Startpagina » Pokémon Diamond & Pearl » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Coal Badge

Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Coal Badge

Wanneer het spel is gestart, zul je een nieuwsbericht op de televisie zien over een rode Gyarados in een of ander gebied. Wanneer dit nieuwsbericht is afgelopen, kun je je personage besturen. Ga naar beneden en je moeder vertelt dat je op bezoek moet gaan bij je rivaal, die toevallig naast je woont.

Twinleaf Town

Net op het moment dat je bij je rivaal naar binnen wil, komt hij naar buiten gestormd en vraagt je of je ook het nieuwsbericht over de rode Gyarados hebt gezien. Hij denkt dat er ook een raar monster in het meer van Twinleaf Town – het Verity Lakefront – zit. Hij vraagt je of je met hem mee gaat, dus loop nu naar het Verity Lakefront.

Wanneer jullie aankomen, zien jullie twee mensen weggaan. Wat ze niet in de gaten hadden, was dat ze hun koffer vergeten waren en jullie besluiten dus om de koffer terug te brengen. Net wanneer jullie de koffer willen pakken, worden jullie aangevallen door een wilde Pokémon. Jullie merken dat er in de koffer drie Poké Balls zitten, dus jullie besluiten er een te gebruiken. Dit is het moment waarop je je eerste Pokémon kiest!

Welke starter moet ik kiezen?

Turtwig is een Grass-type Pokémon. Hij heeft een goede Defense en Attack en is een prima keuze ondanks zijn lage Speed. Hij leert gelukkig Razor Leaf op een laag level en helemaal geëvolueerd leert hij zelfs Earthquake wat hem een sterke Pokémon maakt.

Chimchar is een Fire-type Pokémon. Zijn pluspunten zijn voornamelijk zijn hoge Attack, Sp. Atk, en Speed. Helaas zijn zijn HP, Defense en Sp. Def hierdoor wat minder. Met veel verschillende aanvallen is hij een sterke Pokémon waarmee je goed het spel kunt doorkomen.

Piplup is een Water-type Pokémon. Qua stats is hij gemiddeld. Van de drie starters heeft hij de minste zwakheden; alleen Electric en Grass-aanvallen kunnen hem deren. In het begin is hij nog niet sterk, maar wacht maar tot later in het spel!

Nu je een Pokémon hebt, moet je de wilde Pokémon zien te verslaan. Wanneer je dit gedaan hebt, komt er iemand die er net ook was om de koffer op te halen. Jullie besluiten om weer terug naar huis te gaan, maar onderweg zul je de twee tegenkomen. Dit blijken Professor Rowan en zijn assistent(e) Dawn/Lucas te zijn. Ze hebben gemerkt dat je de Pokémon uit de koffer gebruikt hebt en ze nodigen je uit in hun laboratorium in Sandgem Town.

Na deze uitnodiging ga je naar je huis, waar je moeder je de Running Shoes geeft. Hiermee kun je, door op de B knop van je Nintendo DS te drukken, sneller lopen.

Als je Pokémon gewond raakt door het vechten met wilde Pokémon, keer dan terug naar je huis. Als je hier met je moeder praat, zal ze je Pokémon genezen.

Route 201

Route 201 ligt ten oosten van Twinleaf Town en verbindt Twinleaf Town met Sandgem Town. Op Route 201 is, naast het vechten met een aantal wilde Pokémon niets te doen, dus veel problemen zul je niet krijgen. Wanneer je een stuk richting het oosten bent gelopen, kom je aan in Sandgem Town.

Sandgem Town

Wanneer je aankomt in Sandgem Town, word je opgewacht door Dawn/Lucas. Hij/zij zal je begroeten en neemt je mee naar het laboratorium. Na wat gepraat met de Professor zal hij je de Pokédex geven, en kan je avontuur gaan beginnen!

Ga nu naar buiten en Dawn/Lucas zal je wat uitleg geven over de gebouwen die je in steden vindt. Hierbij moet je denken aan Pokémon Center en Pokémon Mart. Vervolgens zal ze/hij naar Route 202 gaan ten noorden van Sandgem Town. Hier hoef je nu niet naar toe.

Ga nu naar huis en praat met je moeder. Ze zal je iets geven, en hierna komt de moeder van je rivaal binnen. Ze vraagt je of je een pakketje aan haar zoon wil geven. Hij is op weg naar Jubilife City. Ga nu weer terug naar Sandgem Town om vervolgens naar Route 202 te gaan.

Route 202

Wanneer je op Route 202 komt, zul je Dawn/Lucas weer tegenkomen. Ze/hij laat je zien hoe je een wilde Pokémon moet vangen, en geeft je daarna vijf Poké Balls. Nu is het mogelijk om zelf Pokémon te vangen! Wanneer je verder loopt, zul je, na wat Trainers verslagen te hebben, uitkomen in Jubilife City.

Jubilife City

Nu je bent aangekomen in Jubilife City kom je nogmaals Dawn/Lucas tegen. Ze/hij vertelt je hoeveel Pokémon je hebt, en dat je een bezoek moet brengen aan de Trainer School. Deze bevindt zich aan de linkerkant van het Pokémon Center. Hier vind je ook je rivaal die je nog een pakketje moest geven.

