Startpagina » Pokémon Black & White » Pokémon Black & White Walkthrough » Pokémon Black & White Walkthrough – Legend Badge

Pokémon Black & White Walkthrough – Legend Badge

Dragonspiral Tower

Wanneer je richting het noorden naar de Dragonspiral Tower loopt, zie je Cedric Juniper aan de rand van het bos staan. Nu je de zevende Gym Badge hebt, komt Bianca op je af als je naar hem toe loopt. Het lijkt er op dat Team Plasma de Dragonspiral Tower in handen heeft genomen en dat Cheren zo stom is geweest om de toren in te gaan. Je krijgt van hem een Old Gateau. Deze healt de status van je Pokémon als je hem gebruikt.

Buiten de toren zie je dat er een aantal pilaren omver zijn gegooid en dat er een opening in de toren is geblazen. Je kunt direct naar binnen gaan, maar je kunt ook even naar het oosten surfen. Daar zijn een aantal trainers, wat wilde Pokémon en een leuke TM die op je staan te wachten.

Er staan hier twee trainers op je te wachten met Pokémon van level 35 en 36. Iets verderop vind je TM63 Embargo, een aanval die het de tegenstander om voor de volgende vijf beurten gebruik te maken van een vastgehouden item. Als je surft in het noordoosten kun je gebruik maken van je Dowsing Machine om een Heart Scale te vinden.

Nu kun je de Dragonspiral Tower betreden.

Wanneer je binnenkomt kun je niet veel anders doen dan een nieuwe Pokémon vangen. Ga dus naar de tweede verdieping. Wanneer je hier komt, schreeuwt Cheren je naam en vraagt of je hem kunt helpen met het verslaan van Team Plasma. Voordat je de volgende trap naar boven neemt, moet je niet vergeten de Hyper Potion mee te nemen.

In de volgende ruimte zul je een puzzel moeten oplossen wil je verder komen. Wanneer je naar boven gaat, moet je ook hier even een voorwerp meenemen. Ditmaal een Shiny Stone.

Op de volgende verdieping zul je zien dat er allemaal Team Plasma-leden aan het vechten zijn tegen Brycen en Cheren. Aan jou de taak om de anderen te verslaan! Gelukkig gebruiken ze bekende Pokémon met een laag level, dus veel moeite zul je er niet mee hebben.

Aan het einde van het pad kun je kiezen om naar boven of naar het oosten te gaan. Ga even naar het oosten, want hier is een Dragon Fang te vinden. Ga nu naar boven naar de volgende verdieping. Hier zul je zien waarom deze toren de Dragonspiral Tower heet.

Hier op deze verdieping is niet veel te doen, behalve het vinden van een Revive. Ga dus verder naar boven.

Plotseling merk je dat heel de toren staat te schudden en word je opgeschrikt door een harde schreeuw. Waarschijnlijk is er een grote Pokémon daarboven! Voordat je daar naar toe kunt, zul je eerst twee Team Plasma Grunts (die Giallo, een van de Seven Sages, beschermen) moeten verslaan. Ook kun je hier een Max Elixr vinden.

Eenmaal boven word je begroet door Zekrom (in Pokémon Black) of Reshiram (in Pokémon White). Ja, je hebt het goed: je ziet nu de legendarische Pokémon uit de andere versie! N staat pal naast deze Pokémon en vertelt wat over beide, alsook over de Champion en andere dingen. Daarna vliegt hij weg. Dit is voor de legendarische Pokémon ook het teken om weg te vliegen.

Hierna komen Cheren en Brycen naar je toe en nemen je mee naar beneden. Daar wordt er flink gediscussieerd  maar dan komt Alder eraan om te praten over Zekrom en Reshiram. Volgens hem zijn zij de enige manier om Team Plasma te stoppen. Cedric Juniper en Brycen keren terug naar het bos en Cheren en Alder gaan richting de stad zodat jij en Bianca samen overblijven. Zij vertelt dat je naar de Desert Resort op Route 4 moet om bij het Relic Castle te komen. Gelukkig ben je daar al eerder geweest, dus kun je het makkelijk vinden.

Relic Castle

Net op het moment dat je het Relic Castle wil betreden, roept Cheren dat je moet stoppen. Hij vertelt wat over de Desert Resort en Alder en gaat daarna weer weg. Ga dus maar naar binnen.

Binnen ga je richting het westen richting de Worker waar je eerst niet door kon. Nu kun je de trap af naar beneden. Daar wordt je opgewacht door Ryoku, een van de Seven Sages. Hij vertelt je wat over Ghetsis en laat je daarna gaan. Versla de Team Plasma Grunt die daar staat en ga in het midden van de zandval staan om naar beneden te vallen.

In het zuiden waar je viel, kun je een Max Potion geven. Loop daarna naar links en versla de Team Plasma Grunt. Voordat je jezelf weer een verdieping laat vallen, moet je nog even TM30 Shadow Ball pakken.

