Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Quake Badge

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Quake Badge

Nimbasa City

Voordat je naar Route 5 kunt, kom je Hugh tegen en moet je het met hem opnemen tegen Team Plasma. Jullie vechten allebei apart, dus dat scheelt. De een heeft een Trubbish van level 27 en de andere een Watchog van level 27. Na de gevechten zal Hugh je Pokémon healen en weglopen. Nu kun je naar Route 5.

Route 5

Wanneer je Route 5 op komt lopen, stopt Bianca je en geeft je HM02 Fly! Dit is een sterke Flying-type aanval die je ook buiten het gevecht kunt gebruiken om je naar een stad op plaats te vliegen die je eerder bezocht hebt.

Hierna neemt ze je mee naar een donker pad achter een paar bomen. Onthoud dit goed, want dit is een plek genaamd Hidden Grotto. Hier zal Bianca je naar een Minccino brengen waarmee je kunt vechten. Het is best wel een bijzondere Minccino, want deze heeft de geheime ability Skill Link, waarmee alle aanvallen die meer dan één keer per beurt de tegenstander raken altijd op maximale kracht raakt.

Wanneer je hem verslagen of gevangen hebt, zal Bianca je alleen laten zodat je nog meer van deze Hidden Grottoes kunt vinden. Er zitten er meerdere in het spel, dus houd je ogen goed open!

Ga daarna weer naar buiten en als je bij het gras bent, kun je naar het westen om te vechten met twee trainers (waarvan eentje je een Cheri Berry geeft) en het vinden van een Super Repel.

Loop richting de camper waar je een trainer tegenkomt die met je wil vechten. Binnen vind je een schoonmaakster die alle items van je wil kopen die een bepaalde geur hebben, zoals Mushrooms, Berrties, Casteliacones. Deze koopt ze voor veel meer geld dan een Pokémon Mart.

In Castelia City kun je Casteliacones kopen voor $100 per stuk en kun je ze hier weer verkopen voor maar liefst $2000 per stuk! Tel uit je winst!

In de buurt van de camper is nog een Hyper Potion te vinden. Wanneer je de Musician en zijn Maractus van level 25 verslagen hebt, krijg je een Electric Guitar voor je Prop Case.

Als je verder loopt, dan zul je zien dat er iets aan de hand is. Nu je de vierde Gym Badge hebt, kun je het opnemen tegen Charles. Hij zal een Rotation Battle in Pokémon Black 2 met je houden of een Triple Battle in Pokémon White 2. Hij heeft een Archen, Sigilyph en Tirtouga van level 26.

Rotation Battles & Triple Battles

Net zoals in Pokémon Black en White zijn de Rotation- en Triple Battles. Zo nu en dan tijdens je avontuur kom je trainers tegen die deze Battles met je willen voeren. In Black 2 zie je meer Rotation Battles dan Triple Battles en in White 2 is dit precies andersom.

Rotation Battles vormen een compleet nieuwe manier om te vechten tegen andere trainers. Bij deze nieuwe manier van vechten kiest iedere vijand drie Pokémon. Per keer kan er maar één Pokémon van elke partij in een gevecht verwikkeld zijn, maar de spelers kunnen tijdens hun beurt elke keer een andere Pokémon eropaf sturen. Die Pokémon kan dan nog in dezelfde beurt een aanval uitvoeren.

Triple Battles zijn woeste drie-tegen-drie gevechten. Elk team gooit drie Pokémon tegelijk in de strijd! Jouw Pokémon kunnen met normale aanvallen alleen de tegenstander vóór hen of de tegenstander naast degene vóór hen te lijf gaan; de Pokémon in het midden kan alle drie Pokémon van de tegenstander aanvallen.

Nadat je hem verslagen hebt, rijdt hij weg op zijn motor. Voordat je de Driftveil Drawbridge oploopt, wil je misschien eerst de Hyper Potion meenemen die daar vlakbij verstopt ligt.

Driftveil Drawbridge

Wanneer je de brug oploopt, kun je praten met de eerste man om de Funfest Mission Wings Falling on the Drawbridge!” te starten. Doe je best en je kunt een paar leuke veren en zelfs een Rare Candy winnen!

Wanneer je de brug overloopt, zul je zien dat er allemaal veren uit de lucht komen vallen. Je kunt deze oppakken door recht op ze te rennen. Soms zit er zelfs een wilde Pokémon in, namelijk Ducklett. Dit is een coole Water/Flying-type Pokémon.

Loop nu verder naar Driftveil City.

Driftveil City

Er is een verstopte Ultra Ball te vinden bij het standbeeld wat je als eerste zag toen je de stad binnenkwam. Ga naar het westen om een andere brug over te steken en je zult een Team Plasma Grunt met een andere Team Plasma Grunt zien praten. Blijkbaar heeft het nieuwe Team Plasma ruzie met het oude Team Plasma.

Na een heftige discussie, komt Hugh aanrennen en tackelt de Grunt om hem daarna te achtervolgen in de stad. De oude Grunt vertelt je dat het nieuwe Team Plasma met Ghetsis samenwerkt. Je doet er goed aan om hun nieuwe schuilplaats te gaan bezoeken ten noorden van de Gym.

