Startpagina » Pokémon Black & White » Pokémon Black & White Walkthrough » Pokémon Black & White Walkthrough – Volt Badge

Pokémon Black & White Walkthrough – Volt Badge

Route 4

WordPress Tables Plugin

Wanneer je door de poort in het noorden van Castelia City heengaat, kom je uit op Route 4. Direct komt Bianca op je af om een gevecht met je aan te gaan.

+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Snivy als starter koos)
Herdier Lv. 18
Munna Lv. 18
Pansear Lv. 18
Dewott Lv. 20
+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Tepig als starter koos)
Herdier Lv. 18
Munna Lv. 18
Panpour Lv. 18
Servine Lv. 20
+
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Bianca
(Als je Oshawott als starter koos)
Herdier Lv. 18
Munna Lv. 18
Pansage Lv. 18
Pignite Lv. 20

Gelukkig is ze niet zo moeilijk om te verslaan, dus dat is mooi meegenomen. Let er wel op dat ze twee Super Potions heeft die ze tijdens het gevecht kan gebruiken. Wanneer je haar verslagen hebt, kun je het beste teruggaan naar het Pokémon Center, want iets verderop zit er een moeilijker gevecht aan te komen…

Je andere rivaal, Cheren, staat daar namelijk op je te wachten. Hij is absoluut moeilijker te verslaan dan Bianca!

+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Snivy als starter koos)
Pidove Lv. 20
Liepard Lv. 20
Pansage Lv. 20
Pignite Lv. 22
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Tepig als starter koos)
Pidove Lv. 20
Liepard Lv. 20
Pansear Lv. 20
Dewott Lv. 22
+
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Pokémon Trainer Cheren
(Als je Oshawott als starter koos)
Pidove Lv. 20
Liepard Lv. 20
Panpour Lv. 20
Servine Lv. 22

Je zult het meeste moeite hebben met zijn starter Pokémon. Niet alleen omdat zijn type in het voordeel is tegenover jouw type, maar ook omdat deze een Sitrus Berry draagt, die een hoop HP herstelt als deze minder dan vijftig procent is. Ook de zandstorm die heerst kan enige irritaties opleveren.

Nadat je hem verslagen hebt, worden jullie via de Xtransceiver gebeld door Prof. Juniper. Ze vertelt iets over Bianca en de poort naar Nimbasa City ten noorden van Route 4. Na het gesprek sprint Cheren er direct naar toe, jou alleen achterlatend. Nu heb je de tijd om deze route te gaan verkennen.

Vlakbij het begin van de route staat een Hiker tegenover een X Accuracy in het midden van wat diep zand. In dit zand vind je andere Pokémon dan in het gras, dus neem zeker even een kijkje. Let er wel op dat er iedere beurt een zandstorm raast tijdens een gevecht!

Wat je verder op Route 4 nog kunt doen, is het vechten van een hoop trainers en het vinden van een aantal leuke items. Bij een klein meertje staan twee Fisherman aan het vissen. De een heeft twee Basculin van level 18 en de andere heeft er vier van level 16. Je hoeft ze niet te verslaan, maar als je het wel doet, levert het een hoop EXP op.

Als je even goed zoekt, dan kun je nog TM28 Dig en TM41 Torment vinden naast een Hyper Potion, Great Ball en meer. Wat je nu kunt doen is direct naar Nimbasa City gaan, maar je kunt ook even een extra uitstapje maken naar de Desert Resort en Relic Castle.

Desert Resort

WordPress Tables Plugin

Veel is er bij de ingang niet te doen, behalve het vechten of vangen van sterkere Pokémon dan die op Route 4. Ga naar het westen en ga de échte Desert Resort naar binnen als je er klaar voor bent.

In de poort vind je een dokter met een Solosis van level 23. Dit is een Psychic-type Pokémon die je waarschijnlijk nog niet tegen bent gekomen. Nadat je hem verslagen hebt, wil hij met liefde je Pokémon healen. Dit doet hij wanneer je er ook maar om vraagt, dus dit scheelt een stuk terug lopen.

