Entralink

De Entralink is een nieuw soort spel dat je kan spelen in Pokémon Black en White. Deze spellen moet je met een vriend doen, anders kun je ze namelijk niet spelen. Je kan in het Entralink-gebied  komen door ‘Entralink’ aan te raken in het ‘Wireless Option’ scherm van je C Gear.

In de Entralink loop je rond door grote delen van Unova. Je moet samen met je vriend een aantal missies doen. Als je een missie hebt voltooid word je beloond met Pass Orbs. Dit is de muntsoort van de Entralink, en die heb je nodig voor de Pass Powers.

Entralink Forest

In het noorden van het High Link gebied bevindt zich een bos: het Entralink Forest. Het lijkt gewoon op een lege ruimte, maar later komen hier de Pokémon te staan die hebben besloten om zich bij jou aan te sluiten. Deze Pokémon kan je bevechten en vangen, hier heb je natuurlijk ook speciale Poké Balls voor: Dream Balls. Met deze ballen is vangst gegarandeerd.

De missies

Support Mission

Tijdlimiet: 3 minuten
Beloning: 4 Pass Orbs

In de Support Missions moet je je vriend vinden en deze een speciale kracht geven. Deze kracht zijn verbeterde versies van de normale Pass Powers en duren veel langer. Dit zijn alle Support Missions die je kan doen:

Item Mission

Tijdlimiet: 3 minuten
Beloning: 5 Pass Orbs

Bij de Item Mission heb je keuze uit 2 onderdelen: ‘Sell an Item’ en ‘Hide an Item’. Bij ‘Sell an Item’ moet je aan je vriend een Item verkopen voor een hogere prijs dan normaal. Bij ‘Hide an Item’ moet je ergens een Item verstoppen. Als er met je wordt gepraat terwijl je met deze missie bezig bent, heb je gefaald. Op deze plekken moet je ze verstoppen:

Rescue Mission

Tijdlimiet: 3 minuten
Beloning: 5 Pass Orbs

Battle Mission

Tijdlimiet: 3 minuten
Beloning: 5 Pass Orbs

Je moet naar je vriend gaan en hem vragen om te vechten. Als hij dat niet wil, is de missie mislukt. Er zijn vier soorten gevechten: