Grunts moeten vechten voordat je de teleporter kunt pakken. Nu moet je in elke versie een andere puzzel oplossen.

Wanneer je dit gedaan hebt, kom je uit bij Zinzolin (vanaf hier is het in beide spellen weer hetzelfde) en hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Team Plasma Zinzolin
Team Plasma Zinzolin
Cryogonal Lv. 49
Cryogonal Lv. 49
Weavile Lv. 51

Als je hem verslagen hebt, moet je naar de teleporter aan de rechterkant. Je komt nu uit in de controlekamer waar je Colress tegenkomt. Blijkbaar heeft hij al de tijd voor Team Plasma gewerkt. Tijd dus om hem een lesje te leren!

+
Team Plasma Colress
Team Plasma Colress
Magneton Lv. 50
Magnezone Lv. 50
Metang Lv. 50
Beheeyem Lv. 50
Klinklang Lv. 52

Na het gevecht zal hij een hoop dingen tegen je vertellen en je daarna wegsturen. Verlaat de kamer en ga terug waar je Kyurem bent tegengekomen. Ga daar naar het westen en neem de teleporter.

Hier wacht Ghetsis op je! Ook hij vertelt een hoop voor je voordat de Shadow Triad arriveert. Ghetsis gaat weg en Hugh komt er bij. Hier ziet hij een Liepard wat zijn ontvoerde Purrloin blijkt te zijn! Nu zul je ze alle drie moeten verslaan om verder te kunnen.

+
Team Plasma Shadow
Team Plasma Shadow
Pawniard Lv. 49
Pawniard Lv. 49
Absol Lv. 51
+
Team Plasma Shadow
Team Plasma Shadow
Pawniard Lv. 49
Pawniard Lv. 49
Banette Lv. 51
+
Team Plasma Shadow
Team Plasma Shadow
Pawniard Lv. 49
Pawniard Lv. 49
Accelgor Lv. 51

Als je ze allemaal hebt verslagen, verlaat Hugh het schip met zijn Liepard. Ga nu naar het zuiden en opnieuw naar het Giant Chasm.

Giant Chasm

Hier kom je Ghetsis weer tegen. Na wat gepraat, stuurt hij zijn Kyurem op je af en wil dat deze je laat bevriezen. Gelukkig komt net op dat moment N aanvliegen op zijn Zekrom (in Black 2) of Reshiram (in White 2) om je te redden! Nu moet je tegen Black Kyurem (in Black 2) of White Kyurem (in White 2) vechten. Let op, je kunt deze op dit moment nog niet vangen!

Nadat je deze verslagen hebt, is Ghetsis ontzettend kwaad en wil direct met je vechten!

+
Team Plasma Ghetsis
Team Plasma Ghetsis
Cofagrigus Lv. 50
Drapion Lv. 50
Eelektross Lv. 50
Seismitoad Lv. 50
Toxicroak Lv. 50
Hydreigon Lv. 52

De meest irritante Pokémon die hij heeft, is zijn Cofagrigus. Deze gebruikt graag de aanval Toxic, waardoor je Pokémon ernstig vergiftigd wordt. Ook zijn Hydreigon is erg vervelend; deze is sterk en snel.

Na het gevecht zal hij nog wat praten gevolgd door een praatje van N. Ghetsis wil hier echter niks van weten, dus verlaat deze plek. N bedankt je voor alles en vertelt nog iets wat hij van Alder gehoord heeft. Hij vertelt je dat je naar de Pokémon League moet en vliegt weg op zijn Pokémon.

Direct hierna verschijnt Hugh en ook hij praat wat met je. Hierna is het tijd om naar Route 23 te gaan om zo bij de Victory Road uit te komen!

Route 23

WordPress Tables Plugin

Steek de brug over en je komt een paar trainers tegen die met je willen vechten. Als je bij de Hiker bent, ga je daar naar het oosten om naar een huisje te surfen. Hier krijg je TM35 Flamethrower, waarschijnlijk dé beste Fire-type aanval in het spel!

Klim nu de trap omhoog en je komt bij een Ace Trainer. Wanneer je haar verslagen hebt, kun je twee dingen doen. Je kunt naar het westen gaan om verder naar de Victory Road te lopen, maar je kunt ook naar het zuiden gaan om nog TM05 Roar en Rare Candy te vinden. Daarnaast is er nog een Hidden Grotto en een PKMN Ranger die je na het gevecht een Sitrus Berry geeft.

