Startpagina » Pokémon Black & White » Pokémon Black & White Walkthrough » Pokémon Black & White Walkthrough – Jet Badge

Pokémon Black & White Walkthrough – Jet Badge

Driftveil City

Wanneer je richting het noordwesten gaat, kom je Bianca weer tegen. Ze feliciteert je met het behalen van je vijfde badge en daagt je uit voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Snivy als starter koos)
Herdier Lv. 26
Musharna Lv. 26
Pansear Lv. 26
Dewott Lv. 28
+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Tepig als starter koos)
Herdier Lv. 26
Musharna Lv. 26
Panpour Lv. 26
Servine Lv. 28
+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Oshawott als starter koos)
Herdier Lv. 26
Musharna Lv. 26
Pansage Lv. 26
Pignite Lv. 28

Ze is niet moeilijker te verslaan dan voorgaande keren, maar misschien kun je iets meer moeite hebben met haar Musharna dankzij haar hoge Defense. Wanneer je haar verslagen hebt, geeft ze je HM02 Fly, een goede Flying-type aanval die het buiten een gevecht ook mogelijk maakt om je ergens naar toe te vliegen.

Je kunt nu bijvoorbeeld naar Nuvema Town vliegen als je meer dan zestig Pokémon hebt gezien. Als je dan met Prof. Juniper praat zal ze je TM17 Protect geven. Deze aanval beschermt je Pokémon tegen een aanval, maar als je hem twee keer achter elkaar gebruikt is de kans dat hij werkt maar vijftig procent.

Als je er klaar voor bent, kun je naar Route 6.

Route 6

WordPress Tables Plugin

De vier seizoenen

Op sommige delen in het spel zul je per seizoen wat veranderingen zien in wilde Pokémon op de route. Zo kun je in de zomer bijvoorbeeld Pokémon vangen die je in de winter helemaal niet kunt vangen!

Hieronder een lijstje wanneer het welk seizoen is. Je kunt dit aanpassen door de datum op je Nintendo DS aan te passen.

  • Lente (Spring) = Januari, mei en september
  • Zomer (Summer) = Februari, juni en oktober
  • Herfst (Autumn) = Maart, juli en november
  • Winter (Winter) = April, augustus en december

Er staan weer een hoop trainers op je te wachten hier op Route 6. Wanneer je met de Pokémon Ranger bij de brug vecht, geeft ze na afloop een Cheri Berry. Hetzelfde geldt voor een andere Pokémon Ranger op de route. Verder kun je hier een Elixr, Leaf Stone en Shiny Stone vinden. Deze laatste is een steen die bijvoorbeeld Minccino in Cinccino kan laten evolueren.

In het huis in het oosten van de route vind je een huisje waar je bij de aardige dame je Pokémon kunt laten healen. Ga nu richting het dikke gras.

Bij het dikke gras vind je een pad richting het noorden en een doodlopend pad richting het westen. Hier is echter niets te doen, dus kun je direct richting de Chargestone Cave lopen. Daar merk je dat de ingang geblokkeerd is door een geel web. Wanneer je het onderzoekt komt Clay op je af en laat zijn Krokorok het web kapot maken. Daarna geeft hij je de beloofde TM: TM78 Bulldoze. Dit is een aanval die hij ook tijdens jullie gevecht gebruikte, dus je moet er bekend mee zijn!

Chargestone Cave

WordPress Tables Plugin

Houd de wilde Pokémon op afstand!

Hoewel er een paar Pokémon in deze grot zitten die je graag in je collectie wil, is het verstandig om een hoop (Super) Repels mee te nemen. Het is een grote grot en als je iedere keer gestoord wordt door een wilde Pokémon, dan kan dit na een tijdje heel irritant gaan worden.

Op het moment dat je de grot binnenkomt, teleporteert er een vreemd persoon die je vastpakt en je meeneemt naar N. Hij praat wat over Team Plasma, de Shadow Triad, Ghetsis en nog een paar andere dingen. Gelukkig laat hij je daarna alleen, rennend naar het noorden.

Wanneer je verder wil lopen, zie je dat de grot geblokkeerd is door een kristal. Wanneer je dichterbij komt, komt Bianca er ook bij en vraagt zich af hoe je dit kunt weghalen. Prof. Juniper verschijnt ook en geeft je een Lucky Egg, een item wat ervoor zorgt dat de drager ervan vijftig procent meer ervaring opdoet in een gevecht.

