Bemachtigen National Dex

Voordat Professor Oak je Pokédex upgradet naar de National Dex, dien je eerst alle 150 Pokémon op de Sinnoh Dex gezien te hebben. Ja, je leest het goed! Je hoeft dus niet alle Pokémon daadwerkelijk in bezit te hebben.

Als je tijdens je reis door Sinnoh met alle Trainers gevochten hebt en iedere  Pokémon op een nieuwe route gevangen hebt – check hier onze Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough voor – dan heb je deze klus na het betreden van de Hall of Fame al voor elkaar.

Wanneer je ze alle 150 hebt gezien, ga dan naar het Pokémon Research Lab in Sandgem town en praat met Professor Rowan. Hij zal je feliciteren waarop Professor Oak binnenkomt en je Pokédex een fraaie upgrade geeft met het verzoek om zoveel mogelijk Pokémon te vangen.

Heb je tijden je reis door Sinnoh niet alle 150 Pokémon gezien? Niet getreurd! Onderstaande lijst geeft de volledige Sinnoh Dex weer met daarbij de plaats of Trainer om hem compleet te maken!

De enige Pokémon die je niet in het wild kan tegenkomen of gebruikt wordt door een Trainer is Dialga in Pokémon Shining Pearl en Palkia in Pokémon Brilliant Diamond.

Om deze zonder te ruilen in je Pokédex te krijgen, is door met de Elder in Celestic Town te praten nadat je de Legendarische Pokémon van jouw versie hebt gevangen of verslagen op de Spear Pillar.