Startpagina » Pokémon Diamond & Pearl » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Fen Badge

Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Fen Badge

Net op het moment dat je uit de Gym komt, zal Dawn/Lucas je vertellen haar/zijn Pokédex gestolen is door Team Galactic. Ga nu naar het warenhuis van Team Galactic (achter de Department Store) en help haar/hem op de Pokédex terug te krijgen. Wanneer je de Team Galactic leden verslagen hebt, rennen ze het warenhuis binnen.

Dawn/Lucas bedankt je en vertelt dat je naar Pastoria City moet gaan. Ga eerst het warenhuis binnen, want je kunt hier HM02 Fly halen.

Marking Map

Nu je de derde Badge hebt, kun je naar de Pokétch Company in Jubilife City gaan om de Marking Map voor je Pokétch te halen. Dit kun je doen door met de directeur te praten.

Vertrek nu naar Hearthome City en loop vervolgens naar het zuiden richting Route 212.

Route 212

Ga richting het zuiden en versla de trainers die je onderweg tegenkomt. Wanneer je een stukje verder bent, zul je een groot huis zien. Dit is het Pokémon Mansion. Als je weer verder gaat, kun je  een Elixir en TM11 Sunny Day vinden.

Wanneer je op het zuidelijke gedeelte van Route 212 komt, zul je merken dat het er continu regent. Buiten een gevecht zul je er niets van merken, maar als je in een gevecht zit misschien wel. Water-type aanvallen zijn nu namelijk sterken, terwijl Fire-type aanvallen zwakker zijn.

Onderweg richting Pastoria City zul je een huisje tegenkomen. In dit huisje is het mogelijk om je Shards (die je in The Underground vindt) in te leveren om er zo TMs voor terug te krijgen. Ga nu verder en je zult in Pastoria City uitkomen.

Pastoria City

Wanneer je in Pastoria City bent, kun je het beste direct naar de Great Marsh gaan. Hier kun je met de eerste man praten om zo HM05 Defog te krijgen. Je kunt nu weer naar buiten gaan, maar je kunt ook nog even blijven om wat Pokémon te vangen.

Wanneer je weer buiten bent, kun je het stadje gaan onderzoeken. In een van de huisjes kun je elke dag met een vrouwtje praten om een zeldzame Berry te krijgen. Ook is er een huis waar je je Pokémon een aanval opnieuw kunt leren. Hiervoor heb je echter een Heart Scale nodig, welke je kunt vinden in The Underground.

Als je alles gedaan hebt, kun je naar de Pastoria Gym gaan om je vierde Badge te gaan verdienen.

Pastoria City Gym

In deze Gym staat het Water-type centraal en ook hier moet je eerst een puzzel oplossen voordat je Crasher Wake kunt uitdagen. Let op: als je de Gym verlaat moet je de hele puzzel weer opnieuw oplossen!

+
Leader Crasher Wake
Leader Crasher Wake
GyaradosLv. 27
QuagsireLv. 27
FloatzelLv. 30

Wanneer je Crasher Wake verslagen hebt, geeft hij je de Fen Badge en TM55 Brine. Met de Fen Badge zullen Pokémon tot Lv. 50 je gehoorzamen.