Startpagina » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Pokémon League

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Pokémon League

Nu je alle Gym Badges bemachtigd hebt, resteert er nog maar één ding: het uitdagen van de Pokémon League.

Sunyshore City

Ga in Sunyshore City naar het strand in het noorden van de stad. Op het strand zul je een nieuw personage ontmoeten: Jasmine, een Gym Leader uit de Johto-regio. Wanneer ze ziet dat je de Beacon Badge hebt, zal ze je driemaal TM99 Waterfall geven. Ook wordt de Waterfall Hidden Move toegevoegd aan je Pokétch.

Surf dan naar het noorden om Route 223 te bereiken.

Nu je de Waterfall Hidden Move kunt gebruiken, kun je ook terugkeren naar enkele eerder bezochte gebieden om nieuwe voorwerpen te vinden:

  • Route 208: Carbos.
  • Route 210 (noorden): Meadow Plate (rechter waterval, onder de brug), Wave Incense (vanaf linker waterval).
  • Mount Coronet (besneeuwde piek): Stone Plate (eerste grotingang rechts).

Route 223

WordPress Tables Plugin

Blijf op Route 223 naar het noorden Surfen. Als je links aanhoudt, kun je vlakbij de eerste mannelijke Swimmer links tussen de rotsen door Surfen om TM18 Rain Dance te vinden. Een stukje verder naar het noorden zul je bij ondiep water tussen de rotsen aan land gaan. Rechts van de Sailor kun je een Pearl oprapen, loop dan links om de rotsen heen en blijf naar het noorden Surfen.

Aan het einde van de Route zul je bij een grote waterval komen. Inspecteer de waterval met de A-knop en je krijgt de optie om de Waterfall Hidden Move te gebruiken. Boven vind je een Pokémon Center en een grotingang. Zorg dat je team klaar is voor de lange tocht en ga dan de grot in.

Victory Road

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Victory Road is de laatste uitdaging voor de Pokémon League, en de grot is één groot doolhof. Loop vanaf de ingang over de brug omhoog en gebruik dan Rock Climb om naar beneden te gaan. Ga dan naar links en omhoog om TM41 Torment te vinden. Klim weer omhoog met Rock Climb en ga over de brug naar rechts. Hier kun je de trap af en naar boven, over de lagere brug, om een Full Heal te vinden. Klim dan de trappen weer op en loop over de hogere brug omhoog.

Gebruik Rock Climb om naar beneden te klimmen, en loop dan helemaal naar links toe. Ga hier de trappen op en loop omhoog. Iets verder zie je links een trap; loop eerst nog een stukje door naar het noorden en je kunt een verborgen Max Elixir op een steen vinden. Ga dan terug en klim de trappen op naar links.

Op de volgende verdieping zul je een aantal Rock Smash- en Strength-stenen zien. Breek de Rock Smash-steen aan je linkerkant en duw dan de Strength-steen naar links zodat je er langs kunt. Duw dan de volgende steen naar rechts om wat ruimte te maken; stap op je fiets en spring in de hoge versnelling over de ramp naar links. Ga omhoog en breek de volgende rots met Rock Smash. Zet dan je fiets in de lage versnelling en spring over de ramp. Je kunt nu omhoog rijden om een Max Ether te vinden. Zet je fiets in de hoge versnelling en spring nogmaals over de ramp naar rechts om weer bij de trap te komen.

Ga vanaf de trap naar het zuiden; breek de Rock Smash-stenen die in je weg staan. Je komt bij drie Strength-stenen; duw ze aan de kant zodat je erdoor kunt. Loop door naar links en je zult twee Strength-stenen naast elkaar zien liggen. Duw eerst de linkse steen omlaag, en loop er dan omheen om de Rock Smash-steen te breken. Duw dan de linkse steen weer omhoog, zodat je naar rechts en omlaag door kunt lopen.

Loop door naar rechts en je komt weer bij drie Strength-stenen. Duw de middelste steen naar rechts en je kunt doorlopen naar boven. Versla de Trainer en daal de trap boven hem af. Loop nu niet meteen door, maar draai om en klim de trap weer op. Als je nu naar beneden loopt, liggen de drie Strength-stenen weer precies zoals ze eerst lagen. Je kunt nu de middelste steen omlaag duwen zodra je naar rechts kunt lopen.

