Startpagina » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Forest Badge

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Forest Badge

Nadat je de Gym Leader van Oreburgh City hebt verslagen, is het tijd om de stad weer te verlaten. Ga naar de westelijke uitgang van Oreburgh City, waar je rivaal weer aan zal komen stormen. Hij vertelt dat je voor Route 207 een fiets nodig hebt, en dat de volgende Gym in Eterna City is. Vervolgens vliegt hij er weer vandoor.

Ga de grot in en je komt weer in Oreburgh Gate.

Oreburgh Gate

Nu je de Coal Badge hebt, kun je de Rock Smash Hidden Move gebruiken om rotsen uit de weg te ruimen. Dit stelt je in staat om de kelder van Oreburgh Gate te verkennen. Loop hiervoor naar boven en inspecteer de rotsen die het pad blokkeren; de Hidden Moves app zal automatisch geactiveerd worden, en een wilde Pokémon oproepen.

Daal de trappen af en je zult een aantal gangetjes met rotsen om je heen zien. Breek de rots aan de rechterkant en spring van het heuveltje om TM70 Flash te vinden. Vervolgens kun je het pad naar links nemen, waar je uiteindelijk wat Stardust vindt.

Op dit moment kun je Oreburgh Gate niet verder verkennen, dus klim terug de trappen op. Loop door het gangetje naar beneden en verlaat de grot naar links om weer op Route 203 te komen. Blijf naar het westen lopen en je zult Jubilife City weer bereiken.

Jubilife City

Eenmaal terug in Jubilife City, zul je bij de noordelijke uitgang van de stad Professor Rowan en Lucas/Dawn weer vinden. Ze worden bedreigd door een vreemd duo: Team Galactic, dat het gemunt heeft op het onderzoek van de professor. Aan jou en Lucas/Dawn om ze een lesje te leren!

Nadat je ze grondig ingemaakt hebt, zal Team Galactic het hazenpad kiezen. Rowan legt uit dat Team Galactic de energie van Pokémon, die vrijkomt bij het evolueren, wil gebruiken. Na het gesprekje zullen Rowan en Dawn/Lucas weer vertrekken, en komt een andere personage aanlopen.

Ze stelt zich voor als Bebe, en geeft je de mogelijkheid om overal (los van bepaalde plekken zoals in gebouwen) je Pokémon Boxes te kunnen gebruiken. Hiervoor hoef je alleen maar op de R-knop te drukken in het Pokémon-menu. Nu hoef je dus niet meer naar een Pokémon Center te hollen wanneer je je team wilt veranderen! Ook geeft ze je Ball Capsules.

Ball Capsules zijn speciale capsules voor Poké Balls, waar je Stickers op kunt plakken. Vanuit het hoofdmenu kun je je Ball Capsules aanpassen. Wanneer je een Pokémon in een Ball Capsule stopt en hem vervolgens inzet in een gevecht, zullen de Stickers verschillende effecten tevoorschijn toveren. Van Roark heb je enkele Stickers ontvangen die je meteen uit kunt proberen.

Voordat je Jubilife verlaat, zijn er nog enkele nieuwe bijzonderheden in de stad. Zo kun je een bezoekje brengen aan de Pokétch Company in het noordoosten. Praat hier met de man bij de balie, en je zult een nieuwe Pokétch-app ontvangen: Memo Pad.

Ook kun je nu het TV-station bezoeken. Hier kun je de volgende dingen doen:

  • Op de begane grond (1F) kun je dagelijks met een vrouw bij de balie praten om een Loto Ticket te trekken – als het ID-nummer van één je Pokémon het nummer op het Loto Ticket matcht, ontvang je een prijs.

  • Op de eerste verdieping (2F) bevindt zich een ruimte waar je de Ball Capsules van Gym Leaders kunt bekijken en kopiëren.

  • Ook op de eerste verdieping kun je met een man praten om enkele Flora Stickers A te ontvangen.

  • Bezoek zeker de tweede verdieping (3F). Hier kun je met één van de TV-producers praten, die je een vraag stelt. Als je “EVERYONE HAPPY WI-FI CONNECTION” antwoordt, zal hij de Mystery Gift-optie toevoegen aan je menu!

Als je alles gezien hebt, verlaat Jubilife City dan richting het noorden om op de volgende Route te komen.

Route 204

Route 204 is opgesplitst in twee delen, met ertussenin een grot. Het zuidelijke deel is vrij simpel; aan je rechterkant kun je een een Paralyze Heal oprapen als je om het water heen loopt. Loop dan door het grote grasveld naar het noorden om bij de grotingang te komen.