Ga nu verder en duw de zwevende rots. Dit zorgt ervoor dat je weer verder kunt. Voordat je met de trap naar beneden gaat, kun je nog enkele trainers verslaan om je Pokémon wat te trainen. Ook kun je op deze verdieping nog een Paralyz Heal, Revive, Heal Ball, Hyper Potion en Iron vinden.

Op deze verdieping moet je enkele rotsen duwen om straks door het geblokkeerde pad boven te kunnen. Nu je er toch bent, kun je naar het westen gaan. Hier staat twee mannen tegenover elkaar die je beide een Nugget geven! Deze kun je voor 5000 verkopen in de Pokémon Mart, dus bewaar ze goed. In het noordwesten kun je nog een Timer Ball vinden.

Wanneer je in het oosten met een dokter in de hoek vecht (hij heeft een Swadloon van level 29), dan kun je bij hem terecht om je Pokémon te healen. Verder vind je hier nog wat zwakke Team Plasma Grunts en een Thunder Stone. Nu kun je naar boven en verder in het spel, maar je kunt ook nog een verdieping naar beneden om nog wat trainers te verslaan en wat waardevolle items te vinden.

Wat hier te vinden is, zijn een Hyper Potion, Rare Candy en een BrightPowder. Dit is een item die de preciesheid van een tegenstander verlaagt. Als je je Pokémon goed wil trainen, dan kan dit bij de Ace Trainer. Hij heeft namelijk, naast een Gothita en Ducklett van level 29, een Lilligant van level 29. Hij is vrij moeilijk te verslaan, maar geeft wel een hoop EXP. Nu kun je weer terug naar de eerste verdieping.

Als je boven bent, ga je richting het westen om een Scientist te verslaan. Loop verder en je kunt weer een rots duwen. Nu je dit gedaan hebt, loop je weer terug naar het oosten naar een Ace Trainer. Net voorbij hem is een Magnet, die de Electric-type aanvallen iets verbetert. Wanneer je naar het oosten gaat, kom je N tegen die nu wel een gevecht met je wil.

+
Pokémon Trainer N
Pokémon Trainer N
Boldore Lv. 28
Joltik Lv. 28
Ferroseed Lv. 28
Klinklang Lv. 28

Hij moet niet al te moeilijk te verslaan zijn. Wanneer je zover bent, komen Bianca en Prof. Juniper op jullie af en praten wat met hem. Hierna zullen ze alle drie weggaan en kun jij de grot verlaten.

Mistralton City

Wanneer je naar het Pokémon Center loopt, komt er een man op je aflopen die vraagt hoeveel Pokémon je hebt gezien. Het blijkt de vader van Prof. Juniper te zijn, Cedric Juniper. Hij maakt een kleine aanpassing aan je Pokédex waardoor je nu verschillende vormen kunt zien. Achter hem staat de Gym Leader van de stad, Skyla. Ze vertelt iets over Sinnoh en de Celestial Tower in het noorden. Ze gaat daar nu naar toe en zegt dat je via Route 7 haar kunt bereiken.

Move Deleter & Relearner

Vanaf nu is het mogelijk om aanvallen te vergeten of vergeten aanvallen opnieuw te leren. De vrouw vraagt een Heart Scale om een aanval opnieuw te leren, maar de man laat een aanval helemaal voor niks vergeten.

Op het kleine vliegveld kun je met een van de mensen praten om een Sharp Beak te krijgen, een voorwerp die de Flying-type aanvallen iets verbetert. Ook vind je hier de Gym, maar zoals ze al zei, kun je haar vinden in de Celestial Tower. Ga nu dus naar Route 7, maar vergeet niet om met de monteur bij het vliegveld te praten om TM58 Sky Drop van hem te krijgen.

Route 7

WordPress Tables Plugin

Op deze route is nogal wat hoog gras waar trainers zich in verschuilen. Als je zin hebt om je Pokémon nog wat te trainer, dan kun je daar in gaan. Sommige Pokémon geven veel EXP als je ze verslaat, dus het is op zich wel de moeite waard.

Als je dat gedaan hebt (of niet wil doen), neem je het zuidwestelijke pad richting de Celestial Tower. Als je met de eerste dame op het pad praat, geeft ze je TM57 Charge Beam. Loop nog een stuk verder en je komt een Ace Trainer tegen die een Rotation- of Triple Battle (de een in Black en de andere in White) met je wil voeren. Hij heeft niet zulke sterke Pokémon, dus het is een mooie kans om even te wennen aan deze nieuwe vorm van vechten.

