Startpagina » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Beacon Badge

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Beacon Badge

Nu je klaar bent in Snowpoint City, is het tijd om te zien wat Team Galactic aan het uitspoken is in Lake Acuity. Verlaat Snowpoint City in het zuidwesten en je bereikt Acuity Lakefront. Blijf naar het westen lopen om de ingang van Lake Acuity te bereiken. De Team Galactic Grunts staan niet meer in de weg, dus je kunt nu naar binnen.

Lake Acuity

Eenmaal bij het meer zul je je rivaal en Jupiter zien. Jupiter heeft net je rivaal verslagen en maakt aanstalten om terug te keren naar het Team Galactic hoofdkwartier. Na een kort gesprekje vertrekt je rivaal ook weer.

Voordat je zelf vertrekt: gebruik Surf en vaar naar het noordoosten van het meer. Hier zul je tussen de bomen TM14 Blizzard vinden.

Nu je Candice, de Gym Leader van Snowpoint City, hebt verslagen, kun je de Hidden Move Rock Climb gebruiken. Hiermee kun je terugkeren naar enkele eerder bezochte gebieden om nieuwe voorwerpen te vinden:

  • Route 208: Iron (verborgen).
  • Route 210 (noorden): Nugget en Draco Meteor Move Tutor.
  • Route 211 (oosten): TM29 Psychic.
  • Veilstone City: Full Incense.
  • Valor Lakefront: TM85 Dream Eater (de Rock Climb-paden zitten verstopt achter de huisjes in het noordwesten), Coin Toss-app (huisje rechts onder restaurant), Protein, Rare Candy (verborgen tussen de heggen).
  • Route 213: TM05 Roar.
  • Route 216: Mental Herb, HP Up en TM13 Ice Beam.

Veilstone City

De volgende stap is om Team Galactic een bezoekje te brengen bij hun hoofdkwartier. Gebruik de Fly Hidden Move om terug te keren naar Veilstone City. Eenmaal aangekomen ga je naar het gebouw van Team Galactic in het noordoosten van de stad. Praat met de Team Galactic Grunt die er staat; hij zal weglopen, maar laat wel zijn Storage Key vallen.

Ga vervolgens weer naar het magazijn van Team Galactic – in het noordwesten van de stad. Ga naar binnen, en inspecteer de gesloten deur om hem te openen met de Storage Key. Je kunt nu naar binnen; raap de Dusk Stone op en daal dan de trap af aan de rechterkant.

Team Galactic HQ

Wanneer je het HQ binnengaat, zul je twee gangen in kunnen. De gang omhoog is momenteel afgesloten, dus loop door de gang naar rechts. Een eindje verderop kun je boven je een Zinc oprapen naast de dozen. Loop verder door naar rechts en je zult bij een trap omhoog komen.

Neem de trap en ook de volgende trap omhoog. Je zult in een kamer komen met twee gele teleporters. Neem eerst de rechtse teleporter om TM49 Scald te vinden. Ga dan terug en neem de linkse teleporter; na nog een aantal teleporters kom je bij de trap naar de volgende verdieping.

Op de volgende verdieping kun je kiezen tussen een teleporter links, of een trap omhoog rechts. Neem eerst de teleporter en daal vervolgens de trap waar je bij uitkomt. Loop door de kamer naar links en daal de volgende trap af, en je komt weer in de kelder terecht. Hier vind je TM36 Sludge Bomb en een Galactic Key.

Loop terug naar rechts, en ga de trappen weer op. Stap op de teleporter en je komt weer in de kamer met de twee trappen en een teleporter. Ga nu de trap op naar rechts en volg de gang; aan het einde van de gang gebruik je de Galactic Key om de deur open te maken. Binnen vind je TM21 Dazzling Gleam.

Ga vervolgens weer terug de trap af en neem de teleporter aan de linkerkant. Volg het pad en je komt weer terug waar je de Galactic Key vond. Links hiervan kun je een deur openmaken met de Galactic Key. Loop door de gang naar links, ga de trap op en verlaat het magazijn van Team Galactic.