Wanneer je de Trainer School binnenkomt, zie je je rivaal bij het bord staan. Geef hem het pakketje en hij geeft je een Town Map. Hij zegt dat hij naar Oreburgh City gaat, om daar zijn eerste Badge te bemachtigen. Je kunt nu de Trainer School weer verlaten, maar het is ook mogelijk om hier je Pokémon te trainen én een TM te verdienen. Op het blauwe tapijt staan twee Trainers (een jongen en een meisje) die beide een Lv. 6 Abra hebben. Wanneer je ze verslagen hebt, kan je met de jongen praten om TM10 Hidden Power te ontvangen.

Als je nu de school verlaat en naar boven loopt, zal een man je tegenhouden. Hij wil je een Pokétch geven, maar daarvoor zul je eerst drie clowns moeten vinden. Ze geven je alle drie een bon, en als je drie bonnen hebt, kun je bij diezelfde man je Pokétch ophalen. De clowns vind je achter het Pokémon Center, buiten de Pokétch Company (ten westen van Jubilife City) en voor het TV Station (ten noorden van Jubilife City).

Nu je de Pokétch hebt, kun je richting Oreburgh City gaan. Voordat je dit doet, is het misschien handig om de Old Rod te halen. De visser die je deze vishengel geeft, vind je ten westen van de Pokétch Company en zit in een klein gebouw. Nu je de Old Rod hebt, is het mogelijk om te vissen en zo weer nieuwe Pokémon tegen te komen! Wanneer je er helemaal klaar voor bent, ga je naar het oosten van Jubilife City om zo op Route 203 te komen.

Route 203

Op Route 203 aangekomen, zul je je rivaal tegenkomen die je direct uitdaagt voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
StarlyLv. 7
ChimcharLv. 9

+
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
StarlyLv. 7
PiplupLv. 9

+
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
StarlyLv. 7
TurtwigLv. 9

Wanneer je hem verslagen hebt, rent hij weg naar Oreburgh City om daar de Gym Leader te verslaan.

Als je verder loopt op Route 203 kom je nog wat Trainers tegen, dus ga af en toe naar het Poké Center in Jubilife City om je Pokémon te healen. Wanneer je helemaal aan het einde van Route 203 bent, zul je door de Oreburgh Gate moeten om in Oreburgh City te komen.

Oreburgh Gate

Als je de tunnel binnenkomt, zal een Hiker je HM06 Rock Smash geven. Hij vertelt je dat je Rock Smash echter nog niet buiten een gevecht kunt gebruiken, omdat je de Coal Badge nog niet in bezit hebt.

Loop vervolgens verder door de tunnel en na wat Trainers te hebben verslagen, ben je alweer bij het einde.

Oreburgh City

Wanneer je de stad binnenkomt, neemt iemand je mee naar de Oreburgh City Gym. Op dat moment komt je rivaal naar buiten en vertelt dat je te laat bent gearriveerd, omdat de Gym Leader naar de mijn is gegaan.

Het is verstandig om even wat Poké Balls te halen en je Pokémon te healen, want in de mijn kom je wilde Pokémon en een aantal Trainers tegen. Zodra je dit hebt gedaan, loop dan naar het zuiden van de stad en ga de mijn binnen. Als je hier met de man met de Machop praat, zal hij je een Super Potion geven.

Oreburgh Mine

In de mijn moet je op zoek gaan naar een persoon die bij een paar kleine rotsen staat. Wanneer je met hem praat, zal hij Rock Smash gebruiken om een rots te breken. Vervolgens nodigt hij je uit om naar zijn Gym te gaan en met hem te vechten.

Voordat je weggaat, kun je je Pokémon nog wat trainen, wat wilde Pokémon vangen en wat voorwerpen oppakken. Wanneer je klaar bent, kun je de mijn weer verlaten om naar de Gym van Oreburgh City te gaan en je eerste Badge te gaan bemachtigen!

Oreburgh City Gym

In deze Gym staat het Rock-type centraal, dus ben je in het voordeel met een Pokémon van het Water- of Grass-type.

Als je het Chimchar hebt gekozen, dan is het verstandig om hem naar Lv. 14 te trainen, want dan zij hij evolueren in Monferno en de aanval Mach Punch leren. Met deze aanval wordt het een stuk makkelijk voor je om de Gym Leader te verslaan.

Versla de twee Trainers en de Gym en dan is het tijd om Roark uit te dagen!

+
Leader Roark
Leader Roark
GeodudeLv. 12
OnixLv. 12
CranidosLv. 14

Wanneer je Roark verslagen hebt, overhandigt hij je de Coal Badge en TM76 Stealth Rock. Met de Coal Badge is het mogelijk om Rock Smash buiten een gevecht te gebruiken.

Met je eerste Badge en nieuwe HM op zak is het tijd om je avontuur voort te zetten en richting Eterna City te gaan!