Ook hier kun je een aantal trainers verslaan en zijn er een hoop leuke items te vinden. De trainers gebruiken Pokémon van rond de level 23 en welke je zeker moet verslaan is een Psychic met een Gothita van level 24 en een Pokémon Ranger met een Ducklett van level 24. Dit zijn twee Pokémon die je nog niet tijdens je avontuur bent tegengekomen en die best leuk zijn om te verslaan. De Pokémon Ranger geeft je na het gevecht zelfs nog een Rawst Berry als dank. Wanneer je praat met een man in een zwart pak en zonnebril geeft hij je een Soft Sand, wat de kracht van Ground-type aanvallen iets verhoogt.

Verder is er in de Desert Resort nog een BlackGlasses, Super Potion, Fire Stone, TM39 Rock Tomb en een Heart Scale te vinden. Deze laatste kun je later in het spel gebruiken om een vergeten aanval terug te leren. Als je met je Dowsing Machine in de buurt van de zuidelijke muur zoekt, kun je nog een Rare Candy vinden.

Wanneer je dit grote gebied hebt verkend en verder wil in het spel kun je terug naar Route 4 om naar Nimbasa City te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om nog even wat extra tijd te nemen en naar de Relic Castle te gaan. Hier is een nieuwe Pokémon te vangen én je kunt er een bijzonder fossiel vinden!

Relic Castle

WordPress Tables Plugin

Op dit moment is het enige wat je hier kunt doen twee trainers verslaan, een Revive vinden en een Yamask vangen; een coole Ghost-type Pokémon. Maar het belangrijkste waarom je hier naar toe bent gekomen moet nog komen! Je kunt namelijk bij een Backpacker een keuze maken tussen de Cover Fossil of de Plume Fossil. De ene zal de Water/Rock-type Pokémon Tirtouga worden en de andere de Rock/Flying-type Pokémon Archen. Je kunt er slecht eentje kiezen. De Pokémon die je misloopt kun je alleen krijgen door te ruilen.

Ga nu terug naar de Desert Resort waar je nog even je Pokémon kunt healen eer je via Route 4 naar Nimbasa City gaat.

Nimbasa City

Wanneer je door de poort heen loopt, loop je Cheren en Prof. Juniper tegen het lijf. Omdat je al zover bent gekomen, krijg je van Prof. Juniper maar liefst tien Ultra Balls die het vangen van sterke Pokémon makkelijker moeten maken. Hierna gaan ze op zoek naar Bianca, want waarschijnlijk is ze verdwaald in de Desert Resort. Jij mag nu eindelijk Nimbasa City in.

Zodra je binnenkomt zie je dat twee Team Plasma Goons een oude man aan het lastigvallen zijn. Tijd voor jou om ze te stoppen! De eerste is vrij makkelijk om te verslaan en dat is genoeg voor de tweede om bang weg te rennen. Nu blijkt dat de man de befaamde Day Care Man is. Als denk krijg je van hem de Bicycle wat je veel sneller kan vervoeren dan de Running Shoes.

Day Care

Nu je de Day Care Man hebt gered, gaat hij terug naar de Day Care op Route 3. Vanaf nu is het mogelijk om twee Pokémon tegelijkertijd te laten trainen. En wie weet wat er nog meer gebeurt als je een mannetje en een vrouwtje die elkaar leuk vinden achterlaat…

Blijkbaar is Bianca weert terecht, want ze komt op je af om je te vertellen over Pokémon Musicals, een vervanging van de Pokémon Contests uit vorige spellen. Ze gaat er alvast naar toe en wacht daar op je.

Als je daar aankomt, krijg je van de eigenaar een Prop Case, een item die het mogelijk maakt om Musical-items in te bewaren. Je kunt direct mee doen als je wil, maar je kunt ook verder gaan met het verhaal. Loop sowieso even lang het meisje in de hoek bij de PC in de Music Hall, want zij heeft TM49 Echoed Voice voor je.

Pokémon Musicals

Je kunt hier je Pokémon zelfs zonder auditie laten meedoen in een uitvoering voor publiek. Er gaat natuurlijk wel een beetje voorbereiding aan vooraf…

Ten eerste kleed je je Pokémon leuk aan. Ook geef je je Pokémon een instrument. Hoe ze dit bespelen is een raadsel, maar wie maakt dat iets uit? We breken ons hoofd ook niet over hoe sommige Pokémon een waterval opwekken in de woestijn. Let trouwens wel goed op tijdens het aankleden, want de stijl die je Pokémon aanheeft moet het liefst passen bij de stijl van het liedje.