Genees je team bij het Pokémon Center indien nodig, en ga vervolgens naar de hoofdingang van Team Galactic HQ in het noordoosten van de stad (gebruik de middelste deur). Check rechtsboven de kamerplant om een verborgen PP Up te vinden; gebruik dan de Galactic Key om de deur links van de balie te openen en ga de trap op.

Loop door de gang naar rechts en je zult langs een kamer komen (de TV Room). Sla deze voor nu over en loop een stukje door naar rechts; je komt bij een kantine uit. Neem de teleporter rechtsonder om uiteindelijk bij een Max Revive uit te komen. Ga dan terug naar de kantine en ga de TV Room in, en neem binnen de teleporter.

Je komt nu in een kamer met een paar bedden. Als je wilt, kun je een bed inspecteren om je team te genezen. Ga dan de trap op en loop door de gang naar links. Aan het einde van de gang vind je drie teleporters. Neem eerst de teleporter in het midden en je komt in een kamer met een paar tafels en dozen, waar je een Elixir kunt oprapen. Helemaal links tussen de dozen kun je ook een verborgen Rare Candy vinden (gebruik de Dowsing Machine-app).

Ga terug en neem nu de teleporter aan de linkerkant. Ga vervolgens de trap op en je komt bij het kantoor van de baas. Open de deur met de Galactic Key, bereid je voor op het gevecht en ga dan naar binnen. De baas blijkt niemand anders dan Cyrus te zijn, en hij zal je uitdagen voor een gevecht.

Wanneer je Cyrus verslagen hebt, zal hij je belonen voor je moed: je ontvangt de Master Ball. Dan vertelt hij dat hij naar Mount Coronet gaat en vertrekt. Check de hoek links bovenin het kantoor van Cyrus om een verborgen Nugget te vinden, loop dan naar rechts en stap op de teleporter.

Loop door naar rechts en ga door de rode deur. Hier zul je één van de commandanten, Saturn, zien. Spreek hem aan voor nog een gevecht.

Na het gevecht zal Saturn aan de kant gaan. Check nu het paneel achter hem en druk op de knop om de Legendarische Pokémon te bevrijden. Verlaat nu het laboratorium en stap weer op de teleporter. Loop vervolgens recht omlaag, en je zult nu een groene teleporter kunnen bereiken. Loop naar beneden om het pand te verlaten.

Nu is het tijd om de plannen van Team Galactic op Mount Coronet te gaan dwarsbomen. Vlieg terug naar Oreburgh City en ga naar het noorden om Route 207 te bereiken. Fiets dan de heuvel op en sla rechtsaf om bij Mount Coronet te komen.

Mount Coronet

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

De tocht naar de top van Mount Coronet is erg lang en vol met Trainers. Onderweg zul je nergens je Pokémon kunnen genezen, dus zorg dat je genoeg medicijnen bij je hebt.

Wanneer je Mount Coronet binnenkomt vanaf Route 207, gebruik je eerst Surf boven je om naar rechts te varen. Loop dan tussen de rotswanden door en je zult rechts een muur zien die je kunt beklimmen met Rock Climb. Loop voorzichtig langs de rotswand – pas op, want het is erg makkelijk om per ongeluk van het heuveltje te springen. Gebruik dan Rock Climb om de muur te bestijgen, en ga de trap op.

Loop omhoog en je zult een Max Potion vinden op een verhoging. Ook kun je de losse steen inspecteren voor een verstopte Ether. Ga dan bij de grotere steen naar beneden. Loop helemaal door naar beneden om een Escape Rope te vinden; loop dan omhoog en klim de verhoging op.

Loop over de verhoging naar beneden en je zult bij een grotuitgang komen die weer naar Route 207 leidt. Buiten kun je Rock Climb gebruiken om Iron te vinden. Ga dan weer terug naar binnen. Loop over de verhoging omhoog, over de brug naar links en dan de trappen af. Je kunt hier een stukje naar beneden lopen om TM80 Rock Slide te vinden. Loop dan door omhoog, onder de brug door.