Ravaged Path

Wanneer je de trappen aan het begin opklimt, kun je naar links of rechts. Ga eerst naar links en inspecteer de rotsen op het pad om ze kapot te maken met Rock Smash. Hier kun je TM39 Rock Tomb vinden.

Loop dan terug naar rechts en breek de rotsen aan de rechterkant. Je komt nu alweer bij de uitgang van de grot.

Route 204

In de noordelijke helft van Route 204 zullen nog meer Trainers je pad blokkeren. Blijf het pad volgen tot je bij een paar bloemenperkjes komt; loop tussen de bloemenperkjes door en je zult TM09 Bullet Seed vinden.

Ga dan naar het noorden om Floaroma Town te bereiken.

Floaroama Town

Floaroma Town is een plek als geen ander, want het hele dorp staat vol met bloemen. Ga het huisje links boven het Pokémon Center binnen en praat met het meisje om driemaal TM88 Pluck te ontvangen.

Rechts van dit huis vind je een bloemenwinkel. Binnen kun je met een meisje praten om de Sprayduck te ontvangen, en dagelijks met een vrouw om een gratis Berry te ontvangen. Ook vind je hier je eerste Berry-boompjes: Oran Berry en Cheri Berry.

Overal door de Sinnoh-regio zul je Berry-boompjes vinden. Wanneer je Berries plukt, zal het boompje verdwijnen en kun je een nieuwe planten in de plaats. In de bloemenwinkel van Floaroma Town zal iemand je een Sprayduck geven; wanneer je een geplante Berry regelmatig water geeft met de Sprayduck, zul je nog meer Berries kunnen oogsten.

Berries zijn op allerlei manieren te gebruiken. Wanneer een Pokémon een Berry vasthoudt, kan hij het geneeskrachtige effect uit zichzelf gebruiken tijdens gevechten, zonder dat het je een beurt kost. Ook kun je Berries bij de bloemenwinkel in Floaroma Town inruilen voor Stickers. Ten slotte zul je later in het spel Berries kunnen gebruiken als ingrediënten voor Poffins, een snack die de Contest-statistieken van je Pokémon verbetert.

Indien je save-data voor andere Pokémon-games op je Switch hebt, bezoek dan de heer en dame in het zuidwesten van het dorp. Afhankelijk van welke game(s) je gespeeld hebt, zul je een Mythische Pokémon ontvangen!

  • Pokémon: Let's Go, Pikachu of Eevee: Praat met de dame om een Lv. 1 Mew te ontvangen.

  • Pokémon Sword of Shield: Praat met de heer om een Lv. 5 Jirachi te ontvangen.

Verder is er op dit moment niet zo veel te doen in Floaroma Town, dus vervolg je reis naar het oosten wanneer je klaar bent om verder te gaan.

Route 205

Op Route 205 zul je nog twee Berry-boompjes vinden: Chesto Berry en Pecha Berry. Als je doorloopt naar rechts zul je een meisje tegenkomen wat om je hulp vraagt: Team Galactic heeft de Valley Windworks gekaapt. Iets verderop kom je bij een brug, maar Team Galactic zal je er niet door laten.

Blijf dus naar het oosten lopen en je bereikt de Valley Windworks.

Valley Windworks

Wanneer je het pad naar het gebouw volgt, zul je een Team Galactic Grunt voor de ingang zien staan. Spreek hem aan en hij zal je uitdagen. Nadat je hem verslagen hebt, rent hij echter het gebouw in en doet de deur op slot. Wat nu?

Keer terug naar Floaroma Town en ga naar het noordwesten van het dorp, waar je een doorgang tussen de bomen zult vinden.

Floaroma Meadow

In de Floaroma Meadow vind je twee Team Galactic Grunts, die een man zijn Honey afhandig proberen te maken. Wanneer ze je opmerken, zullen ze je een voor een uitdagen.

Nadat je de Grunts verslagen hebt, zullen ze vluchten… maar niet voordat ze per ongeluk de Works Key laten vallen. Als dank zal de man je ook een pot Honey geven.

Op sommige plekken in de Sinnoh-regio zul je gele bomen vinden. Als je Honey op deze bomen smeert, zal het na verloop van tijd een wilde Pokémon aantrekken. Sommige Pokémon kun je alleen op deze manier vangen!

Daarnaast kun je Honey ook gebruiken in hoog gras of in grotten om direct een wilde Pokémon aan te trekken. Dit is echter minder nuttig, want deze methode trekt geen bijzondere wilde Pokémon aan.

Eén van deze bomen vind je wanneer je helemaal naar rechts loopt in de Floaroma Meadow. Indien je meer Honey nodig hebt, kun je terugkeren naar Floaroma Meadow; de man daar verkoopt ze voor 100 PokéDollars per pot.

