Startpagina » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough » Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Relic Badge

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Walkthrough – Relic Badge

Met vier Gym Badges in je bezit is de volgende Gym Leader Fantina in Hearthome City. Maar als je naar Hearthome City gaat, zal blijken dat ze nog niet aanwezig is. Je zult namelijk eerst nog een klusje moeten opknappen in Pastoria City.

Pastoria City

Ga naar de ingang van de Great Marsh in het noorden van Pastoria City. Net rechts van de ingang zul je een Team Galactic Grunt zien staan. Wanneer je hem aanspreekt, rent hij snel weg in de richting van Lake Valor. Zet dus de achtervolging in en ga naar het oosten.

Bij het poortgebouw van Route 213 zul je de Grunt weer zien. Als je hem aanspreekt rent hij opnieuw weg. Dan komt je rivaal aanstormen, en hij daagt je uit voor een gevecht!

Na het gevecht zal je rivaal weer verder rennen. Tijd dus om weer achter de Team Galactic Grunt van eerder aan te gaan.

Ga Route 213 op en loop naar rechts, en vervolgens omlaag om het strand te bereiken. Op het strand zul je de Team Galactic Grunt weer aantreffen. Spreek hem aan en hij zal er weer vandoor rennen. Loop door naar het noordoosten en ga het resort in.

Valor Lakefront

Loop door het resort naar het noordoosten en je zult de Grunt weer zien. Wanneer je met hem praat rent hij weer verder. Volg hem naar het noorden, en hij zal eindelijk genoeg van je krijgen. Spreek hem weer aan om hem uit te dagen.

Nadat je gehakt van hem gemaakt hebt, zal de Grunt wegstrompelen. Loop een stukje omhoog en je zult een bekend gezicht zien: Cynthia. Praat met haar en ze zal je vertellen over de Legendarische Pokémon van het meer. Ze verandert van onderwerp en geeft je Secret Medicine, met als tip dat je het eens op de groep Psyduck op Route 210 moet uitproberen.

Helaas is de Team Galactic Grunt spoorloos verdwenen en zul je de achtervolging moeten staken. Je volgende doel is Route 210. Hier kun je snel komen door naar Solaceon Town te vliegen met Fly. Je hebt echter ook de mogelijkheid om de Route tussen Pastoria City en Hearthome City te verkennen. Indien je meteen door wilt met het avontuur, scroll dan door naar het kopje Route 210.

Route 212

Route 212 kun je op twee manieren verkennen; vanaf Hearthome City of vanaf Pastoria City. In deze walkthrough gaan we vanaf Pastoria City naar Hearthome City. Keer dus terug naar Pastoria City en verlaat de stad naar het zuidwesten.

Wanneer je Route 212 betreedt, zul je aan je bovenkant een grote modderpoel zien. Met de Dowsing Machine-app kun je in de hoek linksboven een verborgen Rare Candy vinden. Loop dan naar het zuiden en naar links om een paar Berry-boompjes te vinden: Pecha Berry en Pinap Berry.

Links zie je een smalle lat in de lucht hangen; loop eerst onder lat door naar het noorden om een Revive te vinden. Loop dan terug en ga naar links en beneden om TM06 Toxic te vinden in de hoek van de modderpoel. Ga dan een stukje terug en hak de Cut-boompjes onder je weg. Gebruik je fiets om over de smalle lat te rijden; je kunt nu tussen de bomen door naar links lopen om een X Sp. Atk en verderop Zinc te vinden.

Spring over het heuveltje naar beneden en je kunt het huisje in gaan. Binnen biedt een vrouw aan om je Shards te ruilen voor TMs. Deze Shards kun je onder andere vinden in de Grand Underground. Op het bordje achterin het huis kun je zien welke TMs je kunt krijgen: TM11 Sunny Day voor 10 Red Shards, TM18 Rain Dance voor 10 Blue Shards, TM37 Sandstorm voor 10 Yellow Shards en TM07 Hail voor 10 Green Shards.

Loop verder naar links over de bruggen heen. Bij de splising ga je verder door naar links. Klim dan de trappen op en fiets over de lat naar rechts om TM62 Bug Buzz te vinden. Blijf het pad naar links volgens tot je op een gegeven moment een Cut-boompje links van je ziet. Loop nog een stukje tussen de bomen door naar het zuidwesten, en buig dan af na het noorden. Na een poosje zal de regen stoppen en kom je bij een trap.

Check achter het Trainer Tips-bordje om een Elixir te vinden. Loop dan door het grasveld naar het noorden. Links boven het meertje zul je een Cut-boompje zien; hak deze weg en je vindt TM11 Sunny Day. Als je vervolgens naar rechts loopt, kom je bij de Pokémon Mansion.

Ga de Pokémon Mansion binnen en loop door de hal naar links. Bij de twee doorgang kun je binnen met een dienstmeisje praten om een Soothe Bell te ontvangen. Ga je bij de derde doorgang naar binnen, dan vind je een Great Ball. In de rechtervleugel van de villa vind je het kantoor van Mr. Backlot; binnen ligt TM87 Swagger voor het oprapen. Als je door de uitgang in het midden van de villa loopt, kom je in de Trophy Garden. Hier is op dit moment echter nog weinig te zien.

Verlaat de villa en loop om de muur van de villa naar het noordwesten. Hier vind je twee Berry-boompjes: Aspear Berry en Sitrus Berry. Loop je verder naar het noorden, langs de heggen, dan zul je al snel het einde van Route 212 bereiken. Aan het einde van de Route staat links nog een boom waar je Honey op kunt smeren.

Wanneer je het einde van Route 212 bereikt hebt, is je volgende doel Route 210. Reis of vlieg naar Solaceon Town en ga naar het noorden om de Route te bereiken.

