Startpagina » Pokémon Diamond & Pearl » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Cobble Badge

Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Cobble Badge

Nu je eindelijk HM01 Cut buiten een gevecht kunt gebruiken, heb je toegang tot het Team Galactic Eterna Building, ten noorden van Eterna City. Voordat je naar binnen gaat, is het verstandig om rechts bovenin nog een bosje te kappen om zo TM46 Thief te pakken.

Team Galactic Eterna Building

Als je het gebouw binnenkomt, zul je je een weg naar boven moeten banen. Ga links de trap op, daarna rechts de trap op, dan weer links de trap op, en dan nog een keer rechts de trap op. Als je eenmaal boven bent, zul je Team Galactic Commander Jupiter zien staan. Ze daagt je uit voor een gevecht!

+
Commander Jupiter
Commander Jupiter
Zubat Lv. 18
Skuntank Lv. 20

Wanneer je haar verslagen hebt, zal ze wegrennen en zal de man die bij haar was je bedanken. Vervolgens nodigt hij je uit om bij zijn fietsenwinkel langs te komen. Verlaat nu dus het gebouw en ga naar de fietsenwinkel. Praat met de man, en hij geeft je een Bicycle! Nu je de fiets hebt, kun je naar de Cycling Road ten zuiden van Eterna City gaan.

Wanneer je haar verslagen hebt, zal ze wegrennen en zal de man die bij haar was je bedanken en nodigt je uit om bij zijn fietsenwinkel langs te komen. Verlaat nu dus het gebouw en ga naar de fietsenwinkel. Praat met de man om een gratis Bicycle te krijgen! Nu je de fiets hebt, kun je naar de Cycling Road ten zuiden van Eterna City gaan.

Cycling Road

Wanneer je het huisje voor de Cycling Road binnenkomt, zie je een assistent van Professor Rowan staan. Als je meer dan 35 Pokémon hebt gezien, zal hij je de Exp. Share geven. Dit handige apparaatje kun je aan een van je Pokémon geven, zodat hij in een gevecht wat EXP krijgt zonder dat je met hem gevochten hebt.

Ga nu de Cycling Road op en volg de weg. Onderweg zul je veel Trainers tegenkomen, dus dit is een mooi moment om je Pokémon te trainen met behulp van de Exp. Share. Wanneer je helemaal aan het einde bent, kun je nog met een meisje praten om een accessoire voor je Pokémon te ontvangen.

Ga nu naar buiten en sla rechtsaf naar Route 206.

Route 206

Je hoeft niet per se op Route 206 te komen, maar als je wat nieuwe Pokémon wil vangen of wat voorwerpen wil vinden, kun je hier naar toe. Je vindt er ook wat Trainers, zodat je je Pokémon nog wat kunt trainen. Wanneer je klaar bent, kun je doorgaan naar Route 207.

Route 207

Wanneer je op Route 207 komt, zul je Dawn/Lucas tegenkomen. Ze/hij vraagt je een hand te kiezen en vervolgens geeft ze/hij je de Vs. Seeker. Hiermee is het mogelijk om trainers te vinden die nog eens met je willen vechten. Een goede manier om je Pokémon wat te trainen. Ook zal ze/hij je de Itemfinder geven die je kan installeren op je Pokétch. Nu is het mogelijk om verborgen items te vinden.

Ga nu verder richting het oosten, en na wat Trainers te hebben verslagen kom je al bij de ingang van Mt. Coronet.

Mt. Coronet

In Mt. Coronet kun je wat nieuwe Pokémon vangen, maar verder is er nog niet veel te doen. Ga richting het oosten en je zult bij een trap uitkomen. Dan komt er een man aan die wat vertelt over Sinnoh en vertrekt vervolgens. Loop door naar het oosten en de uitgang is al in zicht.

Route 208

Op Route 208 vind je nieuwe Trainers met Pokémon die je nog niet op je Pokédex hebt staan. Het is dus verstandig om deze uit te dagen, want op het einde zul je alle Pokémon gezien moeten hebben om de National Dex te bemachtigen.

Iets verder op zul je een huis zien staan. Dit is het huis van de Berry Master. Als je met hem praat, geeft hij je een Berry. Praat je met het meisje, dan geeft ze je de Berry Checker voor je Pokétch. Hiermee kun je zien waar je Berries kunt plukken.

Loop nu door en je komt in Hearthome City.

Hearthome City

Wanneer je Hearthome City binnenkomt, loop je tegen een ontsnapte Buneary aan. Haar trainer komt op je aflopen en stelt zich voor als Keira. Zij is een van de Contest Judges en ze nodigt je uit om langs te komen in de Contest Hall.

Ga naar het huis naast het Pokémon Center en je ontmoet daar Bebe. Zij houdt het Box-systeem bij op de PC. Ga nu naar het gebouw direct naast de Poké Mart. Dit is de Pokémon Fan Club. Als je met de directeur praat, geeft hij je de Poffin Case. Hiermee kun je in het Poffin House, door gebruik te maken van Berries, broodjes voor je Pokémon maken. Hierdoor zullen de vaardigheden stijgen, zodat ze het beter doen in Pokémon Contests. Als je nu naar het huis naast de Fan Club gaat, zal het meisje je de Shell Bell geven. Als je dit item aan je Pokémon geeft, wordt zijn HP in een gevecht weer een beetje bijgevuld.

