Startpagina » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Cobble Badge

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Cobble Badge

Nadat je Forest Badge hebt bemachtigd, kun je de Cut Hidden Move gebruiken. Hiermee kun je de boompjes weghakken die voor het gebouw van Team Galactic in Eterna City staat. Tijd dus om te zien wat ze daar aan het uitspoken zijn.

Nu je de Cut Hidden Move gebruiken, kun je terugkeren naar eerdere gebieden om wat extra voorwerpen te scoren:

 • Route 204: Gebruik Cut in het noordoosten van de Route, en je zult met een vrouw kunnen praten om driemaal TM78 Snarl te ontvangen.
 • Eterna Forest (binnen): Aan het einde van het bos kun je wat boompjes weghakken om het Old Chateau te bereiken. Rechts van het Old Chateau zul je ook een verborgen Insect Plate kunnen vinden (vlakbij de Ether, gebruik de Dowsing Machine-app van je Pokétch). Binnen in het Old Chateau vind je een Old Gateau (kamer links van ingang), Dread Plate (meest linkse kamer in gangpad) en TM90 Substitute (meest rechtse kamer in gangpad).
 • Eterna Forest (buiten): Ga niet het bos zelf in, maar loop langs de rand van het bos naar het zuiden en je komt bij een stel boompjes die je weg kunt hakken. Dit leidt naar een aantal Berry-boompjes: Razz Berry, Bluk Berry, Cheri Berry en Oran Berry. Ook kun je er met een vrouw praten om 3 Leaf Stickers B te ontvangen. Verder vind je Silver Powder en TM82 Sleep Talk op een verhoging, en ten slotte een Honey-boom.

Eterna City

Het gebouw van Team Galactic vind je ten noorden van het Pokémon Center. Inspecteer een boompje voor de ingang om het weg te hakken met Cut, maar ga nog niet meteen naar binnen. Loop rechts langs het gebouw naar achteren en en dan naar rechts; hak nog een boompje weg en je zult TM46 Thief vinden. Ga dan het gebouw in.

Binnen in het gebouw wemelt het van de Team Galactic Grunts. Versla allereerst de twee Grunts bij de trap; je kunt ze een voor een aanspraken en verslaan, of tussen ze door lopen om ze tegelijkertijd uit te dagen in een Double Battle.

Op de volgende verdieping zitten een aantal Team Galactic Grunts achter computers. Sommigen van hen kun je uitdagen door er mee te spreken, maar het hoeft niet. Blijf de trappen bestijgen en de Grunts op je pad verslaan tot je bij de bovenste verdieping komt.

Hier vind je de commandant, Jupiter. Spreek haar aan om het gevecht te beginnen.

Na haar nederlaag zal Jupiter afdruipen. De man waar ze mee aan het praten was bedankt je voor de hulp, en vraagt je later langs te komen bij zijn fietsenwinkel.

Verlaat het Team Galactic-gebouw, en ga naar de fietsenwinkel (vlak onder het Pokémon Center). Praat met de man bij de balie en hij zal je een gratis Bike (fiets) geven. Je mag zelfs een kleurtje kiezen!

Wanneer je op de fiets zit, kun je van versnelling wisselen door op de B-knop te drukken. In de hoge versnelling kun je tegen steile heuvels op fietsen.

Tip: als je in je Bag de Bike selecteert en Register kiest, kun je hem aan de +-knop toekennen. Je kunt dan snel van je fiets op- en afstappen.

Let op: zodra je fiets ophaalt, zul je tijdelijk niet meer terug kunnen keren naar Route 205.

Met een fiets in je bezit kun je Cycling Road op, wat ten zuiden van Eterna City ligt. Spring dus op je fiets en ga door de poort in het zuiden van Eterna City.

Route 206

WordPress Tables Plugin

In het poortgebouw van Route 206 zul je een assistent van Professor Rowan vinden. Als je genoeg verschillende Pokémon hebt geregistreerd in je Pokédex, zal hij je een Rare Candy geven. Fiets dan door naar beneden om de route te bereiken.

