Startpagina » Pokémon Black & White » Pokémon Black & White Walkthrough » Pokémon Black & White Walkthrough – Freeze Badge

Pokémon Black & White Walkthrough – Freeze Badge

Twist Mountain

WordPress Tables Plugin

Wanneer je Route 7 bent doorgelopen en bij Twist Mountain bent aangekomen, komt Cheren op je aflopen. Hij wil een gevecht met je!

+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Unfezant Lv. 33
Liepard Lv. 33
Simisage Lv. 33
Pignite Lv. 35
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Unfezant Lv. 33
Liepard Lv. 33
Simisear Lv. 33
Dewott Lv. 35
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Unfezant Lv. 33
Liepard Lv. 33
Simipour Lv. 33
Servine Lv. 35

Bijna al zijn Pokémon zijn volledig geëvolueerd. Let er op dat zijn starter Pokémon Leftovers draagt wat iedere beurt weer wat HP herstelt.

Als je hem verslagen hebt, horen jullie de stem van Alder. Hij stond naar jullie gevecht vanaf de top te bekijken en springt nu naar beneden en geeft jullie HM03 Surf, een van de beste Water-type aanvallen in het spel. Natuurlijk kun je er ook mee op het water surfen! Hij gaat daarna richting het zuiden terwijl Cheren naar de ingang gaat. Je kunt achter hem aan gaan, maar je kunt ook even de tijd te nemen en gaan surfen op plekken waar het eerst niet kon. Als kers op de taart kun je nu ook de legendarische Pokémon Cobalion en Virizion.

Wanneer je verder loopt, zie je Cheren aan het praten met Clay. Hij heeft het over Team Plasma, maar rent snel weer naar buiten terwijl Cheren dieper de berg ingaat. Ga hem achterna en je komt bij een uitgang. Nu ben je bij een grote mijn. Er ligt een Revive in het noorden, maar daar houdt het pad op. Ga dus naar het zuiden naar een andere ingang. Voordat je naar binnengaat, kun je meteen de Full Heal meenemen.

Geen doodlopend pad in de winter?!

In de winterperiode heb je dankzij de sneeuw meer vrijheid dan de andere drie seizoenen. Je kunt nu namelijk op plaatsen komen waar je anders niet kunt komen! En dat is mooi, want hier kun je namelijk een Metal Coat vinden. Dit is een item die de Steel-type aanvallen verbetert, maar het laat ook Onix en Scyther evolueren als je ze ruilt. Iets verderop is er een Rare Candy te vinden.

Wanneer je verder loopt, kom je uit bij een Ace Trainer met een Krokorok, Klang en Palpitoad van level 35. Naast hem ligt TM90 Substitute, een aanval die 25% van je HP wegneemt, maar een vervanger voor je in de plaats zet die de aanvallen van de tegenstander opneemt.

Vanaf hier kun je de oostelijke balken naar beneden nemen en dan ben je vlakbij de uitgang van de berg. Scheelt toch een hoop dan het andere pad, maar dat heeft zo ook zijn voordelen.

Onderweg naar het volgende gedeelte van Twist Mountain moet je weer een aantal trainers verslaan. Een aanrader is de Ace Trainer op een doodlopend pad. Ze heeft namelijk een Vanillish, Gothorita en Duosion van level 35 die je Pokémon veel EXP geven.

Wanneer je verder loopt vind je bij een Worker nog een Moon Stone. Ga nu de trap af naar beneden en loop richting het zuiden. Versla hier een Worker met die Boldore's van level 33 en ga nu de westelijke deur door naar buiten. Je bent nu weer op dezelfde plek als net, maar dan een verdieping lager. Je kunt even een klein omweggetje maken voor een Max Potion, maar ga daarna recht naar het westen totdat je een andere ingang (waar een Ether naast ligt) tegenkomt.

Binnen vind je een Nugget en een Revive. Naast een Worker ligt nog een PP Up die hij bewaakt, maar als je hem verslaat kun je hem meenemen. Loop nu richting het oosten en je komt weer bij de mijn. Daar staat een dokter die, zodra je hem verslagen hebt, je Pokémon gratis healt.

