Na het bemachtigen van de National Dex is het mogelijk om de speciale Pokémon Rotom te vangen in Old Chateau, gelegen in Eterna Forest. Loop links vanuit Eterna City en via Route 205 het bos in en je zult al snel bij drie kleine boompjes komen. Gebruik de Cut Hidden Move en betreedt het kasteel.

Wanneer je de trap oploopt en de middelste kamer betreedt, zul je een oude televisie zien wat witte ruis uitzendt. Als je hier mee praat, zal Rotom verschijnen!

Let op! Je zult Rotom alleen tegenkomen tussen 20:00 uur 's avonds en 04:00 uur in de ochtend!

Rotom van vorm veranderen

Wanneer je Rotom gevangen hebt, zal hij een Secret Key laten vallen. Ga hiermee naar het Team Galactic Eterna Building in Eterna City en loop helemaal naar linksboven. Als je met de muur links van de boekenkast praat, dan zal een verborgen deur openen en kom je in een ruimte terecht met vijf huishoudelijke apparaten op een rij.

Praat met je favoriete apparaat en Rotom zal deze vorm aannemen en de daarbijbehorende aanval leren! Hierna zal de Rotom Catalog automatisch in je tas worden geplaatst. Hiermee is het mogelijk om hem – zo vaak als je wil – van vorm te laten veranderen. Wil je weer terug naar zijn originele vorm? Kies dan voor de optie “Light bulb”.