Startpagina » Pokémon Diamond & Pearl » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welkom bij de veelgestelde vragen over Pokémon Diamond & Pearl. Hier vind je veel vraag en antwoorden van dingen rondom de twee spellen. Als jouw vraag er niet bij staat, kun je altijd je vraag stellen op het Pokémon United Forum.


Hoe krijg ik de National Dex?

Wanneer je de Elite Four verslagen hebt, moet je eigenlijk alle Pokémon al gezien hebben, met uitzondering van Dialga in Pokémon Diamond of Palkia in Pokémon Pearl. Heb je dit nog niet, dan moet je de Trainers gaan uitdagen die je nog niet verslagen hebt. Als je naar Celestic Town gaat, moet je naar het grote huis in het noorden van het dorp gaan. Praat daar vervolgens met de oude vrouw en ze zal je een afbeelding van Dialga of Palkia laten zien. Nu heb je deze ook op je Pokédex en heb je alle Pokémon gezien. Mis je er nog een paar, ga dan naar Solaceon Town en vervolgens naar de Solaceon Ruins ten oosten van het dorp. Hier binnen vind je Unown. Wanneer je nu nog niet alle Pokémon gezien hebt, dan heb je niet alle Trainers in het spel verslagen.

Hoe vang ik Arceus, Darkrai en Shaymin?

Arceus, Darkrai en Shaymin zijn alleen te bemachtigen via een speciaal evenement van Nintendo. In de Japanse versie van Pokémon Diamond en Pearl zat wel een glitch, zodat je aan een van deze Pokémon kon komen, maar deze is inmiddels weggehaald.

Hoe zit het precies met de verschillende regio's en Pal Park?

Pal Park is niet regio-geblokkeerd, maar taal-geblokkeerd. Dit wil zeggen dat je alleen gebruik kunt maken van Pal Park, als de taal van Pokémon Ruby, Sapphire, Emerald, FireRed of LeafGreen hetzelfde is als Diamond en Pearl. Aangezien in Nederland de spellen in het Engels uitkomen, geeft dit geen problemen. Heb je echter bijvoorbeeld Pokémon Ruby in Spanje gekocht en Pokémon Diamond in Amerika, dan zal Pal Park niet werken, want in Spanje vertaalt men de spellen van Engels naar Spaans.

Waar is de Gym Leader van Hearthome City?

Voordat je Fantina, Gym Leader van Hearthome City, kan verslaan, moet je eerst naar Pastoria City. In dit stadje moet je de vierde Gym Leader, Crasher Wake, verslaan. Heb je dit gedaan, ga dan naar het oosten van Pastoria City en je zal een lid van Team Galactic tegenkomen. Praat met hem, en zet de achtervolging in. Als je het pad volgt, zul je hem weer tegenkomen. Nu moet je weer met hem praten, hem volgen, weer praten et cetera. Na een tijdje geeft hij het op.

Nu je dit gedaan hebt, moet je naar Celestic Town gaan. Eenmaal aangekomen praat je met een oude vrouw en ze zal je wat vertellen over Sinnoh. Nu dit eenmaal achter de rug is, kun je terug gaan naar Hearthome City en Fantina uitdagen.

Waar is de Day Care?

De Day Care vind je in Solaceon Town. Je kunt hier je Pokémon laten trainen of Pokémon fokken.

Waar is de Move Deleter?

De Move Deleter vind je in Canalave City. Bij de Move Deleter is het mogelijk om een geleerde HM te verleren.

Waar is de Name Rater?

De Name Rater vind je in Eterna City. Bij de Name Rater is het mogelijk om de naam van je Pokémon te veranderen. Let op: dit werkt alleen met je eigen Pokémon en dus niet met Pokémon die je geruild hebt.

Waar vind ik de Suite Key?

Hieronder een korte video waarin uitgelegd wordt waar je de Suite Key kunt vinden:

Waar vind ik Eevee?

Eevee kun je, nadat je de National Dex hebt bemachtigd, ophalen bij Bebe in Hearthome City.

Wat is Pokérus?

Pokéerus is een virus wat je Pokémon kan oplopen. Wees niet bang, want het is niet schadelijk voor je Pokémon en spel. Integendeel zelfs. Als je Pokémon Pokérus heeft opgelopen, zullen zijn EV's twee keer toenemen nadat hij een level hoger is in plaats van één keer. Dit is natuurlijk in jouw voordeel, want zo wordt je Pokémon sterker dan zijn soortgenoten (op het zelfde level, natuurlijk). De kans dat je Pokémon het virus oploopt is erg klein, maar als het gebeurt, is het verstandig die Pokémon in de Box te zetten. Op die manier besmet hij namelijk andere Pokémon en gaat het virus nooit over. Laat je je Pokémon in je party, dan zal het virus na een aantal dagen weg zijn.