Startpagina » Pokémon Black & White » Pokémon Black & White Walkthrough » Pokémon Black & White Walkthrough – Pokémon League

Pokémon Black & White Walkthrough – Pokémon League

Route 10

Maak je klaar voor de laatste routes naar de Pokémon League! Er wachten nog genoeg trainers en wilde Pokémon op je, dus wees voorbereid!

Er staat een Battle Girl aan het begin van de route met een Scrafty en Mienfoo van level 39. Naast haar liggen zoals je denkt drie items, maar niets is minder waar. Twee van die items zijn namelijk Foongus van level 30. De andere is wel een item, namelijk een Full Heal. Verderop vind je nog twee trainers die met je willen vechten.

Wanneer je het einde van de brug hebt bereikt, komen Cheren en Bianca naar je toe met de mededeling dat Drayden heeft gehoord dat Prof. Juniper met je gesproken heeft. Daarna wil Cheren een gevecht met je voordat hij het opneemt tegen de Elite Four!

+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
UnfezantLv. 43
LiepardLv. 43
SimisageLv. 43
EmboarLv. 45
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
UnfezantLv. 43
LiepardLv. 43
SimisearLv. 43
SamurottLv. 45
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
UnfezantLv. 43
LiepardLv. 43
SimipourLv. 43
SerperiorLv. 45

Nadat je hem verslagen hebt, zal hij je Pokémon healen, je geluk wensen en aan de kant gaan om Bianca ook nog wat te laten zeggen. Zij geeft je een Max Revive en praat nog wat over het een en ander. Daarna gaan ze beiden op pad.

De Victory Road ligt nu voor je, maar je kunt ook naar het dikke gras in het noorden gaan om nog wat items te pakken.

Ook hier zullen twee van de vier items een Pokémon zijn; ditmaal een Amoonguss van level 40. De andere twee zijn een Hyper Potion en een Dawn Stone. Ga naar het westen en praat daar met een Veteran om een Dusk Stone te krijgen. Ga je vervolgens naar het oosten, dan vind je daar TM05 Roar. Dit is een aanval die de tegenstander verplicht uit het gevecht laat terugtrekken. Doe je dit tegen een wilde Pokémon is het gevecht voorbij.

Verder zijn er nog een aantal trainers en een Full Restore, dus als je dat allemaal hebt gehad, kun je richting de poort om je Gym Badges te laten checken.

Je laat per poort een Gym Badge checken, dus je hebt nog wel even een stukje te gaan. Geniet van het uitzicht en voordat je het weet, ben je bij de Victory Road!

Victory Road

Het is een groot doolhof in de Victory Road vol met trainers, wilde Pokémon en items. Als je een Pokémon met Surf bij je hebt, kun je het water oversteken om een Max Revive op te pakken. Daarna kun je de trap op naar de tweede verdieping. Daar vind je een Cool Trainer met twee Pokémon. Als je haar verslagen hebt, neem je de uitgang in het zuiden.

Nu kom je op een soort klif uit. Direct zullen er twee trainers op je af komen waarvan er eentje vervolgens naar beneden glijdt. Dit is voor jou een goede hint, want zo kun je verder komen! Gebruik de klif in het oosten om naar beneden te glijden. Blijf vervolgens richting het oosten gaan en ga weer terug de grot in.

Binnen kun je over het water surfen voor een kortere weg, maar je kunt ook een Rare Candy vinden aan de overkant. Pak deze eerst en ga vervolgens de trap op aan de westzijde van de ruimte. Wanneer je boven bent, moet je de zuidelijke uitgang negeren. Deze brengt je weer terug naar de klif. Je moet naar het noorden en nog een keer de trap op.

Je kunt daar beslissen om naar het oosten te gaan en TM12 Taunt mee te nemen, maar het beste is om naar het westen te gaan waar twee ingangen op je staan te wachten.

De eerste brengt je naar een kamer waar twee trainers en een Full Restore op je wachten. De tweede is de ingang die je daadwerkelijk moet hebben. Ga naar binnen en vecht met de Black Belt en de Doctor. Na het gevecht kun je bij hem terecht om je Pokémon te healen.

Loop verder langs de muur en duw de steen in het gat om een lange weg te voorkomen. Je kunt nu de trap op en verder naar het zuiden of noorden. Het zuiden brengt je terug naar de klif, het noorden brengt je weer een stapje dichterbij de Pokémon League.

Klim de trap weer op en je komt uit bij een Cool Trainer. Versla hem en je mag weer kiezen welke kant je op wil. Ga je links, dan kun je een Full Heal pakken. Ga je rechts, dan ga je de goede kant op. Hierna moet je kiezen tussen twee gaten in een hek. Je kunt echter niet zien wat er onder je is, dus dit is wat je moet doen. Neem de meest rechten gat wat je terugbrengt naar een plek waar je voorheen niet doorheen kon. Nu kun je de trap op langs een Veteran. Blijf omhoog gaan totdat je op de volgende verdieping bent waar je naar het zuiden of westen kunt.

Terrakion

Als je de Mistralton Cave hebt bezocht en de legendarische Pokémon hebt vrijgelaten, dan kun je hier de Rock/Fight-type Pokémon Terrakion vinden. Neem de trap naar beneden in het westen, schuif de steen opzij en loop vervolgens naar het westen totdat je een grot ziet. Hier wacht deze Pokémon op je!

