Startpagina » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Icicle Badge

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Icicle Badge

Nadat je Byron, de Gym Leader van Canalave City, verslagen hebt, staat je rivaal buiten de Gym op je te wachten. Hij feliciteert je met je overwinning en vraagt je mee te komen naar de bibliotheek.

Nu je de Hidden Move Strength kunt gebruiken, kun je terugkeren naar enkele eerder bezochte gebieden om nieuwe voorwerpen te vinden:

 • Oreburgh Gate: Earth Plate en TM01 Focus Punch.

Ook zijn er enkele nieuwe gebieden die je nu kunt verkennen. Indien je liever meteen door wilt met het avontuur, scroll dan verder naar het kopje Canalave City.

Wayward Cave

Met behulp van de Strength Hidden Move kun je een nieuwe deel van deze grot verkennen. Hiervoor moet je echter een geheime ingang vinden die verstopt zit onder Cycling Road. Om hem te vinden: ga naar Route 206 (onder Cycling Road), en ga helemaal in het meest noordwestelijke puntje van de Route staan. Je zult nu rechts van je de grotingang kunnen zien, vlak naar een steunpillaar van Cycling Road.

Met behulp van TM70 Flash kun je de grot oplichten. Leer de TM aan een Pokémon en gebruik vervolgens Flash vanuit het Pokémon-menu. (Als je TM70 niet meer hebt, kun je er nog een kopen in de Veilstone Department Store.) Gebruik vervolgens de Strength Hidden Move en daal de trap af.

Stap op je fiets en fiets in de hoge versnelling de heuvel op. Blijf omhoog fietsen tot je niet meer verder kunt. Zorg dat je fiets in de hoge versnelling staat en fiets naar rechts, over al de ramps heen. Je zult uitkomen bij een Max Ether. Spring van de heuveltjes af en fiets helemaal terug naar links, en vervolgens de steile heuvel weer op.

Fiets nog een keer in de hoge versnelling over de ramps heen naar rechts, maar deze keer laat je de controls los na de derde ramp. Zet je fiets in de lage versnelling en fiets over de laatste ramp naar rechts. Ga om de rotsen heen naar boven, zet je fiets in de hoge versnelling en spring over de ramp naar links.

Ga door naar links en fiets over de smalle lat heen. Boven je zul je een ramp naar rechts zien; fiets eroverheen om een Grip Claw te vinden, fiets dan over de andere ramp terug. Fiets vervolgens zo ver mogelijk naar links en dan de steile heuvel op. Ga dan naar rechts, over de trappen en smalle lat heen, en vervolgens over de twee ramps. Je kunt terug naar links springen om een Revive op te rapen; fiets dan weer over de ramps heen en ga door naar rechts.

Spring ten slotte over de ramp naar links en fiets door naar het zuiden, over de trappen heen. Je zult rechts van je een trap naar een hogere verdieping zien. Ga de trap op en je zult TM26 Earthquake vinden!

Om de grot te verlaten, kun je een Escape Rope gebruiken. Heb je die geen bij je, loop dan een stukje terug en spring van de heuveltjes af. Loop naar het zuidwesten om bij de uitgang te komen.

Canalave City

Loop naar de bibliotheek vlak boven de Gym en ga naar binnen. Ga twee trappen omhoog, en je zult je rivaal weer tegenkomen. Hij neemt je mee naar een tafel, waar Professor Rowan en Lucas/Dawn al staan te wachten.

De professor heeft een verzoek voor jullie; hij wil dat jullie de drie meren in de Sinnoh-regio bezoeken en onderzoek doen naar de Legendarische Pokémon die er schijnt te wonen. Hij stelt voor dat jullie opsplitsen en ieder een meer bezoeken, en wijst Lake Valor aan jou toe.

Dan vind er opeens een aardbeving plaats, en Rowan sommeert iedereen naar buiten te gaan. Loop de trappen af en ga naar buiten, waar een passerende zeeman jullie vertelt dat er een enorme explosie bij Lake Valor heeft plaatsgevonden. Tijd dus om poolshoogte te gaan nemen.

