Startpagina » Pokémon Diamond & Pearl » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Beacon Badge

Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Beacon Badge

Met de zevende Badge op zak is het tijd om naar Lake Acuity te gaan en een einde te maken aan Team Galactic!

Move Tester

Nu je de zevende Badge hebt, kun je naar de Pokétch Company in Jubilife City gaan om de Move Tester voor je Pokétch te halen. Dit kun je doen door met de directeur te praten.

Lake Acuity

Wanneer je bij het meer komt, zie je dat je rivaal en Commander Jupiter al aan het vechten zijn. Als ze klaar zijn, komt Commander Jupiter op je af en vertelt ze dat ze naar het Team Galactic Veilstone Building gaat omdat ze haar opdracht heeft uitgevoerd. Op naar Veilstone City dus!

Veilstone City

Wanneer je in Veilstone City bent, ga je naar het grote zwarte gebouw in het noordoosten van de stad. Je bent nu bij het Team Galactic Veilstone Building, maar als je naar binnen wilt gaan merk je dat de deur op slot zit. Er staat echter een Team Galactic lid die, als je met hem praat, een sleutel op de grond laat vallen. Pak deze op en ga naar het warenhuis van Team Galactic. Wanneer je daar binnen bent, ga je met de trap de kelder van het Team Galactic Veilstone Building in.

Team Galactic Veilstone Building

De noordelijke deur is gesloten, dus ga richting het oosten. Het is de bedoeling dat je naar boven gaat om daar een trainer te verslaan die een sleutel heeft. Hiervoor zul je eerst wat andere Trainers verslaan en gebruik maken van de Warp Pads op de vloer. Wanneer je de sleutel hebt, kun je de deur openen die voorheen op slot was.

Ga nu het warenhuis uit en ga terug naar de hoofdingang van het Team Galactic Veilstone Building. Je kunt nu naar binnen om je zo een weg te banen naar Team Galactic Boss Cyrus, die je uitdaagt voor een gevecht!

+
Boss Cyrus
Boss Cyrus
MurkrowLv. 40
GolbatLv. 40
SneaselLv. 43

Wanneer je hem verslagen hebt, geeft hij je de Master Ball en vertelt hij dat hij op weg is naar Mt. Coronet om nog iets te regelen. Ga nu verder via een Warp Pad en je zult in een ruimte uitkomen waar je de Drie Elfjes en Team Galactic Commander Saturn vindt. Hij wil een herkansing voor het gevecht dat hij de vorige keer verloor.

+
Commander Saturn
Commander Saturn
KadabraLv. 38
ToxicroakLv. 40
BronzorLv. 38

Wanneer je hem verslagen hebt, zal hij aan de kant gaan zodat je op de knop kunt drukken om de Drie Elfjes vrij te laten. Ga nu terug naar de plek waar je met Boss Cyrus hebt gevochten en loop daar richting het zuiden zodat je de speciale Warp Pad kunt gebruiken om uit het gebouw te komen.

Wanneer je buiten bent, ga je naar Hearthome City om daar Mt. Coronet te betreden.

Mt. Coronet

Wanneer je binnen bent, is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk naar boven gaat. Je zult Surf en Rock Climb nodig hebben, dus als je die nog niet hebt moet je ze even gaan halen. Deze weg is nog wel te vinden en als je eenmaal buiten bent, ben je op de top van Mt. Coronet.

Deze weg is voor vele het lastigst in heel het spel. Wanneer je door de grot bent buitengekomen ga je naar het oosten, vervolgens naar het noorden waar je Rock Climb moet gebruiken. Ga nu naar het westen, dan naar het zuiden, vervolgens nog een klein beetje naar het westen en ga dan richting het noorden een grot in. Gebruik hier Rock Climb en volg het pad richting het oosten om zo bij de uitgang te komen. Ga nu met de trap naar beneden en gebruik Rock Climb richting het westen. Blijf nu richting het westen gaan, totdat je weer in een grot komt. Vanaf nu is alles wel duidelijk, dus ben je snel bij het einde.

Een filmpje van het begin tot eind om alles een beetje duidelijker te maken:

Wanneer je eindelijk bij het einde bent, zie je Commander Mars, Commander Jupiter en Boss Cyrus van Team Galactic staan. Wanneer je op Commander Mars en Commander Jupiter afloopt, komt je rivaal op je af. Hij zal je helpen om die twee te verslaan.