Links kun je een Revive oprapen, loop dan door over de brug naar rechts. Spring vooral niet de heuveltjes af, maar loop onder de brug naar links toe om een doorgang te vinden; ga hier naar binnen.

Loop de trap op en je zult rechts van je weer een trap naar beneden zien. Neem de trap naar beneden en check dan de losse steen onderin de kamer om een verborgen Max Revive te vinden. Ga dan de trap weer op en loop omhoog, verder de trappen op. Vanaf dit punt zul je Team Galactic Grunts tegenkomen die je tegen proberen te houden.

Volg het pad en je zult bij een uitgang komen, die naar buiten leidt. Loop naar rechts en omhoog en gebruik dan eenmaal Rock Climb. Ga naar rechts, en ga dan de grot in. Tussen de Rock Smash-stenen kun je onder andere een verborgen PP Up vinden, en bovenaan de trappen een verborgen Ultra Ball op de steen.

Ga dan naar buiten en gebruik nogmaals Rock Climb om omhoog te gaan; bij de steen tussen het gras vind je een verborgen Nugget. Ga één niveau omlaag met Rock Climb en loop vervolgens naar links. Loop door het gras, of om het gras heen (gebruik Strength). Onderaan kun je een verborgen Max Potion vinden achter een Rock Smash-steen. Ga dan bovenaan de volgende grot in.

Loop naar boven en gebruik Rock Climb. Links van de Team Galactic Grunt kun je een verborgen Revive vinden, en rechts boven hem een verborgen Ether. Ga na de tweede Grunt de trap af en loop naar rechts om weer bij een uitgang te komen.

Links onderin kun je achter de Rock Smash-steen een verborgen Stardust vinden. Loop dan omhoog; op de steen tussen het gras vind je een verborgen Rare Candy. Als je wilt, kun je naar rechts een grot ingaan; de kamer waar je uitkomt bevat een aantal Team Galactic Grunts en verborgen voorwerpen, maar je zult niet verder kunnen komen.

Om verder de berg te beklimmen, gebruik je buiten Rock Climb om naar links en omhoog te gaan. Loop dan door naar links, en je zult weer bij een grotingang komen. Ga naar binnen en volg het pad; klim de trappen op. Versla de Team Galactic Grunts op je pad en blijf de trappen beklimmen, en je zult een uitgang bereiken die naar de top van de berg leidt.

Spear Pillar

Wanneer je de Spear Pillar op loopt, zullen twee Grunts je tegenhouden. Versla ze en loop door naar boven. Hier zul je Cyrus en zijn commandanten zien. Cyrus gebruikt de Red Chain om de Legendarische Pokémon van de Sinnoh-regio op te roepen: Dialga (in Brilliant Diamond) of Palkia (in Shining Pearl).

Bereid je voor op het volgende gevecht en loop dan naar Cyrus toe; Mars en Jupiter zullen je tegenhouden en je uitdagen. Gelukkig komt je rivaal snel aanrennen om je een handje te helpen.

Na het gevecht zal je rivaal je team genezen. Dan verschijnen de drie Legendarische Pokémon van de meren, die de Red Chain onklaar maken. Cyrus z'n plan is geruïneerd, en hij aarzelt geen moment om wraak op je te nemen.

Nadat je Cyrus verslagen hebt, zullen hij en zijn commandanten verdwijnen. Dan komen Lucas/Dawn en Professor Rowan aangelopen. De professor vertelt dat Dialga/Palkia het tegen je wil opnemen. Bereid je goed voor en loop dan naar Dialga/Palkia toe om het gevecht te beginnen!

Lukt het niet om Dialga/Palkia te vangen? Geen nood: je kunt ook later terugkomen om het nog eens te proberen. Als je deze keer Dialga/Palkia niet vangt, zal hij opnieuw verschijnen op de Spear Pillar nadat je de Pokémon League gewonnen hebt.

