Abyssal Ruins

In Pokémon Black en White is HM06 Dive weer terug te vinden. Deze kun je niet alleen gebruiken in gevechten, maar je kunt er ook in speciale gebieden mee komen. Zo is er oostelijk van Undella Town een baai (Undella Bay) met vier plekken waar je Dive kunt gebruiken. Als je daar duikt zul je verschillende ruïnes vinden met ieder vier verschillende ingangen. Iedere ingang zal naar een ander deel van de ruïne leiden.

Waarom zijn deze ruïnes er eigenlijk? Wel, in Pokémon Black en White zul je je geen zorgen hoeven te maken dat je hier geschiedenisles of iets dergelijks gaat krijgen. Als je niet van puzzelen houdt, heb je echter wel een probleem. Het is namelijk de bedoeling dat je erin slaagt alle vier de verdiepingen te betreden en de items die daar liggen te vinden. Dit klinkt niet echt moeilijk, maar het aantal stappen dat je mag zetten is beperkt. Als dat aantal stappen op is, word je uit de ruïne geworpen. Je moet dus de snelste manier zien te vinden om door de hele ruïne te komen. Er zijn ook pilaren waarop gekke tekens staan, die je kunt vertalen en kunt gebruiken op je zoektocht naar de verschillende verdiepingen en items.

De eerste verdieping

Op de eerste verdieping moet je bij de pilaar met gekke tekens in het midden zien te komen. Om dit makkelijk te doen moet je naar binnen gaan via de meest linkse ingang in Undella Bay. Hierna volg je het pad en maak je contact met de pilaar om naar de volgende verdieping te gaan. Ondertussen zijn er op deze verdieping verschillende zogenaamde Plates te vinden. Deze Plates kun je gebruiken om Arceus van type te laten veranderen.

Items te vinden op de eerste verdieping:

WordPress Tables Plugin

De tweede verdieping

De tweede verdieping is kleiner dan de eerste. Dit is gedaan zodat je sneller bij de derde verdieping komt. Je moet hier via de eerste kruising naar beneden en dan tegen de klok in lopen, totdat je de pilaar vindt. Zorg dat je een Pokémon bij je hebt die de move Flash kent, want zodra je daar bent moet je die gebruiken. Zodra je deze hebt gebruikt, zal de pilaar verschuiven en kun je naar de derde verdieping toe.

Items te vinden op de tweede verdieping:

WordPress Tables Plugin

De derde verdieping

De derde verdieping is weer kleiner dan de eerste en de tweede, weer om je sneller bij de volgende te laten komen. Om naar de vierde verdieping te komen moet je hier het pad direct naar rechts nemen. Voor deze verdieping moet je een Pokémon met de move Strength bij je hebben. Deze move zal de pilaar weer doen verschuiven zodat je bij de laatste verdieping aankomt.

Items te vinden op de derde verdieping:

Item Beschrijving
Relic Silver Een zilveren munt die gebruikt werd door een cultuur van ongeveer 3000 jaar geleden.
Relic Band Een armband die gemaakt werd door een cultuur van ongeveer 3000 jaar geleden.
Relic Gold Een gouden munt die gebruikt werd door een cultuur van ongeveer 3000 jaar geleden.
Relic Copper Een bronzen munt die gebruikt werd door een cultuur van ongeveer 3000 jaar geleden.
Relic Statue Een beeld dat gemaakt werd door een cultuur van ongeveer 3000 jaar geleden.
Relic Vase Een vaas die gemaakt werd door een cultuur van ongeveer 3000 jaar geleden.
WordPress Tables Plugin

De vierde verdieping

Zodra je de vierde verdieping bereikt hebt ben je uit de puzzelsfeer. Er staan nog verschillende pilaren om je heen die het verhaal van de ruïne vertellen en in het midden staat het laatste item; de Ancient Crown. Er is hier geen deur naar buiten te vinden, dus om uit de Undersea Ruïns te komen zul je naar een andere verdieping moeten gaan en daar rondjes rennen totdat je stappen op zijn.

Item te vinden op de vierde verdieping:

WordPress Tables Plugin