Startpagina » Pokémon Black & White » Pokémon Black & White Walkthrough » Pokémon Black & White Walkthrough – Basic Badge

Pokémon Black & White Walkthrough – Basic Badge

Striaton City

Zodra je de Gym uitloopt, zal je door een vreemd personage genaamd Fennel benaderd worden. Ze heeft van Prof. Juniper iets gekregen om aan je te geven, dus neemt ze je mee naar haar huis. Daar aangekomen, geeft ze je HM01 Cut. Nu je de Trio Badge hebt, kun je dit ook buiten een gevecht gebruiken!

Na dit prachtige cadeau vraagt ze je of je naar de Dreamyard kunt om wat Dream Mist voor haar te verzamelen. Vreemd genoeg gaat ze meteen weer weg, jou alleen achterlatend. Wanneer je met het andere meisje in de kamer praat, stelt ze zichzelf voor als Amanita met de mededeling dat zij de boxen op de computers beheert. Nu zal er op de computers in de Pokémon Center niet meer Someone's PC staan, maar Amanita's PC.

Nu je dit gehad hebt, is het tijd om naar de Dreamyard te gaan.

Dreamyard

Nu je het eindelijk kunt, kun je het boompje weghalen wat je eerder niet kon. Wanneer je dit gedaan hebt, zal Bianca direct naar je toe komen en een praatje met je maken. Als je na het gesprek verder loopt, kom je een van de Munna tegen waar Fennel het eerder over had.

Net nu alles perfect lijkt te gaan, komen er twee Team Plasma Grunts op je af die de Munna willen meenemen. Jij vindt dit uiteraard niet kunnen en daagt ze uit voor een gevecht. Gelukkig zijn ze vrij makkelijk te verslaan, dus zijn de gevechten snel voorbij. Ze proberen echter nog steeds de Munna te pakken, totdat Ghetsis opeens verschijnt. Hij vertelt ze dat ze Pokémon nooit kwaad mogen doen. Daarvan schrikken ze zo erg dat ze snel weg rennen.

De ouder van MunnaMusharna – zal verschijnen en dan blijkt dat alles slechts een rare droom is geweest. Fennel komt er snel aan om te vertellen wat voor Pokémon het is, maar ze zijn al weer verdwenen. Als cadeau hebben ze wel de Dream Mist achtergelaten die Fennel zocht. Ze neemt het mee en zegt dat ze op je wacht in haar huis. Je kunt direct naar haar toe gaan, maar je kunt ook even de tijd nemen om nog wat dingen in de Dreamyard te ontdekken.

Schudde het gras nu?!

Wat nieuw is in Pokémon Black en White is het Shaking Grass (in het Nederlands schuddend gras). Wanneer je de Trio Badge hebt behaald, is het mogelijk om van deze functie gebruik te maken. Je hoeft er niks voor te installeren, maar alleen maar goed op te letten.

Als je stil staat en je ziet het gras bewegen of je hoort het typische geluidje alsof je door het gras loopt, dan heb je te maken met Shaking Grass. In dit bewegende stukje zit een wat zeldzamere wilde Pokémon. Als je op het stukje gras loopt, dan kom je de Pokémon automatisch tegen.

Let wel op, want als je een wilde Pokémon tegenkomt voordat je bij het stukje gras bent, dan ben je de Pokémon kwijt. Gebruik dus voor de zekerheid een Repel.

Er ligt een Poké Ball aan de linkerkant waar je met Team Plasma gevochten hebt. Verder kun je nog een Paralyz Heal, een Potion en een Repel hier vinden. Nu is het echt tijd om verder te gaan.

Wanneer je in Fennel's huis in Striaton City bent, krijg je als dank van haar een C-Gear. Dit is een apparaatje wat een aantal dingen voor vechtende spelers aangeeft. Amanita heeft ook iets voor je, namelijk een Pal Pad. Hiermee is het mogelijk om Friend Codes met anderen te delen en online te vechten en te ruilen.

Route 3

Op Route 3 kun je je eerste dubbelgevecht gaan beleven. De Twins die je tegenkomt aan het begin van Route 3 hebben beide een Purrloin van level 10. Dit moet niet al te moeilijk zijn, dus kun je weer snel je weg vervolgen. Verderop staat een trainer die in Munna in haar bezit heeft. Je bent deze Pokémon al eerder tegengekomen, maar nu mag je er daadwerkelijk tegen vechten. De drie kinderen die bij haar staan hebben elk een ander aapje.