Nadat het gevecht met de Legendarische Pokémon zullen de professor en Lucas/Dawn je feliciteren en aanstalten maken om te vertrekken. Verlaat de Spear Pillar nog niet, maar loop eerst helemaal omhoog; voorbij nog waar je met Dialga/Palkia vocht. Aan het einde zul je een Adamant Orb (in Brilliant Diamond) of Lustrous Orb (in Shining Pearl) op kunnen rapen. Wanneer je dit voorwerp aan Dialga/Palkia heeft, zal hun kracht flink toenemen.

Verlaat dan de Spear Pillar door de ingang aan de onderkant. Volg het pad en daal de trappen af, tot je weer buiten bent. Als je wilt, kun je nu de Fly Hidden Move gebruiken om Mount Coronet te verlaten. Je kunt echter ook een nieuw pad naar beneden nemen, waarop je ook nog een handige TM kunt vinden.

Loop hiervoor over de besneeuwde piek weer naar rechts en gebruik Rock Climb om naar rechts en naar beneden te gaan. Ga dan de grot in naar rechts. Gebruk Rock Climb tweemaal om helemaal beneden te komen en loop dan naar boven, tussen de stenen door.

Blijf naar boven lopen en je komt bij een ingang. Ga naar binnen en je zult links TM02 Dragon Claw op kunnen rapen. Loop door naar boven en gebruik Strength om de steen omhoog te duwen. Wanneer je nu naar rechts loopt, zul je snel weer bij de uitgang van Mount Coronet komen.

Nu je de crisis met de Legendarische Pokémon opgelost hebt, zullen de drie Legendarische Pokémon terugkeren naar hun meren. Als je wilt, kun je nu ieder meer bezoeken en naar het eiland in het midden Surfen. Binnen kun je het opnemen tegen de Legendarische Pokémon voor een kans om ze aan je team toe te voegen.

Je volgende doel is Sunyshore City. Om deze stad te bereiken, ga je terug naar het resort bij Valor Lakefront. Breng ook een bezoekje aan Lake Valor, dat nu weer hersteld is; als je naar het zuidoosten van het meer Surft, kun je TM25 Thunder vinden.

Vanaf het resort ga je naar het oosten om de volgende Route te bereiken.

Route 222

WordPress Tables Plugin

Route 222 is een vrij eenvoudige Route. Er zijn twee paden die je kunt volgen: het noordelijke pad dat over een paar verhogingen loopt, en het zuidelijke pad over het strand. Wanneer je het noordelijke pad neemt, zul je wat Berry-boompjes vinden: Wiki Berry, Mago Berry, Aguav Berry, Qualot Berry. Halverwege de Route kun je met een jongen op de klif praten om driemaal TM56 Fling te ontvangen.

Wanneer je bij het grijze pad komt, kun je boven langs de verhoging lopen, vervolgens de trap op en langs de hekken naar rechts. Aan het einde van dit pad zul je Carbos vinden.

Tegen het einde van de Route staan twee huisjes op het strand. In het huisje rechts zal een visser je vragen om een grote Remoraid te laten zien. Als je hem een grote Remoraid laat zien, zal hij je belonen met een Net Ball.

Blijf naar het oosten lopen en je zult het volgende poortgebouw bereiken.

Sunyshore City

Zodra je het poortgebouw verlaat, zal een Trainer je aanspreken die zich voorstelt als Flint, één van de Elite Four. Hij vraagt of je hem een pleziertje kunt doen: het enige wat je hoeft te doen is de Gym Leader van de stad verslaan.

In Sunyshore City is van alles te zien. Zo vind je in het westen van de stad, boven het Pokémon Center en Poké Mart, de Sunyshore Market; hier kun je Stickers kopen voor je Ball Capsules. Het aanbod verandert dagelijks, dus kom hier later eens terug om nog meer Stickers te vinden. Ook vind je hier een vrouw die je Pokémon een speciale Effort Ribbon geeft als zijn statistieken gemaximaliseerd zijn.

