Startpagina » Pokémon Diamond & Pearl » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Forest Badge

Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Forest Badge

Verlaat Oreburgh City en loop naar de Oreburgh Gate waar je je rivaal zult tegenkomen. Hij zegt dat hij op weg is naar Eterna City en vraagt je om dit ook te doen. Om hier te komen, moet je eerst terug naar Jubilife City!

Jubilife City

Als je in Jubilife City arriveert, loop je richting het noorden. Hier ontmoet je Professor Rowan en Dawn/Lucas die tegen worden gehouden door enkele leden van Team Galactic.

Nu zal je, samen met Dawn/Lucas, moeten vechten tegen de Galactic Grunts. Dit is een dubbel gevecht: jij kan één Pokémon kiezen en Dawn/Lucas ook. Als je het gevecht wint, verdwijnen de Galactic Grunts en zal je door een voorbijganger de Fashion Case ontvangen. Ook vertelt hij je dat het TV Station nu open is; hier kun je accessoires kopen voor je Pokémon.

Je kunt nu ook naar de Pokétch Company gaan om je Pokétch met een Memo Pad te laten upgraden door met de directeur te praten!

Route 204

Wanneer je op Route 204 komt, volg je gewoon het pad en kom je, na een paar Trainers verslagen te hebben, aan bij een tunnel. Voordat je naar binnen gaat, is het misschien handig om TM39 Rock Tomb die er ligt, te pakken.

Ravaged Path

De tunnel spreekt voor zich: ga het trapje op, ga naar rechts, breek de rotsen, en ga de tunnel weer uit. Je komt nu op het tweede deel van Route 204.

Route 204

Wanneer je uit de tunnel bent, moet je nog een paar Trainers verslaan en kun je een Awakening en TM09 Bullet Seed vinden. Na een tijdje gelopen te hebben, kom je aan in Floaroma Town.

Floaroma Town

In Floaroma Town is er niet veel te doen. Ergens in een huisje kun je TM88 Pluck ontvangen en in de bloemenwinkel kun je elke dag een Berry krijgen. Ook kun je er accessoires voor je Pokémon kopen en een Sprayduck ontvangen. Met de Sprayduck kun je pas geplante Berries water geven, zodat er meer Berries gaan groeien.

Schenk geen aandacht aan de twee mannen van Team Galactic die helemaal linksboven staan, want ze laten je er nu nog niet langs. Ga dus snel richting het oosten naar Route 205!

Route 205

Op Route 205 zul je een huilend meisje tegenkomen welke vertelt dat haar vader wordt vastgehouden in de Valley Windworks. Het enige probleem is dat ze niet naar binnen mag en ze vraagt of jij haar kunt helpen.

Valley Windworks

Wanneer je met de man voor de deur praat, daagt hij je uit voor een gevecht. Na het gevecht lacht hij je uit, omdat je geen sleutel hebt en dus ook niet naar binnen kan gaan. Hierna gaat hij zelf naar binnen en draait hij de deur op slot. Gelukkig zijn de twee mannen van Team Galactic, die helemaal linksboven in Floaroma Town staan weg en kun je nu die kant op.

Floaroma Meadow

Wanneer je binnenkomt, zie je twee mannen een oude man bedreigen. Ga naar ze toe en ze dagen je uit voor een gevecht! Als je ze verslagen hebt, rennen ze weg en geeft de oude man je de Works Key.

Met deze sleutel kun je de deur openen in de Valley Windworks, dus ga daar nu naar toe!

Valley Windworks

Nu je binnen bent, volg je simpelweg het pad. Na een tijdje kom je een persoon met rood haar tegen: Team Galactic Commander Mars. Zij daagt je uit voor een gevecht!

+
Commander Mars
Commander Mars
Zubat Lv. 14
Purugly Lv. 16

Wanneer je haar verslagen hebt vertrekt Team Galactic en komt er een man op je af om wat dingen te vertellen. Op een gegeven moment komt het kleine meisje binnen en bedankt je voor je goede daad. Nu is het tijd om je weg te vervolgen op Route 205!

Route 205

Nu je je weg kunt vervolgen op Route 205 zul je merken dat er aardig wat Trainers zijn. Dit is dus een goede mogelijkheid om je Pokémon te trainen! Verder kun je hier een paar voorwerpen en wat wilde Pokémon vinden.

Wanneer je verder gaat zul je nog een brug tegenkomen over een klif en kom je een huisje tegen. Hier zal een oude vrouw je Pokémon genezen.

Zodra je klaar bent, kun je het Eterna Forest betreden.

Eterna Forest

Zodra je Eterna Forest binnenkomt, komt er een meisje genaamd Cheryl op je af. Ze vraagt of ze met je mee mag lopen naar de uitgang van het bos, omdat ze bang is dat ze aan wordt gevallen door Team Galactic. Ze helpt je mee in gevechten en na ieder gevecht zal ze je Pokémon genezen.

Het bos is een groot doolhof, dus het zal zoeken worden om de uitgang te vinden. Onderweg zullen Trainers je uitdagen, maar deze zijn niet lastig om te verslaan. Wanneer je uiteindelijk de uitgang hebt bereikt, zal Cheryl je bedanken.

Route 205

Als je het Eterna Forest uitkomt, kom je weer op een brug terecht. De meeste Trainers die hier staan zijn vissers, en vechten bijna allemaal met een Magikarp.

Eterna City

In Eterna City kun je een aantal dingen doen naast het behalen van je tweede Badge. Je kunt hier de naam van je Pokémon veranderen door te praten met een oude man in het huis naast de Poké Mart en je kunt de Explorer Kit ophalen in het huis naast het Pokémon Center.

Ook kun je hier HM01 Cut bemachtigen. Dit kun je doen door naar het noordoosten van Eterna City te gaan. Wanneer je daar aankomt, zul je Cynthia tegenkomen die je wat vertelt. Ze ziet dat je een Pokédex hebt, en ze zal je daarom HM01 Cut geven.

Nu je de belangrijkste dingen gedaan hebt, kun je naar de Gym gaan om Gardenia uit te dagen!

Eterna City Gym

In de Gym van Eterna City staat het Grass-type centraal. Als je Chimchar op het begin hebt gekozen, zal deze Gym een makkie zijn. Als je Turtwig of Prinplup hebt gekozen, dan is het verstandig om een Pokémon van het Flying-type bij je te hebben.

Als je rondkijkt, zie je een bloemachtige klok in het midden. Je zult vier Trainers moeten verslaan voordat je uiteindelijk bij Gardenia terecht komt. Elke keer als je een Trainer hebt verslagen, zal de klok verschuiven om je weg te kunnen vervolgen.

Uiteindelijk zul je tegenover Gardenia staan en is het tijd je tweede Badge te verdienen!

+
Leader Gardenia
Leader Gardenia
Cherubi Lv. 19
Turtwig Lv. 19
Roserade Lv. 22

Wanneer je Gardenia hebt verslagen, geeft ze je de Forest Badge en TM86 Grass Knot. Met de Forest Badge is het mogelijk om Cut buiten een gevecht te gebruiken en zullen Pokémon tot Lv. 30 je gehoorzamen.