Startpagina » Pokémon Black & White » Pokémon Black & White Walkthrough » Pokémon Black & White Walkthrough – Quake Badge

Pokémon Black & White Walkthrough – Quake Badge

Route 16

Op Route 16 staan vier trainers die graag een gevecht met je willen. Je kunt het aannemen, want ze zijn niet moeilijke te verslaan. Vergeet ook niet om even het gras in te gaan en vervolgens richting het noorden te lopen, want achter het bosje ligt een Rare Candy op je te wachten. Ook is er een steen die je opzij kunt schuiven met Strenght om zo een waardevolle TM te bemachtigen.

Het enige wat je in de weg staat voor TM66 Payback is een Backpacker met een Swadloon van level 23. Ook ligt er een Charcoal achter het hek, dus neem deze ook gelijk mee.

Wanneer je doorloopt, kom je uit in het Lostlorn Forest.

Lostlorn Forest

Op het moment is er, naast het vangen van een paar Pokémon en het vinden van een Big Mushroom, niets te doen, dus kun je nu naar Route 5.

Nog interesse in een TM?

Nu je toch in de buurt bent, kun je een kortere route naar Nuvema Town nemen om daar met Prof. Juniper te praten. Als je meer dan 25 Pokémon hebt gezien, dan krijg je van haar TM54 False Swipe. Dit is een aanval die zorgt dat de tegenstander slechts één HP overhoudt. Een perfecte aanval dus als je een wilde Pokémon wil vangen!

Route 5

Op het moment dat je de route komt oplopen, komt Cheren op je af en daagt je uit voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Liepard Lv. 24
Tranquill Lv. 24
Pansage Lv. 24
Pignite Lv. 26
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Liepard Lv. 24
Tranquill Lv. 24
Pansear Lv. 24
Dewott Lv. 26
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Liepard Lv. 24
Tranquill Lv. 24
Panpour Lv. 24
Servine Lv. 26

Zijn Pokémon zijn iets sterker dan de vorige keer, maar zijn strategie is nog steeds hetzelfde. Als je de vorige keer er geen moeite mee had, dan heb je het deze keer ook niet.

Na het gevecht komt Elesa op jullie af en stelt jullie voor aan Alder, de League Champion van Unova. Na wat gepraat healt hij jullie Pokémon en nemen jullie het op tegen twee Preschoolers. Beide hebben een Herdier van level 26.

Hierna heb je weer de volledige vrijheid en heb je de tijd om Route 5 te gaan verkennen. Het valt direct op dat er een hoop trainers op deze route staan, dus dit wordt flink aanpoten. Voordeel is wel dat je je Pokémon goed kunt trainen.

Voordat je richting het westen gaat, kun je hier nog een paar dingen doen. Zo zijn er een Hyper Potion, Revive en Great Ball te vinden en zijn er twee Backpackers te verslaan.

Aan het einde van het dikke gras ligt nog een Zinc op je te wachten. Spring nu over de balk en loop richting de burg, waar Cheren en Elesa een persoon aan het overhalen zijn om de brug te laten zakken.

Driftveil Drawbridge

Wanneer je de brug overloopt, zul je zien dat er allemaal veren uit de lucht komen vallen. Je kunt deze oppakken door recht op ze te rennen. Soms zit er zelfs een wilde Pokémon in, namelijk Ducklett. Dit is een coole Water/Flying-type Pokémon.

Loop nu verder naar Driftveil City.

Driftveil City

Wanneer je naar het westen van de stad loopt, zul je Cheren zien praten met de Gym Leader van Driftveil City: Clay. Hij klaagt dat de brug nooit gezakt had mogen worden, want nu zijn de Team Plasma Goons die ze hadden vastgehouden vrij. En jij krijgt de schuld! Hij wil niet eerder met je vechten tot je dit probleem hebt opgelost, dus daar ben je mooi klaar mee.

In het huis ten zuidoosten van het Pokémon Center kun je een Minccino ruilen voor een Basculin. Je kunt het gemakkelijk doen, al is het alleen maar voor je Pokédex. Minccino kun je namelijk gemakkelijk vangen op Route 5. Als je de Black-versie hebt, krijg je de rood-gestreepte Basculin. Heb je de White-versie, dan krijg je de blauw-gestreepte Basculin. De persoon naast hem geeft je een Shell Bell als je meer dan vijftig Pokémon hebt gezien. Dit is een item wat iedere beurt een klein beetje HP herstelt bij de drager hiervan.

Als je nog iets leuks wil doen voordat je op zoek gaat naar Team Plasma, dan kun je achter de Marketplace praten met de motorrijder Charles. Hij vraagt of je een Rotation Battle in Black wil doen of een Triple Battle in White. Hij heeft een Krokorok, Basculin en Zebstrika van level 27.

Rotation & Triple Battles

Wat nieuw is in Pokémon Black en White zijn de Rotation- en Triple Battles. Zo nu en dan tijdens je avontuur kom je trainers tegen die deze Battles met je willen voeren. In Black zie je meer Rotation Battles dan Triple Battles en in White is dit precies andersom.