Wanneer je Cycling Road op fietst, zal je personage vanzelf naar beneden fietsen als je de knoppen loslaat. Pas dus op dat je niet per ongeluk langs een Trainer fietst. Blijf naar het zuiden fietsen en je zult het volgende poortgebouw bereiken. Hier kun je met een meisje praten om 3 Sky Stickers B te ontvangen.

Na het verlaten van het poortgebouw, zul je aan je linkerkant wat Razz Berry-boompjes zien. Als je verder naar beneden loopt zul je Route 207 bereiken, maar er is ook nog een extra stuk van Route 206 wat je kunt verkennen. Indien je meteen door wilt, scroll dan verder naar het kopje Route 207.

Hak een van de boompjes aan je rechterzijde weg en loop dan omhoog. Rechts van je zul je tussen de bomen nog een klein boompje zien wat je weg kunt hakken om een Full Heal te vinden. Loop dan door naar het noorden om bij een Honey-boom te komen.

Hier kun je naar links onder Cycling Road door lopen, en vervolgens omhoog om twee Rawst Berry-boompjes te vinden. Loop dan langs de rechterkant van Cycling Road omhoog. Na de Hiker kun je weer naar links onder de brug door om een Poison Barb te vinden.

Helemaal in het noordoosten van de Route kom je bij een grotingang – Wayward Cave.

Wayward Cave

WordPress Tables Plugin

Wayward Cave is een verwarrend gangenstelsel waar alle gangen op elkaar lijken. Het is dus heel gemakkelijk om te verdwalen. Zorg dus dat je een Escape Rope bij je hebt!

Gebruik allereerst Flash om de grot op te lichten. Om Flash te gebruiken, leer je eerst TM70 Flash aan één van je Pokémon. Ga vervolgens naar het Pokémon-menu, klik op de Pokémon en kies Flash om de move te gebruiken. (Later in Veilstone City zul je extra TM70s kunnen kopen.)

Ga naar het noorden en gebruik Rock Smash op de steen. Loop door naar het noorden en gebruik nogmaals Rock Smash op de steen die je vindt. Ga verder naar het noorden en ga bij de splitsing naar links, waar je weer een Rock Smash-steen vindt. Sla deze kapot en loop vervolgens naar links. Loop langs de muur zo ver mogelijk naar linksonder en je zult bij wat Trainers uitkomen. Nadat je ze verslagen hebt kun je Rock Smash gebruiken om TM32 Double Team te vinden.

Loop vervolgens langs de linkermuur zo ver mogelijk omhoog, tot je niet verder kunt. Ga dan naar links, breek de Rock Smash-steen en je zult een eindje verderop (na een stel Trainers) een Rare Candy vinden. Loop vervolgens terug en loop zo ver mogelijk naar rechts, tot je niet verder kunt – gebruik onderweg Rock Smash waar nodig. Loop dan naar beneden en je vind een Escape Rope.

Ga vanaf de Escape Rope nog een stukje naar rechts en naar beneden. Sla de volgende steen kapot met Rock Smash en loop door naar het zuiden. Blijf zo ver mogelijk naar beneden en vervolgens naar rechts gaan tot je niet verder kunt. Loop dan omhoog, sla rechtsaf en verder omhoog.

Blijf het pad omhoog volgen en je zult bij een kamer uitkomen. Hier ontmoet je een meisje genaamd Mira dat verdwaald is. Ze zal achter je aan lopen, dus aan jou de taak om haar naar de uitgang te begeleiden.

Wanneer Mira je partner is, zal ze je in gevechten ondersteunen met haar Kadabra. Kadabra kent Kinesis, Psybeam, Reflect en Ally Switch.

Om weer bij de uitgang te komen, loop je terug tot je weer bij een splitsing komt; ga hier naar links, dan naar beneden en verder naar links. Loop vervolgens steeds naar het noorden toe tot je niet meer verder kunt. Ga dan naar links en bij de eerste afslag naar beneden. Vervolgens ga je steeds zo veel mogelijk naar rechts en naar beneden.