Verder kun je op de route nog enkele trainers verslaan en items vinden. Twee van de trainers geven je zelfs een Berry na afloop: een Aspear Berry. Je kunt nu naar het noorden gaan om bij de Celestial Tower te komen, maar je kunt ook nog even naar het oosten gaan. In het huisje daar kun je namelijk je Pokémon healen wat zodadelijk goed van te pas komt. Als je nog verder loopt, kun je wat meer trainers verslaan en items vinden.

Dé reden waarom je hier nog even naar toe moet, is TM81 X-Scissor die je hier kunt vinden. Dit is een sterke Bug-type aanval die ook sommige niet Bug-type Pokémon kunnen leren. Voor de rest kun je nog twee trainers verslaan, maar daarna moet je echt op weg naar de Celestial Tower.

Celestial Tower

WordPress Tables Plugin

De Celestial Tower lijkt een beetje op de Pokémon Tower uit Kanto, met al die grafstenen. Op de eerste verdieping is echter niets te doen, dus neem de trap naar boven.

De eerste Psychic die je tegenkomt heeft een Elgyem, Solosis en Sigilyph van level 30. De eerste ben je waarschijnlijk nog nooit tegengekomen. Het is een langzame, maar sterke Psychic-type Pokémon. Iets verderop na de volgende Psychic kun je een Hyper Potion vinden. Daarna staat een Pokéfan op je te wachten die niet al te moeilijk is om te verslaan.

Bij de laatste trainer kun je TM61 Will-O-Wisp vinden, een Fire-type aanval die de tegenstander verbrandt. Meer is er op deze verdieping niet te doen, dus klim die trap maar op.

En ja hoor, meer trainers staan hier op je te wachten! Ze zijn allemaal te vergelijken met de trainers op de vorige verdieping, behalve de zuster aan het einde. Zij heeft een Gothita en Alomomola van level 31. Die laatste is een Pokémon met het meeste HP in heel Unova. Gelukkig healt ze wel je Pokémon na het gevecht.

Vergeet voordat je naar boven gaat niet de Spell Tag mee te nemen, een item wat de Ghost-type aanvallen iets verbetert.

Op deze verdieping staan wéér een hoop trainers, maar kun je ook een Revive en TM65 Shadow Claw vinden. Dit is een fysieke Ghost-type aanval met een niet al te hoge kracht, maar wel een hoge kans op een Critical Hit. Ga nu weer verder naar boven naar de top van de Celestial Tower.

Boven op de toren staat Skyla al op je te wachten bij een bel. Ze vertelt vervolgens een aantal dingen, maar daarna is het aan jou de taak om de bel te luiden. Dit maakt Skyla wat sentimenteel en keert weer terug naar de Gym waar ze op jou zal wachten. Als je een Pokémon met Fly hebt, kun je er direct naar toe vliegen. Zo niet, dan wordt het heel het stuk teruglopen…

Mistralton City Gym

Weer een puzzel en ditmaal met kanonnen! Gelukkig zijn de trainers niet al te mogelijk om te verslaan, dus zul je snel voor Skyla staan. Ga nog wel even terug naar het Pokémon Center om je Pokémon te healen, want haar verslaan wordt een hele uitdaging.

+
Leader Skyla
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leader Skyla
Swoobat Lv. 33
Unfezant Lv. 33
Swanna Lv. 35

Als je goede Electric- of Rock-type aanvallen hebt, dan zal het gevecht makkelijk zijn dan als je deze niet hebt. Wanneer je haar verslagen hebt geeft ze je de Jet Badge. Hiermee gehoorzamen alle Pokémon tot level zeventig je zonder problemen. Ook krijg je TM62 Acrobatics, een Flying-type aanval die twee keer zoveel schade doet als de gebruiker geen item draagt.

Wanneer je de Gym naar buiten komt, staat N je op te wachten. Hij vertelt iets over je Pokémon, waar je vandaan komt en iets mysterieus over de Light Stone en Dark Stone. Daarna vertrekt hij.

Aerial Ace

Als je naar de Youngster in het huis ten noorden van het Pokémon Center gaat, is hij onder de indruk dat je Skyla verslagen hebt en geeft hij je TM40 Aerial Ace. Dit is een goede Flying-type aanval die sommige Pokémon maar al te graag willen leren!

Heal je Pokémon en ga naar Route 7. Loop niet richting de Celestial Tower, maar naar het oosten richting Twist Mountain.