In het eerste huis waar je naar binnen kunt, zit een man die je een Shell Bell geeft als je meer dan een bepaald aantal Pokémon hebt gezien. Wanneer je dit item aan een Pokémon geeft, zal het iedere beurt wat HP herstellen. Ga nu naar de negentiende verdieping en praat daar met de Axew om een gratis Haban Berry te krijgen. Als de Pokémon die deze Berry draagt geraakt wordt door een super-effective Dragon-aanval gebruikt hij deze Berry om maar 50% van de schade te krijgen.

In het huis direct ten westen van het Pokémon Center is een dame die een specifieke aanval wil zien. Ze vertelt je welke en vervolgens moet je haar een Pokémon laten zien die deze aanval kan leren. Gelukkig zijn het alleen TM of HM aanvallen, dus dat is weer wat makkelijker. Als je de goede Pokémon laat zien, krijg je van haar een Heart Scale. Dit kun je iedere dag weer opnieuw doen. Op de 23ste verdieping van hetzelfde gebouw kun je van een Waiter een Everstone krijgen. Wanneer je deze aan een Pokémon geeft, zal hij niet evolueren.

Als je achter de markt in Driftveil City loopt, kom je Charles weer tegen. Hij vraagt je of je de regels voor een Rotation- en Triple Battle wil horen en wil daarna met je vechten. Hij gebruikt dezelfde Pokémon als vorige keer (een ArchenSigilyph en Tirtouga van level 26), maar dit keer krijg je in Black 2 een Triple Battle en in White 2 een Rotation Battle. Precies andersom dus! Daarna kun je daar ook nog TM63 Embargo meenemen.

In het huis direct ten noorden van de markt vind je de Move Tutor waar je in ruil voor Red Shards je Pokémon nieuwe aanvallen kunt leren.

Vinden van Shards

Een goede plek om verschillende kleuren Shards te vinden is in de Relic Passage. Neem een hoop Super- of Max Repels mee en rijd daar op je fiets heen en weer totdat je opwaaiend stof ziet. Hierin zitten Red, Blue, Yellow en Green Shards, maar er kan ook zomaar een Drilbur of een Onix inzitten!

Verder kun je in Driftveil City nog een Air Balloon, drie Luxury Balls en een Big Root krijgen. Deze laatste zal bij aanvallen zoals Mega Drain en Giga drain 30% meer HP herstellen dan normaal.

Wanneer je naar het noorden van de stad loopt, merk je dat je niet bij de Gym kunt komen. Het enige wat je nu kunt doen is de trap beklimmen. Boven zal een Worker je het pad naar een tunnel blokkeren en deze gaat pas open als je het spel hebt uitgespeeld. Ga dus naar het oosten totdat je een Team Plasma Grunt tegenkomt die met Rood of the Seven Sages aan het praten is. Deze komt nu naar je toe en vraagt of hij je vaardigheden tijdens een gevecht mag zien. Nu begint het gevecht tegen hem!

+
Pokémon Trainer Rood
Pokémon Trainer Rood
Herdier Lv. 27
Swoobat Lv. 27

Wanneer je hem verslagen hebt, komt Hugh op jullie af en zal Rood jullie beide vragen om binnen te komen. Beide doen hun verhaal, maar dan wordt Hugh boos en wil weten waar de Purrloin van zijn kleine zusje is. Natuurlijk doet dit deel van Team Plasma niet aan het stelen van andermans Pokémon, dus rent Hugh naar de Gym.

Rood vraagt vervolgens aan je of je wil oppassen op een Zorua, die hier achtergelaten is door zijn oude trainer. Het blijkt dat deze Pokémon vroeger een goede vriend van N was! Hij zit op level 25 en is een geruilde Pokémon, dus in gevechten verdient hij meer EXP en heeft daarnaast een ander Trainer ID (van N). Nu is het ook voor jou tijd om naar de Gym te gaan!

Driftveil City Gym

Clay's Gym is een grote puzzel waar je een flinke tijd mee bezig kunt zijn! Daarnaast zitten er ook zeven trainers die maar al te graag met je willen vechten. Wanneer je eindelijk bij Clay bent  kun je het gevecht beginnen en je vijde Gym Badge gaan behalen!

+
Leader Clay
Leader Clay
Krokorok Lv. 31
Sandslash Lv. 31
Excadrill Lv. 33

Op zich is Clay een lastige Gym Leader. Hij heeft drie Pokémon die vrij sterke aanvallen hebben en rare Type-combinaties. Het meeste moeite zul je hebben met zijn Excadrill. Dit is een Ground/Steel-type Pokémon met een hoge Attack en Defense. Je kunt hem het beste aanvallen met Fire-, Water-, Fighting-, of Ground-type aanvallen.

Als je hem verslagen hebt, krijg je van hem de Quake Badge. Hiermee gehoorzamen alle Pokémon tot level zestig je zonder problemen. Ook geeft hij je TM78 Bulldoze, een Ground-type aanval die schade toebrengt aan de tegenstander, maar daarna ook de Speed van hem verlaagt.

Ga nu de Gym uit en je ziet Clay samen met Hugh staan. Ze praten een tijdje met elkaar en daarna gaat Clay naar het Pokémon World Tournament met de mededeling dat jullie twee daar ook naar toe moeten gaan. Uiteraard zal Hugh meteen wegrennen. Tijd voor jou om daar ook naar toe te gaan!