Na een poosje zul je weer bij de uitgang komen. Mira zal je bedanken en vertrekken; verlaat zelf dan ook de grot.

Wanneer je genoeg gezien hebt, keer dan terug naar het zuiden om Route 207 te bereiken.

Route 207

WordPress Tables Plugin

Wanneer je Route 207 betreedt, zul je Lucas/Dawn tegen het lijf lopen. Hij/zij heeft twee cadeautjes voor je: een Vs. Seeker en de Dowsing Machine-app voor je Pokétch. Met de Vs. Seeker kun je opnieuw Trainers uitdagen die je al eerder verslagen hebt, en met de Dowsing Machine-app kun je verborgen (onzichtbare) voorwerpen op de grond vinden. Dan vertrekt Lucas/Dawn weer.

Loop een stukje naar links en je zult weer een aantal Berry-boompjes vinden: Oran Berry, Cheri Berry en Bluk Berry. Rechts van je vind je ook een boom waar je Honey op kunt smeren.

Als je wil, kun je een pitstop maken in Oreburgh City; ga hiervoor naar het zuiden. Om terug op het bovenste deel van Route 207 te komen, kun je met je fiets in de hoge versnelling tegen de heuvel op fietsen.

In de Grand Underground kun je soms fossielen vinden wanneer je in muren graaft. Als je een fossiel gevonden hebt, ga dan naar het museum in Oreburgh City en praat met de wetenschapper achter de balie. Hij kan je fossielen weer tot leven wekken, zodat je een zeldzame uitgestorven Pokémon aan je team kunt toevoegen.

Nu je een fiets hebt, kun je een extra deel van Oreburgh Gate verkennen. Gebruik Rock Smash om bij de kelder te komen; stap op je fiets, zet hem in de hoge versnelling en fiets over de helling en je zult over de rotsen springen. Dit leidt naar TM31 Brick Break.

Als je door loopt naar rechts, zul je na nog enkele trainers bij de ingang van Mount Coronet komen. Je kunt ook het onderste pad nemen om met wat extra Trainers te vechten, en onderweg nog een Dire Hit te vinden op een verhoging.

Mount Coronet

WordPress Tables Plugin

Volg het pad naar beneden en ga dan naar rechts, tussen de rotswanden door. Je zult staande gehouden worden door een mysterieus personage. Hij geeft je een cryptische speech en vertrekt dan weer.

Je kunt nu de trap aan je bovenkant oplopen en vervolgens naar rechts, of je kunt de stenen rechts uit de weg ruimen met Rock Smash (dit tweede is korter). Al snel zul je de uitgang van de grot bereiken.

Route 208

WordPress Tables Plugin

Loop naar rechts over de houten brug, en je zult bij een splitsing komen. Als je omhoog gaat vind je nog een Trainer en een X Speed. Ga dan naar rechts over de volgende houten brug en loop omhoog langs de rotsen. Links van je kun je Rock Smash gebruiken om een Poké Ball te vinden; loop dan naar rechts en daal de trappen af.

Onderaan de trappen vind je een groot grasveld. In de hoek rechtsonderin, tussen de bomen, kun je met een man praten die je een Odd Keystone zal geven. Ook vind je hier weer een Honey-boom. Loop je naar het noorden, dan vind je een aantal Berry-boompjes: Nanab Berry, Razz Berry, Bluk Berry en Pinap Berry. Ernaast vind je het huis van de Berry Master. Je kunt dagelijks met hem praten om een gratis Berry te ontvangen, ook kun je met een vrouw praten om verschillende Berries te kopen.

Blijf naar het oosten lopen en je zult al snel Hearthome City bereiken.

Hearthome City

Zodra je Hearthome City binnenloopt, zal er een Buneary naar je toerennen. Hij wordt achterna gezeten door een meisje genaamd Keira, die vertelt dat ze een Super Contest Show-jurylid is. Ze vraagt of je later naar de Contest Hall kan komen zodat ze je kan bedanken, en loopt dan weer weg.