Ga naar buiten en loop naar het noorden om bij de Pokémon League uit te komen. Je kunt er ook voor kiezen om naar beneden te glijden en daar TM02 Dragon Claw en TM93 Wild Charge te pakken. Beide zijn twee krachtige aanvallen, dus de moeite loont wel.

Wanneer je er klaar voor bent, kun je de Elite Four gaan verslaan! Heel veel succes!

Pokémon League

+
Elite Four Shauntal
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Shauntal
CofagrigusLv. 48
JellicentLv. 48
GolurkLv. 48
ChandelureLv. 50
+
Elite Four Grimsley
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Grimsley
ScraftyLv. 48
LiepardLv. 48
KrookodileLv. 48
BisharpLv. 50

+
Elite Four Caitlin
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Caitlin
ReuniclusLv. 48
MusharnaLv. 48
SigilyphLv. 48
GothitelleLv. 50
+
Elite Four Marshal
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Marshal
ThrohLv. 48
SawkLv. 48
ConkeldurrLv. 48
MienshaoLv. 50

Wanneer je ze alle vier verslagen hebt, zal het standbeeld in het midden gaan gloeien. Druk op A en je zult diep te berg in gaan. Klim vervolgens de trap op in het noorden totdat je bij een klein ding uitkomt.

Heal je Pokémon niet!

Het is niet nodig om na het verslaan van de laatste Elite Four items te gaan gebruiken om je Pokémon te healen. Je hebt zometeen de mogelijkheid om je Pokémon te healen voor het volgende gevecht!

Einde

Wanneer je boven bent, zie je N staan. Hij heeft zojuist gevecht tegen Alder, de échte Champion, en heeft makkelijk gewonnen nu het de kracht van Zekrom of Reshiram heeft. Hij vertelt wat dingen over de Light Stone en hoe goed zijn Zekrom wel niet is in Black of wat dingen over de Dark Stone en Reshiram in White.

Hierna komt Cheren binnen gerend en zegt het een en ander tegen Alder. Daarna richten ze zich beide tot jou en vertellen je dat je de trap omhoog moet naar N's Castle!

Je zult vier verdiepingen moeten gaan klimmen voordat je bij N uitkomt. Gelukkig hoef je onderweg niet tegen trainers te vechten (je kunt wel met ze praten om wat items te krijgen) en heb je de mogelijkheid om je Pokémon te healen en een PC te gebruiken. Wanneer je helemaal boven bent, kom je uit in N's Throne Room.

Hij zal je roepen en wanneer je met hem praat, gaat het voornamelijk over de twee legendarische Pokémon. Vervolgens roept hij Reshiram (in Black) of Zekrom (in White) op en komt deze door de muur heen gevlogen. Direct daarna zal je Light Stone of Dark Stone reageren en raakt N in paniek. Nu heb je de mogelijkheid om je spel op te slaan en tijd om hem te gaan vangen!

Nadat je in bezit bent van de legendarische Pokémon zal N je Pokémon healen. Vervolgens loopt hij naar de zijkant van de ring en daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer N
(Als je Pokémon Black speelt)
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Full Restore
Pokémon Trainer N
(Als je Pokémon Black speelt)
ZekromLv. 52
CarracostaLv. 50
KlinklangLv. 50
VanilluxeLv. 50
ZoroarkLv. 50
ArcheopsLv. 50
+
Pokémon Trainer N
(Als je Pokémon White speelt)
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Full Restore
Pokémon Trainer N
(Als je Pokémon White speelt)
ReshiramLv. 52
CarracostaLv. 50
KlinklangLv. 50
VanilluxeLv. 50
ZoroarkLv. 50
ArcheopsLv. 50

Bereid je voor op een zwaar gevecht, want zijn Pokémon zijn niet makkelijk te verslaan. Vooral zijn legendarische Pokémon en zijn Archeops zijn moeilijk te verslaan. De rest is weer wat makkelijker gelukkig.

Nadat je hem verslagen hebt, is hij teleurgesteld dat zijn legendarische Pokémon is verslagen. Vervolgens zegt hij nog wat over beide, maar dan verschijnt Ghetsis opeens! Hij praat weer verder over hoe hij N gebruikte om Unova te regeren. Tijd om hem te verslaan en zijn plannen voorgoed uit te schakelen!

+
Team Plasma Ghetsis
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Full Restore
Team Plasma Ghetsis
CofagrigusLv. 52
BouffalantLv. 52
EelektrossLv. 52
BisharpLv. 52
SeismitoadLv. 52
HydreigonLv. 54

Als je al moeite had met N, dan zul je dit zeker hebben met Ghetsis! De meest irritante Pokémon die hij heeft, is zijn Cofagrigus. Deze gebruikt graag de aanval Toxic, waardoor je Pokémon ernstig vergiftigd wordt. Ook zijn Hydreigon is erg vervelend; deze is sterk en snel.

Wanneer je hem verslagen hebt, zal hij nog veel met je praten, maar daarna brengen Alder en Cheren hem weg. N daarentegen komt naar je toe en neemt je mee naar zijn troon. Hij herinnert zich jullie eerste ontmoeting in Accumula Town en hoe hij genoten heeft van die tijd. Vervolgens gooit hij zijn legendarische Pokémon weg en neemt afscheid. Dit is het einde van het spel!

Je kunt uiteraard na de aftiteling nog verder gaan om nog veel meer leuke dingen te ontdekken! Bedankt voor het lezen, en nog veel speelplezier!