Pokémon-RPG voor Nintendo Switch in ontwikkeling
13 juni 2017
Vijf nieuwe Mega Stones beschikbaar voor Sun & Moon
23 juni 2017

Niantic heeft vandaag details gepubliceerd over de volgende grote update van Pokémon GO, waarin het Gym-systeem flink op de schop genomen wordt. Hierbij worden ook een aantal nieuwe voorwerpen en features toegevoegd.

Met de komst van de nieuwe update zullen alle Gyms tevens als PokéStops dienst doen, en zul je er dus voorwerpen kunnen bemachtigen. Het Prestige-systeem wordt daarnaast vervangen door een nieuw systeem, gebaseerd op Motivation. Iedere Gym zal voortaan altijd zes Pokémon kunnen bevatten, die echter allemaal uniek moeten zijn. Een Pokémon die een Gym verdedigt, zal langzaam Motivation verliezen naarmate hij langer de Gym verdedigt, of verslagen wordt. Hierbij zal ook de CP van de Pokémon dalen. Om de Motivation en de CP van de Pokémon op peil te houden, kun je ze Berries geven. Zodra de Motivation van een Pokémon op is, zal hij terugkeren naar zijn Trainer wanneer hij verslagen wordt. Bij het uitdagen van een Gym, zul je met de zes Pokémon vechten in de volgorde dat ze toegevoegd werden.

Bovendien zul je voortaan Gym Badges kunnen winnen bij Gyms! Door in de Gym te vechten, de Pokémon in de Gym Berries te voeren, of voorwerpen op te halen, zal het niveau van je Gym Badge stijgen, en zul je bij de Gym bonusvoorwerpen kunnen krijgen.

Ten slotte krijgen Gyms een nieuwe feature genaamd Raid Battles. In een Raid Battle kun je samenwerken met 20 andere spelers om binnen vijf minuten een extra krachtige Pokémon, waaronder mogelijk ook legendarische Pokémon, te verslaan en te vangen. Om mee te doen met een Raid Battle, heb je een Raid Pass nodig — deze kun je dagelijks ontvangen bij een Gym, maar je kunt er slechts één tegelijk hebben. Ook zijn er Premium Raid Passes te koop in de in-game winkel. Zodra het ei, dat bij de Gym weergegeven wordt, uitkomt, wordt de de Raid Boss onthuld en kan het gevecht beginnen.

Voor het verslaan van een Raid Boss zul je beloond worden met enkele nieuwe items: Rare Candies, die als Candies voor iedere soort Pokémon gebruikt kunnen worden; Golden Razz Berries, die de Motivation van een Pokémon volledig herstellen of de kans op het vangen van een Pokémon enorm kunnen vergroten; en Fast/Charged Technical Machines, waarmee je een van de aanvallen van een Pokémon kunt wijzigen.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe update gelanceerd zal worden. Tot die tijd kunnen Pokémon Gyms even niet worden gebruikt. Ook zullen Raid Battles niet meteen na de update beschikbaar zijn; deze worden geleidelijk uitgerold over de hele wereld.

Bekijk de screenshots:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. PU-Bot
  waaronder mogelijk ook legendarische Pokémon, te verslaan en te vangen.

  Dit lijkt me wel een hele leuke manier om de legendaries te vangen! Alleen wel balen als je net je Raid Pass hebt uitgegeven...
  PU-Bot
  en Fast/Charged Technical Machines, waarmee je een van de aanvallen van een Pokémon kunt wijzigen.

  Dit is misschien nog wel het beste nieuws!
  Wordt het nog wel een beetje gespeeld eigenlijk? Zelf ben ik er wel al mee gestopt. Maar in mijn omgeving zie ik ze ook niet meer. Weet waar de gyms zijn en eerst was het daar altijd gekkenhuis hahaha. Volgens mij kan je nog steeds niet tegen elkaar vechten toch? De enige mogelijkheid zijn de gyms om te vechten?
  Een paar weken geleden ben ik ermee gestopt. Ik merkte dat ik vanaf die dagelijkse/wekelijkse bonus het elke dag speelde, maar het eigenlijk niet meer leuk vond en ik vond het zonde om een dag te skippen (omdat ik dan mijn streak verloor). Nu toch maar gestopt en ik mis niets.
  Waarschijnlijk dat ik de nieuwe Gyms even ga uitproberen, maar ik verwacht niet dat ik het weer dagelijks ga spelen.
  Als KPN mij zou steunen, dan zou ik het vaker spelen, maar probeer het zeker nog iedere week te spelen.