Battle Subway

De Battle Subway is een vechtfaciliteit in Nimbasa City die je kunt vergelijken met de Battle Tower. Het Gear Station, waar je kunt deelnemen aan de Battle Subway, is namelijk een treinstation, en in dit treinstation moet je trainers bevechten tot je het eind van een lijn bereikt.

Het Gear Station kent acht verschillende lijnen, en op zeven van de acht lijnen – eentje heeft niets te doen met vechten – zul je zeven gevechten moeten aangaan alvorens je het eind van de lijn zal bereiken. De gevechten worden gespeeld met Pokémon van Lv. 50; de levels van je Pokémon worden hierop aangepast.

Verboden Pokémon

Er zijn een aantal Pokémon die je niet mag gebruiken. Deze staan hier allemaal op een rijtje.

Normal-lijn

De Normal-lijn is geen lijn waar je gevechten moet houden, maar de Normal-lijn brengt je naar Anville Town. In het weekend zijn er mogelijk trainers die items met je willen ruilen. Ook is er een man in Anville Town die je een bijzonder item geeft als je een andere lijn in de Battle Subway helemaal hebt voltooid. Dit krijg je voor elke lijn die je hebt voltooid sinds je laatste bezoek aan hem. Hij zal je maximaal 10 items geven, zelfs als je 11 of meer lijnen hebt voltooid.

Wi-Fi-lijn

Op de Wi-Fi-lijn kun je over Wi-Fi met een vriend de Battle Subway uitdagen. Ieder neemt 3 Pokémon mee voor deze lijn. Deze lijn geeft een andere beloning dan andere lijnen, je krijgt hier voor elke keer dat je het eind van de lijn behaald 10 Battle Points en er is geen Subway Boss voor deze lijn.

Single- en Super Single-lijn

Bij de Single- en de Super Single-lijn zul je zeven tegenstanders achter elkaar moeten verslaan. Zoals de naam al impliceert, zal de Super Single-lijn uitdagender zijn dan de gewone Single-lijn. Als je van plan bent om je te wagen aan één van deze twee lijnen, neem dan drie Pokémon mee.

De gevechten worden gespeeld in de Single Battle-modus, welke betekent dat je maar één enkele Pokémon op het strijdveld mag hebben staan. Als je het eind van een van deze lijnen bereikt, krijg je Battle Points (BP).

Voor een overwinning op de Single-lijn krijg je 3 Battle Points, voor een overwinning op de Super Single-lijn krijg je 5 Battle Points bij je eerste keer dat je de lijn voltooid, voor elke achtereenvolgende keer dat je de lijn nog voltooid zonder te verliezen krijg je één Battle Point meer dan de keer daarvoor, tot een maximaal van 10 Battle Points per overwinning.

Je zult eerst de Single-lijn moeten voltooien alvorens je kunt deelnemen aan de Super Single-lijn.

Subway Boss Ingo

Subway Boss Ingo is de eindbaas van de Single- en Super Single-lijn. Aan het eind van de derde (Single-lijn) en zevende ronde (Super Single-lijn) dat je een van deze lijnen hebt voltooid, zal hij geïnteresseerd in je raken en je willen bevechten. Dit gebeurt echter alleen als je deze rondes achter elkaar hebt voltooid. Je mag tussendoor dus niet verliezen, want dan start de teller opnieuw en moet je dus opnieuw beginnen.

De gevechten met Subway Boss Ingo zullen, voor de rekentalenten onder ons, dus plaatsvinden als elk 21e (Single-lijn) en 49e (Super Single-lijn) gevecht. Subway Boss Ingo is een moeilijkere tegenstander dan elke andere die je voorheen tegen bent gekomen, dus bereid je goed op hem voor!

Als je Subway Boss Ingo moet verslaan op de Single-lijn, zal hij deze Pokémon gebruiken:

+
Subway Boss Ingo
Subway Boss Ingo
GarbodorLv. 50
KlinklangLv. 50
CrustleLv. 50

Als je Subway Boss Ingo moet verslaan op de Super Single-lijn, zal hij deze Pokémon gebruiken:

+
Subway Boss Ingo
Subway Boss Ingo
ExcadrillLv. 50
HaxorusLv. 50
ChandelureLv. 50

Als je Subway Boss Ingo hebt verslagen op de Single-lijn, zul je 10 Battle Points krijgen. Als je Subway Boss Ingo hebt verslagen op de Super Single-lijn, zul je 30 Battle Points krijgen.

Double- en Super Double-lijn

Als je de uitdaging aangaat om de Double- en/of Super Double-lijn te voltooien, zul je vier Pokémon mee moeten nemen. De gevechten die hier worden gespeeld zijn namelijk in de Double Battle-modus, welke betekent dat er aan elke kant van het slagveld twee Pokémon staan om te vechten.