Volg het grijze pad de stad in, en je zult bij een huisje met een bord ervoor komen: de Pokémon Fan Club. Ga naar binnen en praat met de man op de bank om een Poffin Case te ontvangen. Loop dan naar buiten en ga het gebouw rechts van de Fan Club in. Achterin de ruimte vind je een lift; neem de lift omhoog en praat met een vrouw om een Shell Bell te krijgen.

In het noordwesten en het noordoosten van de stad vind je een poortgebouw dat naar Amity Square leidt. In dit park kun je je Pokémon vrij los laten lopen, maar let op, alleen schattige Pokémon zijn toegestaan. Binnen kun je een aantal handige voorwerpen vinden, zoals TM43 Volt Switch, TM45 Attract, een Spooky Plate en een Amulet Coin.

Nadat je Amity Square een keer bezocht hebt, zul je de mogelijkheid hebben om overal een van je Pokémon achter je aan te laten lopen. Welke Pokémon achter je aan loopt, kun je (buiten Amity Square) kiezen in de Pokémon-lijst in je menu. Wanneer een Pokémon achter je aan loopt, zal zijn vriendschap sneller stijgen, wat kan leiden tot bonuseffecten in gevechten en soms zelfs een evolutie.

De Contest Hall vind je helemaal in het noorden van Hearthome City, rechts van het Pokémon Center. Wanneer je bij het gebouw komt, staat er iemand voor de deur: Fantina. Ze vertelt dat ze de Gym Leader van de stad is, maar dat het nog te vroeg is om haar uit te dagen. Dan vertrekt ze weer.

Ga de Contest Hall in, waar je Keira aantreft met – verrassing – je moeder, die een Super Contest Show-ster blijkt te zijn. Als dank voor je hulp van eerder geeft Keira je een Ethereal Sticker C. Je moeder zal je vervolgens een kostuum geven om te dragen in Super Contest Shows.

Om je kansen in Super Contest Shows te verbeteren, kun je je Pokémon Poffins voeren. Een Poffin is een broodachtige snack die gemaakt wordt van Berries. Poffins bakken kan in het Poffin House, ten zuiden van het Pokémon Center in Hearthome City. Ook staat er een pot in Amity Square waarmee je Poffins kunt bakken met je Pokémon.

Als je wilt, kun je nu deelnemen aan een Super Contest Show, maar dit is niet noodzakelijk. Om te reis te vervolgen, ga je helemaal naar het zuidoosten van Hearthome City. Maar wanneer je naar het zuiden van de stad loopt, zal je rivaal plotseling aan komen stormen. Hij draagt je uit voor een gevecht!

Na het gevecht roept je rivaal dat hij naar Veilstone City gaat, en rent er dan weer vandoor. Vergeet je team niet te genezen; loop dan door naar het zuidoosten van de stad, en je komt bij het poortgebouw van Route 209. Praat eerst met de Hiker die bij het bord staat: hij zal je een Egg overhandigen dat een Happiny bevat. Ga dan door het poortgebouw en je bereikt Route 209.

De derde Gym Leader vind je in Veilstone City, maar je kunt in plaats daarvan ook eerst de vierde Gym uitdagen (in Pastoria City). In deze walkthrough houden we de normale volgorde aan, maar probeer het eens als je de games opnieuw speelt!

Route 209

WordPress Tables Plugin

Loop op Route 209 naar het oosten, en je zult een aantal bruggetjes zien. Praat met de visser op de onderste en antwoord Yes om een Good Rod te ontvangen. Loop dan over de bovenste brug naar rechts, en dan over de brug die naar het noorden leidt. Je zult hier een vrouw vinden die je 3 Flora Stickers E geeft, en twee Berry-boompjes: Leppa Berry en Chesto Berry.

