Evenementen

Als je van plan was Pokémon Black en White in één dag helemaal uit te spelen, heb je pech. In Pokémon Black en White is iedere dag en iedere week weer iets speciaals op je pad te vinden. Hieronder is alles alvast tot in de puntjes voor je uitgestippeld.

Dagelijkse evenementen

Swarms

Net als in de vorige spellen heeft Pokémon Black en White weer verschillende swarms. Deze worden geactiveerd nadat je de National Dex ontvangen hebt. Ze veranderen iedere dag om middernacht, en je hebt verschillende mogelijkheden. De aandacht van de swarms is gericht op Pokémon die je normaal niet tegen zult komen in Unova. Swarms zijn de enige manier waarop de Pokémon in het wild te vangen zijn. Om de swarms te vinden, moet je door een poort gaan en op het plakkaat op de muur kijken. Hier zal staan dat een zwerm (swarm) Pokémon op die route te vinden is. Als je naar die route gaat zul je de Pokémon tegenkomen.

Massage

Aan het oosten van Castelia City zul je aan je linkerhand een gebouw vinden. Hier is een persoon die je Pokémon een liefdevolle massage zal geven. Je kan één massage per dag ontvangen, en de massages stimuleren de happiness van je Pokémon.

Musical Accessoires

In een gebouw linksonder in Opelucid City zul je een man vinden die je Pokémon iedere dag nieuwe Musical Accessoires zal geven.

Berry Clown

Aan de rechterkant van de middelste weg in Castelia City, zal je een gebouw met daarin een clown vinden. Deze clown vraagt je om een speciaal type Pokémon te laten zien. Als je een Pokémon van dit type laat zien zal hij je berries verschaffen. Het type Pokémon dat hij wilt zien verandert iedere dag.

Ferris Wheel Battle

In Nimbasa City is een reuzenrad. Zodra je N daar hebt verslagen zal je daar iedere dag een nieuwe trainer vinden. Ze dagen je uit tot een gevecht en daarna gaan jullie gezellig samen het reuzenrad in.

Driftveil City – Heart Scale

In Driftveil City zul je een vrouw vinden die naar een specifieke Pokémon met een specifieke move vraagt. Ze is te vinden in haar huis, westelijk van het Pokémon Centre. Als je de Pokémon en de move waarom ze vroeg laat zien zul je een Heart Scale krijgen. Dit kan iedere dag herhaald worden.

Cynthia Battle

Zodra je de National Dex hebt gekregen zal je Sinnoh Champion Cynthia in een huis in Undella Town kunnen vinden. Hier kun je haar een keer per dag bevechten tijdens de lente- of de zomermaanden.

Nacrene City – Meubels

Zodra je in de Dream World bent geweest zal een meisje in Nacrene City aanbieden meubels voor je huis daar te maken. Ze woont in een huis ten oosten van het Pokémon Centre. De meubels veranderen iedere dag en hierna zul je ook het design in de Dream World op de Global Link Site kunnen kopen.

GameFreak Battle

Nadat je de National Dex gekregen hebt zul je een trainer gebaseerd op de GameFreak-werknemer Shigeki Morimoto kunnen vinden. Je kunt hem een keer per dag bevechten. Hij bevindt zich in Castelia City.

Opelucid City Battles

In Opelucid City, in het huis vlakbij de ‘uitgang’ van Route 10, vind je twee trainers die iedere dag met je zullen willen battlen. Op de begane grond is er nog een trainer die je zal willen uitdagen tot een Triple Battle en op de eerste verdieping is er een trainer die een Rotation Battle zal willen.

Pinwheel Forest

In het zuidoosten van het Pinwheel Forest is een steen te vinden. Als je hier een Fighting-Pokémon mee laat communiceren zal de steen zeggen dat de aderen van de Pokémon pompen. Hierna ontvang je een Star Piece.

Sport Arenas

Op verschillende momenten van de dag zullen de sporthallen in Nimbasa City je toegang geven tot verschillende sporten. Hier zijn verschillende trainers te vinden die je iedere dag opnieuw kunt bevechten. Zodra je de trainers verslagen hebt krijg je mogelijk ook een item. Dit zijn de sporten:

Kleine baan

  • 's Ochtends: Tennis
  • 's Middags: Basketbal

Grote baan

  • ’s Ochtends: Voetbal
  • ’s Middags: Rugby

Black City

In Black City in Pokémon Black zul je iedere dag nieuwe trainers kunnen bevechten. Deze trainers hebben verschillende sterke Pokémon. Hierbij kun je hier verschillende items kopen waaronder evolutiestenen.