In het oosten van de stad zul je een rots vinden die sterk op een Munchlax lijkt. Vlak onder de Munchlax-rots kun je de trap afdalen om een Thunder Stone te vinden. Rechts hiervan kun je Rock Climb gebruiken om een huis te bereiken. De man die er woont wil een Pokémon met een bepaalde Nature zien, en zal je belonen met nieuwe Pokétch-apps als je hem helpt. Allereerst wil hij een Pokémon met een Serious Nature zien; dit levert je de Calender-app op. Vervolgens wil hij een Naive Nature zien, en geeft hij je de Dot Artist-app. Ten slotte een Pokémon met een Quirky Nature, waarop hij je de Spinner-app geeft.

In het noordoosten van de stad vind je het huis van Julia. Nadat je jezelf aan haar hebt voorgesteld, kun je iedere dag terugkomen om een Ribbon te ontvangen. Er zijn zeven verschillende Ribbons, één voor iedere dag van de week.

Ga uiteindelijk naar het zuidoosten van de stad, waar je de vuurtoren (Vista Lighthouse) vindt. Binnen zul je de Gym Leader van de stad ontmoeten. Na een kort gesprek besluit hij terug naar zijn Gym te gaan. Als je wilt, kun je door de verrekijkers turen om alvast een glimps van de Pokémon League op te vangen.

Wanneer je uitgekeken bent, verlaat dan de vuurtoren en begeef je naar het Gym in het noordwesten van de stad. Bij de ingang kom je Flint weer tegen; na een kort gesprek loopt hij weer weg, zodat je naar binnen kunt.

Sunyshore City Gym

Om de Gym Leader te bereiken, zul je eerst weer een aantal puzzels moeten oplossen. In deze Gym bestaat de puzzel uit enorme tandwielen met platformen erop, die een kwartslag tegen de klok in draaien wanneer je op een groene knop gaat staan. Alle andere tandwielen zullen in verhouding van elkaar draaien.

De eerste kamer is vrij eenvoudig; loop over de tandwielen voor je en ga op de knop staan. Loop vervolgens omlaag en opnieuw het middelste tandwiel op. Druk op de knop en je kunt naar de volgende kamer lopen.

De tweede kamer is iets ingewikkelder en introduceert blauwe knoppen, die het tandwiel een kwartslag met de klok mee draaien. Loop het tandwiel linksonder op en stap drie keer op de blauwe knop. Loop dan naar beneden, en links de trappen op en af. Versla de Trainer en druk eenmaal op de blauwe knop linksboven. Loop vervolgens naar rechts en druk eenmaal op de groene knop. Nu kun je omlaag en naar rechts lopen om de volgende Trainer te bereiken. Loop vervolgens rechts de trappen op om de volgende kamer te bereiken.

In de derde kamer worden rode knoppen toegevoegd, die het tandwiel een halve slag laten draaien. Loop het middelste tandwiel recht voor je op en druk eenmaal op de rode knop. Vervolgens loop je opnieuw het tandwiel in het midden op, en dit keer druk je eenmaal op de rode knop aan de linkerkant. Ga links de trappen op en loop helemaal naar boven toe.

Loop het tandwiel met de groene knop op en druk tweemaal op de knop. Vervolgens kun je omlaag en naar rechts lopen om een blauwe knop te bereiken. Druk eenmaal op de blauwe knop en loop dan omhoog. Ga rechts de trappen af en loop naar helemaal naar beneden. Ga beneden het rechter tandwiel op en druk eenmaal op de rode knop. Loop vervolgens rechts weer de trappen op, helemaal naar boven.

Je kunt nu doorlopen naar de Gym Leader: Volkner. Spreek hem aan om het gevecht te beginnen.

Voor je overwinning zal Volkner je belonen met je achtste en laatste Gym Badge: de Beacon Badge. Hiermee zul je de Waterfall Hidden Move kunnen gebruiken, wanneer je deze gevonden hebt. Ook zullen alle geruilde Pokémon je gehoorzamen. Volkner geeft je ook vijfmaal TM57 Charge Beam en een set Stickers.

Nu je alle Gym Badges bemachtigd hebt, resteert er nog maar één ding: het uitdagen van de Pokémon League.