Ga verder naar het oosten, over de bruggetjes, en je zult op een pad komen dat afbuigt naar het noorden. Aan de rechterkant zul je een vreemde constructie zien: als je deze inspecteert, krijg je de optie om de Odd Keystone erin te plaatsen.

Als je een Odd Keystone in de Hallowed Tower plaatst, lijkt er in de eerste plaats weinig te gebeuren. Maar als je vervolgens naar de Grand Underground gaat en minstens 32 andere spelers praat, dan kun je terugkeren naar Route 209 om er een Lv. 25 Spiritomb aan te treffen. Deze zeldzame Pokémon is niet op andere manieren te vinden!

Loop door naar het noorden waar je langs enkele kraters komt. Aan je rechterkant zul je twee Berry-boompjes zien: beide Razz Berry. Als je links door het gras naar boven loopt, zul je aan je linkerkant een krater met een steile heuvel zien; deze kun je beklimmen met je fiets om een Calcium te vinden.

Als je verder naar het noorden gaat, zul je Solaceon Town bereiken. Vlak voor Solaceon Town zul je aan je rechterkant een toren zien: de Lost Tower. Loop vanaf de Lost Tower naar rechts en beneden en gebruikt Cut om TM47 Steel Wing te vinden. Genees je Pokémon in Solaceon Town indien nodig, en ga dan de Lost Tower in.

Lost Tower

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Navigeren door de Lost Tower is vrij eenvoudig; loop tussen de graven door en blijf de trappen op klimmen. Onderweg zul je een Oval Stone, een Revive en TM27 Low Sweep kunnen oprapen.

Op de bovenste verdieping zul je twee vrouwen zien staan. Als je met de vrouw links praat, ontvang je driemaal TM96 Strength. Ook wordt de Strength Hidden Move aan je Pokétch toegevoegd, maar op dit moment kun je deze nog niet gebruiken. Praat ook met de vrouw rechts om een Cleanse Tag te ontvangen.

Wanneer je alles gezien hebt, verlaat dan de Lost Tower en ga naar het noorden om Solaceon Town te bereiken.

Solaceon Town

Bij binnenkomst zul je aan je rechterkant een stel Berry-boompjes zien: Persim Berry, Nanab Berry en Figy Berry. Loop dan verder naar het noorden; aan de linkerkant van het pad zul je een man met een bruine hoed zien, die je kunt aanspreken om de Pokémon History Pokétch-app te ontvangen.

Rechts van het Pokémon Center staat de Pokémon News Press. Hier vind je een man die je vraagt om hem een bepaalde Pokémon te laten zien. Als je dit doet zal hij je een aantal speciale Poké Balls geven. Deze taak kun je iedere dag herhalen.

In het noordwesten van Solaceon Town vind je de Pokémon Nursery. Wanneer je hier een mannetjes- en een vrouwtjes-Pokémon van dezelfde eigroep achterlaat, kunnen ze na een tijdje een Egg produceren. Als je ten minste één Pokémon bij de Nursery achterlaat en dan het gebouw opnieuw binnengaat, zul je met een man kunnen praten om de Egg Monitor Pokétch-app te ontvangen.

Als helemaal rechts bovenin Solaceon Town kijkt, zul je enkele heuveltjes zien waar je vanaf kunt springen. Spring steeds aan de rechterkant naar beneden, en je zult de Solaceon Ruins bereiken.

Solaceon Ruins

Tip: koop een Escape Rope bij de Poké Mart voordat je de Solaceon Ruins in gaat. Zo kun je altijd weer ontsnappen indien je verdwaald raakt.

In de Solaceon Ruins verschijnt maar één soort Pokémon: Unown. Deze mysterieuze Pokémon hebben een vorm die aan het alfabet doet denken. De ruïnes zijn een doolhof met verschillende trappen, maar op de wand achterin kun je in Unown-geschrift lezen welke trappen je moet nemen:

 1. Rechtsboven
 2. Linksonder
 3. Rechtsboven
 4. Linksboven
 5. Linksboven
 6. Linksonder

Neem de eerste trap rechtsboven, en je zult een jongen zien staan. Als je met hem praat zal hij vragen later naar zijn huis te komen en verlaat hij de ruïnes. Volg de rest van de trappen, en je zult uitkomen bij een kamer met vier voorwerpen: een Nugget, een Rare Candy, een Mind Plate en een Odd Incense.