Vlieg terug naar Pastoria City of Veilstone City, en begeef je naar het Valor Lakefront. De mensen die eerder de toegang tot het meer blokkeerden zijn nu weg, dus ga Lake Valor in.

Lake Valor

Eenmaal aangekomen bij Lake Valor zul je zien dat Team Galactic achter de explosie zat, die het hele meer heeft drooggelegd. Loop de trappen af tot je bij het diepste punt bent, en klim dan de trappen op richting het zuiden.

Loop tussen de rotsen door en je zult bij de grot in het midden van het meer uitkomen. Bereid je voor op een gevecht en ga naar binnen. Binnen vind je de commandant, Saturn; spreek hem aan om het gevecht aan te gaan.

Na zijn nederlaag zal Saturn je vertellen over het plan van Team Galactic: ze willen de drie Legendarische Pokémon van de meren vangen om een nieuwe wereld te creëeren. Vervolgens zal hij vluchten.

Je volgende doel is Lake Verity, waar Professor Rowan en Lucas/Dawn naartoe zijn gegaan. Verlaat de grot en vlieg naar Twinleaf Town toe. Vanuit daar ga je naar het noordwesten, door Route 201, om Lake Verity te bereiken.

Lake Verity

Wanneer je bij Lake Verity aankomt zijn de professor en Lucas/Dawn al aanwezig. Loop naar boven en versla de Team Galactic Grunts op je pad. Je zult al snel een bekend gezicht zien: Mars, een commandant van Team Galactic, die in gevecht is met Lucas/Dawn. Spreek haar aan om haar uit te dagen.

Nadat je Mars verslagen hebt, vertelt ze dat Team Galactic de drie Legendarische Pokémon al gevangen heeft. Professor Rowan zal je vragen om naar Lake Acuity te gaan om te checken hoe het gaat met je rivaal.

Voordat je vertrekt: nu het meer gevuld is met water, kun je Surf gebruiken. Surf naar het zuidwesten van het meer, waar je aan land kunt gaan bij een grasveld. Rechts onderin het grasveld vind je TM38 Fire Blast. Verlaat dan het meer.

Lake Acuity ligt helemaal in het noorden van de Sinnoh-regio. Om het te bereiken, zul je een tocht door Mount Coronet moeten maken. Open je Town Map en vlieg terug naar Celestic Town, en ga dan naar het westen om Route 211 te bereiken.

Route 211

Meteen zodra je Route 211 binnenkomt, zul je links van je een Honey-boom en wat Berry-boompjes zien: Pecha Berry, Aspear Berry, Iapapa Berry en Grepa Berry. Klim dan de trap op en loop tussen de rotsen door. Aan de onderkant van de verhoging kun je met een man praten die je driemaal TM77 Psych Up zal geven.

Loop door naar links en je zult al snel bij de ingang van Mount Coronet komen.

Mount Coronet

Allereerst kun je recht naar beneden en je zult een Escape Rope vinden. Loop dan naar links en je zult een aantal grijze stenen zien. Wanneer je naar een steen toe loopt en op de A-knop drukt, krijg je de optie om Strength te gebruiken, vervolgens kun je tegen een steen aanlopen om hem te duwen. Duw de bovenste steen naar links en gebruik de Dowsing Machine om een Elixir te vinden. Je zult boven je nog een steen zien, duw deze omhoog. Loop dan naar links en je zult TM69 Rock Polish vinden.

Loop dan weer naar rechts, terug naar waar je binnen kwam, en ga omhoog. Duw de steen omhoog en je zult aan je linkerkant een gangetje zien. Gebruik Rock Smash op de stenen om een Rare Candy te vinden. Blijf het pad omhoog volgen en je zult bij een trap uitkomen die naar een lagere verdieping leidt.

