Startpagina » Pokémon Black 2 & White 2 » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough » Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Wave Badge

Pokémon Black 2 & White 2 Walkthrough – Wave Badge

Opelucid City

Zodra je de Gym verlaat, komt Drayden naar je toe en vraagt of je hem naar zijn huis (in het midden van de stad) wil volgen. Zorg dat je Pokémon helemaal genezen zijn voordat je er naar toe gaat, want er zit wat spannend aan te komen…

Binnen vertelt hij over de Dragon-type Pokémon Reshiram en Zekrom, maar ook over een derde: Kyurem. Na wat gepraat horen jullie buiten allemaal gestommel, dus nemen jullie een kijkje. Blijkbaar is Team Plasma er weer! Ze komen aan met hun vliegend schip en vuren ijsballen op jullie af. Ieder schot bevriest wat van Opelucid City, dus dit gaat niet goed. Drayden probeert met zijn Haxorus nog het ijs te breken, maar dit heeft geen zin.

Kort daarna komen Zinzolin en twee Team Plasma Goons op jullie af en praten een tijdje over N. Vervolgens vertrekken ze weer waarop Drayden je vraagt de stad te verkennen op zoek naar Team Plasma Grunts. Het zijn er drie en allemaal niet moeilijk te verslaan. Ga hierna terug naar de Gym om het op te nemen tegen Zinzolin!

+
Team Plasma Zinzolin
Team Plasma Zinzolin
Cryogonal Lv. 46
Cryogonal Lv. 46
Weavile Lv. 48

Hij heeft een paar goede Pokémon van vrij hoge levels, dus kijk goed uit! Vooral Weavile kan lastig te verslaan zijn, aangezien deze hard en snel aanvalt.

Nadat je hem verslagen hebt, komt Drayden naar je toe. Hij healt je Pokémon en neemt je mee de Gym in om je een DNA Splicers te geven. Dit is een speciaal item die je absoluut niet mag verliezen! Maar dan verschijnt opeens de Shadow Triad en – jawel! – stelen het item van je. Ze praten er nog wat over, maar vertrekken al weer snel.

Blijkbaar is er nog eentje achtergebleven in het andere deel van de stad, dus ga daar naar toe en neem het op tegen de andere schurk!

+
Team Plasma Shadow
Team Plasma Shadow
Pawniard Lv. 46
Pawniard Lv. 46
Absol Lv. 48

Na het gevecht zal hij weg teleporteren mét de DNA Splicers jou alleen achterlatend. Drayden komt naar je toe en plots krijg je een telefoontje op je Xtransceiver. Het zijn Hugh en Cheren en willen weten wat er zojuist allemaal is gebeurd. Blijkbaar is Cheren dichtbij en zegt dat hij een vliegend schip bij Humilau City zag. Je kunt hier naar toe via Undella Town, dus dat is de plaats waar je nu naar toe moet.

Undella Town

Herinner je nog je eerdere bezoek in Undella Town? Bij het Pokémon Center was de Marine Tube, maar daar kon je toen niet in. Nu wel en Hugh belt je zelfs op via de Xtransceiver om dit aan je te melden! Betreed de Marine Tube en volg het pad.

Er zijn geen trainers en items hier in de buis, zodat jij je honderd procent kunt richten op de prachtige omgeving. Voordat je Humilau City inloopt, moet je nog wel even met de Parasol Lady praten voor TM42 Facade, een aanval die dubbel zoveel schade doet als je Pokémon een status heeft.

Humilau City

Wanneer je de stad binnenloopt, komt Hugh naar je toe en vertelt dat de Gym Leader niet in de Gym is en jij hem moet gaan zoeken. Ga dus naar het noorden van de stad en ga het eerste huis wat je daar ziet naar binnen. Een man komt vervolgens naar buiten en stelt zich voor als Marlon, de Gym Leader van Humilau City en keert daarna weer terug naar zijn Gym.

In het huis daarnaast vind je een andere Move Tutor dan in Driftveil City en Lentimas Town. Hier kun je in ruil voor Yellow Shards je Pokémon nieuwe aanvallen leren.

Vinden van Shards

Een goede plek om verschillende kleuren Shards te vinden is in de Relic Passage. Neem een hoop Super- of Max Repels mee en rijd daar op je fiets heen en weer totdat je opwaaiend stof ziet. Hierin zitten Red, Blue, Yellow en Green Shards, maar er kan ook zomaar een Drilbur of een Onix inzitten!

Loop nu naar het oosten en daarna naar het noorden om een Heart Scale én een verborgen Heart Scale te vinden. Ook vind je er een Protein, een Socialite die je een Pearl geeft nadat je een taak voor haar uitvoert en iemand die je de Funfest MissionMemory Training!” geeft.

Verder kun je nog een Full Restore en Shell Bell vinden, maar daar houdt het wel mee op. Als je zover bent, kun je je achtste en tevens laatste Gym Badge gaan winnen.

Humilau City Gym

Een hele grote puzzel in de laatste Gym van het spel. Neem er even goed de tijd voor, want je zult veel trainers moeten verslaan en goed nadenken welke zet je in de puzzel maakt. Al die moeite wordt wel beloond, want er wacht een mooi gevecht op je!

+
Leader Marlon
Leader Marlon
Carracosta Lv. 49
Wailord Lv. 49
Jellicent Lv. 51

Hij begint met zijn Carracosta die best wel lastig om te verslaan is vanwege de aanval Shell Smash. Gelukkig zijn zijn volgende Pokémon veel minder lastig om te verslaan, dus die achtste Gym Badge zal absoluut voor jou zijn!

Wanneer je hem verslagen hebt, geeft hij je de Wave Badge. Hiermee zullen alle Pokémon je zonder problemen gehoorzamen! Ook krijg je TM55 Scald, een krachtige Water-type aanval die de tegenstander ook kan verbranden. Hierna springt hij in het water en kun jij de Gym verlaten.

Zodra je buitenkomt, zal Hugh opnieuw naar je toekomen en je feliciteren met het behalen van alle Gym Badges. Hierna komt ook Marlon naar buiten en vertelt dat hij een paar Team Plasma Grunts zag. Beide heren laten je nu alleen zodat jij naar Route 22 kunt!