Verder naar rechts zul je opnieuw wat stenen zien liggen. Duw de onderste steen naar rechts, loop dan omhoog en duw de volgende steen naar links. Breek de Rock Smash-steen eronder en duw ten slotte de middelste steen omlaag, zodat je door kunt lopen naar boven. Hier zul je wat ramps zien; fiets in de hoge versnelling over de ramps naar links om een Full Restore te vinden. Rijd dan door naar rechts, tussen de ramps door. Versla de twee Trainers en boven ze zul je nog wat ramps zien. Fiets in de hoge versnelling over de ramps naar links, maar stop na de tweede ramp om TM71 Stone Edge te vinden.

Ga dan weer een flink stuk terug, tot je weer bij de drie Strength-stenen komt die nu naast elkaar liggen; ga van hieruit omhoog en daal de trap af naar rechts. Loop over de brug naar rechts en gebruik Rock Climb om de rotswand af te dalen. Loop dan naar links en omhoog, onder de brug door, en vervolgens naar rechts om weer bij een trap naar beneden te komen.

Daal de trappen af en gebruik Surf. Ga rechts bij de smalle strip weer aan land, versla de Trainer en Surf dan om haar heen naar rechts. Gebruik Surf over het meertje aan de onderkant en klim dan de trappen op. Bovenaan Surf je naar links om weer bij een trap te komen, die naar een Rare Candy leidt, plus een verborgen Max Revive.

Ga terug de trappen af en Surf weer naar rechts. Ga zo ver mogelijk naar boven, en je zult bij een waterval komen. Klim de waterval op met Waterfall, Surf naar links, en ga dan onder je weer een waterval af om TM59 Dragon Pulse te vinden. Spring niet van het heuveltje, maar klim de waterval weer op en ga door naar links. Op een gegeven moment kom je weer bij een trap omhoog, klim deze trap op.

Loop helemaal naar links, tot je niet verder kunt, en ga dan omlaag om een Razor Claw te vinden. Loop terug en ga dan bij de Trainer de trap op en naar rechts, over de brug, om Zinc te vinden. Ga dan terug naar de Trainer en loop onder de brug omlaag. Ga onderaan naar links en klim omhoog met Rock Climb. Loop naar links en je komt bij een trap die naar twee Strength-stenen leidt. Duw de bovenste en onderste steen naar links, en dan de middelste steen omhoog of omlaag om TM79 Dark Pulse te vinden.

Ga terug de trap af, over de brug naar rechts en Rock Climb naar beneden. Loop dan helemaal naar rechts en je kunt met Rock Climb weer omhoog gaan. Ga de brug over naar het noorden, en je zult de uitgang van Victory Road bereiken.

Pokémon League

Wanneer je door Victory Road heen bent, is het nog maar een klein stukje tot de Pokémon League. Loop eerst naar links en gebruik je Dowsing Machine tussen het standbeeld en de bloemen om een Sky Plate te vinden. Ga dan omhoog en gebruik Waterfall om het gebouw te bereiken.

Binnen kun je je Pokémon genezen en voorwerpen komen om je voor te bereiden op de strijd. Zorg dat je team gevechtklaar is, en praat dan met de man tussen de standbeelden om… je rivaal aan te zien stormen, die je nog uitdaagt voor één laatste gevecht.

Nadat je hem opnieuw verslagen hebt, zal je rivaal weer afdruipen. Bereid je opnieuw voor en praat dan met de man tussen de standbeeld, die je Badges zal controleren. Je mag nu doorlopen; stap op de lift en neem het op tegen de Elite Four!

Na de Elite Four resteert er nog één laatste tegenstander: de Champion. Bereid je team goed voor voordat je de kamer van de Champion binnengaat, want het gevecht zal meteen beginnen. De Champion blijkt niemand minder dan Cynthia te zijn! Pas op, want dit zal het zwaarste gevecht tot nu toe zijn.

Als het je gelukt is om Cynthia te verslaan, mag je jezelf de nieuwe Champion van de Sinnoh-regio noemen. Gefeliciteerd! Cynthia en Professor Rowan nemen je mee naar de Hall of Fame, waar je overwinning geregistreerd wordt. Geniet van de eindscènes en de credits!

Het hoofdverhaal van Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl is hiermee ten einde gekomen. Maar je avontuur is nog niet voorbij: na de Pokémon League staan je allerlei nieuwe gebieden en uitdagingen te wachten.