Zijn je Pokémon na deze gevechten bijna flauwgevallen en heb je geen zin om terug te lopen naar een Pokémon Center? Geen probleem, want je kunt uitrusten in het Kiddie Day Care, pal naast de normale Day Care. Als je wil, kun je direct één van je Pokémon daar achter laten. Eentje maar, ja. Voorlopig tenminste.

Wanneer je in westelijke richting loopt, komt Cheren op je af en daagt je uit voor een derde gevecht!

+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Tepig Lv. 14
Purrloin Lv. 12
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Oshawott Lv. 14
Purrloin Lv. 12
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Snivy Lv. 14
Purrloin Lv. 12

Cheren is sterker geworden sinds jullie laatste gevecht, maar het zal niet moeilijker zijn dan de Gym Leader die je zojuist hebt verslagen. Wees ervan bewust dat zijn starter een Oran Berry vasthoudt!

Wanneer je Cheren verslagen hebt, komen er twee Plasma Grunts aangerend. Direct volgen Bianca en een klein meisje om te kijken wat er aan de hand is. Cheren probeert de held uit te hangen en rent achter de Grunts aan!

Voor de rest kun je op Route 3 nog een Super Potion en een verstopte Ultra Ball vinden en nog een Pokémon Breeder.

Wanneer je er klaar voor bent, kun je met Cheren praten om samen achter de Plasma Grunts aan te gaan.

Wellspring Cave

Maak je klaar voor een paar gevechten! Ieder van jullie neemt het op tegen een van de Plasma Grunts. De Pokémon die ze hebben, zijn Patrats van level 12.

Wanneer je ze verslagen hebt, zullen ze allemaal weglopen en praten jij en Cheren hoe gemeen ze wel niet zijn. Wanneer hij de Wellspring Cave verlaat, heb jij de tijd om hem te verkennen. Er is echter nog niet veel te doen, maar neem zeker TM46 Thief mee. Voorlopig is dit, naast Woobat en Roggenrola, het enige wat hier nog te doen is. Verlaat de Wellspring Cave en ga weer terug naar Route 3.

Route 3

Ga terug naar de plek waar Bianca en het meisje waren en als dank geeft ze je een paar Heal Balls. Hierna neemt Bianca het kleine meisje mee naar waar ze ook vandaan kwamen en jij kan weer gaan en staan waar je wil.

Voordat je helemaal naar het zuiden loopt, kun je eerst nog even een Antidote naast de trainers pakken. Wanneer je verder loopt zal Cheren je tegenhouden en vertellen over de dikke plukken gras. Het schijnt dat er sterkere Pokémon inzitten dan in het gewone gras en dat er zelfs kans is om tegen twee Pokémon tegelijk te vechten!

Verder in het zuiden zijn nog enkele trainers te vinden, waaronder eentje met een Woobat van level 13. Ook kun je nog een Great Ball en een Awekening vinden. Nu je alles hebt, is het tijd om naar Nacrene City te gaan.

Nacrene City

Wanneer je deze mooie stad betreedt, zal Cheren direct op je afkomen om je mee te nemen naar het Pokémon Center. Hij vertelt je dat de Gym Leader in Nacrene City Normal-type Pokémon gebruikt en geeft je drie Chesto Berries cadeau om in het gevecht te gebruiken. Dit omdat de kans groot is dat je Poémon gaan slapen tijdens het gevecht…

Je hebt nu de tijd om de stad te verkennen en wat je zeker moet doen is naar het westen van de stad gaan. Daar staat buiten een dame met blauw haar die je een speciaal voorwerp geeft wat de aanvallen van een type verhoogt. Heb je Snivy gekozen, krijg je een Miracle Seed. Heb je Oshawott gekozen, krijg je een Mystic Water en heb je Tepig gekozen, dan krijg je een Charcoal. Je hoeft niet per se voor je starter Pokémon te kiezen, maar het is wel het verstandigst op dit moment.

Wanneer je richting de Gym loopt, kom je de mysterieuze trainer N weer tegen. Het is een niet al te moeilijk gevecht, maar hij heeft wel een paar Pokémon die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Zorg ervoor dat je Pokémon een volle HP-balk hebben!

+
Pokémon Trainer N
Pokémon Trainer N
Pidove Lv. 13
Tympole Lv. 13
Timburr Lv. 13

Voordat je de Gym binnenloopt, is het verstandig om even naar het Pinwheel Forest te gaan.

