Wi-Fi Opties

In Pokémon Black & White zijn weer heel wat Wi-Fi opties te vinden. Zoals gewoonlijk kan je weer ruilen en vechten, maar nu ook downloaden, videochatten en de Dream World instappen.

De Global Terminal

In tegenstelling tot vorige games is het grote gebouw met de wereldbol, waar je Pokémon kon ruilen en kon battlen, verdwenen. Je kunt nu in ieder Pokém Center naar binnen gaan en daar de Global Terminal vinden. Hier is weer de GTS, waar je Pokémon kan traden.

Daarnaast kan je hier tegen willekeurige spelers vechten met de Random Match optie, zonder dat je een friendcode moet uitwisselen. Hiervoor moet je je wel geregistreerd hebben op de Global Link site.

Je hebt hier ook de Live Caster – videochatten met je vrienden! Nu zal niet alleen je stem te horen, maar ook je gezicht te zien zijn. Ondertussen kunnen je vrienden op je hoofd tekenen en stempels plakken, en andersom.

De Global Link site

Op de Global Link site is van alles te doen. Eerst moet je je game even linken met de site. Je kan dit doen door middel van Dream Smoke, een optie die aan de Pokémon Munna en Musharna mee zijn gegeven. Hiervoor moet je naar het bed van Mokoma in Striaton City gaan, waar je Dream Smoke zal kunnen gebruiken. Hierna kun je de Dream World betreden.

Daarnaast kan je het ook doen met de C Gear, en dit kan vanaf iedere plek. Op de site kan je spelletjes spelen, en het spelen hiervan heeft effect op je spel. Je battleprestaties met andere spelers zullen trouwens ook geregistreerd worden en naar aanleiding hiervan zal je rank worden laten zien op de Global Link website.

Op de site zul je ook verschillende dingen kunnen downloaden. Op sommige momenten kan je bijvoorbeeld speciale achtergronden downloaden voor je C Gear en Pokédex, net als dat je vroeger verschillende achtergronden voor je boxen en PokéGear had.

Ook kan je nieuwe liedjes downloaden voor de Pokémon Musicals. Kortom, het zal wel even duren tot je uitgespeeld bent met Black en White!

Dream World

In de Dream World zijn verschillende dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld vriendschap sluiten met Pokémon die in de Unova-regio meestal niet te vinden zijn. Nadat je vriendschap hebt gesloten, zijn ze in het spel makkelijk te vangen, in een speciaal gebied in Unova.

De Pokémon hebben vaak abilities die ze in vorige spellen niet hadden. Zo heeft Vaporeon de ability ‘Hydration’ en Flareon de ability ‘Flame Boost.’ In de Dream World kan je ook verschillende items vinden door de verschillende spelletjes te spelen.

Je hebt trouwens een huis wat staat op een drijvend eiland, en je kan hem decoreren zoals je wilt. Ook kan je je huis linken met je vrienden – jullie Pokémon kunnen dan met elkaar spelen. Je kunt ook items met vrienden ruilen door ze in een kastje in je huis te plaatsen.

Op ieder moment in het spel kan je naar het speciale gebied in Unova gaan, waar je de items kan verzamelen die naar je teruggestuurd zijn. Tenslotte heb je de Dream World nodig om berries te kweken. Omdat in Unova geen berries zullen groeien, moet je dit daar weer doen. Het gaat hetzelfde zoals in de vorige games, en zodra de berries uitgegroeid zijn kan je ze weer terugsturen naar je game.