Loop verder en je komt uit bij de Victory Road (maar als je Cut hebt kun je nog een paar trainers verslaan en items (waaronder TM12 Taunt) vinden!

Victory Road

WordPress Tables Plugin

Verschillen in de Victory Road

Ook de Victory Road is in Pokémon Black 2 anders dan in Pokémon White 2. De grot ziet er wel hetzelfde uit, maar de route is in ieder spel weer anders, net zoals de trainers.

Bij de ingang van de Victory Road wacht N op je met HM05 Waterfall, een goede Water-type aanval die je buiten het gevecht kunt gebruiken om watervallen mee te beklimmen. Hierna zal hij verdwijnen en kun jij al je Gym Badges bij de poort laten controleren om zo naar de échte Victory Road te gaan. Bij het Pokémon Center is tevens nog een geheim pad aan het oosten die naar TM01 Hone Claws leidt.

Tijd om watervallen te beklimmen!

Nu je de aanval Waterfall hebt, kun je plaatsen waar je eerder bent geweest weer bezoeken om items en Pokémon te vinden die je voorheen niet kon vinden. Een goede plek is Route 14. Hier kun je nu de waterval beklimmen om in de Abundant Shrine uit te komen. Hieronder een lijstje met belangrijke items die je nu daar kunt vinden:

  • Shiny Stone
  • TM92 Trick Room
  • Max Revive
  • Rare Cany
  • PP Max

Wil je ook nog wat nieuwe Pokémon vangen, dan kan dat hier ook. Hier moet je zijn mocht je een Vulpix of Bronzong aan je team willen toevoegen.

Wanneer je helemaal aan het einde van de Victory Road bent, wacht je nog één uitdaging: Hugh! Zodra je door de smalle tunnel loopt, komt hij naar je toe en zal direct het gevecht aangaan.

+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Snivy als starter koos)
Unfezant Lv. 55
Bouffalant Lv. 55
Simipour Lv. 55
Emboar Lv. 57
+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Tepig als starter koos)
Unfezant Lv. 55
Bouffalant Lv. 55
Simisage Lv. 55
Samurott Lv. 57
+
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Hugh
(Als je Oshawott als starter koos)
Unfezant Lv. 55
Bouffalant Lv. 55
Simisear Lv. 55
Serperior Lv. 57

Na jullie gevecht zal hij je belonen met TM24 Thunderbolt, waarschijnlijk dé beste Electric-type aanval in het spel! Hierna zal hij weglopen zodat jij naar de Pokémon League kunt gaan!

Pokémon League

+
Elite Four Shauntal
Voorwerpen:
Full Restore
Elite Four Shauntal
Cofagrigus Lv. 56
Drifblim Lv. 56
Golurk Lv. 56
Chandelure Sitrus BerryLv. 58
+
Elite Four Grimsley
Voorwerpen:
Full Restore
Elite Four Grimsley
Liepard Lv. 56
Scrafty Lv. 56
Krookodile Lv. 56
Bisharp Sitrus BerryLv. 58

+
Elite Four Caitlin
Voorwerpen:
Full Restore
Elite Four Caitlin
Musharna Lv. 56
Sigilyph Lv. 56
Reuniclus Lv. 56
Gothitelle Sitrus BerryLv. 58

+
Elite Four Marshal
Voorwerpen:
Full Restore
Elite Four Marshal
Throh Lv. 56
Sawk Lv. 56
Mienshao Lv. 56
Conkeldurr Sitrus BerryLv. 58
+
Champion Iris
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Full Restore
Champion Iris
Hydreigon Lv. 57
Druddigon Life OrbLv. 57
Archeops Lv. 57
Aggron Lv. 57
Lapras Lv. 57
Haxorus Focus SashLv. 59

Nadat je Iris hebt verslagen, ben jij de nieuwe kampioen van Unova! Gefeliciteerd! Je wordt nu meegenomen naar de Hall of Fame waar je team wordt opgeslagen en je spel gesaved.

Voordat je de aftiteling krijgt te zien, wordt er eerst de Challenge Mode in Pokémon Black 2 vrijgegeven en de Easy Mode in Pokémon White 2. De een zal het vechten met trainers moeilijker maken terwijl de andere het juist makkelijker maakt. Je kunt tussen modes wisselen wanneer je het spel opstart. Het is zelfs mogelijk om een mode naar de andere versie te sturen.

Je kunt na de aftiteling nog verder gaan om nog veel meer leuke dingen te ontdekken! Bedankt voor het lezen, en nog veel speelplezier!