Route 210

Ga naar het noorden van Route 210, waar je het café vindt. Links van het café staat een groep Psyduck: inspecteer ze en je krijgt de optie om het Secret Medicine te gebruiken, dat je van Cynthia gekregen hebt. De Psyduck zullen worden genezen en lopen weer weg. Dan komt Cynthia aanlopen, die je een Old Charm geeft en vraagt of je het bij haar grootmoeder in Celestic Town wil bezorgen.

Loop naar boven door het vrijgemaakte pad, en je komt bij een groot grasveld. Aan de linkerkant van het grasveld vind je een Super Repel en bovenin een Hyper Potion. Nadat je door het grote grasveld heen bent, loop je tussen twee kleinere grasvelden door; als je wilt, kun je rechts bovenin het rechtergrasveld een Ultra Ball oprapen.

Wanneer je verder naar het noorden loopt, zal het scherm opeens wit worden. Geen paniek: open je de Pokétch met de R-knop, schakel naar de Hidden Moves-app en gebruik Defog. De dichte mist zal meteen opklaren. Loop naar rechts en omhoog en je komt bij een Honey-boom. Ga dan door het grasveld naar links, of gebruik Cut om het gras te passeren.

Ietsje verder naar links klim je de trappen op en loop je verder over de brug naar links. Je zult bij een splitsing komen; fiets eerst over de smalle lat naar links en dan omlaag, en gebruik Rock Smash om TM30 Shadow Ball te vinden. Fiets dan terug en loop over de brug naar beneden. Ga de trappen af en loop naar rechts, onder de brug door, om een Smoke Ball te vinden.

Loop dan door naar links, over de lange houten brug. Ga vervolgens omhoog de trappen op om wat Berry-boompjes te vinden: Sitrus Berry, Chesto Berry, Wiki Berry en Aguav Berry. Loop dan een stukje terug en ga de trappen op naar links om Celestic Town te bereiken.

Celestic Town

In het Pokémon Center van Celestic Town kun je met een man bij de roltrap praten; als de eerste Pokémon in je team een sterke vriendschap met je heeft, zal hij je een Great Ball geven. Bezoek ook het huis in het zuidwesten van het dorp; binnen kun je met een man praten om de Analog Watch Pokétch-app te ontvangen.

In Celestic Town is geen Poké Mart, maar in het huisje in het noordwesten van het dorp kun je voorwerpen kopen. Praat ook met de man met de zonnebril binnen om een voorwerp te ontvangen, afhankelijk van hoe laat het is. In de vroege ochtend geeft hij je een Choice Specs, in de middag geeft hij je Black Glasses, en 's nachts geeft hij je Wise Glasses. (Je kunt op verschillende tijden terugkomen om alledrie de brillen te krijgen.)

Als je naar het zuiden van Celestic Town gaat, zal een oude vrouw je vertellen dat een vreemd figuur het dorp wil opblazen. Loop de trappen af en confronteer de figuur, die een Team Galactic Grunt blijkt te zijn. Spreek hem aan om hem uit te dagen voor een gevecht.

Na het gevecht zal de Grunt afdruipen. De oude vrouw van eerder komt aanlopen en bedankt je. Het blijkt de oma van Cynthia te zijn, dus je overhandigt haar de Old Charm. Ga vervolgens de grot in en inspecteer de muurschildering achterin. De vrouw komt weer aanlopen en geef je driemaal TM95 Surf. Ook wordt de Surf Hidden Move in je Pokétch geregistreerd. Voordat je de Surf Hidden Move kunt gebruiken, dien je echter eerst de Gym Badge van Hearthome City te bemachtigen.

Wanneer je de grot verlaat, kom je het mysterieuze personage uit Mount Coronet weer tegen. Hij stelt zich voor als Cyrus en vertelt over zijn doel: het creëeren van een nieuwe wereld. Na een kort gesprek vertrekt hij weer.

Je volgende doel is het verslaan van de Gym in Hearthome City. Gebruik dus de Fly Hidden Move om snel terug te keren naar Hearthome City en begeef je naar de Gym in het noordoosten van de stad.

Hearthome City Gym

In de Hearthome City Gym bereik je de Gym Leader door quizes juist te beantwoorden. Neem de eerste lift omhoog en je komt bij een bord met een vraag erop. Kies de deur die bij het juiste antwoord hoort om naar de volgende verdieping te gaan; kies je de verkeerde deur, dan zul je met een Trainer moeten vechten.

Hoewel je de Trainers in deze Gym allemaal kunt vermijden, is het geen slecht idee om er een paar uit te dagen. Sommige Trainers in de Gym gebruiken namelijk Drifloon – een Pokémon die normaal alleen op vrijdag verschijnt. Door nu tegen Drifloon te vechten registreer je hem in je Pokédex, iets wat na de Pokémon League van belang zal zijn.

De juiste antwoorden zijn:

  • What is 3 plus 5 plus 7? Antwoord: 15 (rechts)
  • What is 12 plus 28? Antwoord: 40 (midden)
  • What is 3 times 13? Antwoord: 39 (links)
  • What was the first room's answer? Antwoord: 15 (rechts)

Na de vierde quiz zul je de Gym Leader, Fantina, bereiken. Spreek haar aan om het gevecht te beginnen.

Voor je overwinning zal Fantina je de Relic Badge geven. Hiermee zul je de Surf Hidden Move kunnen gebruiken vanaf je Pokétch. Ook krijg je vijfmaal TM65 Shadow Claw en een set Stickers.

Wanneer je de Gym verlaat, zul je Cynthia weer tegen het lijf lopen, die je bedankt voor je hulp eerder. Voordat ze vertrekt geeft ze je nog een tip: om de bibliotheek in Canalave City te bezoeken.