Om de ruïnes weer te verlaten, gebruik je een Escape Rope of neem je de volgende trappen (vanaf de laatste kamer): rechtsboven, rechtsboven, rechtsboven, linksonder, rechtsonder, linksonder. Je komt dan weer in de eerste kamer waarna je de ruïnes kunt verlaten aan de onderkant.

Zodra je weer buiten bent, kun je het huis van de jongen van eerder bereiken door naar in Solaceon Town van de middelste set heuveltjes af te springen. Wanneer je hem nieuwe vormen van Unown laat zien die hij nog niet eerder gezien heeft, zal hij je extra Ball Capsules geven.

Zodra je alles gezien heb in Solaceon Town, verlaat dan het dorp richting het noorden.

Route 210

WordPress Tables Plugin

Wanneer je Route 210 betreedt zul je aan je rechterkant een aantal Berry-boompjes zien: Aspear Berry, Razz Berry, Pinap Berry. Gebruik dan je fiets om de steile heuvel op te klimmen; loop naar rechts en vervolgens omhoog, en praat met de vrouw om driemaal TM51 Roost te ontvangen.

In het noorden van de Route zul je bij een café komen. Hier kun je Moomoo Milk kopen aan de balie, en er zijn wat Trainers waar je mee kunt vechten. Links van het café is de weg versperd door een stel Psyduck, dus daar kun je niet verder. Rechts onder het café vind je een boom waar je Honey op kunt smeren.

Loop vanaf het café naar het oosten en je bereikt…

Route 215

WordPress Tables Plugin

Volg het pad: de trap op, over de brug naar het noorden en de trap weer af. Boven je zul je nog een Honey-boom vinden, loop daarna onder de brug door naar rechts. Op het pad zul je een Ether vinden. Blijf het pad volgen en klim de trappen op; praat met de man die naast de brug staat om driemaal TM66 Payback te ontvangen.

Loop dan over de bruggen en daal aan het einde de trappen af. Rechts van je zul je een boompje zien dat je met Cut weg hakken; achter dit boompje vind je een Fist Plate. Spring dan over het heuveltje naar beneden en loop nog een stukje door naar beneden. Hier vind je nog een Cut-boompje wat je weg kunt hakken om enkele Berry-boompjes te vinden: Pecha Berry en Bluk Berry.

Klim dan de trap op naar rechts en loop over de brug naar beneden om een Guard Spec. te vinden. Ga dan door naar het noorden en ga de trappen weer af. Loop nu naar rechts (je kunt een Cut-boompje weghakken om een Trainer te vermijden). Wanneer je bij de bocht komt, kun je aan de rechterkant kun je nog wat Cut-boompjes weghakken voor TM34 Shock Wave.

Blijf het pad volgen en je zult links onderin van een heuvel kunnen springen om een Full Heal te vinden. Loop dan door naar rechts. Na de twee Ace Trainers ben je bijna aan het einde van de Route. Onderweg zul je nog twee Berry-boompjes vinden: Wiki Berry en Mago Berry.

Veilstone City

Iets ten noordwesten van het Pokémon Center vind je de Veilstone Department Store, een groot warenhuis waar van alles verkocht wordt. Op de begane grond kun je met een vrouw aan de linkerkant praten om 3 Bubble Stickers A te ontvangen. Op de eerste verdieping (2F) kun je met een vrouw aan de balie praten om een nieuwe Pokétch-app te krijgen: Counter. Bezoek zeker de tweede verdieping (3F), want hier kun je allerlei TMs kopen; onder andere krachtige aanvallen als Flamethrower, Psychic en Swords Dance. Ten slotte kun je op de vierde verdieping (5F) met één van de mannen praten om een Sticky Barb te krijgen.

