Startpagina » Pokémon Diamond & Pearl » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough » Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Icicle Badge

Pokémon Diamond & Pearl Walkthrough – Icicle Badge

Wanneer je de Gym verlaat, zal je rivaal op je afkomen en vertellen dat je naar de bibliotheek moet komen om Professor Rowen en Dawn/Lucas te ontmoeten. Professor Rowan vertelt wat over de drie meren van Sinnoh, totdat er opeens een explosie volgt. Ga naar buiten en een oude man vertelt jullie dat Team Galactic een bom heeft laten ontploffen in Lake Valor.

Lake Valor

Ga terug naar het Valor Lakefront en ga links Lake Valor binnen. Je zult merken dat het water weg is en dat het enige wat er nog is een paar Magikarp zijn. In het midden is er een ingang van een grot. Hierin wacht Team Galactic Commander Saturn op je en daagt je uit zodra je verschijnt!

+
Commander Saturn
Commander Saturn
Kadabra Lv. 35
Toxicroak Lv. 37
Bronzor Lv. 35

Wanneer je hem verslagen hebt, vertelt hij dat Commander Mars in Lake Verity is en rent weg. Drie keer raden wat je volgende bestemming is!

Lake Verity

In Lake Verity zul je Professor Rowan en veel leden van Team Galactic tegenkomen. Professor Rowan zegt dat je snel naar Dawn/Lucas moet gaan en te helpen om Team Galactic Commander Mars te verslaan. Wanneer de Grunts zijn verslagen, praat je met Commander Mars en ze daagt je uit voor een gevecht.

+
Commander Mars
Commander Mars
Golbat Lv. 37
Bronzor Lv. 37
Purugly Lv. 39

Na het gevecht zal Commander Mars vertrekken en vertelt Professor Rowan je dat je rivaal op je wacht bij Lake Acuity. Om hier te komen zul je weer Mt. Coronet betreden!

Mt. Coronet

Wanneer je in de kelder komt, moet je HM05 Defog gebruiken om alles goed te kunnen zien. Je vindt hier geen Trainers, maar alleen wilde Pokémon dus dat scheelt tijd. Alhoewel, het is een doolhof dus het zal wel even duren voordat je de uitgang hebt gevonden. Heb je uiteindelijk de uitgang gevonden, dan kom je op Route 216.

Route 216

Route 216 is lastig om te volgen, want het weer is slecht, je kunt je fiets niet gebruiken, en soms kun je zelfs niet rennen. Ook hagelt het in ieder gevecht en hierdoor zullen Pokémon die niet van het Ice-type zijn iedere beurt wat HP verliezen.

Route 217

Als je dacht het ergste achter de rug te hebben, dan heb je het mis: Route 217 is namelijk nóg vervelender dan Route 216! Het enige voordeel is dat je hier HM08 Rock Climb kunt vinden. Deze aanval heb je later in het spel nodig, dus laat hem niet liggen.

De uitgang van Route 217 kun je vinden in het noordwesten. Het is even zoeken, maar al snel zul je in Snowpoint City zijn.

Snowpoint City

Verwacht maar niet te veel van Snowpoint City, want momenteel is er nog geen fluit te doen. Het enige wat je nu kunt doen is de Leader Candice uitdagen om zo je zevende Badge te verdienen.

Snowpoint City Gym

In de Snowpoint City Gym staat het Ice-type centraal. De Gym Leader heeft echter een combinatie van verschillende types, dus is het handig om verschillende Pokémon mee te nemen. In deze Gym moet je eerst weer puzzelen voordat je Candice kunt uitdagen. Het is echter een lastige puzzel, dus neem er de tijd voor. Let op: als je de Gym verlaat moet je de hele puzzel weer opnieuw oplossen!

Ben je uiteindelijk bij Candice, dan kan het gevecht beginnen!

+
Leader Candice
Leader Candice
Snover Lv. 38
Medicham Lv. 40
Sneasel Lv. 38
Abomasnow Lv. 42

Wanneer je haar verslagen hebt, geeft ze je de Icicle Badge en TM72 Avalance. Met de Icicle Badge is het mogelijk om HM08 Rock Climb buiten een gevecht te gebruiken. Nu is het tijd om je laatste Badge te gaan verdienen!