PokéTransfer

Net zoals in de vierde generatie hebben Pokémon Black en White een functie waarmee je Pokémon uit eerdere spellen kunt importeren: de PokéTransfer. Wanneer de speler op Route 15, na het verkrijgen van de National Dex, aankomt, treft men een gebouw dat lijkt op Pal Park. Hiermee kan je de Pokémon voor eens en voor altijd naar Black of White overzetten.

Anders dan in Diamond, Pearl, Platinum, HeartGold en SoulSilver heb je hiervoor twee Nintendo DS’en nodig. Eenmaal aangekomen bij de verbinding tref je een DS Download Play-applicatie aan welke je met de vierde generatie zal verbinden. Hierna zal je maximaal zes Pokémon kunnen selecteren die geen HM kennen of een item vasthouden en vangen.

Ook anders dan in Pal Park moet men met de PokéTransfer de Pokémon proberen te bemachtigen. Zo zal je op het bovenste scherm een aantal bosjes vinden waarin Pokémon rondhuppelen. Met het Touch Screen moet je vervolgens Pokéballs afschieten waarmee je uiteindelijk de Pokémon mee kunt bemachtigen. Er is geen tijdlimiet, wat het makkelijker maakt om de snellere, zeldzamere Pokémon rustig te kunnen vangen.

PokéTransfer kan vanaf het bemachtigen van de Pokédex ongelimiteerd gebruikt worden, totdat je boxen volzitten uiteraard.