Op deze verdieping is het even lastig in welk gat je je moet laten vallen. Kies je de verkeerde, dan kom je in de kelder uit. Daar ligt wel een Sun Stone, dus het is de moeite waard om een fout gat te zoeken. Wanneer je goed land, kom je terecht bij twee Team Plasma Grunts. Versla deze en laat jezelf dan weer vallen.

Hier zul je Alder tegenover Ghetsis zien staan. Cheren valt onmiddellijk achter je aan. De drie van jullie lopen naar Ghetsis en praten een zeer lange tijd hoe belangrijk de Dark/Light Stone, Zekrom en Reshiram en de Pokémon Leaugue zijn. Daarna word je opzij gedrukt door Ghetsis en loopt naar de trap in de hoek. Jullie lopen daar ook naar toe en verlaten het Relic Castle.

Buiten zijn jullie bezorgd dat N en Ghetsis de twee legendarische Pokémon in bezit hebben, maar dan krijg je een telefoontje op de Xtransceiver. Het is Prof. Juniper. Ze schreeuwt je naam een paar keer en vertelt je dat je snel naar Nacrene City moet komen. Alder vliegt vlug weg, dus kun jij daar nu naar toe.

Nacrene City

Wanneer je naar de Gym loopt zie je Alder, Bianca, Prof. Juniper en haar vader allen buiten staan. Lenora komt er ook nog bij en vraagt naar de Dragon Pokémon in de Desert Resort.Er wordt nu nog meer gepraat en dan krijg je van Lenora de Light Stone in Pokémon Black of de Dark Stone in Pokémon White. Hiermee kun je de speciale kracht van de Dragon Pokémon oproepen.

Er wordt nu aan je verteld dat je naar de Gym in Opelucid City moet om met de Gym Leader daar te praten. Volgens Bianca is de snelste route daar naar toe via de Tubeline Bridge. Ga nu terug naar Icirrus City en vervolgens naar het oosten richting Route 8.

Route 8

Glijden in de winter!

Tijdens de winter zijn alle vijvertjes bedekt met een laag ijs. Dit houdt in dat je erover glijdt als je er op probeert te lopen. Dit kan het navigeren in de winter wat moeilijker maken dan in de andere seizoenen.

Wanneer je met de Pokémon Ranger in het noordwesten vecht, geeft hij je na afloop een Pecha Berry. Ten noorden van hem vind je een Poison Barb en nog iets verderop TM36 Sludge Bomb. Dit is een Poison-type aanval die de tegenstander kan vergiftigen.

Ga nu naar het oosten, versla de trainer en neem de Full Heal mee. Nu kun je kiezen of naar het zuiden te gaan om verder te gaan met het verhaal of naar het noorden en nog wat leuke dingen mee te maken. Besluit je voor het laatste te gaan, dan moet je eerst vechten tegen een Pokémon Ranger. Ook zij geeft je een Pecha Berry na afloop. Loop nu verder naar het Moor of Icirrus.

Moor of Icirrus

In het Moor of Icirrus zijn er een hoop trainers te verslaan en een hoop items te vinden. Zo zijn er twee Pokémon Rangers die je beide een Sitrus Berry geven als je ze verslagen hebt. Verder kun je hier nog een Max Revive, Max Elixr, Max Potion, Ultra Ball en een Carbos te vinden naast een paar andere trainers.

Nu ga je weer terug waar je vandaan kwam en verder op Route 8. Wanneer je met de Parasol Lady praat (nee, ze wil niet vechten), geeft ze je TM42 Facade, een sterke Normal-type aanval die verdubbelt in kracht als de gebruiker verbrand vergiftigd is. Versla nog wat meer trainers en praat dan met een andere Parasol Lady. Zij geeft je een Damp Rock, Heat Rock, Smooth Rock of Icy Rock op basis van de weersituatie.

Wanneer je verder loopt richting de brug, word je gestopt door Bianca. Ze wil heel graag een gevecht met je!

+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Snivy als starter koos)
StoutlandLv. 38
MusharnaLv. 38
SimisearLv. 38
SamurottLv. 40
+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Tepig als starter koos)
StoutlandLv. 38
MusharnaLv. 38
SimipourLv. 38
SerperiorLv. 40
+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Oshawott als starter koos)
StoutlandLv. 38
MusharnaLv. 38
SimisageLv. 38
EmboarLv. 40

Als je haar verslagen hebt, krijg je van haar een Full Restore. Loop nu de Tubeline Bridge op.

Tubeline Bridge

Praat met de tweede persoon op de brug, een Battle Girl, voor TM43 Flame Charge. Dit is een Fire-type aanval die de Speed van de gebruiker wat verhoogt nadat je wat schade bij de tegenstander hebt aangebracht.

Loop nu verder naar het einde van de brug en daar word je opgewacht door Ghetsis en direct omsingeld door de Shadow Triad. Hij wil de Light of Dark Stone van je hebben, maar eerst praat hij nog wat over N en de stenen  Daarna loopt hij zomaar weg.