Verlaat de Floaroma Meadow en ga naar het oosten om de Valley Windworks weer te bereiken.

Valley Windworks

Met de Works Key die je in Floaroma Meadow hebt gekregen, kun je de deur van de Valley Windworks openen. Binnen wemelt het van de Grunts. Baan je een weg door het gebouw en versla de Grunts op je pad; al snel zul je bij de commandant, Mars, uitkomen.

Nadat je Mars verslagen hebt, zal Team Galactic vluchten. De man van de Windworks en zijn dochtertje bedanken je, en nu kun je je reis vervolgen.

Nadat je Team Galactic er verdreven hebt, zal iedere vrijdag een zeldzame Pokémon de Valley Windworks bezoeken: een Lv. 22 Drifloon. Deze Pokémon is niet op een andere manier te vinden. Let op: Drifloon verschijnt pas vanaf de volgende vrijdag nadat je Team Galactic verslagen hebt.

Route 205

Terug op Route 205 is de brug vrij, dus steek het riviertje over naar het noorden. Loop door het grasveld heen en beklim de trappen. Na de Hiker kun je twee kanten op: verder omhoog of naar rechts. Als je naar rechts gaat en vervolgens door het grasveld omhoog, kom je bij Oran Berry– en Pecha Berry-boompjes. Verder kun je niet op dit pad, dus keer terug naar de Hiker en loop verder de trappen op.

Loop over de hangbrug naar het noorden, en je zult op een gegeven moment bij een huisje uitkomen. Binnen kun je met een vrouw praten om je team te genezen – scheelt weer een retourtje Pokémon Center! Rechts van het huisje kun je de trappen afdalen om een Super Potion te vinden en om snel terug te keren naar Floaroma Town. Ga vanaf het huisje nog een klein stukje verder naar het noorden en je bereikt de ingang van Eterna Forest.

Eterna Forest

Binnen in Eterna Forest zul je een vrouw ontmoeten die zich voorstelt als Cheryl. Ze vraagt of je haar door het bos kunt begeleiden. Zolang je in het bos bent, zal Cheryl je volgen en ook samen met je vechten.

Bepaalde gebieden in de Sinnoh-regio zul je samen met een andere Trainer verkennen. Wanneer je samen met een partner reist, zullen alle gevechten Multi Battles zijn. Je partner zal uit zichzelf vechten, en na ieder gevecht wordt je team volledig genezen.

Dit geldt ook voor gevechten in het hoge gras: er verschijnen dan twee wilde Pokémon tegelijk. Indien je een wilde Pokémon wilt vangen, dien je eerst de andere Pokémon uit te schakelen. Pas als er nog maar één wilde Pokémon over is, kun je een Poké Ball werpen.

In Eterna Forest reis je met Cheryl, die een Lv. 15 Chansey gebruikt met de aanvallen Sweet Kiss, Disarming Voice, Tail Whip en Life Dew. Chansey is niet erg sterk, maar is zeer goed in het ondersteunen van het team.

Direct links van de ingang zul je een voorwerp in het gras zien liggen: een Antidote. Neem dan het rechterpad door het gras heen en loop naar het noorden, waar je door de eerste twee Trainers uitgedaagd zult worden. Volg het pad naar rechts en omlaag en je komt bij de volgende set Trainers.

Een stukje verderop kom je weer bij een grasveld en zul je vervolgens rechts van je twee Bug Catchers zien. Loop tussen de bomen en door het gras zo ver mogelijk naar het noordoosten. Op een gegeven moment zul je tussen de kliffen door lopen.

Blijf naar het noorden lopen tot je niet meer verder kunt, en ga dan naar rechts om de uitgang van het bos bereiken. Cheryl zal je bedanken en weer vertrekken.

Route 205

Nadat je Eterna Forest verlaten hebt, ligt Eterna City op een steenworp afstand. Loop over de brug naar rechts en je zult de stad al snel bereiken. Als je langs de bovenkant van het meertje loopt, zul je nog wat Berry-boompjes en een Honey-boom vinden.

Eterna City

Bij binnenkomst zul je rechts van je meteen het Pokémon Center zien. Ga naar binnen en praat met een vrouw in het midden van de ruimte om een nieuwe Pokétch-app te ontvangen: de Friendship Checker. Hiermee kun je zien hoe sterk je vriendschap met je Pokémon is.

Ga dan het huisje rechts van het Pokémon Center in en praat met de oude man. Hij zal je de Explorer's Kit geven, en begeleidt je naar de Grand Underground.