+
Commander Mars
Commander Mars
BronzorLv. 41
PuruglyLv. 42
GolbatLv. 42
+
Commander Jupiter
Commander Jupiter
BronzorLv. 41
SkuntankLv. 46
GolbatLv. 41

Wanneer je ze verslagen hebt, zal je rivaal je Pokémon genezen en je zeggen dat jij de rest moet doen. Boss Cyrus geeft orders aan Dialga/Palkia om met zijn krachten de wereld te vernietigen. Op dat moment verschijnen de Drie Elfjes en houden hem tegen. Nu moet je voor de laatste keer Boss Cyrus verslaan!

+
Boss Cyrus
Boss Cyrus
HonchkrowLv. 45
GyaradosLv. 45
WeavileLv. 48
CrobatLv. 46

Wanneer je hem verslagen hebt, zullen de drie vertrekken en komen Professor Rowan en Dawn/Lucas op je af. Ze vertellen je dat je Dialga/Palkia moet vangen (of verslaan) om de wereld te redden. Er is nu geen weg meer terug, dus sla je spel op ga ervoor! Gebruik geen Master Ball, maar Ultra Balls en Timer Balls, want Dialga/Palkia is héél makkelijk te vangen.

+
Dialga Lv. 47
(Als je Diamond speelt)
Type:
Ability:
Pressure
Dialga Lv. 47
(Als je Diamond speelt)
Aura Sphere
Iron Tail
Roar of Time
Flash Cannon
+
Palkia Lv. 47
(Als je Pearl speelt)
Type:
Ability:
Pressure
Palkia Lv. 47
(Als je Pearl speelt)
Earth Power
Aura Sphere
Spacial Rend
Hydro Pump

Wanneer je hem gevangen (of verslagen) hebt, komen Professor Rowan en Dawn/Lucas op je af om je te bedanken. Ze zeggen nog wat en vervolgens vertrekken ze. Ga nu terug naar waar Dialga/Palkia was om de Adamant Orb/Lustrous Orb te pakken. Dit voorwerp geeft wat extra kracht aan Dialga/Palkia.

Nu je dit gedaan hebt, kun je twee dingen doen: je kunt naar Sunyshore City gaan om je laatste Badge te winnen, maar je kunt ook eerst de Drie Elfjes vangen.

Route 222

Route 222 ligt ten oosten van het Valor Lakefront, op de plek waar je voorheen niet heen kon.

Je kunt hier twee wegen nemen: via het noorden over het gras of via het zuiden over het strand. Op het strand vind je de meeste Trainers, maar ze zullen alleen met je vechten als je met ze praat. Als je gewoon richting het oosten loopt, ben je al snel genoeg in Sunyshore City.

Sunyshore City

Wanneer je de stad binnenkomt, komt er een man met rood haar op je af en stelt zich voor als Flint. Hij vertelt wat over de Pokémon League en de Gym Leader in Sunyshore City. Vervolgens loopt hij naar de Gym en blokkeert de ingang.

Nu is het tijd om naar de vuurtoren te gaan. Hierbinnen vind je de Gym Leader van de Sunyshore Gym: Volkner. Praat met hem en hij zegt dat hij wel met je wilt vechten. Vervolgens gaat hij naar de Gym en jij kunt hetzelfde doen!

Ergens in een huis zal een persoon zitten die drie upgrades voor je Pokétch heeft. Je moet alleen een Pokémon met een Serious Nature, Naive Nature en Quirky Nature laten zien. Hierna ontvang je de Calendar, het Drawing Board en het Roulette voor je Pokétch.

Sunyshore City Gym

In deze Gym staan de Electric-type Pokémon centraal, dus zet vooral geen Water-type Pokémon in! Wil je in het voordeel zijn, dan kun je het beste een Ground-type Pokémon gebruiken. Ook hier moet je weer een puzzel oplossen voordat je de Gym Leader kunt uitdagen. Deze puzzel is niet al te moeilijk, dus zul je snel bij het einde zijn en kun je je laatste Badge gaan verdienen!

+
Leader Volkner
Leader Volkner
RaichuLv. 46
LuxrayLv. 49
AmbipomLv. 47
OctilleryLv. 47

Wanneer je hem verslagen hebt, zal hij je de Beacon Badge en TM57 Charge Beam geven. Met de Beacon Badge kun je HM07 Waterfall buiten een gevecht gebruiken en zal iedere Pokémon je gehoorzamen!

Nu je alle Badges in bezit hebt, is het tijd om naar de Pokémon League te gaan!