Route 9

Wanneer je de route komt oplopen, trekt een honkbalspeler je aandacht. Hij gooit TM56 Fling naar je toe. Niet echt een goede aanval, maar toch leuk om in bezit te hebben. Ook zijn er een aantal trainers op de route waarvan er eentje een Pawniard van level 37 heeft. Deze heb je nog nooit gezien, maar kun je zodadelijk wel vangen.

Je kunt nu kiezen of je noordelijk gaat richting het grote winkelcentrum of naar het oosten om een paar wilde Pokémon te vangen.

Wanneer je verder naar het westen gaat kun je nog een HP Up, Max Elixr en een Full Restore vinden. De grot kun je helaas nog niet naar binnen; die wordt bewaakt door een Black Belt.

Challenger's Cave

Als je de Elite Four hebt verslagen, krijg je toegang tot de Challenger's Cave. Er is niet bijzonder veel te doen, maar je kunt er wel een aantal items vinden waaronder TM71 Stone Edge.

Je kunt in het winkelcentrum nog enkele trainers verslaan, leuke items kopen en een gratis Thunderstone krijgen. Wanneer je er klaar voor bent, loop je Opelucid City naar binnen.

Opelucid City

Verschillen in Opelucid City

In Pokémon Black zal Opelucid City er anders uitzien dan in Pokémon White. In de een is de stad nogal donker met mooie blauwe lichten terwijl in de andere versie de stad er antiek uitziet. Er is geen verschil in het verhaal.

Wanneer je de stad komt binnenlopen, komt Alder op je af en neemt je mee naar een grote groep mensen. Blijkbaar is het Ghetsis en co. Hij vertelt een hoop dingen en vertrekt daarna met de Team Plasma Grunts achter hem.

Iedereen is nu bezorgd en ook Iris en haar opa Drayden. Ze praten over N, Zekrom en Reshiram en nog een paar andere dingen. Daarna vertellen ze dat het tijd is om je laatste Gym Badge te gaan winnen!

Voordat je dit doet, kun je in Opelucid City nog een aantal dingen doen. Zo kun je nog een Float Stone, Ring Target, Destiny Knot en een Cell Battery bemachtigen. Ook is het mogelijk om nog een Rotation- of Triple Battle (afhankelijk van je versie) te voeren. Dit kan in het huis ten oosten van de Gym.

Opelucid City Gym

En ook de laatste Gym bevat een puzzel. Deze puzzel is nog groter dan die van de Gym in Icirrus City, dus hier ben je zeker een lange tijd mee bezig. Als je er behoefte aan hebt, dan kun je in de video hieronder zien hoe je deze puzzel moet oplossen.

Afhankelijk van welke versie je speelt, zul je of tegen Drayden (Black) moeten vechten of tegen Iris (White). Ze hebben allebei dezelfde Pokémon van dezelfde levels, maar de een gebruikt Pokémon van het mannelijk geslacht en de ander Pokémon van het vrouwelijk geslacht.

+
Leader Drayden
(Als je Pokémon Black speelt)
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leader Drayden
(Als je Pokémon Black speelt)
FraxureLv. 41
DruddigonLv. 41
HaxorusLv. 43
+
Leader Iris
(Als je Pokémon White speelt)
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leader Iris
(Als je Pokémon White speelt)
FraxureLv. 41
DruddigonLv. 41
HaxorusLv. 43

Het meeste moeite zul je hebben met Haxorus, een enorm sterke Dragon-type Pokémon. Je beste kans om hem te verslaan, is met een Ice-type aanval. Je kunt ook een Dragon-type aanval gebruiken, maar als dit bij jou gedaan wordt, is het ook erg effectief.

Wanneer je de Gym Leader verslagen hebt, krijg je de Legend Badge. Hiermee zullen alle Pokémon je gehoorzamen! Ook krijg je TM82 Dragon Tail, een aardige Dragon-type aanval die altijd als laatste aanvalt. Voordeel is wel dat de Pokémon die de aanval in zijn gezicht krijgt van het veld af moet. Als je dit dus tegen een wilde Pokémon gebruikt, zal het gevecht voorbij zijn.

Nu je alle acht de Gym Badges hebt, kun je de Gym verlaten en naar het noordoosten gaan om Route 10 te betreden. Deze leidt naar de Victory Road en de Pokémon League!

Op het moment dat je de Gym verlaat, komt Prof. Juniper op je af en merkt op dat je alle 8 de Badges in je bezit hebt. Ze feliciteert je en neem je mee naar de poort die naar Route 10 gaat. Na een korte vraag krijg je van haar de Master Ball, een Ball die elke Pokémon zonder problemen vangt. Je krijgt er maar één in heel het spel, dus gebruik hem verstandig.

Wanneer je naar Route 10 loopt, zal de persoon in de poort je vertellen dat ze gehoord heeft dat er een storm is op Route 7. Je kunt hier naar toe gaan om de legendarische Pokémon Tornadus in Pokémon Black of Thundurus in Pokémon White te vangen, maar je kunt ook verder gaan richting de Elite Four.