Poké Radar Pokémon

Na het bemachtigen van de National Dex zal Professor Rowan je de Poké Radar geven. Spelers van de originele games Pokémon Diamond & Pearl zullen dit handig apparaat nog wel kennen! Deze tracker maakt het mogelijk om wilde Pokémon in het gras te zoeken. Misschien nog wel belangrijker, het kan de kans op het vinden van een Shiny Pokémon aanzienlijk verhogen!

Je kunt de Poké Radar alleen gebruiken als je in het gras staat en zal pas opnieuw geactiveerd kunnen worden als je 50 stappen hebt gezet. Wanneer je hem geactiveerd hebt, zul je het gras zien schudden. Loop tegen het schuddende gras en je hebt kans dat je een van onderstaande Pokémon kunt tegenkomen – zelfs als je een Repel gebruikt. Let op, dit is niet gegarandeerd en je kunt dus ook een andere Pokémon tegenkomen!

Shiny Pokémon

Zodra je een wilde Pokémon tegenkomt, begint je zogenaamde Chain. Wanneer deze is begonnen, wordt deze iedere keer nadat je een Pokémon verslagen of gevangen hebt hoger. Hoe hoger de Chain, hoe hoger de kans op een Shiny Pokémon. Je kunt zien of je met een Shiny Pokémon te maken hebt als het schuddende gras geel gloeit.

Wees zeer voorzichtig met je Chain, want deze verbreekt als je in tussentijd een Pokémon laat evolueren, een Pokémon Egg laat uitkomen, al je Pokémon verslagen worden of wanneer je een andere wilde Pokémon tegenkomt. Als je op je fiets stapt of te ver van de schuddende stukjes gras loopt, dan zal de Chain ook verbroken worden. Het opnieuw activeren van de Poké Radar tijdens een Chain zal geen negatief effect hebben.

Om je Chain beter bij te houden, kun je gebruik maken van de Chain Counter app voor je Pokétch, te verkrijgen van Professor Oak.

Baan je een weg door Route 221 ten zuiden van Sandgem Town totdat je Ramanas Park bereikt. Zodra je binnenloopt, zal hij je begroeten en de app aan je Pokétch toevoegen.

Poké Radar Pokémon