Startpagina » Pokémon Black & White

Pokémon Black & White

Pokémon Black en Pokémon White geven nieuwe inhoud en betekenis aan de Pokémon-serie. Zowel fans als beginners kunnen genieten van gloednieuwe avonturen en omgevingen in de regio Unova, ver verwijderd van de bekende regio’s Kanto en Johto. Naast de gebieden die in beide versies voorkomen, zoals de levendige stadsomgeving van Castelia City, bevatten de twee versies voor het eerst ook eigen gebieden om te verkennen.

Ook nieuw in Black en White is de wisseling van de seizoenen, wat van invloed is op het spelverloop. Sommige gebieden zijn bijvoorbeeld alleen tijdens bepaalde seizoenen toegankelijk. Ook komen sommige Pokémon tijdens bepaalde seizoenen vaker voor of veranderen ze met de seizoenen mee van kleur en vorm.

Alsof dat nog niet genoeg is, kom je meer dan 150 nooit eerder geziene Pokémon tegen. Twee voorbeelden van nieuwe legendarische Pokémon zijn Reshiram en Zekrom.

Reshiram kan zijn omgeving in een vlammenzee veranderen, volgens de verhalen kan de hitte van die vlammen zelfs de atmosfeer in beweging zetten. Zekrom kan met zijn lichaam elektriciteit opwekken, vliegen en in donderwolken verdwijnen! Reshiram kan alleen worden gevangen in Pokémon Black, terwijl Zekrom alleen gevangen kan worden in Pokémon White.

Pokémon Black en Pokémon White zijn sinds 4 maart 2011 beschikbaar voor de systemen in de Nintendo DS-familie.

Informatiepagina's