Op de volgende verdieping is een dichte mist, dus open de Hidden Moves-app op je Pokétch en gebruik Defog. Meteen links van je kun je een rots breken om Stardust te vinden. Loop dan omhoog en je zult rechts van je een set trappen zien, sla deze over en neem de tweede trap aan je rechterkant. Loop omhoog en gebruik Rock Smash + Strength om Soft Sand te vinden.

Loop dan terug omlaag; ga weer de trappen op naar links, loop door naar beneden en neem nu wel de trappen omlaag naar rechts. Je zult bij een meer komen, gebruik Surf om in het midden van het meer Light Clay te vinden. Surf dan helemaal naar de rechts bovenste hoek van het meer om een Max Elixir te vinden.

Ga naar de links bovenste hoek van het meer en klim de trappen op naar rechts. Achter een Strength-steen zul je een Revive vinden. Loop dan een stukje door naar rechts om aan het einde van het pad een Full Restore te vinden.

Om bij de volgende verdieping te komen, ga je helemaal naar het noordwesten van de grot. Hier vind je een set trappen die omhoog leidt. In de hoek van de volgende gang kun je tussen twee stenen een verborgen HP Up vinden. Loop dan door naar links om de uitgang te bereiken.

Route 216

Op Route 216 kun je twee paden volgen. Voor het eenvoudige pad blijf je simpelweg naar het westen lopen. Aan het begin van de Route kun je echter ook de trappen beklimmen, waarna je enkele bruggen over gaat om aan het einde weer een trap omlaag te kunnen nemen. Neem je dit pad, dan kun je boven op de kliffen een Ice Heal vinden.

Blijf naar het westen lopen en je zult een huisje bereiken. Binnen kun je het bed gebruiken om je team te genezen, indien nodig. Loop door het grasveld verder naar het noorden en je bereikt de volgende Route.

Route 217

Wanneer je Route 217 betreedt, kom je aan bij een groot sneeuwveld en zal de sneeuwstorm nog heviger worden. Blijf ongeveer in het midden van de Route recht naar het noorden lopen, en je zult onderweg een Iron vinden. Iets verderop vind je ietwat links van je TM07 Hail. Check dan boven het huisje dat je links van je ziet staan om TM100 Rock Climb te vinden. Dit voegt ook de Rock Climb Hidden Move toe aan je Pokétch, maar op dit moment kun je deze nog niet gebruiken. Ga vervolgens het huisje in en praat met de man binnen om een Icicle Plate te ontvangen.

Verlaat het huisje en loop schuin naar rechts en omhoog. Je zult bij nog een huisje aankomen; praat met de vrouw binnen om een Spell Tag te ontvangen. Loop door naar links, om de bomen heen, en je zult op een gegeven moment tussen de bomen door naar het noorden kunnen. Blijf het pad volgen naar het noorden en je bereikt Acuity Lakefront.

Acuity Lakefront

Wanneer je Acuity Lakefront bereikt zal de sneeuwstorm opklaren. Loop door naar het noorden en je zult een stel Team Galactic Grunts zien die de ingang blokkeren. Blijf doorlopen naar het oosten – in het noordoosten van het Lakefront kun je nog een Ultra Ball oprapen – en je zult Snowpoint City bereiken.

Snowpoint City

Snowpoint City is gebouwd in de vorm van een ijskristal. In het midden van de stad vind je de Pokémon Gym, met eromheen verschillende andere gebouwen. In het noordwesten van de stad woont een vrouw die haar Haunter voor jouw Medicham wil ruilen. Maar als je verwacht dat hij zal evolueren in Gengar, kom je bedrogen uit: de Haunter heeft namelijk een Everstone vast, waardoor hij niet kan evolueren.

In het noorden van de stad vind je Snowpoint Temple. Maar op dit moment zul je de tempel nog niet in mogen. Veel meer is er niet te zien in Snowpoint City, dus genees je team bij het Pokémon Center en ga dan naar de Gym in het midden van de stad.