Rotation Battles vormen een compleet nieuwe manier omte vechten tegen andere trainers. Bij deze nieuwe manier van vechten kiest iedere vijand drie Pokémon. Per keer kan er maar één Pokémon van elke partij in een gevecht verwikkeld zijn, maar de spelers kunnen tijdens hun beurt elke keer een andere Pokémon eropaf sturen. Die Pokémon kan dan nog in dezelfde beurt een aanval uitvoeren.

Triple Battles zijn woeste drie-tegen-drie gevechten. Elk team gooit drie Pokémon tegelijk in de strijd! Jouw Pokémon kunnen met normale aanvallen alleen de tegenstander vóór hen of de tegenstander naast degene vóór hen te lijf gaan; de Pokémon in het midden kan alle drie Pokémon van de tegenstander aanvallen.

In het huis direct ten westen van het Pokémon Center is een dame die een specifieke aanval wil zien. Ze vertelt je welke en vervolgens moet je haar een Pokémon laten zien die deze aanval kan leren. Gelukkig zijn het alleen TM of HM aanvallen, dus dat is weer wat makkelijker. Als je de goede Pokémon laat zien, krijg je van haar een Heart Scale. Dit kun je iedere dag weer opnieuw doen.

Voordat je verder gaat, kun je nog even de grote markt bezoeken aangezien je hier ontzettend veel leuke dingen kan kopen. Wanneer je er klaar voor bent, kun je vast kijken op Route 6, maar je kunt ook naar de Cold Storage gaan.

Cold Storage

Drie trainers willen graag een gevecht met je voordat je naar binnen gaat. Twee van deze trainers hebben Pokémon die je nog niet gezien hebt, dus dit is wel leuk om even te bekijken. Ook kun je een Rocky Helmet krijgen als je met de Worker bij de huisjes praat. Dit is een item die schade doet aan de tegenstander als ze jou met een directe aanval raken. Als je in een van de vuilnisbakken kijkt, kun je ook een PP Up vinden.

Ga naar het zuidwesten en je komt Cheren tegen die wat vertelt over Team Plasma. Voordat je naar binnen gaat, moet je eerst even het kleine padje door het gras volgen voor een Heart Scale.

Eenmaal binnen merk je dat er heel veel ijs is (vandaar dus ook de naam). Een aantal trainers wachten hier op je alsmede een paar items. Zo is er TM55 Scald te vinden, maar ook een Net Ball en een Ice Heal.

Wanneer je voorbij de puzzel bent, kom je op een gegeven moment Cheren tegen. Hij vraagt je of je klaar bent om naar binnen te gaan. Voordat je dit doet moet je even je Pokémon healen, want er komen goede gevechten aan!

Binnen wacht Zinzolin op je, weer een van Team Plasma's Seven Sages. Ze staan hier om hun leider te verdedigen en willen maar al te graag een gevecht met je. Ze hebben gelukkig Pokémon die je al eerder gezien hebt en van niet te hoge levels, dus veel problemen moet je er niet mee hebben. Wanneer je ze alle vier verslagen hebt, komt Clay met een paar Workers om de schurken naar buiten te leiden. Hij vertelt je dat hij op je wacht in zijn Gym.

Voordat je de Cold Storage verlaat moet je niet vergeten om de NeverMeltIce mee te nemen. Ga nu richting de Driftveil Gym om je vijfde Badge te winnen!

Driftveil City Gym

Bij de Gym aangekomen zie je Cheren samen met Clay, Zinzolin, Ghetsis en een paar Team Plasma Goons. Ghetsis heeft Clay vertelt dat hij Zinzolin en de rest moet vrijlaten, want anders zou hij er spijt van krijgen. Clay stemt er mee in en laat ze vrij.

En weer sta je voor een verrassing! Ook Clay heeft zijn Gym vol puzzels gezet, dus je mag weer flink aan de bak om bij hem te komen. Gelukkig is deze puzzel iets makkelijker dan in de vorige Gym, maar hier zijn de trainers weer iets moeilijker te verslaan.

+
Leader Clay
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leader Clay
Krokorok Lv. 29
Palpitoad Lv. 29
Excadrill Lv. 31

Op zich is Clay een lastige Gym Leader. Hij heeft drie Pokémon die vrij sterke aanvallen hebben en rare Type-combinaties. Het meeste moeite zul je hebben met zijn Excadrill. Dit is een Ground/Steel-type Pokémon met een hoge Attack en Defense. Je kunt hem het beste aanvallen met Fire-, Water-, Fighting-, of Ground-type aanvallen.

Als je hem verslagen hebt, krijg je van hem de Quake Badge. Hiermee gehoorzamen alle Pokémon tot level zestig je zonder problemen. Hij kan je op dit moment alleen nog geen TM geven, want deze heeft hij laten liggen op Route 6. Tijd voor jou om daar dus naar toe te gaan!