Startpagina » Pokémon Black & White » Pokémon Black & White Walkthrough » Pokémon Black & White Walkthrough – Insect Badge

Pokémon Black & White Walkthrough – Insect Badge

Pinwheel Forest

Onderweg naar het Pinwheel Forest kom je Burgh opnieuw tegen, maar dan gaat hij het bos in. Wanneer je hem binnen spreekt, zegt hij dat hij het noordelijke gedeelte gaat checken. Hij is echter bezorgd dat Team Plasma diep in het bos gegaan is en vraagt jou om het te gaan onderzoeken. Je kunt nog even noordelijk gaan om wat trainers te verslaan, maar verder kun je niet gaan. Ga dus richting het westen naar het hart van het bos.

Ga richting het westen om enkele trainers te verslaan. Let op de Team Plasma Grunt, want hij heeft een level 16 Sandile met Intimidate. Verderop heb je nog een Team Plasma Grunt. Zij is makkelijk te verslaan. Ook de Pokémon Ranger ten noorden van haar is makkelijk te verslaan. Aan het einde krijg je zelfs nog een Chesto Berry als cadeau.

Ten zuiden van de vrouwelijke Team Plasma Grunt en de Pokémon Ranger kun je een Big Root vinden. Dit is zeker een handig item voor Pokémon met aanvallen zoals Mega Drain en Giga Drain. Ook ligt er een Super Potion in de buurt.

Wat je verder nog kunt doen in het Pinwheel Forest is het verslaan van een hoop trainers en het vinden van een paar items. Zo is er een trainer die je wat Chesto Berries geeft en ook een trainer die je een Pecha Berry geeft. Zelf kun je op zoek gaan naar een Antidote en TM86 Grass Knot. Dit is een speciale Grass-type aanval die meer schade doet tegen zwaardere tegenstanders.

Wanneer je alle Team Plasma Grunts hebt verslagen, krijg je een Dragon Skull van de laatste. Dit is het gestolen hoofd van het grote beest uit de Gym in Nacrene City. Direct hierna komt er een mysterieuze man naar jullie toe. Het is Gorm, een van de Team Plasma's Seven Sages. Gelukkig komen Burgh en Lenora er snel aan, wat voor hem het teken is om weg te rennen.

Nu dit hele drama voorbij is, gaat Burgh weer terug naar Castelia City en laat jou en Lenora alleen achter. Als dank voor het terugwinnen van de Dragon Skull krijg je van haar een Moon Stone. Hiermee zijn bepaalde Pokémon te evolueren. Loop nu richting het oosten en vergeet niet de Miracle Seed te pakken voordat je over de balk springt.

Als je denkt dat je nu veilig naar Castelia City kunt doorlopen, dan heb je het mis. Er wachten namelijk nog enkele trainers op je die maar al te graag met je willen vechten. Gelukkig zijn deze weer wat makkelijker te verslaan. Wanneer je helemaal richting het noorden loopt, kun je je Pokémon nog healen bij de zuster die je eerder hebt verslagen.

Wanneer je in de gate met de Hiker praat, krijg je van hem een Quick Claw, een handig item voor alle langzame Pokémon. Loop nu over de brug richting Castelia City.

Castelia City

Het beste wat je direct kunt doen als je deze prachtige stad betreedt, is naar de kleine pier in het zuiden gaan. Hier staat een onderzoeker die je vraagt welke type aapje je het leukste vindt, net zoals de dame in Nacrene City met de starter Pokémon. Deze man geeft echter stenen. Heb je Pansage gekozen, krijg je een Leaf Stone. Heb je Pansear gekozen, krijg je een Fire Stone en heb je Panpour gekozen, dan krijg je een Water Stone. Je hoeft niet per se voor het aapje te kiezen die je hebt, maar zonder deze steen kun je op dit moment niet je aapje laten evolueren.

Als je de naam van een Pokémon wil veranderen, dan is dit vanaf nu mogelijk. In Castelia City zit namelijk de Name Rater. Let er wel op dat je geen namen kunt veranderen van geruilde Pokémon.

In het Pokémon Center is een dame die vraagt of je bekend bent met het Geonet. Ze vertelt je dat het een goede manier is om bij te houden waar je bent, dus als je verbonden bent met Wi-Fi is het een goed moment om je locatie aan te geven.

Ruil en ontvang!

De man in het zwarte pak in het Pokémon Center geeft je coole items als je geruild hebt met een bepaald aantal mensen. Het mooiste wat hij je geeft, is een Master Ball! Als je dus een tweede wil (want je krijgt er sowieso een in het spel), dan is het een goed idee om met mensen te gaan ruilen.