Ook is het bij deze lijn weer het geval dat je zeven gevechten moet winnen alvorens je het eind van de lijn bereikt. Voor een overwinning op de Double-lijn krijg je 3 Battle Points, voor een overwinning op de Super Double-lijn krijg je 5 Battle Points bij je eerste keer dat je de lijn voltooid, voor elke achtereenvolgende keer dat je de lijn nog voltooid zonder te verliezen krijg je één Battle Point meer dan de keer daarvoor, tot een maximaal van 10 Battle Points per overwinning.

Je zult eerst de Double-lijn moeten voltooien alvorens je kunt deelnemen aan de Super Double-lijn.

Subway Boss Emmet

Ook de Double- en de Super Double-lijn hebben hun eigen Subway Boss. Subway Boss Emmet is te vergelijken met Subway Boss Ingo. Je zult Subway Boss Emmet ook moeten verslaan als elk van je 21e (Double-lijn) en 49e (Super Double-lijn) gevecht, alleen zal de Subway Boss nu vier Pokémon gebruiken in plaats van drie, omdat het natuurlijk een andere lijn is.

Als je Subway Boss Emmet moet verslaan op de Double-lijn, zal hij deze Pokémon gebruiken:

+
Subway Boss Emmet
Subway Boss Emmet
CrustleLv. 50
GarbodorLv. 50
DurantLv. 50
KlinklangLv. 50

Als je Subway Boss Emmet moet verslaan op de Super Double-lijn, zal hij deze Pokémon gebruiken:

+
Subway Boss Emmet
Subway Boss Emmet
EelektrossLv. 50
ChandelureLv. 50
ExcadrillLv. 50
HaxorusLv. 50

Als je Subway Boss Emmet hebt verslagen op de Double-lijn, zul je 10 Battle Points krijgen. Als je Subway Boss Emmet hebt verslagen op de Super Double-lijn, zul je 30 Battle Points krijgen.

Multi- en Super Multi-lijn

In de Multi- en Super Multi-lijn zul je, samen met een partner, ook weer zeven gevechten aangaan. Hierbij heb je slechts twee Pokémon nodig, je partner heeft namelijk ook twee Pokémon. Je zult bij deze lijnen ook bij elk gevecht tegen twee trainers moeten vechten, dus in totaal zul je veertien trainers – twee per gevecht – moeten verslaan voor je het eind van de lijn zal bereiken.

Voor een overwinning op de Multi-lijn krijg je 3 Battle Points, voor een overwinning op de Super Multi-lijn krijg je 5 Battle Points bij je eerste keer dat je de lijn voltooid, voor elke achtereenvolgende keer dat je de lijn nog voltooid zonder te verliezen krijg je één Battle Point meer dan de keer daarvoor, tot een maximaal van 10 Battle Points per overwinning.

Je zult eerst de Multi-lijn moeten voltooien alvorens je kunt deelnemen aan de Super Multi-lijn.

Subway Bosses Ingo & Emmet

Aan het eind van de Multi- en Super Multi-lijn, zul je het op moeten nemen tegen beide Subway Bosses. Ook geldt hier weer hetzelfde principe als bij alle andere keren dat je een Subway Boss tegenkomt. Op de Multi-lijn kom je de Bosses tegen bij je 21e gevecht, op de Super Multi-lijn kom je de Bosses tegen bij je 49e gevecht.

Als je de Subway Bosses moet verslaan op de Multi-lijn, zullen ze deze Pokémon gebruiken:

+
Subway Bosses Ingo & Emmet
Subway Bosses Ingo & Emmet
GarbodorLv. 50
KlinklangLv. 50
GalvantulaLv. 50
DurantLv. 50

Als je de Subway Bosses moet verslaan op de Super Multi-lijn, zullen ze deze Pokémon gebruiken:

+
Subway Bosses Ingo & Emmet
Subway Bosses Ingo & Emmet
ExcadrillLv. 50
HaxorusLv. 50
EelektrossLv. 50
ArcheopsLv. 50

Als je de Subway Bosses hebt verslagen op de Multi-lijn, zul je 10 Battle Points krijgen. Als je de Subway Bosses hebt verslagen op de Super Multi-lijn, zul je 30 Battle Points krijgen.

Battle Points

De Battle Points die je hebt gekregen kun je spenderen aan de twee verschillende winkels die je kunt vinden in het Gear Station. Je hebt een winkel waar je TMs kan kopen en een winkel waar je voorwerpen kunt kopen voor verschillende doeleinden.

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”TMs”]

[/accordion_item][/accordion]

[accordion title=”” open1st=”0″ openAll=”0″ style=””][accordion_item title=”Voorwerpen”]

[/accordion_item][/accordion]