Wanneer je de Gym verlaat, komt Cynthia op je af en vertelt wat er is gebeurd in Celestic Town. Vervolgens vertelt ze over de plannen van Team Galactic en dat je nu naar de bibliotheek in Canalave City moet gaan. Om daar te komen, moet je eerst naar Jubilife City.

Link Searcher

Nu je de vijfde Badge hebt, kun je naar de Pokétch Company in Jubilife City gaan om de Link Searcher voor je Pokétch te halen. Dit kun je doen door met de directeur te praten.

Loop eenmaal aangekomen in Jubilife City naar het westen richting Route 218.

— Route 218 —

Nu je HM03 Surf buiten een gevecht kunt gebruiken, kun je via Route 218 naar Canalave City gaan. Wanneer je eindelijk aan het einde van Route 218 komt, geeft de vader van Dawn/Lucas je Pokédex een upgrade. Nu is het ook mogelijk om de verschillen te zien tussen mannelijke en vrouwlijke Pokémon!

Loop nu door en je komt in Canalave City.

— Canalave City —

Wanneer je in Canalave City komt, kun je direct het eerste huis betreden om TM48 Skill Swap te bemachtigen. In het huis onder de Poké Mart woont de Move Deleter; bij hem kun je elke aanval die je Pokémon kent laten vergeten.

Loop nu door naar de brug en je rivaal zal op je afkomen en uitdagen voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Staravia Lv. 31
Heracross Lv. 30
Buizel Lv. 32
Roselia Lv. 32
Monferno Lv. 35

+
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Staravia Lv. 31
Heracross Lv. 30
Roselia Lv. 32
Ponyta Lv. 32
Prinplup Lv. 35

+
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Staravia Lv. 31
Heracross Lv. 30
Buizel Lv. 32
Ponyta Lv. 32
Grotle Lv. 35

Ga nu naar het westen van de stad en ga naar de steiger. Surf vervolgens naar het zuiden, want je kunt daar TM89 U-Turn vinden. Wanneer je met de schipper praat, neemt hij je mee naar Iron Island. Hier krijg je van Riley een ei waar Riolu in zit!

Ga nu naar de Gym om je volgende Badge te verdienen!

— Canalave City Gym —

Wanneer je bij de Gym Leader komt, blijkt het de vader van Roark te zijn. Hij zegt dat hij niet zo gemakkelijk te verslaan is als zijn zoon, dus tijd om hem het tegendeel te bewijzen!

+
Leader Byron
Leader Byron
Bronzor Lv. 36
Steelix Lv. 36
Bastiodon Lv. 39

Als je Byron verslagen hebt, geeft hij je de Mine Badge en TM91 Flash Cannon. Met de Mine Badge zullen Pokémon tot Lv. 70 je gehoorzamen.

Vul alle verplichte velden in.
Heb je een fout gezien op deze pagina? Laat het ons dat weten zodat we het kunnen aanpassen! Ook opmerkingen over ontbrekende informatie of te weinig uitleg zijn welkom.Forum