Het maakt niet uit of je ruilt met een vriend of vriendin, via Wi-Fi of zelfs via GTS! Hieronder een lijst met wat hij je geeft wanneer je met een bepaald aantal mensen geruild hebt:

  • Met 5 personen geruild = Wide Lens
  • Met 10 personen geruild = Everstone
  • Met 20 personen geruild = Zoom Lens
  • Met 30 personen geruild = Choice Scarf
  • Met 40 personen geruild = PP Max
  • Met 50 personen geruild = Master Ball

Je kunt ieder voorwerp helaas maar één keer krijgen.

Wat je verder nog kunt doen voordat je verder gaat met het verhaal is het vechten met een aantal trainers. Een aanrader is de Janitor in de Battle Company op de 55'ste verdieping. Hij heeft een Trubbish en Minccino van level 20. Wanneer je hem verslagen hebt, geeft hij je een EXP. Share. Dit is een item die je aan een Pokémon kunt geven om hem zo te trainen zonder hem te laten vechten! Wanneer je met een andere Pokémon een tegenstander verslaat, krijgt de Pokémon die dit item draagt ook wat EXP.

Andere trainers in ditzelfde gebouw geven je een aantal Quick Balls en Timer Balls en ook een Revive en Scope Lens. Wat je verder in de stad nog kunt halen is TM70 Flash, TM44 Rest, TM45 Attract, een Eviolite en een Amulet Coin.

Wanneer je bij de Castelia Gym aankomt, zal Cheren naar buiten komen en je weg duwen. Het lijkt erop dat Bianca's Munna is gestolen door Team Plasma! Vervolgens komt ook Burgh naar buiten en biedt aan om te helpen. Hij geeft aan dat je naar de Prime Pier moet om Bianca te helpen. Dit is in het westen van de stad. Wanneer je er aankomt, is hij er al samen met Bianca en Iris uit Opelucid City. Na een korte discussie verschijnt er een Team Plasma Goon, maar deze rent snel weer weg. Iris blijft bij Bianca om haar te beschermen en Burgh rent de Goon achterna.

Ga nu weer terug naar de Gym en je zult zien dat Team Plasma daar aanwezig is. Help Burgh met het verslaan van enkele Team Plasma Goons. Zodra ze allemaal verslagen zijn, zullen ze zich in de Gym terugtrekken. Bianca en Iris komen eraan om te kijken wat er aan de hand is.

Binnen zul je Ghetsis zien samen met twee andere Plasma Sages en meer Plasma Grunts. Na een lange discussie besluiten ze toch om Bianca haar Munna terug te geven. Wanneer heel het zooitje wegloopt, laat er een een item vallen. Voordat je kunt kijken wat het is, komt Iris op je aflopen en geeft je als dank een Yache Berry. De twee dames zullen nu weggaan en Burgh neemt weer de controle over zijn Gym. Nu kun je kijken wat voor item er is achtergelaten. Het is een Smoke Ball, een item die het mogelijk maakt om van elke wilde Pokémon weg te lopen.

Nu is het tijd om Burgh te gaan verslaan!

Castelia City Gym

Voordat je begint, is het verstandig om even met Clyde te praten voor een gratis Fresh Water. Dit kun je vast wel gebruiken voor alle trainers in deze Gym! Inmiddels moet je wel gewend zijn aan al die puzzels, want ook nu sta je weer voor een uitdaging. Gelukkig is ook deze niet zo moeilijk en zul je meer tijd kwijt zijn met het vechten dan met het puzzelen.

Wanneer je eenmaal voor Burgh staat, kun je de uitdaging aan gaan om je derde Gym Badge te gaan verdienen! Burgh is een expert in Bug-type Pokémon, dus met een Flying- en/of Fire-type Pokémon zit je helemaal goed.

+
Leader Burgh
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leader Burgh
Whirlipede Lv. 21
Dwebble Lv. 21
Leavanny Lv. 23

De lastigste Pokémon die Burgh heeft, is zijn Leavanny. Deze Pokémon is snel en doet veel schade met zijn aanvallen. Als je een Pokémon in het voordeel hebt, is het wat makkelijker. Let er wel op dat Burgh zijn Pokémon kan healen als hun HP in het rood komt.

Als je hem verslagen hebt, krijg je van hem de Insect Badge die ervoor zorgt dat alle Pokémon tot level 40 je zonder problemen gehoorzamen. Ook krijg je TM76 Struggle Bug, een aanval die een klein beetje schade doet, maar tegelijkertijd ook de Sp. Atk. van de tegenstander verlaagt.

Wanneer je de Gym verlaat, krijg je via de Xtransceiver een telefoontje van Bianca met de vraag of je een gevecht met haar wil aangaan. Neem haar aanbod aan, maar heal eerst even je Pokémon in het Pokémon Center.