White Forest

In White Forest in Pokémon White zullen tussen nul en drie verschillende items op de grond verschijnen. Deze items hangen af van de personages in White Forest die weer veranderen op basis van hoeveel jij de High Link feature gebruikt.

Undella Villa

In het westen van Undella Town is er een villa te vinden. In deze villa zul je een trainer ontdekken die met je wil vechten. Iedere dag wanneer je battlet zal er een andere trainer bij komen totdat je zes trainers hebt. Vanaf dan kun je iedere dag met ze vechten. Deze battles brengen veel geld op.

Marvelous Bridge – Patrat Game

Op de Village Bridge zal, zodra je het vierde huis van links binnengegaan bent, een meisje weggaan met haar Patrat. Je kunt haar in het midden van Marvelous Bridge terugvinden. Je moet daar tegen haar praten, en iedere dag krijg je de kans om mee te doen in een minigame. Bij dit spel gaat het om Patrat en jou. Je moet alle bewegingen van Patrat volgen, want zodra ze alle vier hebben bewogen moet jij de originele Patrat uitkiezen. Als je dat goed hebt ontvang je een Big Mushroom.

Route 8 – Weather Stones

Bij de ingang van de Tubeline Bridge staat een Parasol Lady. Zij zal je een specifiek item geven wat afhangt welke tijd van de dag het is. Je kunt iedere dag teruggaan om alle items te verzamelen. Er zijn vier veschillende items per dag, maar je kunt er maar één verkrijgen.

Fossielen

In Twist Mountain is er een man die je iedere dag een fossiel zal geven zodra je de National Dex hebt. Deze fossielen zijn de fossielen van Kanto, Hoenn en Sinnoh Pokémon.

Verschillende soorten fossielen die te verkrijgen zijn

Village Bridge Waiter

In Village Bridge zal de Chef je vragen de menus uit te delen, nadat je haar verslagen hebt. Ze zullen verschillende berries bestellen. Jouw taak is om de Chef de bestellingen door te geven en zij geeft jou de berries om aan de trainers door te geven. Als het je lukt zul je wat Lum Berries verkrijgen.

Village Bridge Fisherman

In Village Bridge zal een visser vragen om een bepaalde Pokémon te zien te krijgen. Deze Pokémon moet via vissen gevangen zijn, of geëvolueerd van een Pokémon die gevangen was via vissen. Hij zal iedere dag om een andere Pokémon vragen, dus zorg dat je terugkomt. Zodra je degene laat zien die hij verlangt zal hij je de Dive Ball geven.

Route 13 Treasure Hunter

In Route 13 zul je een vent in een pak vinden die schatten gezocht heeft. Iedere dag zal hij je een ander item geven. Deze items kunnen evolutie-items of simpele hold items zijn.

Verschillende items die via de vent van Route 13 te vinden zijn

Wekelijkse evenementen

Musharna – Abandoned Lot of Dreams

Nadat je het spel uitgespeeld hebt, kun je naar de kelder in de Abandoned Lot of Dreams. Aan het einde (en alleen verschijnend op vrijdagen) kun je hier de Pokémon Musharna vinden. Deze Musharna is anders van de Musharna die je normaal vangt en heeft een derde ability; Telepathy.

Bianca Battle

Nadat je het spel uitgespeeld hebt zul je Bianca in Professors Juniper’s laboratorium in Nuvema Town vinden. Nadat je met haar gepraat hebt wil ze iedere zaterdagavond met je battlen.

Castelia Ice Cream

Op dinsdagen tijdens lente, zomer en herfst, zul je Castelia IJs kunnen halen bij het winkeltje op Slim Street in Castelia City.

Anville Town – Lost Property

Iedere week kan je tegen een man in Anville Town praten en iedere week zal hij je een cadeau of item geven dat iemand had verloren in de Battle Subway.

Te verkrijgen gevonden items

Anville Town – Item Trades

Ieder weekend zijn er verschillende nieuwe personages te vinden in Anville Town. Deze personages zullen liefdevol items met je traden. Ze vertellen je precies wat ze willen, zoals 20 Pokéballs, of twee Escape Ropes en geven je items als Revives, PP Ups en Full Restores.