Rechts van het Pokémon Center zul je een man met een Girafarig zien; spreek hem aan om een Metronome te ontvangen. Loop je naar het noorden, dan kom je bij het Galactic Veilstone Building; links van het gebouw kun je een PP Up oprapen. Momenteel kun je het gebouw nog niet verkennen.

In het zuiden van Veilstone City vind je de Metronome Style Shop. Hier kun je nieuwe kostuums voor je personage kopen en ook wisselen tussen de kostuums die je al bezit. Kostuums kunnen ook in Super Contest Shows gebruikt worden.

In het zuiden van de stad loopt een meisje rond; spreek haar aan en ze zal vertellen dat ze haar sjaal kwijt is. Deze ligt verborgen onderaan rechts van de trap die naar het Team Galactic-gebouw leidt; vlak boven de uitstekende boom. Het blijkt een Silk Scarf te zijn.

In het zuidwesten van de stad kun je met een man op een verhoging praten om driemaal TM63 Nasty Plot te ontvangen. Vlak naast hem staat een huis waar een vrouw dagelijks aanbiedt om een massage aan één van je Pokémon te geven, wat hun vriendschappelijkheid verhoogt en je ook Stickers kan opleveren. Naast de trap zul je ook een stelletje met een Stunky zien; praat eerst met het stel, dan met de Stunky en vervolgens weer met het stel om een Zoom Lens en een Wide Lens te ontvangen.

Iets verder naar het noorden kom je bij de Pokémon Gym. Hier kom je Lucas/Dawn tegen, die na een kort gesprekje weer verder rent. Bereid je team goed voor en ga dan de Gym in.

Veilstone City Gym

De Veilstone City Gym bestaat uit 6 hokken en bevat een puzzel met partities die naar links en rechts kunnen schuiven. De partities kun je verschuiven door er van de linker- of rechterkant tegenaan de duwen. Om de Gym Leader te bereiken, kun je de volgende stappen volgen:

 • Loop eerst helemaal naar linksboven, en duw de partitie naar rechts.
 • Ga het hok aan de onderkant in het midden in, en duw de partitie naar links.
 • Loop een stukje omhoog en duw de partitie tussen de twee middelste hokken naar links.
 • Loop tussen het hok linksonder en het hok middenonder, en duw de partitie naar links.
 • Loop een stukje omhoog en duw nog een partitie naar links.
 • Ga helemaal naar linksonder en duw de partitie naar rechts.
 • Nu kun je door de linkse twee hokken naar boven lopen. Helemaal bovenin duw je de partitie naar rechts.
 • Ga het hok rechtsonder in en duw de partitie naar rechts.
 • Loop door naar het hok rechtsboven en duw de partitie naar rechts.
 • Ga helemaal naar rechtsboven en duw de partitie naar links.
 • Loop tussen de middelste hokken en de rechterhokken omhoog en duw de partitie naar rechts.
 • Nu kun je nog een stukje verder omhoog lopen. Duw de partitie boven je naar rechts.
 • Ga naar de rechterkant van de Gym en duw de partitie tussen de twee rechterhokken naar links.
 • Nu kun je door de rechtse twee hokken naar boven lopen. Helemaal bovenin duw je de partitie naar links.
 • Ten slotte kun je door de middelste hokken omhoog lopen en de Gym Leader bereiken!

Wanneer je klaar bent voor het gevecht, spreek dan de Gym Leader, Maylene, aan om haar uit te dagen.

Voor je overwinning zal Maylene je de Cobble Badge overhandigen. Hiermee zul je de Fly Hidden Move kunnen gebruiken, wanneer je deze bemachtigt hebt. Ook ontvang je vijfmaal TM60 Drain Punch en een aantal Stickers.

Zodra je de Gym verlaat, zul je Lucas/Dawn weer tegenkomen. Hij/zij vertelt dat Team Galactic zijn/haar Pokédex heeft gestolen, en vraagt je om mee te komen naar hun magazijn.