Puzzel nu een klein beetje hoe je verder moet komen, maar eigenlijk wijst het zich vanzelf. Onderweg zul je nog enkele trainers moeten verslaan, die niet al te moeilijk zijn. Bij de uitgang kan je nog TM91 Flash Cannon vinden. Dit is een Steel-type aanval die van te pas kan komen tegen de volgende Gym Leader.

Verschillende fossielen

Wanneer je de Elite Four Champion verslagen hebt, kun je hier terugkeren en praten met de Worker binnen in de grot. Hij geeft je elke dag een verschillend fossiel uit een verschillende regio. Goed om te onthouden voor later!

Ga nu weer naar buiten en loop naar de noordoostelijke ingang. Binnen zie je Cheren een discussie voeren met een Team Plasma Grunt. Even later gaat het over N en daarna verdwijnen ze allebei. Loop nu richting de uitgang en je komt in Icirrus City.

Icirrus City

WordPress Tables Plugin

Meteen als je de stad inloopt, komt Prof. Juniper's vader naar je toe, stelt je een vraag en loopt direct naar het noorden. Het Pokémon Center is ook die kant op en bovendien kun je nog iets leuks hier doen…

De man in het pak in het Pokémon Center is geïnteresseerd in het kopen van zeldzame dure items. Je kunt hier dingen zoals Nuggets en Pearls bij hem verkopen voor de dubbele prijs die je in een Pokémon Mart zou krijgen!

Wanneer je met de oude dame in de lobby praat, geeft ze je TM31 Brick Break. Dit is een goede Fighting-type aanval die veel Pokémon kunnen leren.

Helemaal in het oosten van de stad, over de brug, kun je nog een verstopte Ultra Ball, Timer Ball en Max Revive vinden. Ook kun je in het meertje hier nog wat leuke Pokémon vangen.

In een van de huisjes aan de noordwestelijke zijde van het noorden zit een man die vraagt hoeveel levels je Pokémon gestegen is sinds je hem hebt gekregen. Is hij 25 tot 49 levels gestegen, krijg je een Exp. Share en is hij 50 tot 98 levels gestegen, krijg je een Cleanse Tag. Heb je een Pokémon uit een ei en 99 levels laten stijgen, dan krijg je een King's Rock.

Wanneer je er klaar voor bent, kun je naar de Gym om je zevende Gym Badge te gaan behalen!

Icirrus City Gym

Een puzzel op het ijs! Leuk! Of niet? Het is een vrij grote puzzel waar je wel even een lange tijd mee bezig kunt zijn. Als je er behoefte aan hebt, dan kun je in de video hieronder zien hoe je deze puzzel moet oplossen.

+
Leader Brycen
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leader Brycen
Vanillish Lv. 37
Cryogonal Lv. 37
Beartic Lv. 39

De eerste twee Pokémon van Brycen moeten niet al te moeilijk om te verslaan zijn, maar met de derde kan je nog wat problemen hebben. Deze zit op een vrij hoog level en bevat goede statistieken. Als je een Fire-, Rock-, of Steel-type aanval tegen hem uitvoert, dan moet het al een stuk makkelijker worden.

Wanneer je hem verslagen hebt, geeft hij je de Freeze Badge. Hiermee zullen alle Pokémon tot level tachtig je gehoorzamen. Ook krijg je TM79 Frost Breath, een zwakke Ice-type aanval in het begin, maar later steeds krachtiger.

Als je de Gym uitloopt, staan Cheren en Bianca je op te wachten. Direct hierna komt Brycen achter je aan en praat nog even met je. Totdat jullie plotseling gestoord worden door de mensen die je eerder in de Chargestone Cave bent tegen gekomen: de Shadow Triad. Ze vertellen je dat Ghetsis en N op je wachten in de Dragonspiral Tower. Cheren en Brycen zullen direct die kant op gaan terwijl Bianca verwarrend achterblijft.

Tijd voor jou om ook naar de Dragonspiral Tower te gaan!