Startpagina » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Fen Badge

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Fen Badge

Nadat je Gym Leader Maylene verslagen hebt, zul je Lucas/Dawn weer tegenkomen zodra je de Veilstone City Gym verlaat. Hij/zij vertelt dat Team Galactic zijn/haar Pokédex heeft gestolen, en vraagt je om mee te komen naar hun magazijn.

Veilstone City

Het magazijn van Team Galactic vind je in het noordwesten van de stad, vlakbij het poortgebouw naar Route 215. (Let op: je moet dus niet naar het grote gebouw van Team Galactic in het noordoosten van de stad.) Bij het magazijn zul je Lucas/Dawn aantreffen, en samen nemen jullie het op tegen de bewakers.

Nadat je Team Galactic ervan langs gegeven hebt zullen ze Lucas/Dawn zijn/haar Pokédex teruggeven. Lucas/Dawn vertelt dat hij/zij naar Pastoria City gaat en vertrekt dan weer. Nu de bewakers weg zijn, kun je het magazijn van Team Galactic in. Je zult nog niet ver kunnen komen, maar dit is wel de moeite waard, want binnen vind je TM94 Fly. Dit voegt ook meteen de Fly Hidden Move toe aan je Pokétch!

Met de Fly Hidden Move kun je terugkeren naar dorpen en steden die je al eerder bezocht hebt. En omdat je de Cobble Badge hebt, kun je er meteen gebruik van maken!

In Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl kun je Fly rechtstreeks gebruiken van de Town Map. Hiervoor hoef je alleen maar op de X-knop te drukken om het menu te openen, en vervolgens op de +-knop om de Town Map te openen.

Nu je drie Badges hebt, kun je terugkeren naar de Pokétch Company in Jubilife City om een nieuwe Pokétch-app te ontvangen: Marking Map. Met de Fly Hidden Move ben je er in een wip.

Je volgende doel is ook Pastoria City. Verlaat Veilstone City door het poorthuis in het zuidoosten van de stad om Route 214 te bereiken.

Route 214

Wanneer je een klein stukje naar beneden loopt, zul je rechts van een aantal Berry-boompjes zien: Cheri Berry, Sitrus Berry, Chesto Berry, Pomeg Berry. Loop dan naar links en klim de trappen op; links van je zul je een grot zien. Dit is de Ruin Maniac's Cave, en binnen vind je TM28 Dig.

Om Route 214 te doorkruisen kun je twee routes nemen. De route aan de linkerkant gaat langs de rotsen en bevat minder Trainers, maar ook minder voorwerpen. Neem je de route aan de rechterkant, tussen de hekken door, dan kom je langs meer Trainers, maar liggen er ook wat voorwerpen voor het oprapen. Zo vind je een X Sp. Def en kun je de Dowsing Machine links van de Psychic gebruiken om een Heart Scale te vinden.

Aan het einde van de Route kun je een stukje teruglopen tussen de hekken om een Big Root te vinden. Ook vind je hier weer een boom waar Honey op gesmeerd kan worden. Blijf naar het zuiden lopen en je bereikt Valor Lakefront.

Valor Lakefront

Vergeleken met het chaotische Route 214, is Valor Lakefront een rustig gebied. Na een paar grasveldjes kom je namelijk aan bij een resort.

Bij het eerste huisje waar je langs komt, staat een vrouw die haar Suite Key verloren is. Loop een stukje verder de trappen op en je komt bij het Seven Stars Restaurant. Binnen vind je een aantal Trainers die je kunt uitdagen voor Double Battles; welke Trainers dit zijn wisselt iedere dag.

Loop vanaf het restaurant naar links, en dan naar beneden. Onderaan de trap vind je een PP Up. Loop dan naar rechts en naar beneden en je bereikt Route 213.

Route 213

Ook Route 213 maakt deel uit van het resort. Ga het huisje aan je linkerzijde in en praat met de clown om driemaal TM92 Trick Room te ontvangen. Gebruik dan de Dowsing Machine vlak boven het huis aan je onderkant, en je zult de Suite Key vinden. Als je teruggaat naar Valor Lakefront en de Suite Key aan de vrouw geeft, zal ze je binnen belonen met een Lava Cookie.

Loop dan het huis in vanaf de bovenkant, en je zult je in de lobby van het resort bevinden. Als je wilt, kun je met de man aan de balie praten om je team te genezen. Loop dan verder en verlaat de lobby naar het zuiden. Links van het gebouw kun je nog een Red Shard oprapen.

Loop over het strand naar links, tussen het water en de klifwand door. Een eindje verderop zul je bij het huis van Dr. Footstep komen. Als een van je Pokémon minstens 30 Levels hoger is dan het Level waarop je hem ontmoette, zal Dr. Footstep die Pokémon een Footprint Ribbon geven.

Links van het huis van Dr. Footstep kun je Rock Smash gebruiken om een Honey-boompje te bereiken. Loop dan naar rechts en gebruik Rock Smash op een steen naast de klifwand om TM40 Aerial Ace te vinden. Ga dan verder naar het noorden en je zult weer bij gras komen. Na het grasveld vind je nog wat Berry-boompjes met Aguav Berry, Rawst Berry en Iapapa Berry. Nog wat verder naar het westen bereik je de ingang van Pastoria City.

