Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Toxic Badge

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Toxic Badge

Route 20

Schudde het gras nu?!

Nu je je eerste Gym Badge hebt behaald, kun je gebruik maken van het Shaking Grass (in het Nederlands schuddend gras). Je hoeft er niks voor te installeren, maar alleen maar goed op te letten.

Als je stil staat en je ziet het gras bewegen of je hoort het typische geluidje alsof je door het gras loopt, dan heb je te maken met Shaking Grass. In dit bewegende stukje zit een wat zeldzamere wilde Pokémon. Als je op het stukje gras loopt, dan kom je de Pokémon automatisch tegen.

Let wel op, want als je een wilde Pokémon tegenkomt voordat je bij het stukje gras bent, dan ben je de Pokémon kwijt. Gebruik dus voor de zekerheid een Repel.

Onderweg naar Floccesy Town komt Bianca op je af om je Pokédex te upgraden met de Habitat List-functie. Nu is het mogelijk om te zien welke Pokémon je kunt vangen op de plaatsen waar je eerder bent geweest.

Loop nu verder naar de Hiker op Route 20 waar je voorheen niet door kunt. Nu je de Basic Badge hebt, zal hij je uitdagen voor een gevecht; je mag er niet eerder langs voordat je hem verslagen hebt. Gelukkig is hij niet zo moeilijk te verslaan en de Preschooler die verderop staat ook niet.

Wanneer je verder loopt, verschijnen Cheren en Hugh. Hij wijst je op het dikke gras onder je, waar Pokémon inzitten die van een hoger level zijn dan in het normale gras. Ook kun je hier soms vechten tegen twee wilde Pokémon tegelijk! Cheren geeft Hugh en jou hierna wat Pecha Berries die van te pas komen voor de volgende Gym en keert daarna weer terug.

Voordat je verder loopt, moet je niet vergeten de Great Ball die bij Hugh ligt mee te nemen. Onderweg kom je nog enkele trainers tegen alsmede een Antidote en Dire Hit.

Loop nu door de poort naar Virbank City. Je krijg zelfs nog een Great Ball van de poortwachter!

Virbank City

Wanneer je Virbank City komt inlopen, krijg je een telefoontje van je moeder. Ze vertelt je een paar dingen over het Virbank Complex ten ziuden van de stad, maar daar houdt het mee op. Als je verder loopt naar het Pokémon Center zul je een meisje en een man zien die een discussie voeren. Het blijkt dat het meisje, Roxie, de Gym Leader van Virbank City is! Na de heftige discussie gaan ze allebei hun eigen kant op en kun jij de stad verkennen.

Er zijn namelijk een aantal items te vinden. Zo kun je bij en Roughneck iedere dag een Poké Ball omwisselen voor een Great Ball. Goede deal, toch? Ook kun je een Burn Heal, Antidote, Pearl en een Poké Toy vinden. Dit laatste is een item die je kunt gebruiken tijdens een gevecht met een wilde Pokémon om zonder problemen te ontsnappen.

Als je alles hebt gedaan, kun je de Gym Leader uitdagen voor een gevecht. Je kunt echter ook eerst naar het Virbank Complex gaan om nog een paar nieuwe Pokémon te vangen en je huidige Pokémon wat te trainen.

Virbank Complex

Voordat je daadwerkelijk het gebouw ingaat, kun je nog een X Accuracy en een Silk Scarf halen. Dit is een item die de Normal-type aanvallen van een Pokémon verhogen. Vooral in het begin van het spel is het een vrij handige item.

Wanneer je binnenkomt, staat er een man op je te wachten. Als je met hem praat, vertelt hij dat er drie van zijn Workers verstopt zitten in het gebouw en dat hij op zoek naar ze is. Hij vraagt vervolgens of je hem wil helpen.

Naast de drie Workers zijn er ook nog andere trainers die graag met je willen vechten. Zo is er een Youngster met een Lillipup van level 13, maar ook een Lass met een Woobat van level 13. Daarnaast kun je er een Great Ball, Ether, TinyMushroom en TM46 Thief vinden. Dit is een Dark-type aanval die een vastgehouden item van een wilde Pokémon steelt. Het werkt helaas niet tegen Pokémon van trainers.

Alle drie de Workers gebruiken twee Pokémon van level 12, dus al te moeilijk is het niet. Als je ze verslagen hebt, ga je weer terug naar de man aan het begin van de Virbank Complex. Als dank dat je ze alle drie gevonden hebt, geeft hij je TM94 Rock Smash. Dit is een Fighting-type aanval die soms ook de Defense van de tegenstander wat verlaagt.

Je kunt nog wat trainer buiten bij het Virbank Complex, maar je kunt ook naar de Gym gaan om je tweede Badge te gaan verdienen!

Virbank City Gym

Ook hier komt Clyde weer naar je toe met een gratis Fresh Water. Altijd mooi meegenomen! De indeling van de Gym spreekt eigenlijk voor zich. Het is een soort club met een groot podium waar mensen op staan te rocken. Vecht eerst met de drummer en de gitarist voordat je het opneemt tegen Roxie voor een laatste training van je Pokémon. Voordat je haar uitdaagt, moet je niet vergeten de Pecha Berries die Cheren je gaf aan je Pokémon te geven. Deze zullen je vergiftigde Pokémon direct genezen en dat kon wel eens van te pas gaan komen…

+
Leader Roxie
Leader Roxie
KoffingLv. 16
WhirlipedeLv. 18

De Koffing die ze gebruikt heeft een vrij hoge Defense, dus dit kan wel eens lastig worden. Helemaal lastig is haar Whirlipede. Deze heeft de ability Poison Point die je Pokémon vergiftigd als je deze Pokémon aanraakt (vandaar dus de Berries).

Als je haar eenmaal verslagen hebt, geeft ze je de Toxic Badge, waarmee alle Pokémon tot level 30 je gehoorzamen. Ook krijg je TM09 Venoshock, een Poison-type aanval die dubbel zoveel kracht heeft als de tegenstander vergiftigd is.

Wanneer je van het podium afloopt, komt er iemand uit het publiek toe die onder de indruk was van het gevecht. Je wordt aangeraden om naar de Pokéstar Studios te gaan om een echte ster te worden. Roxie vindt dit echter niet leuk om te horen en loopt weg. Tijd voor jou dus om ook verder te gaan.