Net zoals in de originele spellen, is het in Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl weer een flinke klus om de zeldzame Spiritomb te vangen.

Odd Keystone

Om te beginnen heb je een Odd Keystone nodig. Je ontvangt er eentje tijdens je reis door Sinnoh op Route 208. Als je de Route betreedt ten westen van Hearthome City, vind je onderaan de trappen een groot grasveld. In de hoek rechtsonderin, tussen de bomen, kun je met een man praten die je de steen zal geven. Wil je er meer? Ga dan aan de slag in de Grand Underground; hier heb je tijdens het zoeken naar schatten kans om er eentje te vinden!

Ga vervolgens naar Route 209, ten oosten van Hearthome City of ten zuiden van Solaceon Town en plaats de Odd Keystone in de Hallowed Tower.

Praat met 32 verschillende spelers

De volgende stap is het praten met 32 verschillende spelers in de Grand Underground. Dit moeten alleen Trainers zijn; de Hikers die spullen verkopen en je Pokémon genezen tellen niet mee. Alle Trainers spawnen willekeurig en er zal er altijd een in de buurt van je zijn. Zodra je een grot betreedt en weer verlaat, kan het zijn dat er dus een andere Trainer staat!

Probeer de hele Grand Underground zoveel mogelijk te verkennen en ga via meerdere locaties – Celestic Town, Snowpoint City, Fight Area, Ramanas Park, Sunyshore City en de andere steden – naar beneden.

Je kunt je voortgang bijhouden door af en toe terug naar de Hallowed Tower te gaan. De tekst die je leest, verandert naar mate je met meer Trainers hebt gepraat.

  • 0-7It appears to have been built many years ago.”
  • 8-14 “Its stones appear to have shifted…”
  • 15-21 “…Is that crying coming from inside the tower?”
  • 22-28 “Is the shower shaking ever so slightly?”
  • 29-31 “There is some sort of presence… It appears ready to emerge!”

Spiritomb

Zodra je met 32 verschillende spelers hebt gepraat, kun je teruggaan naar de Hallowed Tower waar Spiritomb op je wacht!