Loop nu richting de Contest Hall en je zult een vrouw met paars haar zien staan. Als je met haar praat, blijkt het de Gym Leader van de Hearthome City Gym te zijn. Ze zal nu vertrekken en als je nu naar de Gym gaat, merk je dat ze hier niet is. Voorlopig hoef je haar nog niet uit te dagen, dus ga nu terug naar de Contest Hall. Als je binnenkomt zie je je moeder en Keira staan. Je krijgt een accessoire van hun, en vervolgens vertrekken ze.

Nu ben je vrij om te doen wat je wil; je kunt Poffins maken, meedoen aan een Pokémon Contest, maar je kunt ook verder gaan met het verhaal.

Als je Hearthome City probeert te verlaten, zul je je rivaal tegenkomen en daagt je uit voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Starly Lv. 19
Buizel Lv. 20
Roselia Lv. 20
Monferno Lv. 21

+
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Starly Lv. 19
Roselia Lv. 20
Ponyta Lv. 20
Prinplup Lv. 21

+
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Starly Lv. 19
Buizel Lv. 20
Ponyta Lv. 20
Grotle Lv. 21

Wanneer je hem verslagen hebt, vertelt hij je dat hij naar Veilstone City gaat om een nieuwe Badge te halen en vertrekt vervolgens.

Ga nu naar het oosten om de stad te verlaten, en praat met de wat dikkere man. Hij geeft je een ei waar later een Happiny uitkomt. Loop nu verder richting Route 209.

Route 209

Praat bij het verlaten van de poort van Hearthome City met de visser en hij geeft je een Good Rod; nu heb je de mogelijkheid wat nieuwe Pokémon te vangen!

Wanneer je de Trainers op Route 209 hebt verslagen, zul je een toren zien: de Lost Tower. Genees voor de zekerheid je Pokémon, want binnen vind je veel Trainers en wilde Pokémon.

Lost Tower

Alles in de Lost Tower spreekt voor zich. De bedoeling is om helemaal boven te komen, maar hoewel de weg simpel is, zijn er wel een aantal Trainers en veel wilde Pokémon. Wanneer je boven bent, zie je twee oude vrouwen staan. Praat je met de linker, dan krijg je een Cleanse Tag en praat je met de rechter, dan krijg je een HM04 Strength.

Ga weer naar beneden en loop de toren uit om op weg te gaan naar Solaceon Town!

Solaceon Town

In Solaceon Town bevindt zich de Day Care. Hier kun je je Pokémon brengen, zodat deze automatisch getraind worden. Ook kun je twee van dezelfde Pokémon van het andere geslacht brengen zodat je een Eeg krijgt. Stop één Pokémon in de Day Care, loop naar buiten en loop weer naar binnen. Nu ontvang je een nieuwe functie voor je Pokétch.

Als je met een man in het midden van Solaceon Town praat, geeft hij je de Pokémon History upgrade voor je Pokétch. Hiermee kun je zien welke zestien Pokémon je het laatst hebt gevangen of laten evolueren.

Wanneer je helemaal ten oosten van Solaceon Town bent, zul je bij de Solaceon Ruins komen. Hier kun je, naast het vinden van een paar voorwerpen, Unown vangen. Buiten de Solaceon Ruins, vind je nog een huis waar je de Sticker Case kan halen. Hiermee kun je eigen Poké Balls ontwerpen.

Wanneer je klaar bent, kun je verder gaan naar Route 210.

Route 210

Ga verder naar het noorden en gebruik je fiets om over de modder heen te komen. Ga rechtsaf als je door het hoge gras heen bent. De weg naar het noorden wordt hier geblokkeerd door een aantal Psyduck, dus je zult rechts naar Route 215 moeten gaan.

Route 215

De Trainers op Route 215 gebruiken voornamelijk Fighting-type Pokémon, dus als je verstandig bent neem je Psychic-type Pokémon of Flying-type Pokémon mee. Voor de rest vind je op Route 215 wat wilde Pokémon en wat voorwerpen, maar verder valt er niets te beleven. Gelukkig is Veilstone City al in zicht.

Veilstone City

In Veilstone City kun je games spelen in de Game Corner en shoppen in de grote Poké Mart. Praat je daar met het onderste meisje op de tweede verdieping geeft ze je een upgrade voor je Pokétch!

Als je naar de Game Corner gaat, zul je merken dat je nog niet kunt gokken. Hiervoor heb je eerst een Coin Case nodig, welke je kunt vinden in het tweede huis naast de Veilstone City Gym. In het huis daarnaast kun je met de vrouw praten om je Pokémon een massage te geven, waardoor ze meer van je gaan houden. Praat je met de man voor het huis, dan geeft hij je een TM63 Embargo.

Wanneer je alles bekeken hebt, is het tijd om naar de Veilstone City Gym te gaan om je vierde Badge te winnen! Als je eenmaal naar de Gym gaat, zul je Dawn/Lucas tegen komen en zal ze/hij met je praten. Hierna is het tijd om de Gym te betreden!

Veilstone City Gym

In de Veilstone City Gym staat het Fighting-type centraal, dus ben je in het voordeel met een Pokémon van het Psychic- of Flying-type. Je zult eerst een puzzel moeten oplossen voordat je Maylene kunt uitdagen. Let op: als je de Gym verlaat moet je de hele puzzel weer opnieuw oplossen!

+
Leader Maylene
Leader Maylene
Meditite Lv. 27
Machoke Lv. 27
Lucario Lv. 30

Als je Maylene verslagen hebt, geeft ze je de Cobble Badge en TM60 Drain Punch. Nu je de Cobble Badge in bezit hebt, kun je Fly buiten een gevecht gebruiken.