Pastoria City

Dé trekpleister van Pastoria City is de Great Marsh, in het noorden van de stad: een grote wildernis die wemelt van de wilde Pokémon. Rechts van de Great Marsh-ingang vind je een huis met een man die Scarves uitdeelt aan Pokémon indien een van hun Contest-statistieken gemaximaliseerd is.

Links van het Pokémon Center vind je de Gym. In het midden van de stad staan enkele Berry-boompjes: Persim Berry en Nanab Berry. Net onder de Berry-boompjes staat een huis waar een belangrijk personage woont: de Move Tutor. Deze persoon kan een van je Pokémon een aanval die ze eerder kenden, opnieuw leren. Sommige Pokémon kunnen op deze manier ook krachtige aanvallen leren die ze nooit eerder kenden.

De Move Tutor vraagt een Heart Scale per aanval, maar nadat je hem 10 Heart Scales gegeven hebt, zal hij zijn service gratis aanbieden.

Great Marsh

Om het Great Marsh in te mogen, zijn er wel enkele spelregels: je moet 500 PokéDollars entreekosten betalen, en ontvangt dan 30 Safari Balls die je mag gebruiken. Wanneer je Safari Balls op zijn óf je hebt 500 stappen gezet, dan word je er weer uit geschopt. Ook mag je je Pokémon niet gebruiken in gevechten; in plaats daarvan kun je modder of voer naar wilde Pokémon gooien. Modder gooien verhoogt de kans om een Pokémon te vangen, maar verhoogt ook de kans dat hij vlucht. Voer gooien daarentegen verlaagt de kans om de Pokémon te vangen, maar verlaagt ook de kans dat hij vlucht.

Welke Pokémon in de Great Marsh verschijnen, kan per dag enigszins verschillen. Als je bij de ingang van de Great Marsh de trap neemt, kun je de verrekijkers gebruiken om te zien welke Pokémon die dag verschijnen in de verschillende gebieden.

Tip: gebruik de Pedometer (stappenteller) app op de Pokétch om bij te houden hoeveel stappen je al gezet hebt.

De Great Marsh is opgedeeld in zes gebieden: 1 t/m 6. Areas 1 en 2 zijn de meest noordelijke gebieden; 3 en 4 zijn in het midden, en 5 en 6 in het zuiden. In het midden van de Great Marsh rijdt een trein, waarmee je snel bij de noordelijke gebieden kunt komen.

Net rechts van waar je de Great Marsh binnenkomt, loopt een Ace Trainer rond. Als je met hem praat, zal hij je driemaal TM97 Defog geven. Ook wordt de Defog Hidden Move in je Pokétch geregistreerd.

Wanneer je alles gezien hebt, ga dan naar de Gym in het noordwesten van de stad.

Pastoria City Gym

Om de Gym Leader in de Pastoria City Gym te bereiken, zul je een puzzel op moeten lossen waarbij je het waterniveau verhoogt of verlaagt.

Allereerst loop je naar boven over de planken, en vervolgens naar rechts en omlaag. Druk op de gele knop en het waterpeil zal dalen. Ga rechts twee trappen naar beneden (negeer de groene knop) en loop tussen de muren door naar boven. Klim daar weer de trappen op en druk op de groene knop om het waterpeil te laten stijgen.

Loop één trap af en langs de rechterkant omlaag. Volg het pad en je komt bij een blauwe knop uit, die het waterpeil verder verhoogt. Loop omlaag en negeer de gele knop links van je. In plaats daarvan loop je door naar rechts, over de planken heen. Ga vervolgens omhoog en je komt bij een groene knop. Druk op de knop en het waterpeil zal zakken.

Aan je rechterkant loop je vervolgens de trap af naar beneden. Negeer de twee knoppen links, en druk op de gele knop helemaal onderaan, die het waterpeil verder laat zakken. Loop dan terug omhoog, twee trappen op en twee trappen af, en vervolgens meteen naar links, tussen de muren door. Volg het pad de trappen op en druk op de blauwe knop om het waterpeil te laten stijgen.

Nu kun je naar rechts en omhoog lopen om de Gym Leader, Crasher Wake, te bereiken. Indien je je eerst nog even wilt voorbereiden, kun je langs de rand van de Gym teruglopen naar de ingang. Praat met Wake wanneer je klaar bent voor het gevecht.

Nadat je Crasher Wake verslagen hebt, zal hij je de Fen Badge overhandigen. Hiermee kun je de Defog Hidden Move gebruiken. Als je nu vier Gym Badges hebt, zullen geruilde Pokémon t/m Lv. 50 je gehoorzamen. Ook ontvang je vijfmaal TM55 Brine en een aantal Stickers.

Met vier Gym Badges in je bezit is de volgende Gym Leader Fantina in Hearthome City. Maar als je naar Hearthome City gaat, zal blijken dat ze nog niet aanwezig is. Je zult namelijk eerst nog een klusje moeten opknappen in Pastoria City…