Wanneer je de Explorer's Kit gebruikt vanuit je Bag, kun je de Grand Underground bezoeken. Dit is een reusachtig labyrinth dat zich uitstrekt onder de hele Sinnoh-regio. Hierin kun je onder andere graven naar fossielen en voorwerpen, en een Secret Base bouwen. Ook komen er zeer zeldzame Pokémon voor in de Pokémon Hideaways. Als je wat variatie wilt toevoegen aan je team, neem dan zeker eens een kijkje in de Grand Underground.

Heb je de Grand Underground genoeg verkend, druk dan op de Y-knop om terug te keren naar het avontuur.

Als je vanaf het Pokémon Center naar boven en vervolgens naar rechts loopt, zul je een nieuw personage ontmoeten: Cynthia. Ze vertelt dat ze onderzoek doet naar de geschiedenis van de Sinnoh-regio, en geeft je driemaal TM93 Cut. Ook wordt de Cut Hidden Move geregistreerd in je Pokétch, maar om deze te kunnen gebruiken, moet je eerst de Gym Badge van Eterna City winnen.

Bovenin de stad staat een gebouw van Team Galactic, dat helaas geblokkeerd wordt door enkele boompjes. Rechts van dit gebouw vind je de Herb Shop; hier kun je goedkope medicijnen kopen die goed werken, maar je Pokémon worden er niet blij van. Nog iets verder naar rechts vind je een standbeeld van de Legendarische Pokémon van Sinnoh: Dialga of Palkia.

Loop vanaf het Pokémon Center naar het zuiden om de Poké Mart te vinden. Rechts van de Poké Mart staat het Eterna Condominiums-gebouw. Binnen vind je op de begane grond de Name Rater, die de nicknames van je Pokémon kan wijzigen. Ook vind je hier een jongen die zijn Chatot wil ruilen voor jouw Buizel. Op de tweede verdieping kun je met een oude vrouw praten om driemaal TM67 Recycle te krijgen.

De Gym van Eterna City bevindt zich helemaal in het zuiden van de stad en is je volgende doel. Maar als je eerst je team nog wat wilt versterken, kun je een bezoek brengen aan Route 211. Om deze Route te bereiken, ga je vanaf het standbeeld in Eterna City naar het oosten.

Route 211

Op Route 211 vind je in het grasveld onder andere Ponyta, één van de weinige Fire-type Pokémon die voorkomt in de Sinnoh Pokédex. Mocht Gardenia, de Gym Leader van Eterna City, je problemen geven, dan is het zeker geen slecht idee om een Ponyta aan je team toe te voegen.

Wanneer je op Route 211 naar rechts over de brug loopt, zul je bij een ingang van Mount Coronet komen. Op dit moment kun je Mount Coronet echter nog niet verkennen. Loop vanaf de ingang langs het bordje omhoog en volg het pad om bij TM12 Taunt uit te komen.

Als je klaar bent voor het Gym-gevecht, ga dan naar de Gym in het zuiden van Eterna City.

Eterna City Gym

Wanneer je de Gym betreedt, zul je Gym Leader Gardenia meteen zien. Ze legt uit dat je pas met haar mag vechten wanneer je alle andere Trainers verslagen hebt. Ga door de deur naar binnen en je komt in een doolhof van bomen terecht.

  • Om de eerste Trainer te vinden, loop je eerst naar boven toe. Wanneer je bij de kleine rots komt, loop dan naar links tussen de bomen door, en dan meteen naar beneden. De Trainer verschuilt zich achter de bomen.
  • Voor de tweede Trainer loop je direct omhoog en dan links tussen de bomen door. Loop dan zo ver mogelijk naar beneden en ga tussen de twee rotsen door. Een stukje verder vind je de tweede Trainer.
  • Voor de derde Trainer loop je terug naar de ingang van het doolhof. Loop vanaf de ingang omhoog en neem de tweede afslag rechts. Je zult drie dunnere boompjes zien; de Trainer verschuilt zich achter een van de boompjes.
  • Ten slotte de vierde Trainer: ga weer terug naar de ingang en neem vanaf de ingang meteen de eerste afslag rechts. Volg het pad naar boven en aan het einde vind je de Trainer achter de bomen.

Nadat je alle Trainers verslagen hebt, kun je het opnemen tegen Gardenia. Je vindt haar achterin de Gym; spreek haar aan om het gevecht te beginnen.

Als je Gardenia weet te verslaan, zal ze je de Forest Badge overhandigen. Hiermee kun je de Cut Hidden Move gebruiken en zullen geruilde Pokémon t/m Lv. 30 je gehoorzamen. Ook ontvang je vijfmaal TM86 Grass Knot, en een set Stickers.

Nu je de Cut Hidden Move kunt gebruiken, is het tijd om te zien wat Team Galactic in Eterna City aan het uitspoken is.