Snowpoint City Gym

De vloer van de Snowpoint City Gym is spekglad, waardoor je automatisch in een bepaalde richting blijft schuiven wanneer je erop stapt. De Gym Leader is helemaal bovenin de Gym, maar om haar te bereiken, zul je eerst de sneeuwballen in de Gym uit de weg moeten ruimen. Wanneer je van een helling naar beneden glijdt, zul je extra snelheid opbouwen; glijd je snel genoeg tegen een sneeuwbal aan, dan zal deze kapotgaan.

Om de Gym Leader te bereiken kun je de volgende stappen volgen. Tip: gebruik niet de analoogstick, maar beweeg je personage met de richtingsknoppen. Wanneer je op een richtingsknop drukt zal je personage in vakjes lopen, wat het verplaatsen door de Gym makkelijker maakt.

 • Vanaf de ingang: loop 3 vakjes omhoog en 1 naar rechts. Glijd dan naar rechts, je zult stoppen bij een sneeuwbal.
 • Glijd omhoog en vervolgens nog een keer omhoog.
 • Glijd naar links en je zult één sneeuwbal breken. Je komt tot stilstand op een trap.
 • Loop de trap op, waardoor je naar links glijdt.
 • Glijd vervolgens naar beneden, en stap links de trap op.
 • Glijd omhoog en vervolgens nog een keer omhoog, je stopt bij twee sneeuwballen.
 • Glijd naar rechts; je zult een sneeuwbal breken en stoppen op een trap.
 • Loop de trap op, waardoor je naar rechts glijdt.
 • Glijd omhoog en loop de trap op, waardoor je een klein stukje naar rechts glijdt.
 • Loop 1 vakje naar beneden, 1 naar links en glijd vervolgens omhoog; je komt bij de muur tot stilstand.
 • Glijd naar links, loop 1 vakje naar links en glijd dan naar beneden.
 • Glijd naar links; je zult drie sneeuwballen breken en bij de trap stoppen.
 • Loop de trap op waardoor je naar links glijdt.
 • Loop 1 vakje omhoog en glijd vervolgens naar rechts. Je zult twee sneeuwballen breken.
 • Glijd omlaag en dan naar links.
 • Loop de trap op waardoor je naar links glijdt.
 • Glijd omlaag en loop de trap op.
 • Glijd tweemaal omhoog waardoor je weer bij twee sneeuwballen stopt.
 • Glijd naar links tegen de muur aan, en vervolgens omlaag.
 • Glijd tweemaal naar rechts. Je zult drie sneeuwballen breken en op een trap stoppen.
 • Loop de trap op en glijd omlaag, en vervolgens naar links.
 • Loop de trap op waardoor je naar links glijdt.
 • Glijd omlaag en loop de trap op.
 • Glijd omlaag, dan naar rechts.
 • Glijd omlaag, en vervolgens omhoog. (Deze stap is om te zorgen dat je op de juiste manier op het sneeuwvlak staat.)
 • Glijd omhoog, dan naar links en dan omlaag. Je komt tot stilstand boven de twee sneeuwballen.
 • Glijd naar rechts, waardoor je de laatste sneeuwbal zult breken.
 • Glijd naar rechts en klim de trap op, waardoor je een klein stukje naar rechts glijdt.
 • Glijd naar beneden, je zult bij een sneeuwbal tot stilstand komen.
 • Glijd naar links, dan omlaag, dan naar links. Je zult weer bij de ingang komen.

Nu alle sneeuwballen uit de weg geruimd zijn, kun je vanaf de ingang recht omhoog glijden en de trappen op klimmen om de Gym Leader, Candice, te bereiken.

Wanneer je Candice hebt verslagen, zal ze je belonen met de Icicle Badge. Met deze Badge kun je de Rock Climb Hidden Move gebruiken via je Pokétch. Ook ontvang je vijfmaal TM72 Avalanche, plus een set Stickers.

Nu je klaar bent in Snowpoint City, is het tijd om te zien wat Team Galactic aan het uitspoken is in Lake Acuity…