Nadat je je Pokémon hebt klaargestoomd voor de grote show, is het tijd om op te treden. Je Pokémon zal in het gezelschap van drie andere Pokémon een show opvoeren door middel van een liedje en dansje. Tijdens dit optreden kun je ook de stylus gebruiken om het instrument dat je bij je hebt te bespelen. Werk een beetje aan je ritmegevoel, want hoe beter je meegaat met de muziek, hoe beter je zal scoren. Daarbij gooit het publiek items naar je als ze het een leuk optreden vinden – kijk uit voor vliegende Moon Stones! – en een gratis item vindt iedereen leuk, toch?

Wanneer je weer naar buiten gaat, zie je Bianca praten met haar vader. Blijkbaar is het iets ernstigs, want beide zijn nogal bedroefd. Maar plotseling komt er opeens een vrouw in het geel op hun af. Het blijkt Elesa te zijn, de Gym Leader van Nimbasa City. Ze probeert Bianca een beetje op te vrolijken wat goed lijkt te werken. Wanneer alles in orde is, vertrekt iedereen.

Wat je nu zeker moet doen, is het ophalen van een aantal (belangrijke) items. Zo is er de Vs. Recorder te verkrijgen, maar ook een Sun Stone, Soothe Bell en zelfs HM04 Strenght! Wanneer je door de noordoostelijke poort naar Route 16 gaat, kun je met de Black Belt praten om van hem een Macho Brache te krijgen. Dit is een item die de snelheid van je Pokémon halveert, maar wel de andere statussen sneller verhogen.

Wanneer je weer terug gaat naar de stad kom je N weer tegen. Hij neemt je mee naar het reuzenrad en praat hier over Ghetsis en zijn verhaal. Wanneer jullie het reuzenrad verlaten, komen er een paar Team Plasma Grunts op jullie af. Blijkbaar hebben ze N in de gaten en kom je er achter dat N de baas van Team Plasma is! Nu wil hij een gevecht met je!

+
Pokémon Trainer N
Pokémon Trainer N
Sandile Lv. 22
Darumaka Lv. 22
Scraggy Lv. 22
Sigilyph Lv. 22

De eerste drie Pokémon moeten niet zo moeilijk te verslaan zijn, maar zijn vierde, Sigilyph, wel. Wanneer je hem verslagen hebt, komt hij dicht bij je staan en vertelt je dat hij de beste Pokémon-trainer in de wereld wil worden. Vervolgens vertrekt hij.

Voordat je naar de Gym gaat, kun je nog een X Attack vinden bij een boom bij het reuzenrad. Nu is het tijd om je vierde Gym Badge te gaan winnen!

Nieuwe Pokémon nodig?

Je kunt nog even naar Route 5 en Route 16 gaan om wat trainers te verslaan om zo EXP te verdienen. Ook zijn er enkele Pokémon te vangen die je nog niet eerder hebt kunnen vangen, waaronder Solosis, Gothita en Minccino. Verder is er nog niet veel te doen, maar daar komt snel verandering in!

Nimbasa City Gym

Wanneer je binnenkomt, zul je het direct in de gaten hebben: dit wordt weer puzzelen! Je merkt al dat de puzzel uitdagender is dan de voorgaande puzzels, maar dat is alleen maar mooi. Uiteraard kun je ook hier weer met Clyde praten om een gratis Fresh Water te bemachtigen.

+
Leader Elesa
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leader Elesa
Emolga Lv. 25
Emolga Lv. 25
Zebstrika Lv. 27

Beide Emolga kennen de aanval Volt Switch. Dit is een Electric-type aanval die de tegenstander hard raakt. De gebruiker moet zich hierna terugtrekken en kiest de trainer dus een andere Pokémon. Ook haar Zebstrika kent deze aanval. Deze Pokémon is sterk en snel, maar kan niet goed tegen Ground-type aanvallen. Let er wel op dat als hij deze aanval gebruikt en jij kiest Dig je de kans hebt dat je deze tegen een Emolga uitvoert en deze dus niet raak zal zijn!

Wanneer je haar verslagen hebt, geeft ze je de Volt Badge. Hiermee zullen alle Pokémon tot level 50 je zonder problemen gehoorzamen. Ook krijg je TM72 Volt Switch. Deze aanval moet je inmiddels wel kennen. Je krijgt het advies om naar Route 5 te gaan, maar misschien wil je eerst even Route 16 nog checken. Hier kun je nog het een en ander doen namelijk.