C-Gear

Een nieuwe feature in Pokémon Black en White is de C-Gear. De C-Gear is te vinden op het onderste scherm van je DS nadat je een taak voor Fennel hebt voltooid.

Allereerst zoekt het apparaat constant, mits je het hebt uitgeschakeld natuurlijk, voor lokale Wireless-, infrarood- en WiFi-verbindingen om met je vrienden te meeten. Om de verschillende features van de C-Gear te benutten, moet je deze aanzetten zodra je je save file upload of op de Aan-knop te drukken op het Touch Screen. De opties hiervan kunnen ten alle tijden veranderd worden.

Infrarood opties

Voor deze optie moeten jij en je vriend(in) dicht bij elkaar staan of zitten, zodat het signaal goed ontvangen kan worden. Zodra jullie dit gedaan hebben, hebben jullie de keuze uit vier opties:

  • Battle – Een normaal gevecht. Let op dat je je team van te voren kiest, want je huidige team in-game wordt geopend!
  • Trade – Een normale Pokémon-onderhandelfunctie
  • Friend Code Exchange – Hiermee kun je Friend Codes uitwisselen. Deze functie zit in de C-Gear verwerkt om zojuist ontmoette mensen later via WiFi te treffen.
  • Feeling Check – Feeling Check is een volledig nieuwe feature in de Pokémonwereld. Door middel van je Touch Screen kun je zien hoe verenigbaar je bent en niet helemaal zonder doel. Als je score tussen 0 en 60 is, krijg je één Sweet Heart en voor 61 en hoger zelfs twee. Deze functie kan slechts één keer per dag worden gebruikt.

Wireless opties

Deze optie zal je waarschijnlijk het meest gebruiken in het spel wat betreft de C-Gear. Het geeft niet alleen toegang naar andere spelers, maar ook tot de Dream World.

  • Entralink – Met Entralink zul je getransporteerd worden naar het Entralink Centre van Unova. Vanaf daar heb je de mogelijkheid om je eigen avontuur te starten of anderen daarmee te helpen. Ook kun je noordelijk gaan om gevangen Pokémon uit Dream World op te halen, in Dream Forest.
  • Live Caster – Met Live Caster kun je een videogesprek houden met vrienden die in het bereik van het signaal zijn.

WiFi optie

Met WiFi kan je slechts één kant op via de C-Gear. Dat is die van Game Sync, welke je data naar de Global Link-site stuurt.

Pass By Mode

Pass By houdt een logboek van de wireless features bij. Zodra je C-Gear een andere speler vindt, slaat het de statistieken van deze speler op, zoals gekozen starter.

Als je het bedrijf achter de C-Gear in Castelia City hebt gesproken, zal een nieuwe feature zich ontsluiten. Hierbij zullen er simpele vragen als “Welke starter koos jij?” naar contacten worden gestuurd. Antwoorden hierop zijn terug te lezen via de Pass By Mode.

Aanpassing

Ook is de C-Gear aan te passen. Dit doe je door de verschillende achtergronden van de Global Link-site te downloaden, om vervolgens de posities van de Wireless-, infrarood-, en WiFi-knoppen te veranderen. Om dat te doen, kan je nog de stijl van de knop veranderen door op het C-Gear-icoontje te drukken nadat je op de aanpassings-knop hebt gedrukt. Zo kun je je C-Gear volledig naar eigen stijl aanpassen!