Pinwheel Forest

Direct aan het begin van de route kun je praten met een dame die op het randje van het pad staat om TM94 Rock Smash te krijgen. Dit kan straks in het Gym-gevecht goed van te pas komen! Nu het geen HM-aanval meer is, kun je het gewoon aan je Pokémon leren zonder je zorgen te hoeven maken dat je de Move Deleter moet bezoeken om de aanval weer te laten vergeten.

Verderop de route staat een zuster met een Munna van level 15. Dit is een mooie kans om de kracht van je Pokémon te testen. Wanneer je haar verslagen hebt, zal ze je Pokémon healen. Daarna kun je met haar praten wanneer je Pokémon geheald moeten worden zodat je niet helemaal terug hoeft te lopen naar het Pokémon Center.

Verschillen in versies!

Naarmate je verder komt in Pokémon Black of Pokémon White zul je Pokémon tegenkomen die je wel in de ene versie kunt vinden, maar niet in de andere. Soms kom je Pokémon tegen die je in beide versies kunt vangen, maar dat de een weer moeilijker te vangen is dan de ander.

In de tabel hierboven zie je dat Sawk en Throh verschillende zeldzaamheden in iedere versie heeft. Let op dat je in het “Shaking Grass”-gedeelte de andere Pokémon weer kunt vangen. Echter is deze wel zeldzamer…

Voorbij de zuster zijn nog enkele trainers die je kunt verslaan en heb je de kans om een Great Ball, Antidote en Super Potion te vinden.

Wanneer je richting het oosten gaat, kun je de trap opklimmen om een Black Belt en een Battle Girl te verslaan. Ze hebben allebei een Timburr van level 16. Dit is een vrij sterke Pokémon met goede Fight-aanvallen. Verderop bij het gras is er nog een Net Ball te vinden.

Elke dag kun je met een Fighting-type Pokémon in je team de grote rots in de buurt van de Black Belt en Battle Girl onderzoeken. Je hebt de mogelijkheid om een stuk van de rots af te slaan om een Star Piece in bezit te krijgen. Deze kunnen verkocht worden voor $4900 (maar je kunt ze ook aan een verzamelaar in Icirrus City voor $9800 verkopen)!

Omdat de route verderop geblokkeerd is door Team Plasma zit er niets anders op dan terug te gaan naar Nacrene City en je tweede Badge te gaan bemachtigen!

Nacrene City Gym

Zodra je de Gym binnenloopt, vraag je je direct af of je wel het goede gebouw bent ingelopen; het lijkt namelijk meer op een museum dan een Gym. Gelukkig komt assistent Hawes (en tevens de man van Gym Leader Lenora) naar je toe gelopen en neemt je mee naar de echte Gym.

Ook in de tweede Gym moet er weer een beetje gepuzzeld gaan worden. Gelukkig is de puzzel zelf niet al te moeilijk, maar de gevechten met de trainers kunnen je Pokémon aardig uitputten. Voordat je het gevecht met Lenora aangaat, is het dus verstandig om even een bezoekje aan het Pokémon Center te brengen. Als je wil, kun je nog enkele Potions en Awakenings halen om het gevecht makkelijk door te lopen, maar die keuze is geheel aan jezelf.

+
Leader Lenora
Voorwerpen:
Super Potion
Leader Lenora
Herdier Lv. 18
Watchog Lv. 20

Wanneer je haar verslagen hebt, geeft ze je de Basic Badge. Hiermee gehoorzamen alle Pokémon tot level 30 je. Ook geeft ze je TM67 Retaliate.

Direct hierna komt Hawes binnenstormen met de mededeling dat Team Plasma er is en de botten uit het museum willen meenemen. Ga snel terug naar boven om dit te voorkomen, maar helaas wordt er een groot gedeelte van het grote draakfossiel meegenomen.

Buiten komt er een mysterieus persoon jullie kant op die Lenora goed kent. Het blijkt Burgh te zijn, de Gym Leader van Castelia City. Ze praten wat met elkaar over Team Plasma en vervolgens komen ook Bianca en Cheren naar jullie toe. Lenora verdwijnt om op zoek te gaan naar Team Plasma en Burgh gaat naar het Pinwheel Forest. Bianca geeft je vervolgens de Dowsing Machine (een schatvinder die verborgen items kan vinden) en gaat dan samen met Cheren naar het museum toe.

Voor jou is dit het moment om weer terug naar het Pinwheel Forest te gaan.